Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 16/5/2024 στις 9:43 ΜΜ, bill999r είπε

Φίλε μου παραπάνω ο φίλος λέει το αυτονόητο.

Για εμάς που δυστυχώς δουλεύουμε μακριά από τα πατρικά μας είναι δύσκολο να συντηρήσεις ένα σπίτι σε κάποιο ορεινό χωριό ή ιδιαίτερα κοστοβορο.

Για παράδειγμα εγώ συγκεκριμένα που έχω το πατρικό του πατέρα μου σε ορεινό χωριό πάω 3 φορές το χρόνο μόνο κ μόνο για να κόψω τα χόρτα. Οκ εγώ τυχαίνει κ πάω συχνά μια φορά στο δίμηνο στα μέρη μου για να δω τη μάνα μου, αλλά εάν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει συνέχεια τέτοια έξοδα τότε με το πρώτο πρόστιμο θα αναγκαστεί να πουλήσει όσο όσο ένα τέτοιο κλειστό ουσιαστικά ακίνητο.

Ακόμα κ άτομο να πεις ότι θα πληρώσεις για να σου κάνει αυτή τη δουλειά, πλέον ζητάνε ότι θέλει ο καθένας. Στη δική μου περίπτωση που είχα ρωτήσει έναν τυπα που κάνει αυτή τη δουλειά στο χωριό, μου είπε 80 ευρώ τη φορά.

Φαντάζομαι πως τώρα θα ανεβάσει την τιμή από τη στιγμή που θα γίνει υποχρεωτικό.

Από τη μια σίγουρα μπορείς να προλάβεις πράγματα όπως είπες με τον καθαρισμό των οικοπέδων, από την άλλη όλες οι φωτιές ξεκινούν είτε από εμπρησμό είτε από υπαίθριες χωματερές οπου ο δήμος πετάει χαρταετό.

βάλε και τον ΔΕΔΔΗΕ και είσαι μέσα.

Στις 5/6/2024 στις 1:41 ΜΜ, bill999r είπε

Φίλε μου στο δικό μου το χωριό κΟ συγκεκριμένα στο δικό μου οικόπεδο παίζει να καθαρίσω σήμερα και αύριο να είναι ζούγκλα πάλι... Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη τοποθεσία αλλά η βλάστηση μπορεί να στοιχειώσει τα όνειρα σου. 

Εγώ ανεβαινω 3 φορές το χρόνο κ όντως καθαρίζω αλλά κάθε φορά πρέπει να καθαρίσω μια ζούγκλα.

Με λίγα λόγια αυτό που λένε τα παλικάρια της κυβέρνησης είναι τελείως ανεδαφικό και μη υλοποιησιμο και το ξέρουν κ αυτοί όπως κ εμείς. Όλη η ιστορία γίνεται για την αποποίηση ευθυνών στις νομοτελειακα επικείμενες καταστροφές του καλοκαιριού και ερχόμενου του χειμώνα και να δείξουν στα πρόβατα ότι ενδιαφέρονται κ παίρνουν μέτρα. Όπως τα καραγκιοζηλικια που βλέπαμε με στρατιώτες να σπεύδουν στις πλημμύρες ( λες κ μπορούσαν να κάνουν κάτι), με στρατιώτες να κοιτάνε τις φωτιές που δεν μπορούσε ο κρατικός μηχανισμός να σβήσει, με στρατιωτικούς να γίνονται οδηγοί ασθενοφόρων χωρίς αντίστοιχη εμπειρία διασώστη, με την ενεργοποίηση του 112 που στέλνουν μηνύματα για πάσα νόσο και άλλα τόσα που δεν μου έρχονται και δεν λειτουργούν στην πράξη...

εν τω μεταξύ, εάν κάνεις πραγματικά αυτά που προβλέπει ο νόμος, τον χειμώνα θα έχεις πρόβλημα με πλημμύρες γιατί δεν θα έχει βγει βλάστηση από κάτω να κρατήσει το χώμα. θα φύγει όλο το χώμα κτλ. όπως άκρως επικίνδυνη είναι η χρήση φυτοφαρμάκων. πολλές περιοχές δουλεύουν με γεωτρήσεις για το νερό, μιλάμε για δηλητήριο...

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πήγα σήμερα στο χωριό λόγω εκλογών. Ακόμα σύγχυση υπάρχει. Κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθεί ο δήμος.

Κάποιοι λένε θα υπάρξει θέμα μόνο αν γίνει καταγγελία. Μια αβεβαιότητα και επίσημη ενημέρωση τίποτα.

Εν τω μεταξύ, όλο το χωριό είναι ζούγκλα. Γενικά είναι ένα χωριό πολύ αραιοκατοικημένο, στην πλαγιά βουνού με πολύ λίγους μόνιμους κατοίκους και πλέον σχεδόν κανένας δεν έχει ζώα - κοπάδια για να διατηρείται μια ισορροπία. 

Η βλάστηση έχει αυξηθεί πολύ και πραγματικά σήμερα που κοίταζα την περιοχή γύρω από το σπίτι, είναι αδύνατο ένας ανθρωπος να κάνει κάτι. Και να κάνει κάποιος κάτι στο δικό του χώρο, μόνο και μόνο από ό,τι υπάρχει γύρω, δε νομίζω ΄τοι θα μειωθεί ο κίνδυνος. Μόνο συνεργείο και δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση σχετικά με το που θα συγκεντρώνεται ο όγκος από τα κλαδιά κτλ και αν ο δήμος θα τα συλλέγει ή τι... Πραγματικά αισθάνομαι ότι είμαστε στην τύχη μας και πολύ φοβάμαι οτι αν γίνει οτιδήποτε τις ευθύνες θα τις ρίχνουν σε εμάς. Χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις κυρίως από το δήμο και δεν βλέπω τέτοια πρόθεση, αλλά για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι άμεσα μπορούν να γίνουν πολλά σε μια τέτοια περιοχή.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην περίπτωση που το σπίτι ανήκει σε 3 ιδιοκτήτες, πρέπει και οι 3 να κάνουν την ίδια δήλωση στο https://akatharista.apps.gov.gr/  ;

Το ΚΑΕΚ που μπορώ να το βρώ αν δεν το έχω διαθέσιμο;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
13 ώρες πριν, physnik είπε

Πήγα σήμερα στο χωριό λόγω εκλογών. Ακόμα σύγχυση υπάρχει. Κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθεί ο δήμος.

Κάποιοι λένε θα υπάρξει θέμα μόνο αν γίνει καταγγελία. Μια αβεβαιότητα και επίσημη ενημέρωση τίποτα.

Εν τω μεταξύ, όλο το χωριό είναι ζούγκλα. Γενικά είναι ένα χωριό πολύ αραιοκατοικημένο, στην πλαγιά βουνού με πολύ λίγους μόνιμους κατοίκους και πλέον σχεδόν κανένας δεν έχει ζώα - κοπάδια για να διατηρείται μια ισορροπία. 

Η βλάστηση έχει αυξηθεί πολύ και πραγματικά σήμερα που κοίταζα την περιοχή γύρω από το σπίτι, είναι αδύνατο ένας ανθρωπος να κάνει κάτι. Και να κάνει κάποιος κάτι στο δικό του χώρο, μόνο και μόνο από ό,τι υπάρχει γύρω, δε νομίζω ΄τοι θα μειωθεί ο κίνδυνος. Μόνο συνεργείο και δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση σχετικά με το που θα συγκεντρώνεται ο όγκος από τα κλαδιά κτλ και αν ο δήμος θα τα συλλέγει ή τι... Πραγματικά αισθάνομαι ότι είμαστε στην τύχη μας και πολύ φοβάμαι οτι αν γίνει οτιδήποτε τις ευθύνες θα τις ρίχνουν σε εμάς. Χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις κυρίως από το δήμο και δεν βλέπω τέτοια πρόθεση, αλλά για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι άμεσα μπορούν να γίνουν πολλά σε μια τέτοια περιοχή.

ένα είναι πως ρίχνουν στους δήμους βάρη που δεν μπορούν να σηκώσουν χωρίς χρηματοδότηση. έλεγε η κυβέρνηση πως έδωσαν 35 εκατ. στους δήμους για αντιπυρικές. ''μα είναι να γελάει κανείς'' όπως έλεγε και ένας δημοσιογράφος. το πρόβλημα είναι πως πάει κάτι να γίνει στην σωστή κατεύθυνση και το καίνε με τον τρόπο. είανι άλλο πράγμα να λες πως πρέπει να κουρευτεί η χαμηλή βλάστηση έως 15-20/06 και άλλο να λες για πυρίμαχα υλικά, ύψος για περιφράξεις, κλάδεμα δέντρων κτλ. αυτά όλα γίνονται για να έχει άλλοθι η πυροσβεστική. και φαντάσου να θες να ασφαλίσεις σπίτι και να σου έρθει η ασφαλιστική και να σου λέει πως δεν έκανες αυτά που υποχρεούσαι βάση νόμου και δεν δικαιούσαι αποζημίωση...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ολο τον κοσμο θεωρειται αυτονοητο το να κουρευεις τα αγρια χορτα στο οικοπεδο σου. δεν ειναι ελληνικη εφευρεση.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, The_Judas είπε

σε ολο τον κοσμο θεωρειται αυτονοητο το να κουρευεις τα αγρια χορτα στο οικοπεδο σου. δεν ειναι ελληνικη εφευρεση.

Αν ήταν μόνο αυτό, δεν θα το κάναμε θέμα...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2024 στις 5:17 ΜΜ, The_Judas είπε

Ακριβώς …….    

Και λίγο off topic

Και να ξεχιονιζεις  το πεζοδρόμιο εμπρός από το σπίτι σου και να μην περιμένεις από το Δήμο / κράτος κλαίγοντας στις κάμερες. 
Και μάλιστα σε μερικές χώρες με τεράστια πρόστιμα αν δεν ….(π.χ. Καναδάς).

ON Topic 

Η κατοχή ακίνητης περιουσίας ‘έχει έξοδα συντήρησης - διατήρησης καθώς και φόρους /τέλη, παντού στον κόσμο. 
. Αυτό πρέπει πάντα να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού, των εκάστοτε ιδιοκτητών, είναι μια από τις παραμέτρους της ιδιοκτησίας. 

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, The_Judas said:

Το ΚΑΕΚ που μπορώ να το βρώ αν δεν το έχω διαθέσιμο;

Αν οντως υπαρχει ακινητο στο κτηματολογιο, με τους κωδικους taxis μπαινεις σε καποιο site του κτηματολογιου (ειναι 2-3 και ενα χαλι ολα, εγω βρισκω παντα τα σχετικα μεσω gov.gr) και στο δειχνει. Αυτο ισχυει για οποια κατασταση βρισκεται το κτηματολογιο στην εκαστοτε περιοχη. Ομως, η πλατφορμα δεχεται το ΚΑΕΚ μονο απο τις περιοχες με "λειτουργουν κτηματολογιο".

4 minutes ago, Jiakometi said:

Ακριβώς …….

37 minutes ago, The_Judas said:

Εννοειται. Το εχουν αναφερει πολλα ατομα απο εδω μεσα, οι οποιοι εχουν αναφερει ενα καρο κολληματα, ανακριβειες,  ασαφειες, παραλειψεις κτλ. Ηδη, εσυ, εχεις βρει ενα προβλημα με την συνιδιοκτησια, και τι γινεται αν, επισημα και... "συμβολαιογραφικα", οι συνιδιοκτητες του οικοπεδου δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα και ο κηπος/χωραφι ανηκει μονο σε εναν. Σε ποιον θα παει το προστιμο αν αυτος που, βασει συμβολαιου, εχει τον κηπο και δεν δηλωσει τιποτα ή στην χειροτερη δηλωσει οτι εχει καθαρισει και τελικα δεν εχει κανει τιποτα και γινει ελεγχος;

Και αλλα τοσα προβληματα που εχουν περιγραφει αναλυτικα εδω μεσα, τα οποια, το τονιζω, επιφερουν προστιμα. Γενικα σε ενα τοσο σοβαρο θεμα, δεν ξεκινας απο τα προστιμα και "χτιζεις" τον νομο οπως οπως. Ιδιως οταν το κτηματολογιο ειναι κολλημενο στα 80s-90s.

Ασε που, και μονο απο το αναπαντεχο της ανακοινωσης του νομου, των προστιμων βασικα, ο πανικος εκανε πολλους να θερισουν δεντρα ολοκληρα η να αρχισουν να πετανε οσα μαζεψαν οπου βρουν, κανοντας νεες εστιες, η χειροτερα να τα καινε ακυρωνοντας την ολη φιλοσοφια του νομου.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Και αλλα τοσα προβληματα που εχουν περιγραφει αναλυτικα εδω μεσα, τα οποια, το τονιζω, επιφερουν προστιμα. Γενικα σε ενα τοσο σοβαρο θεμα, δεν ξεκινας απο τα προστιμα και "χτιζεις" τον νομο οπως οπως. Ιδιως οταν το κτηματολογιο ειναι κολλημενο στα 80s-90s.

Γενικά δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που γράφεις. 
Οι νόμοι πρέπει να είναι απλοί, δίκαιοι αλλά και να εφαρμόζονται χωρίς κλάψα και ….  υποσημειώσεις, από ‘όλους. 

Για το Κτηματολόγιο έχεις επίσης δίκιο αλλά εδώ μάλλον οι πολίτες που επιτρέπουν να λειτουργήσει. 
Καταπατήσεις, χρησηκτησίες και «έλα μωρέ γιατί να κάνω συμβόλαιο για το χωράφι του παπού… άστο όταν χρειαστεί ….» 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Καταπατήσεις, χρησηκτησίες και «έλα μωρέ γιατί να κάνω συμβόλαιο για το χωράφι του παπού… άστο όταν χρειαστεί ….» 

αυτο ειναι ενα μεγαλο ζητημα αλλα θα πρεπει και το κρατος να σε υποχρεωσεις να κανεις συμβολαιο.

εγω κληρονομησα λιγα χωραφια που καλλιεργουνται με πολυ χαμηλο ενοικιο και εννοειται κανενας δεν εχει συμβολαιο -ενοικιαστηριο στο χωριο ειναι ολοι ακομη 40 χρονια πισω.

εξαιρεση οσοι νοικιαζουν για φωτοβολταικα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
Στις 7/6/2024 στις 10:29 ΜΜ, cinemusic είπε

Οσους ρωτησα μου ειπαν πως στην περιοχη της Δραμας ( που ειναι το χωριο μου) δεν εχουν τετοιον χωρο .

Οφειλουν. Να το απαιτησετε. Κανονικα οφειλουν και να τα παραλαβουν απο το πεζοδρόμιο σου... 

Δημοσ.

Καποιος που εχει στην περιοχη Μανδρας στον "οικισμο" Υπουργειου Εθνικης Αμυνας; Δρομος κακοτραχαλος οχι τουλαχιστο για χαμηλο αυτοκινητο η περιοχη ανεκμεταλευτη εχει γινει δασος εδω και 50 χρονια ο Δημος που ρωτηθηκε αδυνατει να καθαρισει εναντι αντιτιμου οπως διαφημιστηκε οτι θα γινεται τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση;

Δημοσ.

Τα οικόπεδά μου, που είναι εντός σχεδίου, φροντίζω εδώ και χρόνια να τα κρατάω καθαρά από εύφλεκτα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης στα δέντρα έχω κάνει αραίωση της κόμης και κόψιμο των χαμηλών κλαδιών.

Όμως δεν καταλαβαίνω, γιατί τώρα πρέπει να κάνω υπεύθυνη δήλωση σε αυτή την πλατφόρμα;;; (Καταρχάς η πλατφόρμα λέγεται "ακαθάριστα οικόπεδα", άρα δεν φαίνεται να με αφορά 😅 )

Δηλαδή αν δεν κάνω τη δήλωση υπάρχει πιθανότητα να μου ρίξουν πρόστιμο 1000 ευρώ; Γιατί; Δεν έχει καμία λογική.

Μόλις τώρα, jins είπε

Τα οικόπεδά μου, που είναι εντός σχεδίου, φροντίζω εδώ και χρόνια να τα κρατάω καθαρά από εύφλεκτα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης στα δέντρα έχω κάνει αραίωση της κόμης και κόψιμο των χαμηλών κλαδιών.

Όμως δεν καταλαβαίνω, γιατί τώρα πρέπει να κάνω υπεύθυνη δήλωση σε αυτή την πλατφόρμα;;; (Καταρχάς η πλατφόρμα λέγεται "ακαθάριστα οικόπεδα", άρα δεν φαίνεται να με αφορά 😅 )

Δηλαδή αν δεν κάνω τη δήλωση υπάρχει πιθανότητα να μου ρίξουν πρόστιμο 1000 ευρώ; Γιατί; Δεν έχει καμία λογική.

Αν είναι έτσι, τότε πρέπει επίσης να μας βάλουν να κάνουμε:

• υπεύθυνη δήλωση ότι το ΙΧ μας δεν έχει καμία δυσλειτουργία και έχουμε πάρει τη σχετική βεβαίωση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο το τελευταίο εξάμηνο. (ασχέτως ΚΤΕΟ, διότι μεσα σε διάστημα 2 χρόνων πολλά μπορούν να συμβούν)
  • υπεύθυνη δήλωση ότι το σπίτι μας είναι σε άριστη δομική κατάσταση και αντικείμενα που βρίσκονται εξαρτημένα στο κτίριο (γλάστρες, κεραίες...) είναι σωστά σταθεροποιημένα. Φυσικά έχουμε πάρει τη βεβαίωση μηχανικού ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τους ενοίκους ούτε για τους περαστικούς που περνάνε το πεζοδρόμιο δίπλα από το σπίτι μας. (Τελευταία φορά που κρατικό κλιμάκιο έλεγξε το κτίριο ήταν μετά τον σεισμό του 1999...)
  • υπεύθυνη δήλωση ότι τηρούμε συστηματικά τα συζυγικά μας καθήκοντα. Πρέπει να ανεβάσει ο/η σύντροφός μας την επιβεβαίωσή του στην πλατφόρμα. Εδώ υπάρχει και δυνατότητα καταγγελίας από γείτονες για παραμέληση ενηλίκου.
  • Like 5
Δημοσ.

Προσοχη ακολουθει εντελως ανεπιβεβαιωτη πληροφορια.

Ρωτωντας οι γονεις μου κατι ασχετο την προεδρο της κοινοτητας, θυμηθηκαν να την ρωτησουν και για τον εν λογω νομο, την δηλωση κτλ. Εννοειται οτι δεν εχει ασχοληθει, αλλα απ' οτι εχει καταλαβει απο συζητησεις, υποψην οτι ο αντρας της ειναι υψηλο στελεχος της πυροσβεστικης στον νομο, ειναι οτι τα προστιμα, ειτε μη δηλωσης ειτε ψευδους δηλωσης, θα μπαινουν μετα απο ελεγχο.

Οι ελεγχοι θα ειναι μετα απο καταγγελια, εδω θα διαπιστωθει το ποσο ισχυει το "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα", ειτε μετα απο τυχαιο δειγματοληπτικο ελεγχο. Οταν θα πηγαινουν στο οικοπεδο για ελεγχο, θα κοιτανε τα στοιχεια του (τρεχα γυρευε δλδ με τις τοσες ασαφειες που εχουν διαπιστωθει σ' αυτο το thread) και ειτε θα δινουν το ΟΚ ειτε θα βαζουν το σχετικο προστιμο.

Η ιδια ξεκαθαρισε οτι ως προεδρος και να ηθελε να ασχοληθει(!) δεν εχει καμια δυνατοτητα (οικονομικη, υλικοτεχνικη, προσωπικου κοκ) να κανει κανενους ειδους ελεγχο. Για διαφορα σημαντικα ζητημα που εχει απευθυνθει κατα καιρους στον δημο, η οποια βοηθεια, αν ηρθε, ηρθε με αρκετη καθυστερηση. Λογικο οταν ο δημο εχεις κοντα στις 50 κοινοτητες.

Ξαναλεω για ανεπιβεβαιωτη πλροφορια. Αυτο ειναι μια πιο λογικη λυση απο το να αρχισουν να βαζουν προστιμα απο τον Ιουλη με αυθαιρετα κριτηρια μιας και το Ε9 εχει ελλιπη στοιχεια και ουσιαστικα δεν υπαρχει κτηματολογιο στην Ελλαδα,

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2024 στις 9:18 ΜΜ, WebDevGr είπε

Εγώ για 500τμ  έχω πάρει μέχρι στιγμής προσφορές 1200, 1600, 2000, 2500 

Ότι λείπει του καθένα 😂

Στις 7/6/2024 στις 9:06 ΜΜ, cinemusic είπε

Κακό μπελα εχουμε βρει με αυτην την ιστορία και από τους δημους δεν υπάρχει καμια βοηθεια .
Εν τω μεταξύ εχει αρχίσει να γινεται δυσκολο να βρεις ανθρώπους και μηχανήματα για να κανουν τετοιες δουλειες γιατι ολοι εχουν πέσει με τα μουτρα και γινεται χαμος.
Συν της άλλης εχουμε και τα γνωστα φαινόμενα αισχροκέρδειας που για άλλη μια φορα οι επιτήδειοι βρισκουν πάτημα και κανουν ότι θέλουν.
Ξεκίνησα και εγω για το χωριο μου για να βρω καποιον με μηχάνημα για να σαρώσει κάποια δεντράκια θαμνους κτλ.
Στοχος τα περιπου 6 στρέμματα χωραφιου εκ των οποίων το ένα στρέμμα τα τελευταία δεκα χρονια εχει μπει στο σχέδιο ( αρα θεωρείται οικοπεδο) και που για πάνω από 25  χρονια είναι εγκαταλειμμένο αφου δεν ζω στην περιοχή.
Για να μην τα πολυλογώ βρηκα καποιον που για να το σαρώσει ηθελε περίπου 5000 ευρω γιατι εκτος των αλλων θα έπρεπε να φορτωθούν τα κλαδια και οι κορμοι των μουριών και κάποιων δαμασκηνιών ώστε να πανε για ανακύκλωση ( δηλ. στην  κονιορτοποιήσει)
Ενταξει , ο τυπος μπορει ηταν απατεώνας αλλα γενικοτερα υπαρχει πρόβλημα γιατι οντως το θεμα με την ανακύκλωση δεν είναι καθολου φθηνο.
Δεν είναι μονο η χρέωση για κάθε φορτηγο ξεχωριστα είναι και το κοστος της μεταφορας.
Ψαχνοντας για κατι καλυτερο βρηκα καποιον που με  800 ευρω και μετα από 3 μερες θα μπορουσε να κανει το  μαζεμα στο κεντρο του χωραφιου ( χορτα κορμους και τα κλαδια) .
Δεν υπαρχει περίπτωση να δωσω περισσοτερα χρήματα για την ανακύκλωση γιατι πρωτον δεν περισσεύουν αλλα  και να περισευαν δεν πρόκειται για ένα χωραφι που το κοστολογούν στην περιοχη 1000 ευρω το στρεμμα να δωσω χρήματα τοσα που να σημαίνει ότι το ξανα αγοράζω.
Αν τωρα ο δημος θελήσει να επιβάλει πρόστιμο γιατι θα υπαρχουν ένα η δυο βουναλάκια με κλαδια και χόρτα στην μεση του χωραφιου,  ας το κανει.
Η ολη η ιστορια  είναι μια αρπαχτη και αποποίηση ευθηνών.
Το μονο θετικο που σκεφτομαι είναι που ευτυχώς ειμαι μολις 160 χιλιόμετρα μακριά από το χωραφι μου και μπορω αυθημερόν να παω και να ρθω.
Αυτοι που βρίσκονται πολύ πιο μακριά ή εκτος χωρας , άραγε τι κανουν;
Υπήρχαν τροποι οπου θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν αλλα επελεξαν απλως να βαλουν πρόστιμα και να ριξουν εξ ολοκλήρου το μπαλάκι σε εμάς.

Σε ανθρ.με χωματουργικα μ ειπε στα 300ε το στρέμμα(σύνολο 4) μ είπαν για παρατημενο 10ετιας με ξεριζωμα βατα ,αγραπιδια/γκορτσια  αγριοαχλαδια κτλ.

100 200€ Φόρτωμα σε φορτηγο κ αδειασμα...

Μετά συντήρηση ανα 1 2 χρονια κάνα 100ε με καταστροφεα ή φρέζα ..

Εν ολιγης όλα αυτά τα χρόνια π περασαν τα πληρώνεις μαζεμένα...

😛

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...