bill999r Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 4 λεπτά πριν, theopan είπε δήλωση ότι καθάρισες και κλάδεψες, αλλά σε 2 μήνες μπορεί να έχει ξαναφυτρώσει χορτάρι Φίλε μου στο δικό μου το χωριό κΟ συγκεκριμένα στο δικό μου οικόπεδο παίζει να καθαρίσω σήμερα και αύριο να είναι ζούγκλα πάλι... Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη τοποθεσία αλλά η βλάστηση μπορεί να στοιχειώσει τα όνειρα σου. Εγώ ανεβαινω 3 φορές το χρόνο κ όντως καθαρίζω αλλά κάθε φορά πρέπει να καθαρίσω μια ζούγκλα. Με λίγα λόγια αυτό που λένε τα παλικάρια της κυβέρνησης είναι τελείως ανεδαφικό και μη υλοποιησιμο και το ξέρουν κ αυτοί όπως κ εμείς. Όλη η ιστορία γίνεται για την αποποίηση ευθυνών στις νομοτελειακα επικείμενες καταστροφές του καλοκαιριού και ερχόμενου του χειμώνα και να δείξουν στα πρόβατα ότι ενδιαφέρονται κ παίρνουν μέτρα. Όπως τα καραγκιοζηλικια που βλέπαμε με στρατιώτες να σπεύδουν στις πλημμύρες ( λες κ μπορούσαν να κάνουν κάτι), με στρατιώτες να κοιτάνε τις φωτιές που δεν μπορούσε ο κρατικός μηχανισμός να σβήσει, με στρατιωτικούς να γίνονται οδηγοί ασθενοφόρων χωρίς αντίστοιχη εμπειρία διασώστη, με την ενεργοποίηση του 112 που στέλνουν μηνύματα για πάσα νόσο και άλλα τόσα που δεν μου έρχονται και δεν λειτουργούν στην πράξη... 11
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, theopan είπε @senninha Τι ειδικότητα έχεις; Μηχανικού εννοώ. Πολιτικος Μηχανικος 1
theopan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, bill999r είπε Φίλε μου στο δικό μου το χωριό κΟ συγκεκριμένα στο δικό μου οικόπεδο παίζει να καθαρίσω σήμερα και αύριο να είναι ζούγκλα πάλι... Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη τοποθεσία αλλά η βλάστηση μπορεί να στοιχειώσει τα όνειρα σου. Μάλιστα. Οπότε τι είναι προτιμότερο; Να μην κάνεις καμία δήλωση και να υπάρχει το ενδεχόμενο να φας 1000€ πρόστιμο αν με κάποιον -απροσδιόριστο- τρόπο διαπιστώσουν εκ των υστέρων ότι ήσουν υπόχρεος σε δήλωση (γιατί δεν είναι και το 100%, μην ξεχνιόμαστε) ή να κάνεις δήλωση, να κριθεί αυτή ψευδής και να υποστείς τις συνέπειες της ψευδούς δήλωσης (φυλάκιση) ; Αυτά είναι που έχω ενστάσεις και για αυτά θεωρείται μεταξύ πολλών άλλων ο Νόμος αυτός τραγικός και ανεφάρμοστος. 36 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Πολιτικος Μηχανικος Άρα είσαι σχετικός με το συγκεκριμένο ζήτημα και θα σου ζητηθεί πιθανότατα πολύ σύντομα από πελάτες σου να τους δώσεις λύσεις. Καλή τύχη! Παράδειγμα που μου ήρθε πρόσφατα χωρίς να έχω βέβαια μελετήσει σε βάθος τις καινούργιες ανοησίες. Με τα μη άρτια εκτός σχεδίου που μπορεί να έχουν μέσα ένα αυθαίρετο αλλά παραμένουν μη άρτια οπότε πολεοδομικά απαγορεύεται κατασκευή μάντρας τι γίνεται με το ζήτημα της περιτοίχισης που ζητάνε τώρα; 3
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, theopan είπε Μάλιστα. Οπότε τι είναι προτιμότερο; Να μην κάνεις καμία δήλωση και να υπάρχει το ενδεχόμενο να φας 1000€ πρόστιμο αν με κάποιον -απροσδιόριστο- τρόπο διαπιστώσουν εκ των υστέρων ότι ήσουν υπόχρεος σε δήλωση (γιατί δεν είναι και το 100%, μην ξεχνιόμαστε) ή να κάνεις δήλωση, να κριθεί αυτή ψευδής και να υποστείς τις συνέπειες της ψευδούς δήλωσης (φυλάκιση) ; Αυτά είναι που έχω ενστάσεις και για αυτά θεωρείται μεταξύ πολλών άλλων ο Νόμος αυτός τραγικός και ανεφάρμοστος. Άρα είσαι σχετικός με το συγκεκριμένο ζήτημα και θα σου ζητηθεί πιθανότατα πολύ σύντομα από πελάτες σου να τους δώσεις λύσεις. Καλή τύχη! Παράδειγμα που μου ήρθε πρόσφατα χωρίς να έχω βέβαια μελετήσει σε βάθος τις καινούργιες ανοησίες. Με τα μη άρτια εκτός σχεδίου που μπορεί να έχουν μέσα ένα αυθαίρετο αλλά παραμένουν μη άρτια οπότε πολεοδομικά απαγορεύεται κατασκευή μάντρας τι γίνεται με το ζήτημα της περιτοίχισης που ζητάνε τώρα; Δεν δραστηριοποιούμαι πια στην Ελλαδα οποτε δεν προκειται να ασχοληθω. Αλλα όπως είπα εαν ασχοληθω (ισως για κανενα φιλο) δεν προκειται να δεχθω να υπογραψω τιποτε με το οποίο δεν συμφωνώ ως επιστημονας μηχανικός επειδη καποιος ξυπνησε μια μερα και ειπε ας βαλουμε αυτα εκει μεσα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο και ας ειναι ανοησιες. Εδω δεν εχουμε λυσει το θεμα με τα νομιμα, θα λυσουμε το θεμα με τα αυθαίρετα? Στην περιπτωσή σου εφόσον εχει προηγηθεί τακτοποιηση νομιζω ότι μπορεις να ζητησεις αδεια για περιφραξη. Ξεχασε παντως την περιφραξη. Ειμαι 100% πεπεισμένος ότι θα αφαιρεθεί εντελώς διότι ειναι κατ αρχην ηλίθιο μετρο (εκτος απο ανεφαρμοστο) και οδηγεί μεγαλύτερα προβλήματα απο αυτά που λύνει. Μπλοκαρει την προσβαση αφήνοντας μονο την κεντρικη εισοδο ελευθερη με ολο το ρισκο να μην μπορεις να επιχειρήσεις ουτε ως κατασβεση ούτε ως διασωση ούτε ως εκκένωση σε περιπτωση που η φωτιά περασει την περίφραξη και η είσοδος είναι μπλοκαρισμενη από αυτή. Και σε διαβεβαιώνω ότι θα την περάσει. Και σε τέτοιες περίπτωσεις είναι υποχρεωτικο να υπάρχει και δεύτερη έξοδος σε αντιδιαμετρικο κατά το δυνατόν σημείο. Και μιλάω έχοντας και καποια βασική πρακτική εκπαίδευση και γνώση σε πυρόσβεση, φωτιές κλπ (για πολλους λογους) αλλα και εκπαιδευση σε rescue. Οχι δεν εχω γνωση σε δασοπυρόσβεση αλλα ξερω τις βασικες αρχες της και κυρίως το πως εξαπλώνεται μια φωτια και γιατι. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 2
theopan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Δεν δραστηριοποιούμαι πια στην Ελλαδα οποτε δεν προκειται να ασχοληθω. Αλλα όπως είπα εαν ασχοληθω (ισως για κανενα φιλο) δεν προκειται να δεχθω να υπογραψω τιποτε με το οποίο δεν συμφωνώ ως επιστημονας μηχανικός επειδη καποιος ξυπνησε μια μερα και ειπε ας βαλουμε αυτα εκει μεσα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο και ας ειναι ανοησιες. Εδω δεν εχουμε λυσει το θεμα με τα νομιμα, θα λυσουμε το θεμα με τα αυθαίρετα? Στην περιπτωσή σου εφόσον εχει προηγηθεί τακτοποιηση νομιζω ότι μπορεις να ζητησεις αδεια για περιφραξη. Ξεχασε παντως την περιφραξη. Ειμαι 100% πεπεισμένος ότι θα αφαιρεθεί εντελώς διότι ειναι κατ αρχην ηλίθιο μετρο (εκτος απο ανεφαρμοστο) και οδηγεί μεγαλύτερα προβλήματα απο αυτά που λύνει. Μμπλοκαρει την προσβαση αφήνοντας μονο την κεντρικη εισοδο ελευθερη με ολο το ρισκο να μην μπορεις να επιχειρήσεις ουτε ως κατασβεση ούτε ως διασωση σε περιπτωση που η φωτιά περασει την περιφραξη. Και σε διαβεβαιώνω ότι θα την περάσει. Και μιλάω έχοντας και καποια βασική πρακτική εκπαίδευση και γνώση σε πυρόσβεση, φωτιές κλπ (για πολλους λογους) αλλα και εκπαιδευση σε rescue. Οχι δεν εχω γνωση σε δασοπυρόσβεση αλλα ξερω τις βασικες αρχες της και κυρίως το πως εξαπλώνεται μια φωτια και γιατι. Έτεινα να διαφωνήσω μαζί σου πριν λίγες μέρες όταν παρουσίαζες τόσο απλές και λογικές τις εν λόγω διατάξει όταν μόνο έτσι δεν ήταν. Δεν διαφωνώ καθόλου με όσα γράφεις σήμερα. Μια μικρή επιφύλαξη διατηρώ μόνο για το θέμα της περιτοίχισης, σε μη άρτιο εκτός σχεδίου δεν επιτρέπεται -και μάλιστα εκ των υστέρων, σήμερα ή αύριο όχι αν είχε γίνει έως τις 28/7/2011 οπότε και θα μπορούσε να ενταχθεί στην όποια τακτοποίηση- γιατί όσες τακτοποιήσεις και να γίνουν σε τυχόν κτίσματα παραμένει το γήπεδο μη άρτιο και ως τέτοιο μόνο με "ελαφρά υλικά" (συρματόπλεγμα) επιτρέπεται να περιφραχθεί. Αυτό το γράφω για να αναδείξω το πόσο ΑΣΧΕΤΟΙ νομοθέτησαν το συγκεκριμένο κανονισμό... Επίσης καλό θα ήταν όταν βγαίνουν στα κανάλια να κάνουν "μασάζ" στους ψηφοφόρους και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αντί να παραμυθιάζουν με το πόσο πολλές ειδικότητες "τεχνικών επιστημόνων" (άλλος νεολογισμός κι αυτός!) γεωπόνοι, "γεωτέχνες", μηχανικοί, δασολόγοι κλπ. μπορούν να αναλάβουν τη διαδικασία της Τ.Ε. και των διορθωτικών παρεμβάσεων ώστε έτσι να πέσει το "κόστος" να ομολογήσουν ότι τελικά κάτι τέτοιο είναι παντελώς ανέφικτο και θα πρέπει να συσταθούν ...διεπιστημονικές επιτροπές από πολλές ειδικότητες ανά 2-3 χωριά ώστε να απευθύνονται οι δύσμοιροι υπηκόοι τους σε αυτές. Γιατί τελικά ένας π.χ. γεωπόνος μόνος του καμία συνολική λύση δεν μπορεί να δώσει. Δεν γνωρίζει από πολεοδομικά. Κι ένας πολιτικός μηχανικός συνήθως δεν γνωρίζει και δεν έχει αρμοδιότητα στα της βλάστησης και των κλαδεμάτων. Και ότι σε καμιά 20αριά χρόνια ίσως προλάβουν να κάνουν κάτι. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από theopan 3
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Επιπλέον να συμπληρώσω ότι η πλειονότητα απο αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν μέτρα μείωσης της ταχύτητας εξάπλωσης της φωτιάς (στο καλύτερο δυνατό σενάριο μιας και δεν είναι επουδενι μέτρα αναχαιτησης της φωτιάς, ουτε και θα μπορούσαν να ειναι). Αποτελούν κατά βάση (ειδικά αυτά που έχουν και το μεγαλύτερο και δυσβασταχτο κόστος) μέτρα προστασίας του ιδιωτικού κτιρίου από την φωτιά. Οπότε η πλειονότητα από αυτά τα μέτρα εφόσον μιλάμε για ιδιωτικό κτίριο θα έπρεπε να είναι προαιρετικά και όχι αναγκαστικά. Σε κτήρια μόνο κοινής ωφελείας και συναθροισης κοινού θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά. Να μην μιλήσω ότι είναι ξεκάθαρα αντί-οικολογικά, μειώνουν τον φυσικο δροσισμο και αυξάνουν τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου το καλοκαίρι (ενώ επενδύσουμε μεγάλα κονδυλια για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος) και ταυτόχρονα είναι ενάντια στην παραδοσιακη αρχιτεκτονική των κτιρίων της επαρχίας. Απορώ που ο σύλλογος αρχιτεκτόνων δεν έχει επέμβει μέχρι σήμερα Θεωρώ ξεκάθαρα ότι όταν θα κυνηγηθει το θέμα στα δικαστήρια θα εκπεσουν τα περισσότερα και θα μείνουν και πάλι οι απλοί καθαρισμοί, αντε και κάποια κλαδέματα. 8 λεπτά πριν, theopan είπε Έτεινα να διαφωνήσω μαζί σου πριν λίγες μέρες όταν παρουσίαζες τόσο απλές και λογικές τις εν λόγω διατάξει όταν μόνο έτσι δεν ήταν. Δεν διαφωνώ καθόλου με όσα γράφεις σήμερα. Μια μικρή επιφύλαξη διατηρώ μόνο για το θέμα της περιτοίχισης, σε μη άρτιο εκτός σχεδίου δεν επιτρέπεται -και μάλιστα εκ των υστέρων, σήμερα ή αύριο όχι αν είχε γίνει έως τις 28/7/2011 οπότε και θα μπορούσε να ενταχθεί στην όποια τακτοποίηση- γιατί όσες τακτοποιήσεις και να γίνουν σε τυχόν κτίσματα παραμένει το γήπεδο μη άρτιο και ως τέτοιο μόνο με "ελαφρά υλικά" (συρματόπλεγμα) επιτρέπεται να περιφραχθεί. Αυτό το γράφω για να αναδείξω το πόσο ΑΣΧΕΤΟΙ νομοθέτησαν το συγκεκριμένο κανονισμό... Δεν έχω πλήρη άποψη για τους ισχύοντες κανονισμούς και τις λεπτομέρειες τους. Δεν ασχολούμαι οπότε ξερεις καλύτερα. Από την άλλη εάν παρακολουθήσεις αρχικά το θέμα ήταν οι καθαρισμοί των οικοπέδων και όχι ο νέος κανονισμός πυροπροστασιας. Οπότε οι απαντήσεις μου αναφερόταν σε διαφορετικό θέμα από αυτό που καταλήξαμε να συζητάμε. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 3
theopan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 6 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Από την άλλη εάν παρακολουθήσεις αρχικά το θέμα ήταν οι καθαρισμοί των οικοπέδων και όχι ο νέος κανονισμός πυροπροστασιας. Οπότε οι απαντήσεις μου αναφερόταν σε διαφορετικό θέμα από αυτό που καταλήξαμε να συζητάμε. Δυστυχώς όμως ήταν διαφορετικές πτυχές του ίδιου συνολικού θέματος.
SeNNinhA Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 48 λεπτά πριν, theopan είπε Δυστυχώς όμως ήταν διαφορετικές πτυχές του ίδιου συνολικού θέματος. Όχι. Μην τα μπλέκετε τα δύο θέματα. Είναι λάθος.
Clytoceyx Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, SeNNinhA said: Όχι. Μην τα μπλέκετε τα δύο θέματα. Είναι λάθος. Σχετιζονται με την εννοια οτι αφενος ειναι μερη του ιδιου σχεδιασμου, νομου κοκ και αφετερου σχετιζονται οτι και στα 2 υπαρχουν ασαφειες και απροσδιοριστιες, κοινες σε μερικα σημεια, οι οποιες δυνητικα μπορει να μπλεξουν πολιτες αυθαιρετα η ακομα και χωρις λογο. Εγω τοση ωρα μιλαω για απλο καθαρισμο σε μη δασικη περιοχη και πολλοι αλλοι χρηστες που εχουν αντιμετωπισει καποιο κολλημα. Ο καθαρισμος ειναι δεδομενο οτι πρεπει να γινεται σε οικοπεδα, τελος. Ειτε εχει ξεροχορτα ειτε παλια ντεσεβο και ζαντολαστιχα, ειτε βρισκεται στο κεντρο της Αθηνας ειτε, χειροτερα, μεσα στο δασος. Δεν φερνεις ομως νομο μεσα στις τρυπες, σε μια χωρα με ουσιαστικα πρωτογονο κτηματολογιο, και απειλεις με προστιμα για μη δηλωση και για ψευδη δηλωση. Οταν και αν το παρεις πισω, τοτε ειναι που οι πιο διστακτικοι, να κανουν τα δεοντα στην περιουσια τους, θα βρουν την ευκαιρια και θα ξεσαλωσουν. Αν πρωτα δεν εχουν κατακαψει τα παντα οι πανικοβλητοι. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από Clytoceyx
baspav Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Πάντως όποιος δεν ξέρει τον ΚΑΕΚ και θέλει να τον βρει είναι σχετικά εύκολο. Εγώ βρήκα συγγενών μου από αυτό το link απλά scrollαροντας και zoomαροντας στο σημείο που ήθελα: https://maps.ktimatologio.gr/index.html?locale=el 1 1
bill999r Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, theopan είπε Οπότε τι είναι προτιμότερο; Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω . Αν πάντως με κατηγορήσουν για κάτι, εγώ θα υποστηρίξω ότι καθάρισα πριν μια βδομάδα... και ξαναβγήκαν.... Δηλαδή πως ακριβώς θα τις μετρήσουμε;;; Με φωτογραφίες;;; Σου βρίσκω όσες θες... Με μαρτυρίες;;; Για αυτό λέμε ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης του εν λόγω "πασαλειμματος" είναι μόνο η αποποίηση των δικών τους ευθυνών. 1
bill987 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 50 λεπτά πριν, baspav είπε Πάντως όποιος δεν ξέρει τον ΚΑΕΚ και θέλει να τον βρει είναι σχετικά εύκολο. Εγώ βρήκα συγγενών μου από αυτό το link απλά scrollαροντας και zoomαροντας στο σημείο που ήθελα: https://maps.ktimatologio.gr/index.html?locale=el Ωραίος και βαριόμουν να ψάξω τα χαρτιά!!!
theopan Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, baspav είπε Πάντως όποιος δεν ξέρει τον ΚΑΕΚ και θέλει να τον βρει είναι σχετικά εύκολο. Εγώ βρήκα συγγενών μου από αυτό το link απλά scrollαροντας και zoomαροντας στο σημείο που ήθελα: https://maps.ktimatologio.gr/index.html?locale=el Μέχρι μια περιοχή να φτάσει σε "λειτουργούν κτηματολόγιο" (να παραδοθεί στο τοπικό υποθηκοφυλακείο η μελέτη κτηματογράφησης δηλαδή) δεν υπάρχει ΚΑΕΚ. Οριστικός τουλάχιστον. Και η αναζήτηση στην πλατφόρμα του "akatharista" δεν βρίσκει τίποτα. Αν είσαι τόσο αποφασισμένος να δηλώσεις στην πλατφόρμα τους πρέπει να κάνεις εντοπισμό χειροκίνητα με συντεταγμένες ΕΓΣΑ. Ή "με το μάτι" τέλος πάντων. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2024 από theopan 1
krot Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Ερώτηση σχετικά με τα κτίσματα σε οικόπεδα / αγροτεμάχια. Πως ξέρω αν η αποθήκη μου είναι σε απόσταση 300 μέτρων από δασικές εκτάσεις ; (πριν πάω σε μηχανικό) Έχω αυτό το link: https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension (ιστότοπος ανάρτησης δασικών χαρτών) Μπορώ να μετρήσω την απόσταση του κτήσματος από το πλησιέστερο πράσιονο και αν είναι πάνω από 300 μέτρα δεν κάνω τίποτα. Σωστά; (το link που έβαλα αναφέρετε στον σχετικό νόμο "Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων.")
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα