Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σπίτι σε χωριό 50 μέτρα από δασική. Βασικά ο οικισμός περιβάλλεται από δασική. Έτσι φαίνεται στους χάρτες. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι οριστικοι. 

Όλος ο δήμος αποτελείται από 25 χωριά. Όλος ορεινός. Τα σπίτια στο βουνό. Πάει το πουρναρι σύννεφο. Αντιπυρικές πουθενά. 

Εγώ καθαρίζω, κόβω χόρτα, κλαδεύω γιατί μου αρέσει να τα βλέπω περιποιημένα. Όμως δεν μένω εκεί. Πάω κυρίως για να το συντηρώ. 

Όμως τα χόρτα δεν τα μαζεύω, και τα κλαδιά που κόβω τα πετάω στην πλάγια στην άκρη από το οικόπεδο, μέσα στο δικό μου χώρο, που είναι γεμάτος με βάτα, που δεν πρόκειται να μπει κανείς εκεί να καθαρίσει. Για μηχάνημα ούτε λόγος να περάσει σε εκείνο το σημείο. Οπότε με βλέπω για πρόστιμο, παρόλο που όλοι λένε ότι έκανα καλή δουλειά. 

Να καλέσω το δήμο να πάρει τα κομμένα; Εδώ γελάμε. Και να ήθελε σε ποιον θα πρωτοπαει; 

Αν φυτέψω πατάτες, θα εξαιρεθω από τη υποχρέωση δήλωσης και καθαρισμού ή δεν κερδίζω τίποτα; 

• Like 3
  • Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, physnik said:

Σπίτι σε χωριό 50 μέτρα από δασική. Βασικά ο οικισμός περιβάλλεται από δασική. Έτσι φαίνεται στους χάρτες. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι οριστικοι. 

Όλος ο δήμος αποτελείται από 25 χωριά. Όλος ορεινός. Τα σπίτια στο βουνό. Πάει το πουρναρι σύννεφο. Αντιπυρικές πουθενά. 

Εγώ καθαρίζω, κόβω χόρτα, κλαδεύω γιατί μου αρέσει να τα βλέπω περιποιημένα. Όμως δεν μένω εκεί. Πάω κυρίως για να το συντηρώ. 

Όμως τα χόρτα δεν τα μαζεύω, και τα κλαδιά που κόβω τα πετάω στην πλάγια στην άκρη από το οικόπεδο, μέσα στο δικό μου χώρο, που είναι γεμάτος με βάτα, που δεν πρόκειται να μπει κανείς εκεί να καθαρίσει. Για μηχάνημα ούτε λόγος να περάσει σε εκείνο το σημείο. Οπότε με βλέπω για πρόστιμο, παρόλο που όλοι λένε ότι έκανα καλή δουλειά. 

Να καλέσω το δήμο να πάρει τα κομμένα; Εδώ γελάμε. Και να ήθελε σε ποιον θα πρωτοπαει; 

Αν φυτέψω πατάτες, θα εξαιρεθω από τη υποχρέωση δήλωσης και καθαρισμού ή δεν κερδίζω τίποτα; 

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Όλο το θέμα είναι τόσο λάθος που ελαχιστα πράγματα βγάζουν νόημα εκεί μέσα.

Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική και λογική βάση.

Ο σκοπός της διάταξης είναι ξεκάθαρα η αποποίηση των ευθυνών του κράτους και τίποτε άλλο.

Έχω παραιτηθεί από την διαδικασία να εξηγήσω και να κατανοήσω με λογική κάτι που έχει δημιουργηθεί χωρίς καμία σκέψη, μελέτη και συνοχή. Είναι απλά hopeless.

IMG_20240602_124802.png.b23393c385458d32c79d7df7e6f9804d.png

Όπως λέει και ο σοφός λαός....

"Μη προσπαθεις να μάθεις σε ένα γουρούνι να τραγουδάει.
Χάνεις τον καιρό σου και ενοχλείς και το γουρούνι... "

• Like 8
Δημοσ.

Οσα οικόπεδα είναι εξ αδιαρέτου και ένας από τους δύο ιδιοκτητες πχ αδιαφορεί, τοτε ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει ο άλλος το πρόστιμο είναι να τα αναλάβει όλα μόνος του.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Krusty είπε

Οσα οικόπεδα είναι εξ αδιαρέτου και ένας από τους δύο ιδιοκτητες πχ αδιαφορεί, τοτε ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει ο άλλος το πρόστιμο είναι να τα αναλάβει όλα μόνος του.

Αυτό ισχύει για καθε πτυχή σε μια εξ αδιαιρετου ιδιοκτησία. Δεν είναι κάτι νέο. Οπότε μην το βάζετε ως θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Κάθε ιδιοκτησία θέλει συντήρηση. Και εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν ο ένας αδιαφορεί τα πληρώνει όλα ο άλλος ή την αφήνουν να ρημάξει ή την πουλάνε.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θυμαμαι αν το ειχε πει κυβερνητικο στελεχος, αλλα με αφορμη τις προσφατες πλημμυρες και το δελεαρ της φανταστικης μειωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ, ακουστηκε η σκεψη οτι καποια στιγμη η ασφαλιση σπιτιων/ακινητων θα γινει υποχρεωτικη οπως και στα οχηματα κατα τα προτυπα αλλων χωρων.
Τωρα αν η ασφαλιση αυτη συνδιαστει με την αποζημιωση κτλ ειναι αλλο θεμα, λογικα εφοσων υποχρεωνεσαι να το ασφαλισεις παει περιπατο η κρατικη αποζημιωση. Αν τωρα η ασφαλιστικη σου λεει "ξερεις τελικα δεν αποζημιωνεσαι γιατι το σπιτι ειχε κλιση 0,57º προς το νοτο οποτε δεν επηρεαζεται απο την καταστροφη, καλη τυχη" ειναι αλλο πραγμα.

Το αν η ασφαλιση ειναι σωστη η οχι ειναι ολοκληρο κεφαλαιο, Ομως, πιο τιμιο θα ηταν να πει στα ισα οτι αν δεν το εχεις δηλωσει ως καθαρισμενο, σημαινει οτι ειναι αμαζονιος οποτε αν παρει φωτια μην περιμενεις αποζημιωση. Το να βαζεις προστιμο απο πριν με το κτηματολογιο στην Ελλαδα να ειναι ενα απο μεγαλυτερα αστεια και η ιδιοκτησια ακινητων (απο τα μεγαλυτερα χομπι του Ελληνα) ενα δαιδαλωδες κ*λοχανειο, παει πολυ. Μονο εδω στο forum, καθε χρηστης ανακαλυπτει και απο 5 τρυπες στο ολο εγχειρημα.

7 minutes ago, Krusty said:

Εστω οτι εχει καποιος λεφτα ή την ορεξη να τα κανει μονος του, μπορεις να μπεις για τον οποιοδηποτε λογο στην περιουσια του αλλου; Αν γινει τιποτα, ποιος θα εχει την ευθυνη; Εδω κρατικοι φορεις εχουν μπει σε ιδιοκτησιες πολιτων για επειγουσα εργασια και καταδικαστηκαν. 

Επεξ/σία από Clytoceyx
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Krusty είπε

Και συνεχίζουμε τις ερωτήσεις που δεν έχουν σαφείς απαντήσεις:

Και αν ο ένας κάνει δήλωση και ο άλλος δεν κάνει, τι γίνεται; 

Πρόστιμο στον έναν για μη δήλωση και πρόστιμο μεγαλύτερο στον άλλον (και στην μπουζού) γιατί έκανε ψευδή γιατί τελικά μετά από έλεγχο δεν τα καθάρισε καλά...
Και κερατάς και δαρμένος...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, physnik said:

Πρόστιμο στον έναν για μη δήλωση και πρόστιμο μεγαλύτερο στον άλλον (και στην μπουζού) γιατί έκανε ψευδή γιατί τελικά μετά από έλεγχο δεν τα καθάρισε καλά...
Και κερατάς και δαρμένος..

Το πιο "αστειο" ειναι ο ενας να εχει την ιδιοκτησια του κτισματος, οποτε να μην χρειαζοταν καν να δηλωσει τιποτα, ο αλλος το χωραφι και ενας τριτος ασχετος δικαιωμα υψουν.
Και ερχονται τα οποια τζιμανια θα κανουν τον ελεγχο, θα δουν διευθυνση θα πατησουν τους χαρτες, θα δουν απλα το 12ψηφιο ΚΑΕΚ και θα βαλουν σε ολους οτι προστιμο τους κατεβει.
Νοικοκυρεμενα πραματα.

Μια χαριτωμενια, τσαχπινια, αν θελετε, που παρατηρησα ψαχνωντας το θεμα. Πολλοι δημοι δεν μπορουν ουτε καν το link της πλατφορμας να δωσουν σωστα στα sites τους. Τωρα, θα μου πεις "ελα μωρε, ενας δημος το εγραψε λαθος και οι αλλοι μετα το αντεγραψαν". Σωστο κι αυτο, ειμαι κακος ανθρωπος.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 1
Δημοσ.

Αγροτεμάχιο χωρίς κτίσμα πάνω από 100 μέτρα από τον ιστό του χωριού, ενώ κανονικά δεν δηλώνεται βαζω το καεκ και μου το βγάζει. Τι γινεται τελικά;

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει κάπου χάρτης στο κτηματολόγιο που να δείχνει και τα οικόπεδα και τους δασικούς χάρτες παράλληλα;

Επίσης έχουν αναφέρει τι κάνουμε στην περίπτωση που ένα οικόπεδο είναι το μισό εντός σχεδίου και το μισό εκτός; Το δηλώνουμε κανονικά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Αυτό ισχύει για καθε πτυχή σε μια εξ αδιαιρετου ιδιοκτησία. Δεν είναι κάτι νέο. Οπότε μην το βάζετε ως θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Κάθε ιδιοκτησία θέλει συντήρηση. Και εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν ο ένας αδιαφορεί τα πληρώνει όλα ο άλλος ή την αφήνουν να ρημάξει ή την πουλάνε.

Αφού είναι εξ αδιαιρέτου η ιδιοκτησία, το πρόστιμο και όλα τα πρόστιμα που αφορούν την εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία θα έπρεπε να αναλογούν στο ποσοστό της κυριότητας. Γίνεται όμως αυτό;

Κεντροειδής συντεταγμένες δεν μου βγαίνουν εμένα σύμφωνα με τον οδηγό για ΕΓΣΑ87, παρα μόνο οι συντεταγμένες των κορυφών. Ίσως να φταίει ότι δεν έχω ποντίκι αλλά κινητό. Στο κινητό δεν βγαίνουν όλα τα εργαλεία αν το έχουμε σε όρθια θέση.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Krusty είπε

Αφού είναι εξ αδιαιρέτου η ιδιοκτησία, το πρόστιμο και όλα τα πρόστιμα που αφορούν εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία θα έπρεπε να διαιρούνται στο ποσοστό της κυριότητας. Γίνεται όμως αυτό;

Δεν πάει έτσι. Πάντα βεβαιωνονται στο σύνολο. Τα εσωτερικά θέματα είναι δικά σας. Εκτος και εάν έχετε κάνει σύσταση οριζοντίου ή σύσταση καθέτου με συμβολαιογραφικη πράξη.

Δημοσ.
5 hours ago, physnik said:

καλό είναι το φθινόπωρο που επιτρέπεται (ρωτάς με τηλέφωνο τη Πυροσβεστική ποτέ επιτρέπεται) να κάψεις τα βατά και ότι άλλο έχεις μαζέψει.....όλοι εδώ στο χωριό (και 'μείς δίπλα στο δασικό είμαστε με πουρνάρια) τα καίνε ότι μαζεύουν ...το φθινόπωρο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' οτι φαινεται, η καλυτερη λυση μεχρι τωρα ειναι να κανουν οσοι μπορουν τον καθαρισμο, τα οικοπεδα, χωραφια κοκ πρεπει να ειναι σε ενα επιπεδο ασχετα με το τι εχουν στο μυαλο τους οι κρατικοι μηχανισμοι, να κανουν συνεννοησεις με μηχανικους, συμβολαιογραφους κτλ να ξεκαθαρισουν τα ιδιοκτησιακα ή να παρουν καμια συμβουλη, αν ξερουν και οι επαγγελματιες τι εννοουν οι ποιητες, και να περιμενουν.
Η υπευθυνη δηλωση εφοσων εχεις τακτοποιησει ολα τ' αλλα ζητηματα, γινεται σε ελαχιστο χρονο. Απο την αλλη αν τρεξει απο τωρα να κανει καποιος την υπευθυνη δηλωση, με τοσες ανακριβειες, ασαφειες και κενα μπορει να βρεθει μπλεγμενος και χωρις λογο μαλιστα.

Μολις περασει το αγγουρι των ευροεκλογων, πιστευω θα αρχισουν τα παραπονα απο ολες τις μεριες για την εν λογω πατατα. Μην νομιζετε, ανεκαθεν σε τετοια ζητηματα υπαρχουν φωνες και απο το εσωτερικο που κριτικαρουν αν κατι παει προς φουντο επειδη ειναι προχειροδουλεια, ασχετα ποιος ειναι στην κυβερνηση. Τωρα αν εισακουστουν ειναι αλλο θεμα.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Haha 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Δεν πάει έτσι. Πάντα βεβαιωνονται στο σύνολο. Τα εσωτερικά θέματα είναι δικά σας. Εκτος και εάν έχετε κάνει σύσταση οριζοντίου ή σύσταση καθέτου με συμβολαιογραφικη πράξη.

Συμφωνώ επί της αρχής, αλλά κατά πόσο είναι εσωτερικό θέμα όταν οι ιδιοκτησίες είναι διακριτά αναγνωρισμένες από τη φορολογική διοίκηση επί σειρά ετών με την ανάλογη επιβάρυνση, όπως το ίδιο έχει συμβεί με τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Η διευθέτηση ιδιοκτησιών με συμβολαιογραφική πράξη από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφιση δεν βλέπω σε τι θα ωφελήσει στο παρόν ζήτημα.

Δημοσ.
Στις 14/5/2024 στις 6:01 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα. 

Γνωρίζει κάποιος αν το πρόστιμο με τα ακαθάριστα οικόπεδα, αφορά και τα αγροτεμάχια?

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1548413/akatharista-oikopeda-ti-na-kanete-gia-na-min-plirosete-prostima-eos-kai-54-000-evro

Ναι.  Κατ αρχήν τα αγροτεμάχια ορίζονται ως γηπεδα. όπως και στο Ε9 και λέει ρητά μόνο γι αυτά που έχουν κτίσμα: 

(δ) εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...