Krusty Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Επισης στην πλατφορμιτσα, ουτε καταγγελιες βλεπω να μπορεις να κανεις ουτε αιτησεις για καθαρισμο απο δημο, μονο εσυ τι εχεις κανει ρωταει. Δεν ξερω αν αυτη η πιστα ξεκλειδωνεται αν κανεις πρωτα υποβολη. Οντως δεν θα έπρεπε να περιμένουν από κάτοικους του εξωτερικού και άλλους να έρχονται με το δρεπάνι ένας-ένας να καθαρίσει το οικοπεδάκι του. Μια πληρωμή στον δήμο θα αρκούσε. Και τα εύλεκτα χόρτα πού θα τα πετάμε αφού έχουμε τελειώσει με το δρεπάνι; Πολλά οικόπεδα κιόλας γειτνιάζουν με δημόσιο ακάλυπτο χώρο. 1 1
Clytoceyx Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Θα αρχισει να τα καιει ο κοσμος πανω στον πανικο τους. Ειναι αναποφευκτο. Εδω τον χειμωνα, πριν καν ανακοινωθει η πλατφορμα, εβρισκες συνεργειο και σου εκανε οτι δουλεια ηθελες αλλα τα περισσοτερα εξ αυτων, απλα εκαναν ολα τα μαζεμενα υλικα ενα σωρο και σου ελεγαν να καλεσεις τον δημο να τα μαζεψει. Δλδ και τα συνεργεια δεν εχουν τιποτα χωματερες/χωνευτηρια, εργατες ειναι. 1
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Το βρήκα και το αφήνω εδώ σαν μια ακόμη άποψη https://dasarxeio.com/2024/06/01/136679/ 3
Aurumnus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 57 minutes ago, SeNNinhA said: Το βρήκα και το αφήνω εδώ σαν μια ακόμη άποψη https://dasarxeio.com/2024/06/01/136679/ Και πολύ σωστά τα γράφει. Το μόνο που δεν γράφει είναι ότι και να υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις του αρθρογράφου, πάλι κάθε χρονιά θα καίγονται αυτά που «πρέπει να καούν». Το «γιατί» δεν είναι του παρόντος νήματος. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2024 από Aurumnus 1
theopan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 27/5/2024 στις 11:32 ΠΜ, mindreader είπε Σκεφτομαι να μην κανω τιποτε, Ούτε εγώ σκοπεύω να κάνω τίποτα πλέον με αυτά που είδα. Αυτή η γελοιότητα πρέπει να αποσυρθεί και θα αποσυρθεί. Στις 27/5/2024 στις 12:43 ΜΜ, therock είπε Εν τελη δεν εχω καταλαβει τι δηλωνουμε και τι οχι. Βρισκομαι σε νησι, και περα απο την πολη στο λιμανι που ειναι εντος σχεδιου, ολες οι υπολοιπες περιοχες ειναι εκτος. Τι πρεπει να δηλωθει τελικα Δεν είσαι ο μόνος. Κανείς δεν έχει καταλάβει. Και οφείλω να επισημάνω ότι ανήκω στους "αρμόδιους επιστήμονες" οι οποίοι καλούμαστε να ασχοληθούμε με το θέμα και να καθοδηγήσουμε τους πελάτες μας. Άρτσι μπούρτσι και λουλάς είναι! Στις 28/5/2024 στις 8:37 ΠΜ, liakjim είπε Δεν βλέπω κάποια περίεργη ορολογία. 1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπο-μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε: (α) Περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, (β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, (γ) εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. απότα όρια των ανωτέρω περ. (α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και (δ) εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,υποχρεούνται να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και να τους συντηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. 2. Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών,κ.α. των περιοχών και εκτάσεων της παρ. 1. Για γέλια είναι η "ορολογία"! Αλληλοσυγκρουόμενα είναι ΟΛΑ μεταξύ τους! Τι σημαίνει "κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας"; Να με ενημερώσει ή να την ενημερώσω; Και για ποιό πράγμα; Να με ενημερώσει ότι πρέπει ή να την ενημερώσω ότι προτίθεμαι να καθαρίσω το χωράφι μου ή για κάτι άλλο; Τι σημαίνει: "Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών,κ.α." Με τίνος το κριτήριο (το δικό μου, το δικό σου, του αποφοίτου γυμνασίου δημοτικού υπαλλήλου που θα βγει να "ελέγξει"; ) θα καθοριστεί τι είναι "διαμορφωμένο", τι "συντηρημένο"; Στην περίπτωση της εκτός σχεδίου δόμησης (νομίμως ανεγερθέν κτίριο σε ένα χωράφι) αυτομάτως μετά την ανέγερση ολόκληρο το χωράφι δεν αποτελεί "ακάλυπτο χώρο" του κτιρίου; Άρα τελικά εμπίπτει στις διατάξεις ή εξαιρείται αυτών; Κι αν είναι απλά πλησίον δασικής έκτασης με βάση ποιούς οριστικά και ολικά κυρωμένους δασικούς χάρτες θα κριθεί ο χαρακτηρισμός της έκτασης; Δεν υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια που το προσπαθούν ("εντατικά" γιατί προσπάθειες έγινα τα τελευταία 60+ χρόνια...) Ούτε το 30% της επικράτειας δεν έχει λειτουργούν κτηματολόγιο εν τω μεταξύ. Η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται σε στάδιο κτηματογράφησης. Βάζεις ΚΑΕΚ και -προφανώς- δεν βρίσκει τίποτα. Πρέπει να βάλεις συντεταγμένες ΕΓΣΑ87 για να εντοπίσεις στην πλατφόρμα των δηλώσεων. Και γιατί να το κάνεις αυτό; Για να τους "διευκολύνεις" να σε βρουν όταν ο ρουφιάνος/"καλοθελητής" που πιθανόν θα βρεθεί θα σε καταγγείλει; Δεν κάνω τίποτα και είμαι περίεργος να δω πόσο "μάγκες" είναι να με βρουν (που δεν ξέρουν ούτε τις δικές τους και τις κρατικές εκτάσεις ποιές είναι!). Αστεία πράγματα! Αυτό δεν διορθώνεται απλά καταργείται. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2024 από theopan 7
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 https://myvolos.net/anafora-sti-dikaiosyni-gia-zitimata-e/ 1
bill999r Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, theopan είπε Και γιατί να το κάνεις αυτό; Για να τους "διευκολύνεις" να σε βρουν όταν ο ρουφιάνος/"καλοθελητής" που πιθανόν θα βρεθεί θα σε καταγγείλει; Δεν κάνω τίποτα και είμαι περίεργος να δω πόσο "μάγκες" είναι να με βρουν (που δεν ξέρουν ούτε τις δικές τους και τις κρατικές εκτάσεις ποιές είναι!). Η αλήθεια είναι ότι αυτό σκέφτηκα κ εγώ. Μήπως βάλουμε τα χεράκια μας κ να βγάλουμε τα ματάκια μας; Από την άλλη βέβαια, κάνεις απλά μια δήλωση ότι κ καλά είναι καθαρισμένο κ ξεμπερδευεις... Ποιος θα ελέγξει άλλωστε. Κ εμένα με καεκ δεν βρίσκει τίποτα. Το χωριό είναι τέρμα Θεού και μέχρι κ ο δεδδηε δεν έχει έρθει ούτε μια φορά να μετρήσει. Απλά πληρώνω συνεχως έναντι.
theopan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 41 λεπτά πριν, bill999r είπε Η αλήθεια είναι ότι αυτό σκέφτηκα κ εγώ. Μήπως βάλουμε τα χεράκια μας κ να βγάλουμε τα ματάκια μας; Από την άλλη βέβαια, κάνεις απλά μια δήλωση ότι κ καλά είναι καθαρισμένο κ ξεμπερδευεις... Ποιος θα ελέγξει άλλωστε. Κ εμένα με καεκ δεν βρίσκει τίποτα. Το χωριό είναι τέρμα Θεού και μέχρι κ ο δεδδηε δεν έχει έρθει ούτε μια φορά να μετρήσει. Απλά πληρώνω συνεχως έναντι. Όχι φίλε! Δεν πρόκειται να κάνω καμία υπεύθυνη δήλωση σε θέμα που είναι εντελώς ασαφές και εμπλέκεται ένα τελείως υποκειμενικό κριτήριο! Πως προσδιορίζεται το "έχω καθαρίσει"; Εγώ λέω ότι έχω καθαρίσει. Καθάρισα όντως, το έκανα "γυαλί" πριν 1 μήνα και έχουν ήδη ξαναβγεί 5 πόντοι χορτάρι. Αυτός που θα περάσει να ελέγξει π.χ. στις 20 Ιουνίου σε 20 μέρες από τώρα, θα έχει την ίδια άποψη με εμένα ότι ακόμα και τότε δεν αποτελεί κίνδυνο για οποιαδήποτε πυρκαγιά ακόμα και με 15 πόντους χλωρό χορτάρι; Ή μήπως θα καθαρίζω 7 ή 17 στρέμματα ξανά και ξανά κάθε 15 μέρες μέχρι τον Οκτώβριο για να είναι μόνιμα "γυαλί" όταν μάλιστα το "γυαλί" είναι τελείως υποκειμενικό; Α να πάρτε κι αυτό. Κουνήθηκε κι ο Στασινός (του ΤΕΕ) -και αν και προεκλογικά προφανώς- εξηγεί κάποια πράγματα: https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/files/2024/05/ΤΕΕ-26.04.2024-16576.pdf 3 1
bill999r Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, theopan είπε Αυτός που θα περάσει να ελέγξει Νομίζω ότι είσαι πολύ αισιόδοξος... Δεν πρόκειται να γίνει κανένας έλεγχος. Εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν αλλά κ άλλα πιο εύκολα, τα οικόπεδα θα ελέγξουν;;; Απλά θέλουν μια υπεύθυνη δήλωση ώστε σε περίπτωση φωτιάς να βγάλουν την ουρά τους απέξω και να κατηγορήσουν τον διπλανό σου, τον γείτονα που δεν καθάρισε τα ξεροχορτα, τον Δήμο που δεν έλεγξε κτλ. 3 1
naimore Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 εχει καταφερει κανείς να ολοκληρωσει τη διαδικασια; προσπαθω και μου βγαζει στο τελος "προεκυψε καποιο σφαλμα κατα τη διαδικασια σημανσης του εγγραφου. παρακαλω δοκιμαστε αργοτερα" 😮
theopan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, bill999r είπε Νομίζω ότι είσαι πολύ αισιόδοξος... Δεν πρόκειται να γίνει κανένας έλεγχος. Εδώ δεν μπορούν να ελέγξουν αλλά κ άλλα πιο εύκολα, τα οικόπεδα θα ελέγξουν;;; Απλά θέλουν μια υπεύθυνη δήλωση ώστε σε περίπτωση φωτιάς να βγάλουν την ουρά τους απέξω και να κατηγορήσουν τον διπλανό σου, τον γείτονα που δεν καθάρισε τα ξεροχορτα, τον Δήμο που δεν έλεγξε κτλ. Δεν είναι θέμα "αισιοδοξίας" (ή έλλειψης αυτής) φίλε. Έχω μάθει λόγω επαγγέλματος να είμαι "ιδιότροπος", επιλεκτικός και πολύ προσεκτικός στο αν και τι υπογράφω. Και δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψω δηλώνοντας κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί και ανατραπεί από τον οποιονδήποτε. 2
Clytoceyx Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 On 28/05/2024 at 17:10, SeNNinhA said: Υπαρχει εδω βεβαια νομικο κενο. Τι γινεται εαν εσυ δηλώσεις ψευδως ότι το καθαρισες ενω εγω ειμαι ο ιδιοκτητης? Η λογικη λεει οτι ο ιδιοκτητης ειναι ο εκ του νομου υπεθυνος για την κατασταση της ιδιοκτησιας του. Αλλα τι επιπτωσεις εχει η ψευδη δηλωση τριτου? Ελλαδα 2024..... Ας παρουμε αυτο εδω το ενδεχομενο. Εγω λεω βγαλε τον ενδεχομενο δολο, αλλα ας παρουμε το γεγονος οτι κατα 90% αν καποιος εχει κατι απο κτηματολογιο που να αναφερει ΚΑΕΚ ειναι το αποδεικτο υποβολης η κατι σχετικο σε ενα χαρτι εκτυπωμενο, γιατι ετσι κι αλλιως τα sites του κτηματολογιου (ειναι και τοσα τρομαρα τους), ειναι μαπα. Παει να το μεταφερει στην πλατφορμα, 12 αριθμοι ειναι αυτοι, και κανει λαθος και βαζει το δικο μου ΚΑΕΚ, ετσι κι αλλιως γειτονικες ιδιοκτησιες εχουν παραπλησιο ΚΑΕΚ το οποιο διαφερει στο 11ο ή 12ο ψηφιο. Εγω το δικο μου για τον χ,ψ λογο δεν το εχω δηλωσει και ειναι ακαθαριστο η δεν ειναι τοσο σχολαστικα καθαρισμενο. Τι γινεται; Ξερουμε οτι οι ελεγχοι θα γινουν στα δηλωμενα απο την πλατφορμα, τα προστιμα ομως πως βεβαιωνονται; Που πιστωνονται; Ποιος ελεγχει που ανηκει η ιδιοκτησια; Λενε εχει 10 μερες για ενσταση; Ειστε σοβαροι; Εδω μας ερχονται οι κωλοφακελοι απο τις Δ.Ε.Υ.Α. των χωριων με τουλαχιστον 2 εβδομαδες καθυστερηση, και εχουν απανω το σημα της επιχειρησης. Τα ΕΛΤΑ εχουν γινει γιαπι, εχουν κλεισει τοσα καταστηματα και οι ταχυδρομεις δεν μπορουν να καλυψουν τις νεες διευρυμενες περιοχες. Προσφατα, πριν τις δημοτικες, εγινε χαμος γιατι καποιοι δημοι ηθελαν να εισπραξουν οφειλες απο προστιμα που ειχαν βαλει μεσω δημοτικης αστυνομιας, και μεσω των τραπεζων κλειδωσαν μεσα σε μια μερα λογαριασμους τοσων ανθρωπων οι οποιοι δεν ειχαν ενημερωθει καν. Εχουμε ενηρωσει με επιστολη, ειπανε κατι "ωραια" τυπακια δημαρχεσοι, 1 hour ago, bill999r said: Νομίζω ότι είσαι πολύ αισιόδοξος... Δεν πρόκειται να γίνει κανένας έλεγχος. Αν ισχυει οτι τα προστιμα πανε στους ιδιους τους δημους, τοτε πολυ φοβαμαι οτι θα γινει. Και επισης φοβαμαι πολυ περισσοτερο, καποιοι δημοι ειναι κοζα νοστρα. Δεν θα μου φανει περιεργο, να μπουν προστιμα σε ενα οικοπεδακι επειδη επεσαν δυο κλαδακια, ενω αυτο περιτριγυριζεται απο οικοπεδαρες με λαστιχα, παρατημενα αυτοκινητα, ζουγκλες με ξεροχορτα κοκ. Κοζα νοστρα ειναι αυτη. 3
user27 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Παιδιά μην τρελαίνεστε για τη λεπτομέρεια πως θα καθαρίσετε το χώρο σας. Αν διαβάσετε το ΦΕΚ θα δείτε ότι και έλεγχος να γίνει και να γράψουν κάτι παρατηρήσεις στο φύλλο ελέγχου, υπάρχει η δυνατότητα ένστασης για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν επιβάλλεται πρόστιμο άμεσα. Οπότε φαντάζομαι υπάρχει ελαστικότητα να γίνουν οι αποκαταστάσεις αυτές. Το θέμα είναι να μην παραλείψουμε να κάνουμε δήλωση άθελά μας σε κάποιο ακίνητο και μας έρθει χιλιάρικο από το πουθενά. Πρέπει να δωθούν διευκρινίσεις για το ποιος μηχανισμός ελέγχει τη υποβολή δήλωσης γιατί όπως έχει προαναφερθεί υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις ιδιοκτησιακων θεμάτων.
Clytoceyx Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, user27 said: Αν διαβάσετε το ΦΕΚ θα δείτε ότι και έλεγχος να γίνει και να γράψουν κάτι παρατηρήσεις στο φύλλο ελέγχου, υπάρχει η δυνατότητα ένστασης για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν επιβάλλεται πρόστιμο άμεσα. Οπως ανεφερα και πιο πανω αναλυτικα, εχουν χουι οι δημοι να μην ενημερωνουν εγκαιρως για τα προστιμα που βαζουν, οι 10 μερες για ενσταση ειναι αστειο. Οι δημοι ειναι οι μεγαλυτερες τρυπες του δημοσιου, πολλοι απο αυτους εχουν ηδη φαει προστιμο παλιοτερα γιατι δεν ειχαν φροντισει να καθαρισουν την ιδιοκτησια τους υπο τον φοβο πυρκαγιων. Οχι μονο ειναι ανικανοι για να κανουν αντιστοιχους ελεγχους, αλλα καποιος πιο πονηρεμενος απο εμενα θα ελεγε οτι μπορει να δειξουν υπερβαλλων ζηλο για να καλυψουν τον κ*λο τους, ιδιαιτερα αν τα λεφτα των προστιμων πανε σε αυτους. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2024 από Clytoceyx 1
bill999r Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, theopan είπε μπορεί να αμφισβητηθεί και ανατραπεί από τον οποιονδήποτε Φαντάζομαι θα τους δοθεί το δικαίωμα να φωτογραφίζουν την ιδιοκτησία και αυτό να αποτελεί αποδεικτικό για το πρόστιμο. Δυστυχώς όπως έχει δείξει η ιστορία (δικαίωμα στους ιδιώτες εισπράκτορες διοδίων να φωτογραφίζουν οχήματα και στη συνέχεια να επιβάλλεται πρόστιμο μέσω εφορίας), όταν παίζει χρήμα βρίσκουν πολλούς τρόπους για να εισπράξουν. Και πάλι θεωρώ ότι το μέτρο στοχεύει καθαρά στην αποποίηση ευθυνών του κράτους. Αλλά όπως είπε κ ένας φίλος παραπάνω αν οι δήμοι ασχοληθούν σοβαρά με την είσπραξη τότε η νομοθεσία θα είναι με το μέρος τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα