andreaspA Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Οι Δήμοι τουλάχιστον θα έπρεπε να προσφέρουν δωρεάν στους δημότες τους την αποκομιδή και να τα πανε που ? Να μην σχολιασω οτι τα ξερα χορτα ειναι λιπανση για το εδαφος. Κατι χορτα που βγαζω απο το χωραφι μου , απο ενα σημειο που καθομαι και με ενδιαφερει να τα μαζεψω, με παρακαλαει ο ξαδερφος να τα ριξω στο διπλανο χωραφι για να τα φρεζαρει. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2024 από andreaspA 1
jimmyl Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Καποτε στη Χασια , δουλευαν 100 καμινια , η Παρνηθα δεν ειχε παρει ουτε μια φορα φωτια , αλλα τωρα φταινε τα χορτα , ρε ουστ , που ελεγε ο Λογοθετιδης 3 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα εντοπισμό με συντεταγμένες που δίνει το χαρτί από το κτηματολόγιο ακινήτου και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα αλλά με αφήνει να συνεχίσω. Να το κάνω; Επεξ/σία 31 Μαΐου 2024 από Γιάννης Platano
famas Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Ε, πως αλλιώς να το προχωρήσεις; Κι εγώ έτσι το έκανα(αλλά δεν το υπέβαλα ακόμη) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 58 λεπτά πριν, famas είπε Ε, πως αλλιώς να το προχωρήσεις; Κι εγώ έτσι το έκανα(αλλά δεν το υπέβαλα ακόμη) Εννοώ χωρίς ΚΑΕΚ
Clytoceyx Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Αν θυμαμαι καλα, παλιοτερα οι δημοι ειχαν την υποχρεωση να κανουν καποιους αντιστοιχους καθαρισμους. Τωρα αν ηταν συγκεκριμενοι δημοι και αν οι καθαρισμοι αφορουσαν μονο κοινοχρηστους χωρους ή εγκαταλελειμμενα ιδιωτικα οικοπεδα δεν το γνωριζω, το θεμα ειναι οτι δεν εκαναν τιποτα και εφαγαν προστιμα. Τωρα οι ιδιοι δημοι θα κανουν δειγματοληπτικους ελεγχους στα δηλωμενα και θα επιβαλλουν (τσουχτερα, εως 54000€) προστιμα, τα οποια λεφτα πανε στους ιδιους, για την ψευδη δηλωση. Επισης οι ιδιοι δημοι θα καθαρισουν, εναντι αμοιβης, τα οικοπεδα οσων το δηλωσουν. Τα οικοπεδα δικαιοδοσιας τους ομως παραμενουν ζουγκλα. Σοβαρη δουλεια, ιδιαιτερα για ενα τοσο σημαντικο ζητημα, η οποια βασιζεται στο απαρχαιωμενο κτηματολογιο δεν μπορει να γινει. Η περιουσια στην Ελλαδα ειναι μια πονεμενη ιστορια που εχει και γραφειοκρατια και προχειροτητα και γι' αυτο φταινε και οι δυο πλευρες, πολιτες και κρατος/κρατικες υπηρεσιες, για διαφορετικους λογους η καθεμια. Εδω τα περισσοτερα ακινητα που βρισκονται τωρα σε Ε9, στο κτηματολογιο βρισκονται ακομα με στοιχεια των 70s-80s στην καλυτερη. Ακομα δεν εχουν διευκρινιστει τοσες λεπτομερειες πχ πως στο διαολο θα διαπιστωθει η μη δηλωση για να μπει το σχετικο προστιμο. Απο το κτηματολογιο; Τοτε θα τρεχουν να ξεθαβουν τους νεκρους να τους χρεωσουν και οσοι "μαγκες" δεν εκαναν υποβολη θα κανουν παρτι με βεγγαλικα μες τα ξεροχορτα των χωραφιων τους. Απο το Ε9 παλι δεν γινεται, αφου δεν εχει τις απαραιτητες πληροφοριες για να αποδειχτει αν το οικοπεδο ειναι μεσα στα ορια που υποχρεωνουν τον καθαρισμο του. Αν καποιος εχει 800 κτηματα που υποχρεουνται καθαρισμου και δηλωσει μονο το 1 τι προστιμο θα παρει; 1 χιλιαρικο απλα και θα ειναι ΟΚ τα αλλα 799 που μπορει να εχουν ολη την παραγωγη της PIrelli; Υποκρισια. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2024 από Clytoceyx 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 16 hours ago, cinemusic said: Να ρωτήσω και εγω. Αν δεν εχουμε προλαβει να καθαρίσουμε το οικοπεδο η το χωραφι , θα υπαρξει καποιο πρόστιμο αν δηλωθεί μεταγενέστερα πχ μετα απο 10 μερες ( φυσικα εφοσον καθαριστεί ). Προσωπικά αντιμετωπίζω προβλημα με τον διπλανο που μου εχει βαλει τον φράκτη του ενδιάμεσα του οικοπέδου μου ,και προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη με τους δικηγόρους. Θα δείξει την τελευταία βδομάδα του Ιουνίου που λήγει η παράταση.
SeNNinhA Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δοκίμασα εντοπισμό με συντεταγμένες που δίνει το χαρτί από το κτηματολόγιο ακινήτου και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα αλλά με αφήνει να συνεχίσω. Να το κάνω; Υπαρχουν ΟΔΗΓΙΕΣ και ειναι και απλες.... coordinates_help_manual_v7.pdf (apps.gov.gr) Γιατι δεν τις διαβαζετε? !!!!!!!!!!!!!! 2
Clytoceyx Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Οι χαρτες που σου δινουν εχουν ανακριβειες. Τουλαχιστον τα προκαταρκτικα υποβαθρα. Τι σκ*τα να επιλεξει ο αλλος; Κοιτωντας για πλακα στον χαρτη που σου δινει η πλατφορμα να επιλεξεις οικοπεδο το σπιτι που μενουν οι γονεις μου στο χωριο (δεν εχει καθολου κηπο αυλες κτλ, αρα δεν χρειαζεται να δηλωθει καν), το βαζει μαζι με το διπλα οικοπεδο που ειναι ασχετο. Οι δικοι μου το εχουν στο κτηματολογιο (στην οποια κατασταση υπαρχει το κτηματολογιο στην περιοχη), το διπλα ουτε ξερουν τι σκατα γινεται, ο ιδιοκτητης εχει να φανει 20+ χρονια και ειναι σε μαυρα χαλια. Με ποια βαση μπηκαν αυτα αφου η κτηματογραφιση ειναι σε εξελιξη; Ακομα και παλαιοτερα στοιχεια να ειχαν, εδω και 7 δεκαετιες ειναι 2 ξεχωριστα οικοπεδα. Οι πανεπιστημονες που θα κανουν τους ελεγχους αν χρησιμοποιουν αυτους τους χαρτες του κτηματολογιου, τι θα αποφανθουν και σε ποιον για προστιμο; Θα τρεχουν μεγαλοι ανθρωποι να βγαζουν ακρη για κατι που δεν τους αφορα και ειναι λαθη και παραλειψεις αλλων; Αν δεν ολοκληρωθει το κτηματολογιο να γινει λειτουργικο, ολα ειναι μ*λακιες φληναφηματα. Για του λογου το αληθες, η κατασταση στην Κρητη. Χανια και Ρεθυμνο, βασικα κατι παραπανω απο το 50% της Κρητης, με τα "αυθαιρετα" προκαταρκτικα υποβαθρα. Αντε δηλωσε οικοπεδο που το εχεις στην πενα αλλα μπορει να σε εχει μαζι με ασχετο και αδιαφορο γειτονα, να σου βγει μετα ενα ωραιοτατο προστιμο για ψευδη δηλωση. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2024 από Clytoceyx 2
duende Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 καλημερα, οικοπεδο που ειναι εντος σχεδιου πρεπει να δηλωθει? δεντρο που ειναι εντος οικοπεδου για να κλαδευτει ψηλα αν ειναι κοντα σε στυλο της δεη, πρεπει να ειδοποιηθει ο δημος/δεη?
Krusty Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν με αφήνει το σύστημα στο gov.gr να ολοκλήρωσω την δήλωση, επειδή η περιοχή στο ΚΑΕΚ που βάζω δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφιση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συντεταγμένες. To κράτος και οι δήμοι έχουν πολλούς χώρους με ξερά χορτάρια εντός σχεδίου. Καταγγελίες μέχρι να φάνε κι αυτοί πρόστιμα. 2 ώρες πριν, duende είπε καλημερα, οικοπεδο που ειναι εντος σχεδιου πρεπει να δηλωθει? δεντρο που ειναι εντος οικοπεδου για να κλαδευτει ψηλα αν ειναι κοντα σε στυλο της δεη, πρεπει να ειδοποιηθει ο δημος/δεη? Τα εντός σχεδίου όλα. Βλέπε στην πρώτη σελίδα. Ίσως με ένα τηλέφωνο στην 'καταπληκτική υπηρεσία του κράτους' τον ΔΕΔΔΗΕ, να βρεις άκρη για το δέντρο. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από Krusty 1
Clytoceyx Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Αλλη παραβλεψη στην πλατφορμα. Περιοχη με "λειτουργουν κτηματολογιο", ολα στην πενα δλδ. Πας να δηλωσεις το ΚΑΕΚ. Το δεχεται, λογικο αφου εισαι τυχερος και επεσες σε1/100000 δημο με κτηματολογιο σε φυσιολογικη κατασταση. Σου ζηταει ομως μονο το 12ψηφιο ΚΑΕΚ και μετα κατι γενικοτητες με την διευθυνση. Αυτο ειναι ολο το οικοπεδο ομως. Το οικοπεδο ειναι εξ αδιαιρετου και ο ενας εχει το κτισμα και ο αλλος τον κηπο. Γι' αυτο τα ΚΑΕΚ σε τετοιες περιπτωσεις ειναι 123456123456/0/1, 123456123456/0/2 κοκ. Αρα ξανα το ερωτηματα, πως θα διαπιστωθει η μη υποβολη για να μπει το χιλιαρικο προστιμο; Με Ε9 ειναι ελλειπη τα στοιχεια. Με κτηματολογιο, αν λειτουργει, θελεις ακριβη στοιχεια οχι απλα "βαλε τον 12ψηφιο". Τι 12ψηφιο ρε βλαχοι; Το 90% της ακινητης περιουσιας στην Ελλαδα ειναι εξ αδιαιρετου, δεν εχουν ολοι τα ιδια δικαιωματα. Θα κανουν ολοι οι συνδικαιουχοι δηλωση; Εγω εχω το κτισμα, δεν εχω καμια δουλεια με τον κηπο, δεν με αφηνει ο αλλος να κοιταξω καν λεμε. Τι να κανω; Επισης, επειδη ειναι Ελλαδα και την βγαζουμε ακομα με τζακια και σομπες, συνηθως τα κουτσουρα ντανιαζονται στον κηπο. Αυτα δεν ειναι ο ορισμος της ευφλεκτης υλης; Τι να κανει ο κοσμος; Να τα πεταξει ή να φτιαξει παρανομο υποστεγο/αποθηκη να τα βαλει μεσα; Αν ερθουν για ελεγχο και βρουν τα κουτσουρα θα καταλαβουν γιατι υπαρχουν εκει η θα ερθουν τιποτα ντουβαρια ορθια και θα γραφουν αβερτα οτι τους κοβει το ξερο τους; Επισης στην πλατφορμιτσα, ουτε καταγγελιες βλεπω να μπορεις να κανεις ουτε αιτησεις για καθαρισμο απο δημο, μονο εσυ τι εχεις κανει ρωταει. Δεν ξερω αν αυτη η πιστα ξεκλειδωνεται αν κανεις πρωτα υποβολη. 2 hours ago, duende said: δεντρο που ειναι εντος οικοπεδου για να κλαδευτει ψηλα αν ειναι κοντα σε στυλο της δεη, πρεπει να ειδοποιηθει ο δημος/δεη? Σχετικα με πυροστασια λενε κλαδεμα των κλαδιων, φυλλων κτλ που ακουμπουν στο εδαφος. Αυτο που λες εσυ, ειναι αλλο γενικοτερο προβλημα και μπορεις να πας στον δημο αλλα δεν νομιζω ομως να βοηθησουν για εντος περιουσιας σου. Κανε νυξη αλλιως μετα ρωτα για συνεργειο να πληρωσεις για την δικη σου ασφαλεια πρωτα και κυρια. 4
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, duende είπε καλημερα, οικοπεδο που ειναι εντος σχεδιου πρεπει να δηλωθει? δεντρο που ειναι εντος οικοπεδου για να κλαδευτει ψηλα αν ειναι κοντα σε στυλο της δεη, πρεπει να ειδοποιηθει ο δημος/δεη? Γενικα για κλαδεμα δεντρων σε οικοπεδα με κατοικια θελεις αδεια εκτελεσης εργασιων μικρης κλιμακας. Εαν το δεντρο ειναι κοντα σε ενεργοποιημενα καλώδια τότε δεν ειναι απλο. Πρεπει να ειδοποιηθει η ΔΕΔΔΗΕ για να κόψει την παροχή σε αυτο το τμημα. Δεν αναλαμβανει ομως το κόψιμο. Αυτο ειναι δικη σας ευθυνη και παλι με την καταλληλη αδεια, μετρα ασφαλειας κλπ 1
Clytoceyx Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 @SeNNinhA Αν εχω καταλαβει καλα εισαι μηχανικος η κατι σχετικο με τον κλαδο ή λεω μ*λακιες; Αν οχι, υπαρχει καποιος επαγγελματιας του κλαδου να μας πει αν υπαρχει οργανωμενη αντιδραση των ΤΕΕ η ΓΕΩΤΕΕ για το εν λογω... εγχειρημα, μιας και βλεπω οτι μπλεκονται μηχανικοι και γεωπονοι για ιδιοκτησιες μεσα σε δασικες εκτασεις, αλλα και γενικοτερα ο κοσμος σιγουρα θα απευθυνθει πρωτα σε αυτους γιατι υπαρχουν πολλες αοριστιες και ασαφειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα