Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Οι δωρεές δηλώνονται στο myproperty... υπάρχει αφορολόγητο όριο νομίζω μέχρι 80.000.

Ξέχασες ένα μηδενικό, 800.000.

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, panosena said:

Ξέχασες ένα μηδενικό, 800.000.

Εεε άμα είναι 800.000 το όριο... τότε δανεικά κι αγύριστα τα 15.000.

@panosena Κάνετε τη μεταφορά χρημάτων μέσω ebanking... και καταχωρείτε την ημερομηνία και τον κωδικό αναφοράς της συναλλαγής στο myproperty. Τυφλοσούρτης είναι, αν δεν είστε σίγουροι βάλτε λογιστή να το κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορείς να βρεις πολλούς γνωστούς και συγγενείς και να δηλώσουν από μία μικρή δωρεά ο καθένας, π.χ 20 άτομα απο 1000€.

Επεξ/σία από cpc464
Δημοσ.
3 minutes ago, cpc464 said:

μπορείς να βρεις πολλοίς γνωστούς και συγγενείς και να δηλώσουν από μία μικρή δωρεά ο καθένας, π.χ 20 άτομα απο 1000€.

Όχι δεν μπορεί, οι δωρεές από συγγενείς (δλδ όχι γονείς) φορολογούνται με 20 ή με 40% ανάλογα τη συγγένεια ενώ από φίλους με 40%, μόνο οι δωρεές από γονείς δεν έχουν φόρο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Όχι δεν μπορεί, οι δωρεές από συγγενείς (δλδ όχι γονείς) φορολογούνται με 20 ή με 40% ανάλογα τη συγγένεια ενώ από φίλους με 40%, μόνο οι δωρεές από γονείς δεν έχουν φόρο.

Να δικαιολογήσει ποσό για αγορά είπε, δεν είπε κάτι για να μην πληρώσει φόρο, μαγικά δεν γίνονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά? Κλαίω. Μα είναι δυνατόν.? Ρωτάει κάποιος για εικονική δωρεά για φόρο αποφυγή για τον αδερφό του που βγάζει μαύρα χρήματα και δεν καλύπτει το Πόθεν εσχες.

Και αυτό το ρωτάει σε φόρουμ που δεν έχει καμία σχέση με φορολογικές υπηρεσίες ούτε με νομικές. 

Από τη μια από μόνο του αυτό είναι τραγικό. Από την άλλη δίνουμε απαντήσεις. Τι να πω. Με πιάνουν τα γέλια. 

Φίλε μου κανε μου τη χάρη και εσύ και όσοι απαντάνε γιατί μια γελάω και μία μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. 

Πες στον αδερφό σου να παρει τη μηχανή, αμάξι ή τι είναι τέλος πάντων στην εταιρία ως εξοδο με παραστατικό και να δηλώσει τα αντίστοιχα έσοδα. Να κόβει δηλαδή αποδείξεις. Με αυτόν τον τρόπο και θα είναι νομιμος και δεν θα έχει θέμα με το Πόθεν εσχες και δεν θα πληρώσει φόρο. Και δεν θα μπλέξεις την κακόμοιρα την μαμά σου και εμείς θα βάλουμε στο σωστό το δρόμο έναν άνθρωπο σε μια κοινωνία που κάνει ένα βήμα μπρος και 3 πίσω. 

Επισης μπορεί να πάρει και δάνειο με ενέχυρο τα χρήματα της μαμάς που έχει στην τράπεζα. 

Επεξ/σία από vlgeor
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, panosena είπε

Θα κάνει μια δωρεά χρημάτων η μητέρα μου στον αδερφό μου, για να του καλύψει ένα μέρος του πόθεν έσχες για μια αγορά.

Η μητέρα μου έχει εισόδημα μια σύνταξη μόνο, 530€ το μήνα. Στην τράπεζα έχει 15 χιλιάρικα, η δωρεά θα είναι 20 χιλιάδες.

Τι πρέπει να προσέξουμε μην την πιάσει καμιά ααδε;

(Η δωρεά είναι εικονική, ο αδερφός μου θα της τα επιστρέψει σε... μετρητά. Αν τα πάρει η μάνα μου και πάει να τα βάλει στην τράπεζα, δεν είναι "μαύρα"; )

Ο αδελφός σου να κάνει ότι γουστάρει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες (αν υπάρχουν). Τρίτους να μην ανακατέψετε εκτός αν προσφερθούν εθελοντικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, cpc464 said:

Να δικαιολογήσει ποσό για αγορά είπε, δεν είπε κάτι για να μην πληρώσει φόρο, μαγικά δεν γίνονται.

Λάθος κατάλαβες, αυτό ακριβώς είπε, να γίνει εικονική δωρεά χρημάτων για να μην πληρώσει φόρο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
12 hours ago, panosena said:

Τι εννοείς όμως, ότι για να γίνει δωρεά πρέπει αυτός που θα τη δεχτεί να έχει χειρότερη οικονομική κατάσταση;
Για εξηγήστε λίγο.

Όχι. Θα πρέπει αυτός που κάνει τη δωρεά να μπορεί να τη δικαιολογήσει. Πως δωρίζεις 20Κ αν δεν έχεις αυτό το ποσό; Εάν τα εισοδήματα του δωρο-δότη τα καλύπτουν, είτε με την τρέχουσα χρήση, ή με ανάλωση κεφαλαίου παλαιών ετών, είναι οκ. Η περιουσιακή κατάσταση ή τα εισοδήματα του δωρο-δέκτη δε παίζουν ρόλο πουθενά.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η μητέρα με 500€ εισόδημα μάλλον δε θα 'χει περίσσευμα για να κάνει δωρεά. Αλλά γι' αυτό θα μιλήσετε με το/ους λογιστή/ές σας.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, panosena είπε

Η μητέρα μου έχει εισόδημα μια σύνταξη μόνο, 530€ το μήνα. Στην τράπεζα έχει 15 χιλιάρικα, η δωρεά θα είναι 20 χιλιάδες.

Τι πρέπει να προσέξουμε μην την πιάσει καμιά ααδε;

ας κάνετε έναν κοινό λογαριασμό , μητέρα-αδερφό ,

μέσα σε αυτόν είναι τα 15 χιλιάρικα και προσθέτει τα υπόλοιπα σιγά σιγά (ιδανικά βάζεις και εσύ εκεί με μετρητά του αδερφού σου) και ο αδερφός σου τραβάει απο εκεί

ρώτα όμως το λογιστή

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...