salss Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Έχουμε και λέμε http://www.gocamping.gr/index.asp?lng=GR https://www.e-camping.gr/ https://www.camping.info/ @TS εισαι σε λάθος forum φίλε μου. Δε θα σου πουν στο ινσομνια πως να κάνεις καμπινγκ με μηχανή. Επειδή και εγω ορμάω στην τύχη και κοιμάμαι όπου βρω (εκτός από τα ακτοπλοϊκά που είναι κανονισμενα στην εντελεια) σε καταλαβαίνω. Εσύ ωστόσο απ ότι κατάλαβα θες να τη βγάλεις όσο φτηνά γίνεται πράγμα που είναι θεμιτό βλέπω ότι δε φαίνεται να έχεις ιδιαίτερη εμπειρία στο camping. Θα πρέπει να συναναστραφεις με μηχανόβιους που μπορούν να σε κατατοπίσουν καλύτερα Χρειάζεσαι σίγουρα τα παρακατω: 1. σκηνή 2. sleeping bag 3. το μαγιο σου 4. κανα ρούχο 5. δεύτερο ζευγάρι παπούτσια 6. αδιάβροχο 7. φακό 8. σουγιά 9. τα απαραίτητα φάρμακα (κανένα παυσίπονο, αλοιφή για τσιμπήματα κ.λ.π) 10. κωλοχαρτο 11. ενα κοματι πλαστικο αρκετα μεγαλο ( να μπορει να καλυψει την σκηνη) και σπαγγο σε περιπτωση βροχης η απλως για τεντα για ισκιο, σε περιπτωση που δεν βρεις σκιες να στησεις. 12. φιδακια η αουταν 13. εξτρα μικρη πατσετα προσωπου για μαξιλαρι 14. σεντονακι 15. μια μικρη ψαθα θαλασσης, να στρωθει εξω απο την σκηνη γιανα ακουμπας παντοφλες, καλτσες νερα, κτλ κτλ. 16. εξτρα πασαλακια ( πακετο αμα σπασει η αμα δεν εχεις μαζι σου) 17. μονωτικη ταινια (σε περιπτωση σπασιματος καποιου ορθοστατη) 18. ωτοσπιδες και μασκα υπνου (ποτε δεν ξερεις τι καφροι θα στησουν διπλα σου) 19. πλαστικη μικρη θηκη για σαπουνι πλακα Δες και τα site πιο πάνω να κατατοπιζεσαι καθε φορά εκεί που θες να πας 2
SeNNinhA Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 25 λεπτά πριν, salss είπε Έχουμε και λέμε http://www.gocamping.gr/index.asp?lng=GR https://www.e-camping.gr/ https://www.camping.info/ @TS εισαι σε λάθος forum φίλε μου. Δε θα σου πουν στο ινσομνια πως να κάνεις καμπινγκ με μηχανή. Επειδή και εγω ορμάω στην τύχη και κοιμάμαι όπου βρω (εκτός από τα ακτοπλοϊκά που είναι κανονισμενα στην εντελεια) σε καταλαβαίνω. Εσύ ωστόσο απ ότι κατάλαβα θες να τη βγάλεις όσο φτηνά γίνεται πράγμα που είναι θεμιτό βλέπω ότι δε φαίνεται να έχεις ιδιαίτερη εμπειρία στο camping. Θα πρέπει να συναναστραφεις με μηχανόβιους που μπορούν να σε κατατοπίσουν καλύτερα Χρειάζεσαι σίγουρα τα παρακατω: 1. σκηνή 2. sleeping bag 3. το μαγιο σου 4. κανα ρούχο 5. δεύτερο ζευγάρι παπούτσια 6. αδιάβροχο 7. φακό 8. σουγιά 9. τα απαραίτητα φάρμακα (κανένα παυσίπονο, αλοιφή για τσιμπήματα κ.λ.π) 10. κωλοχαρτο 11. ενα κοματι πλαστικο αρκετα μεγαλο ( να μπορει να καλυψει την σκηνη) και σπαγγο σε περιπτωση βροχης η απλως για τεντα για ισκιο, σε περιπτωση που δεν βρεις σκιες να στησεις. 12. φιδακια η αουταν 13. εξτρα μικρη πατσετα προσωπου για μαξιλαρι 14. σεντονακι 15. μια μικρη ψαθα θαλασσης, να στρωθει εξω απο την σκηνη γιανα ακουμπας παντοφλες, καλτσες νερα, κτλ κτλ. 16. εξτρα πασαλακια ( πακετο αμα σπασει η αμα δεν εχεις μαζι σου) 17. μονωτικη ταινια (σε περιπτωση σπασιματος καποιου ορθοστατη) 18. ωτοσπιδες και μασκα υπνου (ποτε δεν ξερεις τι καφροι θα στησουν διπλα σου) 19. πλαστικη μικρη θηκη για σαπουνι πλακα Δες και τα site πιο πάνω να κατατοπιζεσαι καθε φορά εκεί που θες να πας Λίγο πολύ κάπως έτσι. Αλλά αναλόγως τον προορισμο μπορείς να τα μειώσεις εάν το road plan σου είναι μέσα στον πολιτισμό κατά βάση. Παλιες καλές εποχές με μηχανή, σανίδα kite, 3 πανιά kite, σκηνή, προσωπικά είδη κλπ σε μια από τις αγαπημένες μου μηχανες. 6
CanonTux Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, therock είπε Ρε παιδιά δε μπορώ να συνεχίζω να υπερασπίζομαι την ερώτηση. Απλη είναι η ερώτηση, δύσκολη έως αδύνατη είναι η απάντηση. Αυτό που περιμένω είναι από τους λίγους που κάνουν το αντίστοιχο στυλ σα και μένα να δώσουν μια λύση που ενδεχομένως να μην έχω σκεφτεί και να κόυφαθω. Αλλά ναι το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει και είτε όπως είπανε μένεις κάπου ήσυχα που δεν θα έρθει αστυνομία να σε σηκώσει. Τα αλλά δε παίζουν Άντε να το γραψω το πιο χαρακτηριστικό σκηνικο γιατί με κουρασατε όλοι να κάνετε ότι δε καταλαβαίνετε τι ερωτημα. Για παράδειγμα. Πέρσι ξεκίνησα μια μέρα από Παλέρμο στην Σικελία. Δε μπορούσαμε να βγάλουμε καν άκρη ποιο ήταν το τελευταίο δρομολόγιο με καραβάκι πίσω για τη στεριά με τους κωλο Ιταλούς που όλα τα χουν Στα Ιταλικά και δε μπορείς να καταλάβεις τι σου γίνεται. Έχοντας λοιπόν διάσχισει τη μισή Σικελία με τη μηχανή σκάσαμε στο λιμανάκι και εκεί μάθαμε ότι φεύγει ένα τελευταίο καράβι στις 12:50 (ξημερώματα) για στερια. Ούτε οι ίδιοι η Ιταλοί που σταματήσαμε στο δρόμο δε ξέρανε να γκογκλαρουν να μας πουν ποτέ έχει δρομολόγιο. Τεσπά φτάνουμε 1:30 απέναντι στη Μεσαία. Από κει οδηγησαμε 2:30 ώρες και φτάσαμε σε ένα σημείο που είχε 4 ξενοδοχεία. Τα 3 γεμάτα και στο τελευταίο που ρωτήσαμε μάθαμε ότι είχε ένα τέταρτο που δε το βγάζει ούτε το γκοογκλ και εκεί καταφέραμε και κλείσαμε δωμάτιο και κοιμηθήκαμε στις 6 παρά τα ξημερώματα. Οπότε τι χοστελ μου λέτε και να κοιμηθώ στα μακντολαντς και να τη πέσω σε γκόμενα η να κοιμηθώ σε ίντερνετ καφέ παίζοντας counter.. Αυτό που είπε το παιδί πριν άντε οδηγά άλλο λίγο να βρεις στην επόμενη πόλη ναι αυτό κανείς.... Αν δεν έχεις ξεκινήσει από την άλλη άκρη ενός νησιου και μετά άλλες τόσες ώρες στην στεριά έχοντας οδηγήσει όλη μέρα μες στο λιοπυρι. Εκεί δεν είχαμε κουράγιο να μιλήσουμε τι να οδηγήσεις άλλη μια ώρα Για αυτό λέω, δεν το ζουνε πολα ατομα έτσι. Οι περισσότεροι εδώ μέσα τι λύση να δωσουν, κουράζονται μόνο και που το διαβάζουν όλο αυτό και μετα σου λένε μη με κρίνεις έμενα τι συμπέρασμα βγάζεις για το ποιος είμαι και τι μπορώ να κανω εγω Ερώτηση. Που πλένεσαι με τις μετακινήσεις που περιγράφεις; Δε βρωμάς ιδρωτίλα και πτωματίλα από τα τρία μέτρα; Το λέω γιατί εγώ ιδρώνω εύκολα και στα ταξίδια κουβαλάω μία με δύο αλλαξιές για ΚΑΘΕ μέρα. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2024 από CanonTux
JakeKaufman Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 8 hours ago, punky said: , σε αυτή την περίπτωση, δεν σε παίρνει να δώσεις €200 διανυκτέρευση επειδή δεν βρίσκεις διαθέσιμο κατάλυμα. Ο άνθρωπος λοιπόν ρωτάει, ποντάροντας στην εμπειρία άλλων που ταξιδεύουν έτσι , να ακούσει tips για τις ασφαλείς και φθηνές ή δωρεάν εναλλακτικές που έχει σε αυτή την περίπτωση. Ποια 200; Ο άνθρωπος παραπάνω λέει ότι θέλει να δώσει μέχρι 40 ευρώ για ξενοσοχειο. Εκτός τόπου και χρόνου για το 2024 δηλαδή 3 1
Conan2046 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 11 ώρες πριν, punky είπε Ο άνθρωπος λοιπόν ρωτάει, ποντάροντας στην εμπειρία άλλων που ταξιδεύουν έτσι , να ακούσει tips για τις ασφαλείς και φθηνές ή δωρεάν εναλλακτικές που έχει σε αυτή την περίπτωση. Για μένα είναι η κατασκήνωση μακριά από κατοικημένες περιοχές και για αυτό προτείνω έναν minimum εξοπλισμό κατασκήνωσης όπου σε καλοκαιρινή περίοδο θα σου επιτρέψουν 1-2 τέτοια βράδια σε ένα ταξίδι 7-10-15 ημερών συνολικά. Στην Ελλάδα που απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση, θα πρέπει λοιπόν να πάρεις κάποιες προφυλάξεις ώστε να γλυτώσεις από το να σε διώξουν. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει πιθανόν μια σωστή απάντηση που να ταιριάζει παντού, χωρίς να ξέρουμε τον καιρό, το μέρος, τις συνθήκες, κι εγώ μαζί σου πάντως. Αν είναι μέσα σε πόλη δύσκολα τα πράγματα καθώς δεν μπορεία να πας να στήσεις σκηνή π.χ. στην πλατεία της πόλης ή στο πάρκο της. Αν είσαι εκτός κακοικημένης περιοχής δεν βλέπω το πρόβλημα ιδιαίτερα εκτός αν ταξιδεύεις καπου όπου υπάρχουν ζώα επικίνδυνα. Βγαίνεις από τον κεντρικό δρόμο παρκάρεις σε κάποιο μέρος που δεν φαίνεσται ιδιαίτερα και στήνετε σκηνές. Αν είστε και μερικά άτομα φυλάτε βάρδιες αν υπάρχει λόγος. Επειδή έχω κάνει νυχτερινές πεζοπορίες με μίνιμουμ εξοπλισμό (χωρίς σκηνή αλλά με αδιάβροχα, αλουμινοκουβέρτες κλπ εξοπλισμό ανάγκης) έχουμε βγάλει ως λύση ανάγκης που άνοιξαν οι ουρανοί νύχτα σε εξωκλήσι που είχε στέγαστρο (κάποια είναι και ανοικτά), σε εγκατελειμένο σχολείο σε μικρό χωριό, αλλά ως λύση ανάγκης χωρίς να είχαμε σκοπό να μείνουμε εξ' αρχής. Αν υπάρχει σκηνή τα πράγματα απλοποιούνται. Άλλες μαγικές λύσεις δεν μπορώ να φανταστώ να υπάρχουν. 4
stef157 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Στις 14/5/2024 στις 2:11 ΜΜ, APapsda είπε Εχω κοιμηθει στο ΚΤΕΛ , δε σε ενοχλει κανεις. στον χωρο αναμονης Μάλλον δεν το έχεις κάνει στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη για να το λες αυτό.
SeNNinhA Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, therock είπε Ρε παιδιά δε μπορώ να συνεχίζω να υπερασπίζομαι την ερώτηση. Απλη είναι η ερώτηση, δύσκολη έως αδύνατη είναι η απάντηση. Αυτό που περιμένω είναι από τους λίγους που κάνουν το αντίστοιχο στυλ σα και μένα να δώσουν μια λύση που ενδεχομένως να μην έχω σκεφτεί και να κόυφαθω. Αλλά ναι το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει και είτε όπως είπανε μένεις κάπου ήσυχα που δεν θα έρθει αστυνομία να σε σηκώσει. Τα αλλά δε παίζουν Άντε να το γραψω το πιο χαρακτηριστικό σκηνικο γιατί με κουρασατε όλοι να κάνετε ότι δε καταλαβαίνετε τι ερωτημα. Για παράδειγμα. Πέρσι ξεκίνησα μια μέρα από Παλέρμο στην Σικελία. Δε μπορούσαμε να βγάλουμε καν άκρη ποιο ήταν το τελευταίο δρομολόγιο με καραβάκι πίσω για τη στεριά με τους κωλο Ιταλούς που όλα τα χουν Στα Ιταλικά και δε μπορείς να καταλάβεις τι σου γίνεται. Έχοντας λοιπόν διάσχισει τη μισή Σικελία με τη μηχανή σκάσαμε στο λιμανάκι και εκεί μάθαμε ότι φεύγει ένα τελευταίο καράβι στις 12:50 (ξημερώματα) για στερια. Ούτε οι ίδιοι η Ιταλοί που σταματήσαμε στο δρόμο δε ξέρανε να γκογκλαρουν να μας πουν ποτέ έχει δρομολόγιο. Τεσπά φτάνουμε 1:30 απέναντι στη Μεσαία. Από κει οδηγησαμε 2:30 ώρες και φτάσαμε σε ένα σημείο που είχε 4 ξενοδοχεία. Τα 3 γεμάτα και στο τελευταίο που ρωτήσαμε μάθαμε ότι είχε ένα τέταρτο που δε το βγάζει ούτε το γκοογκλ και εκεί καταφέραμε και κλείσαμε δωμάτιο και κοιμηθήκαμε στις 6 παρά τα ξημερώματα. Οπότε τι χοστελ μου λέτε και να κοιμηθώ στα μακντολαντς και να τη πέσω σε γκόμενα η να κοιμηθώ σε ίντερνετ καφέ παίζοντας counter.. Αυτό που είπε το παιδί πριν άντε οδηγά άλλο λίγο να βρεις στην επόμενη πόλη ναι αυτό κανείς.... Αν δεν έχεις ξεκινήσει από την άλλη άκρη ενός νησιου και μετά άλλες τόσες ώρες στην στεριά έχοντας οδηγήσει όλη μέρα μες στο λιοπυρι. Εκεί δεν είχαμε κουράγιο να μιλήσουμε τι να οδηγήσεις άλλη μια ώρα Για αυτό λέω, δεν το ζουνε πολα ατομα έτσι. Οι περισσότεροι εδώ μέσα τι λύση να δωσουν, κουράζονται μόνο και που το διαβάζουν όλο αυτό και μετα σου λένε μη με κρίνεις έμενα τι συμπέρασμα βγάζεις για το ποιος είμαι και τι μπορώ να κανω εγω Φιλε μου προς τι ο εκνευρισμός σου? Να σου θυμίσω τι ακριβώς ρώτησες??? Στις 14/5/2024 στις 12:44 ΜΜ, therock είπε Θελω γνωμες για ενα θεμα που με εχει απασχολησει καιρο. Πας ενα ταξιδι και δε βρισκεις καπου να διανυκτερευεσεις. Δεν εχει καθολου δωματια, η ειναι πολυ ακριβα (80-100 ευρω για μια νυχτα υπονου) η γινεται το οτιδηποτε. (Δεν μιλαω για σας που κανονιζετε απο τωρα να κλεισετε για 8 μηνες μετα και να μεινετε σε ενα μερος για ολη τη διαρκεια των Διακοπων...). Τι κανεις λοιπον σε αυτη την περιπτωση. Το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται. Οποτε η το ρισκαρεις η μπλεκεις αν εισαι γκαντεμης. Αν εισαι χωρις αντισκηνο και εχεις απλα ενα φουσκωτο στρωμα και ενα μαξιλαρι, που θα μπορουσες ας πουμε να το ριξεις και οσο μπορεσεις να κοιμηθεις με τις λιγοτερες δυνατον ενοχλησεις Και περα απο αυτα παιζει καποια αλλη δυνατοτητα? Τόσο μα τόσο γενικό. Δεν μπήκες στον κοπο να μας εξηγήσεις τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου και τι ακριβώς ζητάς. Γιατι θεωρεις λοιπον οτι οι απαντησεις σε προσβάλουν? Ολοι απαντησαν με βαση τα ελαχιστα στοιχεια που τους εδωσες και μια χαρα ήταν ολες οι απαντήσεις. Καλυψαν κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Οπότε please, stay cool 1 ώρα πριν, Conan2046 είπε Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει πιθανόν μια σωστή απάντηση που να ταιριάζει παντού, χωρίς να ξέρουμε τον καιρό, το μέρος, τις συνθήκες, κι εγώ μαζί σου πάντως. ... μαγικές λύσεις δεν μπορώ να φανταστώ να υπάρχουν. Τα παραπάνω ειναι το ζουμι Ολες οι πιθανες επιλογες αναφερθηκαν. Το ποια θα ειναι εφικτη ή ποια θα επιλεγει εξαρταται απο το μερος, την ωρα, τις συνθηκες και τις προσωπικές σου επιλογες. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 3 1
csontheline Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 On 14/05/2024 at 13:44, therock said: Θελω γνωμες για ενα θεμα που με εχει απασχολησει καιρο. Πας ενα ταξιδι και δε βρισκεις καπου να διανυκτερευεσεις. Δεν εχει καθολου δωματια, η ειναι πολυ ακριβα (80-100 ευρω για μια νυχτα υπονου) η γινεται το οτιδηποτε. (Δεν μιλαω για σας που κανονιζετε απο τωρα να κλεισετε για 8 μηνες μετα και να μεινετε σε ενα μερος για ολη τη διαρκεια των Διακοπων...). Τι κανεις λοιπον σε αυτη την περιπτωση. Το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται. Οποτε η το ρισκαρεις η μπλεκεις αν εισαι γκαντεμης. Αν εισαι χωρις αντισκηνο και εχεις απλα ενα φουσκωτο στρωμα και ενα μαξιλαρι, που θα μπορουσες ας πουμε να το ριξεις και οσο μπορεσεις να κοιμηθεις με τις λιγοτερες δυνατον ενοχλησεις Και περα απο αυτα παιζει καποια αλλη δυνατοτητα? Συμβουλή παρμένη από εδώ, όπου αναφέρουν σκήνη για διαμονή -> Μένε σε ξενοδοχείο κάθε 3-4 βράδια. Οι οργανωμένοι χώροι κατασκήνωσης ίσως σε βοηθήσουν https://www.campingmap.gr/ Αν ταξιδεύεις θερινή περίοδο, θα τα βρίσκεις ανοιχτά. Για χειμερινή, παίρνε τηλέφωνα και ρώτα αν είναι ανοιχτά ή αν μπορείς να διαμείνεις σε αυτά. Πολλές πληροφορίες θα πάρεις από το Moto.gr (πολύ λιγότερες από εδώ μέσα). Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν για ταξίδια και ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις ήταν 2-3-4 ώρες ύπνου σε ένα βενζινάδικο (υπάρχει και μέλος το οποίο πήγε Θεσσαλονίκη - nordkapp (και νομίζω και επιστροφή) αποκλειστικά οδικώς με μηχανή, μόνος του, έχει γράψει τις περιπέτειές του εκεί). Ίσως το γνωρίζεις, αλλά, για λίγο πιο οργανωμένα, δες λέσχες ή ομάδες που διοργανώνουν πολυήμερες εκδρομές (πχ https://www.moto-tours.gr/). Απαραίτηση αποποίηση : δεν έχω ουδεμία σχέση με τις προαναφερόμενες σελίδες, απλά αυτές ξέρω, αυτές εμπιστεύομαι.
therock Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 6 hours ago, JakeKaufman said: Ποια 200; Ο άνθρωπος παραπάνω λέει ότι θέλει να δώσει μέχρι 40 ευρώ για ξενοσοχειο. Εκτός τόπου και χρόνου για το 2024 δηλαδή Εκτος τοπου και δικου σου χρονου. Οτι ταξιδι εχω κανει τα τελευταια 5-6 χρονια εως 50 μαξ να χουμε δωσει δικλινο. Και ακομα και σε αυτο που παραθετεις σαν λεγομενο μου πιο πανω, δες οτι γραφω καταλυμμα και οχι ξενοδοχειο απαραιτητα. Οποτε βρισκεις κυριως και αρκετα airbnb. Ειδικα ελλαδα βρισκεις ευκολα. Απλα επειδη το ταξιδι ειναι ολη μερα στο δρομο η διαμονη εχει να κανει μονο για υπνο, δε ψαχνουμε πολλα στις ανεσεις περα απο κρεββατι μπανιο και κλιματιστικο για καλοκαιρι. 11 hours ago, CanonTux said: Ερώτηση. Που πλένεσαι με τις μετακινήσεις που περιγράφεις; Δε βρωμάς ιδρωτίλα και πτωματίλα από τα τρία μέτρα; Το λέω γιατί εγώ ιδρώνω εύκολα και στα ταξίδια κουβαλάω μία με δύο αλλαξιές για ΚΑΘΕ μέρα. Μα μενουμε σε δωματιο ρε μαν,. το ερωτημα μου ειναι τι γινεται αν δε βρω, δεν ειπα θελω να κανω διακοπες στο δρομο χωρις να κλεινω τιποτα. προφανως το καλοκαιρι ειναι λιωσιμο. και εγω σπιτι μου 2-3 μπανια τη μερα κανω και αλλαζω 2-3 μπλουζες. οταν εισαι σε ταξιδι κανει το πρωινο μπανιο πριν ξεκινησεις, μετα κανεις το μεσημεριανο στη θαλασσα και μετα το βραδινο στο επομενο δωματιο που θα βρεις. Αλλα αυτο εχει να κανει με οποιοδηποτε στυ λταξιδιου, ειτε εισαι μηχανη ειτε οχι. Μονο αν κανεις διακοπες και μενεις ολη μερα στο ξενοδοχειο χωρις μετακινησεις το γλιτωνεις αυτο, τα καλοκαιρια... 3
great Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 1 hour ago, therock said: Εκτος τοπου και δικου σου χρονου. Οτι ταξιδι εχω κανει τα τελευταια 5-6 χρονια εως 50 μαξ να χουμε δωσει δικλινο. Και ακομα και σε αυτο που παραθετεις σαν λεγομενο μου πιο πανω, δες οτι γραφω καταλυμμα και οχι ξενοδοχειο απαραιτητα. Οποτε βρισκεις κυριως και αρκετα airbnb. Ειδικα ελλαδα βρισκεις ευκολα. Απλα επειδη το ταξιδι ειναι ολη μερα στο δρομο η διαμονη εχει να κανει μονο για υπνο, δε ψαχνουμε πολλα στις ανεσεις περα απο κρεββατι μπανιο και κλιματιστικο για καλοκαιρι. Μα μενουμε σε δωματιο ρε μαν,. το ερωτημα μου ειναι τι γινεται αν δε βρω, δεν ειπα θελω να κανω διακοπες στο δρομο χωρις να κλεινω τιποτα. προφανως το καλοκαιρι ειναι λιωσιμο. και εγω σπιτι μου 2-3 μπανια τη μερα κανω και αλλαζω 2-3 μπλουζες. οταν εισαι σε ταξιδι κανει το πρωινο μπανιο πριν ξεκινησεις, μετα κανεις το μεσημεριανο στη θαλασσα και μετα το βραδινο στο επομενο δωματιο που θα βρεις. Αλλα αυτο εχει να κανει με οποιοδηποτε στυ λταξιδιου, ειτε εισαι μηχανη ειτε οχι. Μονο αν κανεις διακοπες και μενεις ολη μερα στο ξενοδοχειο χωρις μετακινησεις το γλιτωνεις αυτο, τα καλοκαιρια... φάσκεις και αντιφάσκεις συνεχώς. Δεν θεωρω οτι μπορεις να παρεις καποια απάντησή που να σε καλυπτει ετσι οπως τα λες.
mourouzis2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Ειναι λιγο δυσκολο να θελεις μια βολικη λυση (κρεβατι, κλιματιστικο, μπανιο) ενω ψαχνεις αυθορμητα (δηλαδη χωρις κρατηση και χωρις καν ερευνα αγορας) εν μεσω high season. Δεν νομιζω οτι θα βρεις κατι καλυτερο απο αυτο που βρηκες. Πιστευω ειναι μη ρεαλιστικο (χωρις κρατηση και χωρις ερευνα αγορας) 1
christos4 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Αν έχεις ένα πλάνο για το ταξίδι σου, μπορείς να κάνεις κάποιες κρατήσεις με δωρεάν ακύρωση και να κινείσαι βάσει αυτών, χωρίς να ξεχνάς να ακυρώσεις εγκαίρως ότι δε σου χρειαστεί. Επίσης αν είστε μόνο για βραδινό ύπνο και φεύγετε πρωί, μπορείτε να ζητάτε να σας κάνουν λίγο καλύτερες τιμές.. Βέβαια, αν είσαι σε high season και με χαμηλή διαθεσιμότητα δωματίων, δυσκολεύουν τα πράγματα..
dbrillis Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Αν κανετε τα ταξιδια σας documentary θα μπορεις να εχεις και ενα συνεργειο με ενα βανακι να σε ακολουθει και κοιμαστε στο βανακι οπουδηποτε κανετε σταση. Θα εχεις και ολα τα πραγματα στο βανακι. Αλλη η αισθηση να ταξειδευεις με την μηχανη χωρις συμπραγκαλα.
salss Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 3 ώρες πριν, therock είπε Εκτος τοπου και δικου σου χρονου. Οτι ταξιδι εχω κανει τα τελευταια 5-6 χρονια εως 50 μαξ να χουμε δωσει δικλινο. Και ακομα και σε αυτο που παραθετεις σαν λεγομενο μου πιο πανω, δες οτι γραφω καταλυμμα και οχι ξενοδοχειο απαραιτητα. Οποτε βρισκεις κυριως και αρκετα airbnb. Ειδικα ελλαδα βρισκεις ευκολα. Απλα επειδη το ταξιδι ειναι ολη μερα στο δρομο η διαμονη εχει να κανει μονο για υπνο, δε ψαχνουμε πολλα στις ανεσεις περα απο κρεββατι μπανιο και κλιματιστικο για καλοκαιρι. Μα μενουμε σε δωματιο ρε μαν,. το ερωτημα μου ειναι τι γινεται αν δε βρω, δεν ειπα θελω να κανω διακοπες στο δρομο χωρις να κλεινω τιποτα. προφανως το καλοκαιρι ειναι λιωσιμο. και εγω σπιτι μου 2-3 μπανια τη μερα κανω και αλλαζω 2-3 μπλουζες. οταν εισαι σε ταξιδι κανει το πρωινο μπανιο πριν ξεκινησεις, μετα κανεις το μεσημεριανο στη θαλασσα και μετα το βραδινο στο επομενο δωματιο που θα βρεις. Αλλα αυτο εχει να κανει με οποιοδηποτε στυ λταξιδιου, ειτε εισαι μηχανη ειτε οχι. Μονο αν κανεις διακοπες και μενεις ολη μερα στο ξενοδοχειο χωρις μετακινησεις το γλιτωνεις αυτο, τα καλοκαιρια... καλό το insomnia.gr TS αλλά ακόμα καλύτερο το google θα έλεγα εγώ. Δες το camping.info που σου έβαλα πιο πάνω. Είναι πανευρωπαϊκό ευρετήριο με πληροφορίες οργανωμένων camping και έτσι δε θα χρειαστεί να ανησυχείς που θα κάνεις διανυκτέρευση 👋🙂
Προτεινόμενες αναρτήσεις