gorge18 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Στα ταξιδια σου, πας τελιως YOLO φαση; Δεν κανονιζεις πχ. τοσες ωρες θελω να παο απ οτο α στο β και θα μεινω στο γ και να μπεις να βρεις ξενοδοχεια, airbnb κλπ; Ή λες τελος η δουλεια για σημερα 5 πηγε η ωρα παμε απο αθηνα σε ενα χωριο 400χλμ μακρια που μενουν 5 ατομα; Γιατι φανταζομαι οτι εστω και μια εβδομαδα πριν θα το κανονιζεις. Δε νομιζω να μη βρισκεις καπου να μεινεις και εξωτερικο κιόλας. Τωρα αν ψαχνεις καπου την ιδια μερα, να ειναι κατα κεντρο, σε περίοδο hot και να ειναι και buget. Δεν πανε ολα αυτα μαζι...
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Όχι χύμα αυτό είναι το θέμα. Επειδή δεν έχουμε σκοπό να μεινουμε κάπου συγκεκριμένα. Και κλείνουμε ίδια μέρα. Και αυτό είναι ένα θέμα Μπορεί να θες να δεις ένα μέρος και να μη σαρεσει μόλις πας και να μη θες να μείνεις. Αντίστοιχα μπορεί να περνάς έξω από ένα άλλο και να σε τραβήξει και να πεις ας κάτσω εδώ σήμερα να το γυρίσω λίγο. Το καλό με τη μηχανή και το να έχεις όχημα σε ταξίδι γενικά είναι ότι δε χρειάζεται να κλείσει κάτι στην πόλη η στο κέντρο. Ότι υπάρχει γυρνάς και πας και μένεις. Και σε κορυφή βουνού να βρισκεται. Αρκεί βέβαια να έχει διαθεσιμότητα και να είναι νορμάλ τιμή. Για μένα έως 40-45 είναι καλό ένα δίκλινο. Πιο κάτω είναι αρκετό φθηνό και πιο πάνω αρχίζω να το σκέφτομαι. Αν τύχει πχ και δε βρω και μέχρι 60 μετά νιώθω ότι παίχτηκε μαλκια να δώσουμε παραπάνω απλά για έναν υπνο 1 2 1
*nenya* Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Μια φθηνη λυση επισης ειναι να ψαχνεις για hostels στην περιοχη...αν φυσικα δεν σε πειράζει να εχεις παρεουλα στο δωμάτιο. 1
Conan2046 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Σε πεζοπορίες που έχω κάνει έχω βρει προστασία από βροχή, άνεμο για ξεκούραση σε ξωκλήσια. Είστε παρέα απ' ότι βλέπω κάμποσα άτομα, ας πάρετε και μερικές σκηνές να έχετε μεγαλύτερη προστασία και αν φοβάστε το οτιδήποτε φυλάξτε... σκοπιές. 1
lector Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Με ποια λογική απαγορεύεται να κοιμάσαι στο αμάξι? Το έχω κάνει στο εξωτερικό χωρίς να πει κάποιος κάτι (ίσως και να ήμουν τυχερός) αλλά μου φαίνεται τραγικό αν όντως απαγορεύεται Για εξωτερικο δεν ξερω, αλλα ελλαδα που το εχω κανει καμια δεκαρια φορες σε διαφορες περιοχες τα προηγουμενα χρονια (συνηθως μετα απο πιωμα που δεν ηθελα να οδηγησω να γυρισω σπιτι) δε με ενοχλησε ποτε κανεις. Φροντιζα βεβαια να παρκαρω σε σημειο καπως διακριτικο και μολις ξημερωνε ξυπναγα και εφευγα.
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 3 hours ago, therock said: Όχι χύμα αυτό είναι το θέμα. Επειδή δεν έχουμε σκοπό να μεινουμε κάπου συγκεκριμένα. Και κλείνουμε ίδια μέρα. Και αυτό είναι ένα θέμα Μπορεί να θες να δεις ένα μέρος και να μη σαρεσει μόλις πας και να μη θες να μείνεις. Αντίστοιχα μπορεί να περνάς έξω από ένα άλλο και να σε τραβήξει και να πεις ας κάτσω εδώ σήμερα να το γυρίσω λίγο. Το καλό με τη μηχανή και το να έχεις όχημα σε ταξίδι γενικά είναι ότι δε χρειάζεται να κλείσει κάτι στην πόλη η στο κέντρο. Ότι υπάρχει γυρνάς και πας και μένεις. Και σε κορυφή βουνού να βρισκεται. Αρκεί βέβαια να έχει διαθεσιμότητα και να είναι νορμάλ τιμή. Για μένα έως 40-45 είναι καλό ένα δίκλινο. Πιο κάτω είναι αρκετό φθηνό και πιο πάνω αρχίζω να το σκέφτομαι. Αν τύχει πχ και δε βρω και μέχρι 60 μετά νιώθω ότι παίχτηκε μαλκια να δώσουμε παραπάνω απλά για έναν υπνο Μην μπερδεύεσαι, αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του χύμα (να το πούμε ανοργάνωτα αν σε χαλάει η λέξη χύμα), το εντελώς αντίθετο του οργανωμένα. Και δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις τα οφέλη του οργανωμένου ταξιδιού όταν ταξιδεύεις ανοργάνωτα. 4 1
StamTheMan Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 12 ώρες πριν, therock είπε Θελω γνωμες για ενα θεμα που με εχει απασχολησει καιρο. Πας ενα ταξιδι και δε βρισκεις καπου να διανυκτερευεσεις. Δεν εχει καθολου δωματια, η ειναι πολυ ακριβα (80-100 ευρω για μια νυχτα υπονου) η γινεται το οτιδηποτε. (Δεν μιλαω για σας που κανονιζετε απο τωρα να κλεισετε για 8 μηνες μετα και να μεινετε σε ενα μερος για ολη τη διαρκεια των Διακοπων...). Τι κανεις λοιπον σε αυτη την περιπτωση. Το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται. Οποτε η το ρισκαρεις η μπλεκεις αν εισαι γκαντεμης. Αν εισαι χωρις αντισκηνο και εχεις απλα ενα φουσκωτο στρωμα και ενα μαξιλαρι, που θα μπορουσες ας πουμε να το ριξεις και οσο μπορεσεις να κοιμηθεις με τις λιγοτερες δυνατον ενοχλησεις Και περα απο αυτα παιζει καποια αλλη δυνατοτητα? Μια φορα που εχασα το τελευταιο αστικο για να μπω στο στρατοπεδο,πηγα και πληρωσα ενα night pass σε internet cafe. Επαιξα οσο επαιξα,κοιμηθηκα και λιγο και 7 το πρωι περασε και με πηρε ενας φιλος απο τη μοναδα. Αλλη λυση ειναι αν πεφτουν εντελως τα καθισματα στο αμαξι,να βαλεις το στρωμα μεσα και να κοιμηθεις ο μισος στο πορτ μπαγκαζ. Υποψην,δεν ειναι πολυ ευχαριστος αυτος ο υπνος,εκτος και αν εισαι σε καμια εξοχη,χωρις αμαξια,περαστικους,φασαρια κτλ. Αν εισαι χιπης,δε σε ενοχλουν αυτα,κοιμασαι και στο καπο του αυτοκινητου,μεσα στον εμετο σου. 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Το έχω κάνει στο εξωτερικό χωρίς να πει κάποιος κάτι (ίσως και να ήμουν τυχερός) αλλά μου φαίνεται τραγικό αν όντως απαγορεύεται Αν το κανεις στο αμερικο,δε θα εισαι τυχερος.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 11 ώρες πριν, therock είπε Όχι χύμα αυτό είναι το θέμα. Επειδή δεν έχουμε σκοπό να μεινουμε κάπου συγκεκριμένα. Και κλείνουμε ίδια μέρα. Και αυτό είναι ένα θέμα Μπορεί να θες να δεις ένα μέρος και να μη σαρεσει μόλις πας και να μη θες να μείνεις. Αντίστοιχα μπορεί να περνάς έξω από ένα άλλο και να σε τραβήξει και να πεις ας κάτσω εδώ σήμερα να το γυρίσω λίγο. Το καλό με τη μηχανή και το να έχεις όχημα σε ταξίδι γενικά είναι ότι δε χρειάζεται να κλείσει κάτι στην πόλη η στο κέντρο. Ότι υπάρχει γυρνάς και πας και μένεις. Και σε κορυφή βουνού να βρισκεται. Αρκεί βέβαια να έχει διαθεσιμότητα και να είναι νορμάλ τιμή. Για μένα έως 40-45 είναι καλό ένα δίκλινο. Πιο κάτω είναι αρκετό φθηνό και πιο πάνω αρχίζω να το σκέφτομαι. Αν τύχει πχ και δε βρω και μέχρι 60 μετά νιώθω ότι παίχτηκε μαλκια να δώσουμε παραπάνω απλά για έναν υπνο Τροχόσπιτο είναι η λύση .
makiss8 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 και εγω δεν βλεπω κατι αλλο αφου υποτιθεται θα πας σε μερη που απαγορευεται το καπινγκ (μια μεγαλη σκηνη γκαζακι για φαγητο κανα ελληνικο κτλ περνας οικονομικα ειτε βουνο ειτε θαλασσα) επενδυεις σε τροχοσπιτο και κανεις το ονειρο σου απλα φουλαρεις και φευγεις
therock Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 12 hours ago, Joshua21 said: Μην μπερδεύεσαι, αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του χύμα (να το πούμε ανοργάνωτα αν σε χαλάει η λέξη χύμα), το εντελώς αντίθετο του οργανωμένα. Και δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις τα οφέλη του οργανωμένου ταξιδιού όταν ταξιδεύεις ανοργάνωτα. Εσυ μπερδευτηκες φιλε μου. Το γραψα και πριν, τα ταξιδια μου δεν ειναι ωπ παω να δω τη ρωμη κατσε να κλεισω ενα μερος κοντα στο κεντρο για να μπορω να γυρισω ολη την πολη Ξεκιναω απο Αθηνα και καλυπτω ενα μεγαλο οδηγικο κομματι και καθε μερα μενω και καπου διαφορετικα. ΠΧ ετσι εχω γυρισει ολη την πελοπονησο σε 3 διαφορετικα ταξιδια. Αντιστοιχα περσυ καλοκαιρι σε ενα δεκαημερο καναμε 3000 οδηγικα χιλιομετρα και γυρισαμε τη μιση σχεδον χωρα εξωτερικου.. Αυτο πρακτικα δεν οργανωνεται και Ενδεχομενως ενα ατομο σαν και σενα που ειναι της πληρης και αυστηρης οργανωσης και δε θελει αυθορμητισμο και ελευθερια να μη μπορει ποτε να κανει κατι τετοιο. 1
Nak3re Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 12 hours ago, Joshua21 said: Μην μπερδεύεσαι, αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του χύμα (να το πούμε ανοργάνωτα αν σε χαλάει η λέξη χύμα), το εντελώς αντίθετο του οργανωμένα. Και δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις τα οφέλη του οργανωμένου ταξιδιού όταν ταξιδεύεις ανοργάνωτα. νομίζω ήθελε να γράψει "όχι, χύμα, αυτό είναι το θέμα" ότι δηλαδή είναι χύμα, απλά το ',' κάνει διαφορά στο πως διαβάζεται.
JLEE Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Υπάρχει και το άλλο αλλά έχει προ-απαιτούμενο να είσαι εμφανίσιμος: Πας σε ένα τοπικό μπαρ Την πέφτεις σε κάποιον / κάποια Μένεις σπίτι του. Αν σου κάτσει παντρεύεσαι κιόλας 2
lordvec Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, makiss8 said: και εγω δεν βλεπω κατι αλλο αφου υποτιθεται θα πας σε μερη που απαγορευεται το καπινγκ (μια μεγαλη σκηνη γκαζακι για φαγητο κανα ελληνικο κτλ περνας οικονομικα ειτε βουνο ειτε θαλασσα) επενδυεις σε τροχοσπιτο και κανεις το ονειρο σου απλα φουλαρεις και φευγεις Και αν σου πω ότι υπάρχουν χώρες (π.χ.. Αγγλία) που δεν επιτρέπεται να κοιμάσαι μέσα στο camper αν είναι απλά παρκαρισμένο στο δρόμο... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2024 από lordvec
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 1 hour ago, therock said: Εσυ μπερδευτηκες φιλε μου. Το γραψα και πριν, τα ταξιδια μου δεν ειναι ωπ παω να δω τη ρωμη κατσε να κλεισω ενα μερος κοντα στο κεντρο για να μπορω να γυρισω ολη την πολη Ξεκιναω απο Αθηνα και καλυπτω ενα μεγαλο οδηγικο κομματι και καθε μερα μενω και καπου διαφορετικα. ΠΧ ετσι εχω γυρισει ολη την πελοπονησο σε 3 διαφορετικα ταξιδια. Αντιστοιχα περσυ καλοκαιρι σε ενα δεκαημερο καναμε 3000 οδηγικα χιλιομετρα και γυρισαμε τη μιση σχεδον χωρα εξωτερικου.. Αυτο πρακτικα δεν οργανωνεται και Ενδεχομενως ενα ατομο σαν και σενα που ειναι της πληρης και αυστηρης οργανωσης και δε θελει αυθορμητισμο και ελευθερια να μη μπορει ποτε να κανει κατι τετοιο. Εντελώς ότι να ναι η απάντηση σου, αντί να εστιάσεις στην ουσία όσων έγραψα (δλδ το ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις τα οφέλη του οργανωμένου ταξιδιού όταν ταξιδεύεις ανοργάνωτα), κάθεσαι και κάνεις αυθαίρετες υποθέσεις για το τι άτομο είμαι εγώ... 3
therock Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 8 minutes ago, Joshua21 said: Εντελώς ότι να ναι η απάντηση σου, αντί να εστιάσεις στην ουσία όσων έγραψα (δλδ το ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις τα οφέλη του οργανωμένου ταξιδιού όταν ταξιδεύεις ανοργάνωτα), κάθεσαι και κάνεις αυθαίρετες υποθέσεις για το τι άτομο είμαι εγώ... Και συ αυθεραιτη υποθεση έκανες. Δεν είχες κάτι χρήσιμο να προσφέρεις και απλά μπήκες να γράψεις ότι είμαι χυμα και να πετάξεις και ότι ναι δεν υπάρχει λύση. Οπότε ποιος ο σκοπός σου, τι παραπάνω έμαθα στο ερώτημα που εκανα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις