Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, therock είπε

Όχι χύμα αυτό είναι το θέμα. Επειδή δεν έχουμε σκοπό να μεινουμε κάπου συγκεκριμένα. Και κλείνουμε ίδια μέρα. Και αυτό είναι ένα θέμα

Μπορεί να θες να δεις ένα μέρος και να μη σαρεσει μόλις πας και να μη θες να μείνεις. Αντίστοιχα μπορεί να περνάς έξω από ένα άλλο και να σε τραβήξει και να πεις ας κάτσω εδώ σήμερα να το γυρίσω λίγο.

Το καλό με τη μηχανή και το να έχεις όχημα σε ταξίδι γενικά είναι ότι δε χρειάζεται να κλείσει κάτι στην πόλη η στο κέντρο. Ότι υπάρχει γυρνάς και πας και μένεις. Και σε κορυφή βουνού να βρισκεται. Αρκεί βέβαια να έχει διαθεσιμότητα και να είναι νορμάλ τιμή. Για μένα έως 40-45 είναι καλό ένα δίκλινο. Πιο κάτω είναι αρκετό φθηνό και πιο πάνω αρχίζω να το σκέφτομαι. Αν τύχει πχ και δε βρω και μέχρι 60 μετά νιώθω ότι παίχτηκε μαλκια να δώσουμε παραπάνω απλά για έναν υπνο

Tα ταξίδια με μηχανή που δεν γνωρίζεις από πριν που θα μείνεις έχουν την γοητεία τους, πολλοί το κάνουν έτσι αλλά έχουν και αυτό το «πρόβλημα».
Με αυτοκίνητο, στην εσχάτη των περιπτώσεων που δεν βρείς διαμονή, πας σε ένα ΣΕΑ που έχουν μια σχετική ασφάλεια και την πέφτεις για λίγο, αυτό με μηχανή το ξεχνάς.

Διαφορετικά είτε θα επενδύσεις σε μία σκηνή/στρώμα/sleeping bag που θα κουβαλάς πάντα μαζί σου και αναλόγως θα την στήνεις κάπου, δεν μιλάω για παράνομο κάμπινγκ, απλά θα κοιτάς από πριν κάποιο νόμιμο που βρίσκεται εκεί γύρω ή έστω μερικά χιλιόμετρα ποιό μακρυά.
Αυτό σημαίνει έξτρα βάρος που θα κουβαλάς στη μηχανή και μειωμένος χώρος στις βαλίτσες σου.
Υπάρχει βέβαια ο παραπάνω εξοπλισμός σε εξαιρετικά compact μεγέθη αλλά όσο ποιό μικρό, τόσο ποιό ακριβό θα είναι.

Ή στην τελική, προϋπολογίζεις ένα ποσό το οποίο θα διατεθεί για τυχών ενοικίαση δωματίου αν προκύψει ανάγκη.
Εννοείτε ότι αν ταξιδεύεις σε κάποια περιοχή εν μέσω high season θα δυσκολεύεσαι πολύ, όπως ήδη αναφέρεις.

.

Άλλη λύση είναι να ταξιδεύεις με μηχανή αλλά να έχεις από πριν κλείσει 1-2 μέρη που θα λειτουργούν σαν βάση για εξορμήσεις.
Κλείνεις από πριν ένα δωμάτιο φθηνό, πας εκεί, αφήνεις πράματα και μετά σπαταλάς τις επόμενες 2-3-4-χ μέρες επισκοπτώμενος τις γύρω περιοχές.
Το καλό, εκτός από το δωμάτιο βάση και μια ηρεμία που εξεσφαλίζεις, είναι πως οι επισκέψεις θα γίνονται ποιό χαλαρά καθώς δεν κουβαλάς μαζί τα 3-βάλιτσα ή όπως το κάνεις.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/5/2024 στις 1:44 ΜΜ, therock είπε

Θελω γνωμες για ενα θεμα που με εχει απασχολησει καιρο. Πας ενα ταξιδι και δε βρισκεις καπου να διανυκτερευεσεις. Δεν εχει καθολου δωματια, η ειναι πολυ ακριβα (80-100 ευρω για μια νυχτα υπονου) η γινεται το οτιδηποτε. (Δεν μιλαω για σας που κανονιζετε απο τωρα να κλεισετε για 8 μηνες μετα και να μεινετε σε ενα μερος για ολη τη διαρκεια των Διακοπων...). Τι κανεις λοιπον σε αυτη την περιπτωση.

Το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται. Οποτε η το ρισκαρεις η μπλεκεις αν εισαι γκαντεμης. Αν εισαι χωρις αντισκηνο και εχεις απλα ενα φουσκωτο στρωμα και ενα μαξιλαρι, που θα μπορουσες ας πουμε να το ριξεις και οσο μπορεσεις να κοιμηθεις με τις λιγοτερες δυνατον ενοχλησεις

Και περα απο αυτα παιζει καποια αλλη δυνατοτητα?

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια μικρή σκηνή μαζί σου για τέτοιες περιπτώσεις., να βγαίνεις έξω από τα αστικά κέντρα ή τα χωριά και να κατασκηνώνεις. Αν δεν θες σκηνή πάρε ένα tarp, όπου μπορείς να φτιάξεις μια πρόχειρη σκηνή με αυτό κι έχει κι άλλες χρήσεις. Πχ σε μια νεροποντή το στήνεις και κάθεσαι κάτω από αυτό περιμένοντας να περάσει. (Έχω φάει χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ στο Μαυροβούνιο επάνω σε δεκαπενταύγουστο).

https://www.ddhammocks.com/product/ddtarp_olive_green_3x3?from_cat=33

Επίσης, δεν χρειάζεται να δώσεις 200 Ευρώ για στρώμα, αυτό είναι μια χαρά και πολύ πιο ανθεκτικό από ένα που φουσκώνει και μπορεί να τρυπήσει:

https://www.decathlon.com.gr/el/p/174619-13904--trek-100-.html?objectID=2558419&queryID=cc0b0b7f879daa0db9dad94cfed01f42

Οι τιμές που έχεις ως στόχο διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο είναι πλέον αστείες για την Ελλάδα, ειδικά καλοκαίρι. Ή κοιτάς airBNB ή κατασκήνωση.

Επεξ/σία από punky
  • Like 1
Δημοσ.
23 hours ago, therock said:

Απλά θέλω φέτος να προετοιμαστώ μη τραβήξω τα ίδια σκηνικά πάλι όπως περσυ

δεν καταλαβαινω πιο ειναι το πρόβλημα και τι ενοεις να προετοιμάσεις. Το προετοιμάζω ειναι κλεινω τα ξενοδοχεια/hoster/βρωμο hotel αναλογα με το budget μου πριν ξεκινησω.

Τι ακριβως μας ρωτας και ψάχνεις ?

1 hour ago, therock said:

πότε ποιος ο σκοπός σου, τι παραπάνω έμαθα στο ερώτημα που εκανα

τίποτα, οπως τιποτα δεν εχει νοημα και σε αυτο που ρωτάς. Ψάχνεσε για Παρασκευη

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα ένας φίλος που κάθε καλοκαίρι γύριζε την Ελλάδα με ένα Tenere όταν δεν έβρισκε να κοιμηθεί την έπεφτε κάτω απο γεφύρια σαν τρόλ, σε σπηλιές σαν τον νταβέλη η ζήταγε άδεια από ιδιοκτήτες να στήσει σκηνή στο χωράφι τους, στις 2 πρώτες περιπτώσεις δύσκολα θα τον έβλεπε κανείς να τον διώξει και στην τελευταία δεν μπορούσαν γιατί ήταν ιδιόκτητη γη και είχε άδεια, στην μηχανή είχε πάντα υπόστρωμα,υπνόσακο και σκηνή με κουνουπιέρα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, great είπε

δεν καταλαβαινω πιο ειναι το πρόβλημα και τι ενοεις να προετοιμάσεις. Το προετοιμάζω ειναι κλεινω τα ξενοδοχεια/hoster/βρωμο hotel αναλογα με το budget μου πριν ξεκινησω.

Τι ακριβως μας ρωτας και ψάχνεις ?

τίποτα, οπως τιποτα δεν εχει νοημα και σε αυτο που ρωτάς. Ψάχνεσε για Παρασκευη

Κάτσε ρε φίλε, τι εννοείς δεν καταλαβαίνεις;

Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με τη μοτοσυκλέτα και δεν κάθομαι να κλείσω διαμονή από πριν γιατί δεν ξέρω που θα μου καπνίσει να στρίψω και που να περάσω το βράδυ μου τελικά. Είναι ένας τρόπος ταξιδιού που ενδεχομένως δεν έχεις κάνει και δεν καταλαβαίνεις το πνεύμα του.

Προφανώς ο άνθρωπος ταξιδεύοντας έτσι συνειδητοποιεί πως το κόστος διαμονής ενίοτε είναι αρκετά πάνω από αυτό που μπορεί και θέλει να πληρώσει και ψάχνει μια εναλλακτική.

Η προετοιμασία λοιπόν μπορεί να περιλαμβάνει εξοπλισμό για ελεύθερη κατασκήνωση ή εντοπισμό σημείων για ασφαλή διανυκτέρευση σε αστικό περιβάλλον κλπ.

Δεν καταλαβαίνω μερικούς που την πέφτετε σε κάποιον που θα ρωτήσει κάτι ακόμη και περίεργο ή μαλακία για εσάς. Μπορείτε να προσπεράσετε, δεν είναι υποχρεωτικό να απαντήσετε.

• Like 8
Δημοσ.
14 minutes ago, punky said:

Κάτσε ρε φίλε, τι εννοείς δεν καταλαβαίνεις;

Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με τη μοτοσυκλέτα και δεν κάθομαι να κλείσω διαμονή από πριν γιατί δεν ξέρω που θα μου καπνίσει να στρίψω και που να περάσω το βράδυ μου τελικά. Είναι ένας τρόπος ταξιδιού που ενδεχομένως δεν έχεις κάνει και δεν καταλαβαίνεις το πνεύμα του.

Προφανώς ο άνθρωπος ταξιδεύοντας έτσι συνειδητοποιεί πως το κόστος διαμονής ενίοτε είναι αρκετά πάνω από αυτό που μπορεί και θέλει να πληρώσει και ψάχνει μια εναλλακτική.

Η προετοιμασία λοιπόν μπορεί να περιλαμβάνει εξοπλισμό για ελεύθερη κατασκήνωση ή εντοπισμό σημείων για ασφαλή διανυκτέρευση σε αστικό περιβάλλον κλπ.

Δεν καταλαβαίνω μερικούς που την πέφτετε σε κάποιον που θα ρωτήσει κάτι ακόμη και περίεργο ή μαλακία για εσάς. Μπορείτε να προσπεράσετε, δεν είναι υποχρεωτικό να απαντήσετε.

Αυτό ακριβώς ρε μάν. Ζούνε όλοι τα συνηθισμένα και όταν ρωτάς κάτι πιο ιδιαίτερο πέφτουν όλοι να σε κρίνουν και να κάνουν τους ξύπνιους λες και ρώτησα εγώ συγκεκριμένα άτομα να απαντήσουν. 

Το ερώτημα εδώ πέρα ρε παιδιά δεν είναι πείτε μου να κλείσω ξενοδοχεία να μάθω και εγω να το ζω οργανωμένα. Εδώ σας λέω το ζω "ανοργάνωτα" και η προετοιμασία μου είναι να βρω λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζει αυτό το στυλ ταξιδιου. Εφόσον δε το προτιμάτε εσείς έτσι και δε το καταλαβαίνετε τι πάτε να συζητήσετε και να γίνετε ερειστικοι. Απαντήστε σε άλλα τοπικ που ρωτάει κάποιος πως να κλείσει ξενοδοχείο

Άμα ήμουν άλλωστε τόσο χυμα και τόσο Γιόλο δε θα έψαχνα λύση από τώρα για τον Αύγουστο (που ενδεχόμενα θα ξανακάνω ταξίδι) για να δω πως θα λύσω αυτό το θέμα

Δημοσ.
5 minutes ago, therock said:

Αυτό ακριβώς ρε μάν. Ζούνε όλοι τα συνηθισμένα και όταν ρωτάς κάτι πιο ιδιαίτερο πέφτουν όλοι να σε κρίνουν και να κάνουν τους ξύπνιους λες και ρώτησα εγώ συγκεκριμένα άτομα να απαντήσουν. 

Το ερώτημα εδώ πέρα ρε παιδιά δεν είναι πείτε μου να κλείσω ξενοδοχεία να μάθω και εγω να το ζω οργανωμένα. Εδώ σας λέω το ζω "ανοργάνωτα" και η προετοιμασία μου είναι να βρω λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζει αυτό το στυλ ταξιδιου. Εφόσον δε το προτιμάτε εσείς έτσι και δε το καταλαβαίνετε τι πάτε να συζητήσετε και να γίνετε ερειστικοι. Απαντήστε σε άλλα τοπικ που ρωτάει κάποιος πως να κλείσει ξενοδοχείο

Άμα ήμουν άλλωστε τόσο χυμα και τόσο Γιόλο δε θα έψαχνα λύση από τώρα για τον Αύγουστο (που ενδεχόμενα θα ξανακάνω ταξίδι) για να δω πως θα λύσω αυτό το θέμα

Και γιατι δεν εκμεταλευσαι την δυνατοτητα της ευκολης-γρηγορης μετακινησης και να πας σε ενα αλλο μερος για αναζητηση καταλυματος;

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω την ερωτηση.

Λεσ: Δηλαδη δεν βρισκεις να μεινεις. Τι κανεις?

Ε τι μπορεις να κανεις? Θα κοιμηθεις στο δρομο. Υπαρχει καποια αλλη λυση? Τι ακριβως μαγικη λυση να υπαρχει?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/5/2024 στις 5:20 ΜΜ, giwfys είπε

Εγω δεν καταλαβαινω την ερωτηση.

Λεσ: Δηλαδη δεν βρισκεις να μεινεις. Τι κανεις?

Ε τι μπορεις να κανεις? Θα κοιμηθεις στο δρομο. Υπαρχει καποια αλλη λυση? Τι ακριβως μαγικη λυση να υπαρχει?

Στις 15/5/2024 στις 5:18 ΜΜ, li@m είπε

Και γιατι δεν εκμεταλευσαι την δυνατοτητα της ευκολης-γρηγορης μετακινησης και να πας σε ενα αλλο μερος για αναζητηση καταλυματος;

Ρε παιδιά δε μπορώ να συνεχίζω να υπερασπίζομαι την ερώτηση. Απλη είναι η ερώτηση, δύσκολη έως αδύνατη είναι η απάντηση. Αυτό που περιμένω είναι από τους λίγους που κάνουν το αντίστοιχο στυλ σα και μένα να δώσουν μια λύση που ενδεχομένως να μην έχω σκεφτεί και να κόυφαθω. Αλλά ναι το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει και είτε όπως είπανε μένεις κάπου ήσυχα που δεν θα έρθει αστυνομία να σε σηκώσει. Τα αλλά δε παίζουν

Άντε να το γραψω το πιο χαρακτηριστικό σκηνικο γιατί με κουρασατε όλοι να κάνετε ότι δε καταλαβαίνετε τι ερωτημα.

Για παράδειγμα. Πέρσι ξεκίνησα μια μέρα από Παλέρμο στην Σικελία. Δε μπορούσαμε να βγάλουμε καν άκρη ποιο ήταν το τελευταίο δρομολόγιο με καραβάκι πίσω για τη στεριά με τους Ιταλούς που όλα τα χουν Στα Ιταλικά και δε μπορείς να καταλάβεις τι σου γίνεται. Έχοντας λοιπόν διάσχισει τη μισή Σικελία με τη μηχανή σκάσαμε στο λιμανάκι και εκεί μάθαμε ότι φεύγει ένα τελευταίο καράβι στις 12:50 (ξημερώματα)  για στερια. Ούτε οι ίδιοι η Ιταλοί που σταματήσαμε στο δρόμο δε ξέρανε να γκογκλαρουν να μας πουν ποτέ έχει δρομολόγιο. Τεσπά φτάνουμε 1:30 απέναντι στη Μεσαία. Από κει οδηγησαμε 2:30 ώρες και φτάσαμε σε ένα σημείο που είχε 4 ξενοδοχεία. Τα 3 γεμάτα και στο τελευταίο που ρωτήσαμε μάθαμε ότι είχε ένα τέταρτο που δε το βγάζει ούτε το γκοογκλ και εκεί καταφέραμε και κλείσαμε δωμάτιο και κοιμηθήκαμε στις 6 παρά τα ξημερώματα. 

Οπότε τι χοστελ μου λέτε και να κοιμηθώ στα μακντολαντς και να τη πέσω σε γκόμενα η να κοιμηθώ σε ίντερνετ καφέ παίζοντας counter..

Αυτό που είπε το παιδί πριν άντε οδηγά άλλο λίγο να βρεις στην επόμενη πόλη ναι αυτό κανείς.... Αν δεν έχεις ξεκινήσει από την άλλη άκρη ενός νησιου και μετά άλλες τόσες ώρες στην στεριά έχοντας οδηγήσει όλη μέρα μες στο λιοπυρι. Εκεί δεν είχαμε κουράγιο να μιλήσουμε τι να οδηγήσεις άλλη μια ώρα

Για αυτό λέω, δεν το ζουνε πολα ατομα έτσι. Οι περισσότεροι εδώ μέσα τι λύση να δωσουν, κουράζονται μόνο και που το διαβάζουν όλο αυτό και μετα σου λένε μη με κρίνεις έμενα τι συμπέρασμα βγάζεις για το ποιος είμαι και τι μπορώ να κανω εγω

Δημοσ.
Στις 15/5/2024 στις 5:46 ΜΜ, therock είπε

ια παράδειγμα. Πέρσι ξεκίνησα μια μέρα από Παλέρμο στην Σικελία. Δε μπορούσαμε να βγάλουμε καν άκρη ποιο ήταν το τελευταίο δρομολόγιο με καραβάκι πίσω για τη στεριά με τους Ιταλούς που όλα τα χουν Στα Ιταλικά και δε μπορείς να καταλάβεις τι σου γίνεται. Έχοντας λοιπόν διάσχισει τη μισή Σικελία με τη μηχανή σκάσαμε στο λιμανάκι και εκεί μάθαμε ότι φεύγει ένα τελευταίο καράβι στις 12:50 (ξημερώματα)  για στερια. Ούτε οι ίδιοι η Ιταλοί που σταματήσαμε στο δρόμο δε ξέρανε να γκογκλαρουν να μας πουν ποτέ έχει δρομολόγιο. Τεσπά φτάνουμε 1:30 απέναντι στη Μεσαία. Από κει οδηγησαμε 2:30 ώρες και φτάσαμε σε ένα σημείο που είχε 4 ξενοδοχεία. Τα 3 γεμάτα και στο τελευταίο που ρωτήσαμε μάθαμε ότι είχε ένα τέταρτο που δε το βγάζει ούτε το γκοογκλ και εκεί καταφέραμε και κλείσαμε δωμάτιο και κοιμηθήκαμε στις 6 παρά τα ξημερώματα. 

sorry αλλα εμενα αυτο που διαβαζω ειναι παμε και οπου βγει. Κανονιζεις ταξιδι με μηχανη αλλα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ οργανωση, καμια ομως ουτε ποτε εχει πλοιο ουτε εαν εχει πλοιο ουτε εαν υπαρχει πολη ουτε εαν θα εχει νερο εκει που πας.

οποτε και παλι, τι ακριβως θες σαν απαντηση ? αφου και ο ιδιος δεν κανονιζεις δεν ψαχνεις δεν κανεις ενα απλο google search πριν φυγεις και που θα πας. Οταν φτασεις και εχει ο Θεος, αντε να δουμε τωρα πως θα παμε απεναντι, μα δεν εχει πλοιο γιατι δεν εχει πλοιο ? γιατι δεν εψαξες ειναι η απαντηση να ξερεις, οποτε τι να σου πουμε που θα κοιμηθεις. Δεν ξερω μα ουτε εσυ ξερεις που θα εισαι. Βαλε στροματσαδα ενα sleeping bag.

Ζεισε yolo αλλα μην μας ζητας να σου δωσουμε λυση στο "προβλημα" σου (που εσυ το κανεις προβλημα με το να μην εχεις ψαξει καν εαν εχει δρομολογιο πριν φτασεις!!!!).

Καλα ξεμπερδεματα!

Στις 15/5/2024 στις 5:46 ΜΜ, therock είπε

μη με κρίνεις έμενα τι συμπέρασμα βγάζεις για το ποιος είμαι και τι μπορώ να κανω εγω

δεν χρειαζετε να βγαλει κανεις συμπερασμα, το γραφεις μονος σου. Ειναι παρα πολυ απλο, μην μας την λες που δεν μπορουμε να βοηθησουμε γιατι τα ζητάς παράλογα

Δημοσ.

Ρε συ δε το νιώθεις το πνεύμα της ερώτησης. Οκ Όχι μονο εσύ προσωπικα, αλλά και αρκετοί από όσους απαντησαν..

Μη κοιτάς αν έψαξα, αν δεν έψαξα, αν οργανώθηκα αν είμαι ανοργάνωτος αν φταίω αν δεν φταίω και πως έφτασα ως εδώ. Το ερώτημα είναι είμαι εδώ τι γίνεται. 

Δηλαδή αν σου λεγα ότι ξέρω πότε είχε καράβι αλλά κάτι έγινε και δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο ενώ είχα κλείσει ξενοδοχείο στη στεριά θα το παιρνες καλύτερα το ερωτημα. Η αν σου λεγα ότι έκλεισα ξενοδοχείο και έγινε σφάλμα με τη κράτηση η ξέρω γω τι που δεν φταίω εγώ και έμεινα στην απέξω

Εδώ δε κοιτάμε να δικαιολογήσουμε το αν φταιω και αν έκανα καλά που δεν έκλεισα η αν έψαξα και τι έψαξα. Δεν περναω από δικαστήριο να απολογηθω. Εδώ Λέμε έχει παιχτεί αυτό, τι γίνεται τώρα...

Κάποιοι απάντησαν το πιο λογικό και αυτό που κοιτάζω ήδη και εγώ να κάνω, ότι δε ξέρω πως θα τα βολεψεις αλλά κοιτά στα όσα κουβαλάς να έχεις μια σκηνή και ένα στρώμα..

Από κει και πέρα στο όλο θέμα περίμενα μήπως ακούσω κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Πχ πήγαινε στην δημοτική αστυνομία και μπορεί να σου βρουν αυτοί λύση η πχ υπάρχει αυτό εκείνο.

Έχουμε φάει όλο το τοπικ να συζητάμε αν κάνω καλώ που δε κλείνω ξενοδοχεία

• Like 1
Δημοσ.

μπορεις να στησεις κανονικα σκηνη το βραδυ. Απλα με το ξημέρωμα πρεπει να εισαι μαζεμένος για να εισαι νόμοτυπος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, therock είπε

Οπότε τι χοστελ μου λέτε και να κοιμηθώ στα μακντολαντς και να τη πέσω σε γκόμενα η να κοιμηθώ σε ίντερνετ καφέ παίζοντας counter..

45 λεπτά πριν, therock είπε

Έχουμε φάει όλο το τοπικ να συζητάμε αν κάνω καλώ που δε κλείνω ξενοδοχεία

Κι εγώ δεν έχω καταλάβει όμως, ψάχνεις λύση σε περίπτωση που δε βρεις διαμονή (άρα μένεις σε ξενοδοχεία) ή που δε θες να μείνεις σε ξενοδοχείο;

Για τη δεύτερη περίπτωση δεν έχω να προτείνω κάτι εκτός από sleeping bag και ξάπλα σε κάνα μαύρο μάρμαρο στο νεκροταφείο. Για την πρώτη, μπορείς πριν ξεκινήσεις (ναι, ξέρω) να έχεις μαρκάρει ξενοδοχεία/χόστελ με 24ωρη ρεσεψιόν ώστε αν δε σου βγει κάτι, να ξέρεις ότι μπορείς να καταφύγεις εκεί.

Αν δε θες να το κάνεις από πριν, τουλάχιστον πλήρωσε data να μπορείς να μεταφράζεις με Google Lens και τα προγράμματα από τα καραβάκια.

Από εκεί και πέρα είναι σα να ρωτάς "πάω για το χύμα της φάσης, αλλά θέλω να κάνω πριτς και να φυτρώνει δωμάτιο εκεί που πάρκαρα, τι προτείτενε;"

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε όσους δεν καταλαβαίνουν την ερώτηση, να πω πως το ταξίδι με μοτοσυκλέτα μπορεί να γίνει με 2 τρόπους.

1. Κάθεσαι και βγάζεις ένα αυστηρό πρόγραμμα με ημερήσια χιλιόμετρα και χρονοδιαγράμματα, εκτιμώμενη ώρα άφιξης σε συγκεκριμένο προορισμό κι έχεις κλείσει συγκεκριμένα δωμάτια. Fair enough.

2. Βάζεις έναν γενικό (κι ίσως φιλόδοξο χιλιομετρικά στόχο) πχ να διασχίσεις όλη την Τουρκία και να φτάσεις στα σύνορα με την Αρμενία εντός του πεπερασμένου χρόνου που έχεις σε ημέρες. Μπορεί να βάλεις κάποιους χονδρικούς χιλιομετρικούς στόχους αλλά να συνειδητοποιήσεις στη διαδρομή πως ένα σκασμένο λάστιχο σε έκανε να χάσεις τη μισή μέρα, οι δρόμοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και δεν μπορείς να βγάλεις 900 χλμ που είχες υπολογίσει πως θα κάνεις με 14 ώρες οδήγηση και πρέπει να το σπάσεις σε 2 ημέρες, να σου προτείνει ένας ντόπιος μια άλλη διαδρομή που είναι πιο ενδιαφέρουσα και να πας μέσω άλλων πόλεων και χωριών στο "γενικό" στόχο. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει νόημα να κλείσεις δωμάτια από πριν και απλά καταλήγεις σε μια περιοχή όταν έχεις κουραστεί αρκετά ή σε έχει πιάσει η μαύρη νύχτα. Ε, σε αυτή την περίπτωση, δεν σε παίρνει να δώσεις €200 διανυκτέρευση επειδή δεν βρίσκεις διαθέσιμο κατάλυμα.

Ο άνθρωπος λοιπόν ρωτάει, ποντάροντας στην εμπειρία άλλων που ταξιδεύουν έτσι , να ακούσει tips για τις ασφαλείς και φθηνές ή δωρεάν εναλλακτικές που έχει σε αυτή την περίπτωση. Για μένα είναι η κατασκήνωση μακριά από κατοικημένες περιοχές και για αυτό προτείνω έναν minimum εξοπλισμό κατασκήνωσης όπου σε καλοκαιρινή περίοδο θα σου επιτρέψουν 1-2 τέτοια βράδια σε ένα ταξίδι 7-10-15 ημερών συνολικά. Στην Ελλάδα που απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση, θα πρέπει λοιπόν να πάρεις κάποιες προφυλάξεις ώστε να γλυτώσεις από το να σε διώξουν.

Αν ήταν ποδηλάτης και ταξίδευε τη χώρα ή τον κόσμο με το ποδήλατο, θα μπορούσε να κοιτάξει το warmshowers πχ όπου υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που σε φιλοξενούν δωρεάν. Μπορεί να υπάρχει κάτι αντίστοιχο για μοτοσυκλετιστές και κάποιος θα μπορούσε να το γνωρίζει και να του το προτείνει.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...