Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω γνωμες για ενα θεμα που με εχει απασχολησει καιρο. Πας ενα ταξιδι και δε βρισκεις καπου να διανυκτερευεσεις. Δεν εχει καθολου δωματια, η ειναι πολυ ακριβα (80-100 ευρω για μια νυχτα υπονου) η γινεται το οτιδηποτε. (Δεν μιλαω για σας που κανονιζετε απο τωρα να κλεισετε για 8 μηνες μετα και να μεινετε σε ενα μερος για ολη τη διαρκεια των Διακοπων...). Τι κανεις λοιπον σε αυτη την περιπτωση.

Το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται. Οποτε η το ρισκαρεις η μπλεκεις αν εισαι γκαντεμης. Αν εισαι χωρις αντισκηνο και εχεις απλα ενα φουσκωτο στρωμα και ενα μαξιλαρι, που θα μπορουσες ας πουμε να το ριξεις και οσο μπορεσεις να κοιμηθεις με τις λιγοτερες δυνατον ενοχλησεις

Και περα απο αυτα παιζει καποια αλλη δυνατοτητα?

• Confused 1
  • Haha 3
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

24ωρα McDonalds! (tested solution)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, therock είπε

Θελω γνωμες για ενα θεμα που με εχει απασχολησει καιρο. Πας ενα ταξιδι και δε βρισκεις καπου να διανυκτερευεσεις. Δεν εχει καθολου δωματια, η ειναι πολυ ακριβα (80-100 ευρω για μια νυχτα υπονου) η γινεται το οτιδηποτε. (Δεν μιλαω για σας που κανονιζετε απο τωρα να κλεισετε για 8 μηνες μετα και να μεινετε σε ενα μερος για ολη τη διαρκεια των Διακοπων...). Τι κανεις λοιπον σε αυτη την περιπτωση.

Το ελευθερο καμπινγκ απαγορευεται. Οποτε η το ρισκαρεις η μπλεκεις αν εισαι γκαντεμης. Αν εισαι χωρις αντισκηνο και εχεις απλα ενα φουσκωτο στρωμα και ενα μαξιλαρι, που θα μπορουσες ας πουμε να το ριξεις και οσο μπορεσεις να κοιμηθεις με τις λιγοτερες δυνατον ενοχλησεις

Τι περιμενεις να ακουσεις δηλαδη? Οτι μπορεις κανεις αναλογως τις επιλογες σου.

Οι επιλογες σε καθε περιπτωση και καθε περιοδο ειναι διαφορετικες ακομη και αν μιλαμε για το ιδιο μερος.

• Camping οργανωμένο εχοντας την δικη σου σκηνη και στρωμα
  • Camping οργανωμενο νοικιαζοντας σκηνη και στρωμα
  • Camping οργανωμενο με ενοικιαση δωματιου
  • Camping ελευθερο με την δικη σου σκηνη και στρωμα
  • Camping ελευθερο αγοραζοντας σκηνη (εννοειται θα την χρυσοπληρώσεις)
  • Υπνος στην παραλια πανω στην πετσετα θαλασσης
  • Υπνος στην παραλία πανω στην αμμο με προσκεφαλι το μπουφαν σου
  • Υπνος στην παραλια πανω σε ξαπλώστρα θαλάσσης
  • Υπνος στην παραλια πανω στο φουσκωτό στρωμα
  • Υπνος σε Hostel
  • Υπνος μεσα στο αυτοκινητο
  • Καθολου υπνος και ποτα σε οποιο μπαρακι μενει ανοιχτο.
  • Υπνος σε παγκακι
  • Υπνος στα ορθια σε σταθμο τρενων/αεροδρομιο/κτελ
  • Την πεφτεις σε γυναικα και σε φιλοξενει στο δωματιο της (εαν εισαι μαγκας και τσαχπινης)

Λίγο πολύ τα εχω κανει ολα.

Σε ελευθερο camping προσπαθεις είτε να στησεις διπλα σε κανεναν αλλο ή ακομη καλυτερα διπλα σε τροχοσπιτα είτε διπλα απο κανενα camping ή αλλο πολιτισμενο χωρο. Η αλλη επιλογη ειναι να στησεις καπου εντελως απομερα και κρυμενα απο τα ματια του κοσμου.

Δεν θα σου κανει τιποτε η αστυνομια. Απλα θα σου ζητησει να φυγεις σε οποια περιπτωση.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω κοιμηθει στο ΚΤΕΛ , δε σε ενοχλει κανεις. στον χωρο αναμονης 

Επεξ/σία από APapsda
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

@therock

Να κοιμηθείς στο αμάξι ?

Ανάλογα την χώρα βέβαια , αν επιτρέπεται και σε πιο σημείο

Ενταξει δεν θα σε παρουν μεσα. Ειδικα εαν εισαι ξενος και εχεις προβλημα αντικειμενικο. Ισα ισα που θα σε βοηθησουν. Στην χειροτερη θα σε διωξουν και θα πας αλλου....

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, therock είπε

Δηλαδή ξεκινάς να πας κάπου διακοπές και δεν έχεις κανονίσει κατάλυμα;Κοιμήσου στο αμάξι σου.Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο κοιμήσου στο αεροδρόμιο.Πλήρωσε το 100αρικο για μια βραδιά μέχρι να βρεις κάτι άλλο.

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tsofras είπε

@therock

Να κοιμηθείς στο αμάξι ?

Ανάλογα την χώρα βέβαια , αν επιτρέπεται και σε πιο σημείο

Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται ποτέ και πουθενά (νόμιμα). Εντάξει, αν είσαι κάπου που δεν ενοχλείς/προκαλείς ίσως να μην ασχοληθεί κανένας μαζί σου. Εκτός βέβαια από κάνα would be youtuber που θα σε κάνει...viral :P

Προσωπικά έχω κοιμηθεί μες το αμάξι, πέραν της μίας φοράς. Σε Ελλάδα κι εξωτερικό (Ουγγαρία). Ως προς την Ελλάδα σε παραλία (θάλασσας και λίμνης), στον αυτοκινητόδρομο (δίπλα στα διόδια, σε κάποιο ΣΕΑ ή και parking με φορτηγατζήδες), κλπ.

ΑΛΛΑ, πριν κάποια χρόνια αυτά. Προφανώς οι καιροί έχουν αλλάξει (και όχι μόνο επειδή μεγάλωσα :P) και τα πράγματα είναι σίγουρα πιο επικίνδυνα και τα ρίσκα περισσότερα. Ειδικά για κάποιον σαν και μένα που όταν πέφτει για ύπνο...κοιμάται (δεν παίρνω χαμπάρι τίποτα).

Όχι πως δεν θα το ξανάκανα αλλά σίγουρα μετά από πιο πολύ ψάξιμο/ανάλυση ως προς του που/πότε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βράδυ ποτάρες μέχρι το ξημέρωμα και το πρωί πληρώνεις ξαπλώστρα σε παραλία και κόβεις τούφες κανά 5ωρο.

Αν είσαι καμιά 20αριά χρονών κάνεις έτσι 2-3 μέρες διακοπές χωρίς να πληρώσεις καθόλου δωμάτιο 😄

Επεξ/σία από konc
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 10
Δημοσ.

Ναι σόρρυ ξέχασα να πω ότι τα ταξίδια τα κάνω με μηχανή οπότε δυστυχώς τα ύπνος σε αμάξια και ΚΤΕΛ δε παίζουν.

Πέρσυ σε ταξίδι εξωτερικό, τις 2 από τις 8 μέρες κοντεψαμε να μείνουμε εκτός ξενοδοχείου και ειδικά τη μια βρήκαμε ξενοδοχείο στις 5:30 το πρωί και πληρώσαμε 92 ευρώ για 4 ώρες ύπνου. Εκεί τα κλασα λίγο γιατί ειμασταν έτοιμοι να κοιμηθούμε έξω σε φουσκωτό στρώμα θαλασης και μαλιξαρι των 3 ευρώ έκαστος  από τζάμπο...

Ποταρες ξενύχτια και ολονυχτίες είναι ωραία σενάρια για κρεπαλες αλλά πιστέψτε με παραπεί όταν οδηγείς μηχανή 4-6 ώρες τη μέρα στους 50 βαθμούς και την έχεις ακούσει και θες λίγες ώρες ύπνου γιατί είσαι στα όρια να κλαταρεις παντελώς

Εν πάση περίπτωση κοιτάζω τώρα να αγοράσω ένα στρώμα sea to summit να το χω για τέτοιες ανάγκες (έχω βρει ένα με ελατήρια λένε είναι σα κρεββάτι και κάνει γύρω στο 200αρι 😮). Αλλά άμα είναι να το πάρω να το κουβαλάω μαζί και να τα σκάσω και να μη μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί θα μου σκάει η αστυνομία να με ξυπνάει να μου λέει φύγε από εδώ τότε θα είναι και αυτό δώρον αδωρον

Απλά θέλω φέτος να προετοιμαστώ μη τραβήξω τα ίδια σκηνικά πάλι όπως περσυ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, therock είπε

Ναι σόρρυ ξέχασα να πω ότι τα ταξίδια τα κάνω με μηχανή οπότε δυστυχώς τα ύπνος σε αμάξια και ΚΤΕΛ δε παίζουν.

Πέρσυ σε ταξίδι εξωτερικό, τις 2 από τις 8 μέρες κοντεψαμε να μείνουμε εκτός ξενοδοχείου και ειδικά τη μια βρήκαμε ξενοδοχείο στις 5:30 το πρωί και πληρώσαμε 92 ευρώ για 4 ώρες ύπνου. Εκεί τα κλασα λίγο γιατί ειμασταν έτοιμοι να κοιμηθούμε έξω σε φουσκωτό στρώμα θαλασης και μαλιξαρι των 3 ευρώ έκαστος  από τζάμπο...

Ποταρες ξενύχτια και ολονυχτίες είναι ωραία σενάρια για κρεπαλες αλλά πιστέψτε με παραπεί όταν οδηγείς μηχανή 4-6 ώρες τη μέρα στους 50 βαθμούς και την έχεις ακούσει και θες λίγες ώρες ύπνου γιατί είσαι στα όρια να κλαταρεις παντελώς

Εν πάση περίπτωση κοιτάζω τώρα να αγοράσω ένα στρώμα sea to summit να το χω για τέτοιες ανάγκες (έχω βρει ένα με ελατήρια λένε είναι σα κρεββάτι και κάνει γύρω στο 200αρι 😮). Αλλά άμα είναι να το πάρω να το κουβαλάω μαζί και να τα σκάσω και να μη μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί θα μου σκάει η αστυνομία να με ξυπνάει να μου λέει φύγε από εδώ τότε θα είναι και αυτό δώρον αδωρον

Απλά θέλω φέτος να προετοιμαστώ μη τραβήξω τα ίδια σκηνικά πάλι όπως περσυ

Δεν χρειαζεσαι ελατηρια κλπ. Χειροτερα ειναι. Ενα απλο κλασικο self-inflatable ειναι μια χαρα και δεν παθαινει και τιποτε.

• Like 1
Δημοσ.

δεν καταλαβα τι θες να κανεις

να περασεις ενα βραδυ οπως οπως για να κανεις μια δουλεια/φυγεις την επομενη?

τι εννοεις πας ενα ταξιδι?Δεν θα εχεις κλεισει διαμονη?

Δημοσ.

Με ποια λογική απαγορεύεται να κοιμάσαι στο αμάξι?

Το έχω κάνει στο εξωτερικό χωρίς να πει κάποιος κάτι (ίσως και να ήμουν τυχερός) αλλά μου φαίνεται τραγικό αν όντως απαγορεύεται

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Το έχω κάνει στο εξωτερικό χωρίς να πει κάποιος κάτι (ίσως και να ήμουν τυχερός) αλλά μου φαίνεται τραγικό αν όντως απαγορεύεται

Σίγουρα επιτρέπεται σε χώρους ανάπαυσης κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.Αυτο  ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Τωρα σε έναν δημόσιο δρόμο μέσα σε μια πόλη,νομίζω ότι δεν επιτρέπεται αλλά δεν έχω ακούσει ποτε να πέσει πρόστιμο εφοσων έχει παρκάρει σε σημείο που επιτρέπεται η στάθμευση.Με ποια λογική δεν επιτρέπεται εφοσων το όχημα είναι νόμιμα παρκαρισμένο,δεν ξέρω,αλλά Ελλάδα είμαστε,εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζουν οι ελληνικοι νόμοι.Γερμανια π.χ.επιτρεπεται παντού  εφοσων το όχημα είναι νόμιμα σταθευμενο.

Εκτός αστικού ιστού,παραλίες,επαρχιακούς δρόμους,χωριά κλπ δεν νομίζω να ασχοληθεί κανεις πλην κλεφτών/ληστών.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 hour ago, cthulhucarbide said:

Μη την ίδια λογική γιατί να απαγορεύεται να κοιμάσαι και έξω από το αμάξι. Κάνεις τόσο μεγάλη ζημια που καταλαμβάνει μισό δημόσιο τετράγωνικο μέτρο που θα χρησιμοποιούσε κάποιος άλλος? Μη το ψάχνεις δε υπαρχει λογικη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...