Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, gakost είπε

Δεν ισχύει ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της.

Α οκ.

Τι ισχυει;

Η μαλλον,τι νομιζεις εσυ να ισχυει;

14 ώρες πριν, haris_216 είπε

Να παραγγέλνεις efood και να σε πάρουν τηλέφωνο ότι "δεν σε βρήκαν" και να πας να παραλάβεις από το κατάστημα.

offtopic

Spoiler

Εσυ κανεις πλακα,αλλα το ποσοστο που "δεν τους βρηκα" ειναι τρομακτικο,οταν μιλαμε για μια παραδοση που την περιμενει ο αλλος πως και πως,ειναι προετοιμασμενος και η παραδοση γινεται μεσα στα επομενα 30 λεπτα.

Κλειστα κινητα η με φραγη,κουδουνια κενα η με αλλο ονομα,αριθμοι στα σπιτια να λειπουν,ενας χαμος.
Ουτε καν να βαλουν ονομα στο κουδουνι στον οροφο τους,δε συζηταμε για θυροτηλεφωνο.

Μετα παιρναν στο μαγαζι να κανουν τσαμπουκα.

Δεκαδες φορες περιμενα απο κατω γιατι ο αλλος εκανε μπανιο.

Αλλος εγραφε "αφηστε τα στην πορτα" και μετα επαιρνε τηλ να παραπονεθει,επειδη δεν ειχε παει η παραγγελια.
Αλλος παρηγγελνε "καταλαθος" και μετα δε δεχοταν την παραγγελια,αλλος δεν ηξερε τιποτα για την παραγγελια γιατι ειχε παραγγειλει αλλος απο το λογαριασμο του,μιλαμε για ροκ καταστασεις.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Γενική Ταχυδρομική Ρεθύμνου: Η χειρότερη μεταφορική
Δημοσ.
On 14/05/2024 at 12:32, Σπίθας Στο Σκοτάδι said:

Παραγγέλνω προ 15 μέρες κάτι, ήταν να το φέρουν Πέμπτη, με παίρνει η Γενική λέει θα ρθείτε να το πάρετε? Λέω, δεν έχω ρε παιδιά αμάξι και είστε υποχρεωμένοι να το φέρετε όχι να έρθω εγώ να το πάρω. Λένε τότε να σας το φέρουμε το Σάββατο. Λέω τι ώρα; Απαντούν 09.00 με 15.00... Λέω αυτό είναι αόριστο πείτε ώρα πάνω κάτω πχ 11 με 12 κτλ Λέει οχι 09.00 με 15.00 και της απαντώ δλδ αν πάω τουαλέτα στις 12.15 και έρθει ο κούριερ θα πει πως δεν με βρήκε δλδ έλεος.

Τέσπα έρχεται το Σάββατο, κατά τις 14.00 τελικά και ο βλάκας με κάλεσε με απόκρυψη στο κινητό, το σηκώνω λέω γιατι καλείς με απόκρυψη, λέει δικαιωμά μου, του λέω δικαιωμά μου όμως να μην το σηκώσω.

Κωλοεταιρία έτσι;; Εδώ στο Ρέθυμνο για τα μπάζα...

Δηλαδή περίμενες δέμα εκείνη την ώρα και δεν ήθελες να σηκώσεις το κινητό επειδή … σε κάλεσε με απόκρυψη; Και λες ότι ήταν βλάκας ο υπάλληλος γι αυτό; 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ στην Ρόδο νομίζω η acs είναι η καλύτερη γενικη μετά με αρκετή καθυστέρηση και φυσικά η ελτα που έχει πάρει τα πάνω της πλέον.. τις υπόλοιπες κάτι speedex κλπ ούτε να τις ακούω  acs από Αθήνα κέντρο κάνει μια μέρα αρκεί να πας από εκεί να το παραλάβεις και αυτό κάνω πάντα για να γλυτώσω τον έξτρα χρόνο παραλαβής... Προσπαθώ να δικαιολογήσω μερικά πράγματα αλλά όταν σου έρχεται δέμα από dhl FedEx από Ολλανδία Γερμανία σε 2 μέρες δεν έχεις να πεις πολλά έχω κάτι αποστολές που έρχονται από Αφρική Ινδία  χονγκ Κονγκ  Νέα Υόρκη κλπ με ανταπόκριση και κάνουν στο σύνολο 4 άντε 5  μέρες στην χειρότερη και μάλιστα με επιλογή παραλαβής!! και μετά μου λέει η εκάστοτε "κούριερ" εδώ για δυσπρόσιτες περιοχές και για φόρτο εργασίας.... Γελάνε και τα ταμπελακια από τα δέματα!

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
15 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Δηλαδή περίμενες δέμα εκείνη την ώρα και δεν ήθελες να σηκώσεις το κινητό επειδή … σε κάλεσε με απόκρυψη;

Εγω πιστευω οτι χαρηκε που εγινε αυτο,γιατι ειχε την ευκαιρια να του βαλει και χερι.

Εδω λεει ηταν δικαιωμα του να μην το σηκωσει,αλλα μετα θα φωναζει οτι ηταν σπιτι και δεν τον βρηκαν.

Αμα δεν εχεις με τι να ασχοληθεις,δημιουργεις θεματα και δραματα εκει που δεν υπαρχουν,ή στην χειροτερη μπορουσαν να αποφευχθουν.

Σκεψου ποσο black list εχει μπει ο φιλοςμε αυτο που εκανε και με αλλα τοσα που σιγουρα εχει κανει παλιοτερα.

Και εγω κατι δυσπροσιτους που τους επαιρνα τηλ οταν ημουν κοντα στο σπιτι τους ( ακαθοριστη διευθυνση ) ,δεν απαντουσαν ενω το εβλεπαν,αλλα μολις τους εστελνα το sms για να κανονισουμε αλλη μερα μια χαρα επαιρναν πισω.

Μετα φωναζαν οτι ηταν σπιτι και δεν πηγα.

• Like 3
Δημοσ.

Είναι σίγουρα ανάλογα τη περιοχή. Στη περιοχή μου τα τελευταία χρόνια ήταν όλες απαράδεκτες αλλά από πέρισυ και η γενική και η acs και τα ΕΛΤΑ λειτουργούν όπως πρέπει. Δεν έχω να κάνω κάποιο παράπονο πλέον (φτου στο κόρφο μου). 

Η αδερφή μου παραγγέλνει συνέχεια και δεχόμαστε περίπου 1-2 πακέτα την εβδομάδα. Η Γενική στην αρχή ήταν καλύτερη αλλά τώρα είναι όλες το ίδιο. Μέχρι και 2 χρόνια μετά τον κόβιντ πάντως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Δεν έφερναν για κανένα λόγο το πακέτο στο σπίτι ακόμα και αν τα κέντρα είναι 2-3 λεπτά με το αμάξι. Τώρα όλα οκ. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Είναι σίγουρα ανάλογα τη περιοχή. Στη περιοχή μου τα τελευταία χρόνια ήταν όλες απαράδεκτες αλλά από πέρισυ και η γενική και η acs και τα ΕΛΤΑ λειτουργούν όπως πρέπει. Δεν έχω να κάνω κάποιο παράπονο πλέον (φτου στο κόρφο μου). 

Η αδερφή μου παραγγέλνει συνέχεια και δεχόμαστε περίπου 1-2 πακέτα την εβδομάδα. Η Γενική στην αρχή ήταν καλύτερη αλλά τώρα είναι όλες το ίδιο. Μέχρι και 2 χρόνια μετά τον κόβιντ πάντως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Δεν έφερναν για κανένα λόγο το πακέτο στο σπίτι ακόμα και αν τα κέντρα είναι 2-3 λεπτά με το αμάξι. Τώρα όλα οκ. 

Aρχίζει να τους πονάει ο ανταγωνισμός από τα ντουλάπια τύπου Boxnow φαίνεται.:rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Aρχίζει να τους πονάει ο ανταγωνισμός από τα ντουλάπια τύπου Boxnow φαίνεται.:rolleyes:

Αφού έτσι κι αλλιώς σε κάνουν να καταντάς να πας για "παραλαβή" ποιος ο λόγος να προτιμήσεις τις (μέχρι τώρα) "συστημικές" εταιρίες και όχι το box? Που και οι χρεώσεις είναι καλύτερες αλλά ΚΥΡΙΩΣ στην παραλαβή δεν θα περιμένεις καμία ουρά ή "το έχει ακόμα ο διανομέας, περάστε το απόγευμα". Από τη στιγμή που ήρθε ενημέρωση ότι το δέμα είναι στη θυρίδα πας, κωδικό, έφυγες.

Δημοσ.

Προφανώς και ευδοκίμησαν τα ντουλάπια (τα οποία χρησιμόποιώ κι εγώ πολύ) λόγω της τραγικής κατάστασης των κανονικών κούριερ. Και ευτυχώς θα πω που υπάρχουν και αυτά και δεν έχουμε να κάνουμε με αυτούς.

Το μόνο μείον που βλέπω στα ντουλάπια είναι αν έχεις λίγο μεγαλύτερο δέμα σε διαστάσεις. Δεν λέω ψυγείο αλλά ένα κουτί μεγέθους πχ desktop pc δεν χωράει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι τραγική η κατάσταση των συμβατικών μεταφορικών εταιριών.

Είχαν μια χρυσή ευκαιρία να κυριαρχήσουν στην αγορά και να καταστούν βασική παράμετρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά με τη μπακαλίστικη λογική "μέγιστο κέρδος χωρίς καμία επένδυση" κατέληξαν να βλέπουν τώρα τις διάφορες υπηρεσίες θυρίδων να διεισδύουν όλο και περισσότερο.

Αφού δεν σου προσφέρουν τίποτε: απαράδεκτα μεγάλο διάστημα παραλαβής ("θα είστε σπίτι 9 με 3" δεν είναι "ραντεβού", είναι "κάτσε σαν το θύμα να με περιμένεις πότε θα δεήσω"), άγνωστο χρόνο παράδοσης και, ολοένα και συχνότερα, θα σου πουν έλα να το πάρεις από το κατάστημα. Το προπληρωμένο για παράδοση στο σπίτι.

Ε, αν είναι να πάω από το κατάστημα, να στηθώ στην ουρά, προσφεύγω στις υπηρεσίες θυρίδων. Που θα πάω και θα το βρω σίγουρα εκεί, δεν θα το έχει ο κούριερ, δεν θα το ψάχνουν στην αποθήκη, δεν θα σου πουν "αχ, δεν ξέρουμε γιατί σας ήρθε μήνυμα ότι είναι εδώ, εμείς το βλέπουμε στο κατάστημα Κωλοπετινίτσας".

Που, για να είμαι ειλικρινής, χάρη στην πλήρη μετάβαση των εκδοτικών στη διακίνηση νέων αναθέσεων με ηλεκτρονικά αρχεία, συν το ευλογημένο ηλεκτρονικό τιμολόγιο, δεν τους έχω καμία ανάγκη εδώ και καιρό.

Τους "επαγγελματίες" που σε είχαν να περιμένεις με τις ώρες, για να εμφανιστεί το χρέπι παπί χωρίς ποδιά, σκασμένη εξάτμιση, εκεί γύρω στις 5:30 να σου αφήσει "σημείωμα απουσίας" για τις 3. 

Τα έχουμε ζήσει επί χρόνια. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός θα τους στριμώξει για τα καλά αλλά ούτως ή άλλως όποιος έχει χρησιμοποιήσει τα ντουλάπια δεν ξαναγυρνά πίσω στα παραδοσιακά κούριερ. Να στήνεται να περιμένει κάποιον που σου δίνει παράθυρο από 0900 έως 1700 και αν..... Εχουμε και εργασίες....

Ειδικά όταν έχει ντουλάπια σχεδόν παντού πλέον (μιλάω για τις μεγάλες πόλεις). Οπου και να γυρίσεις βλέπεις τέτοια. Αθήνα τουλάχιστο που κυκλοφορώ. 

Το θέμα του μεγέθους θα λυθεί πιστεύω με μεγαλύτερα lockers. Είναι θέμα χρόνου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρε box now ή κάθε είδους locker,όταν είναι προπληρωμένο.. μέχρι να "σβήσει ο ήλιος"..

πανω απο ολα η ψυχικη μας υγεια, να παρω τλφ " να σας δωσω αριθ.αποστολης" , πεφτει η γραμμη, ξαναμανα τλφ, ,να μιλαει ή να ειναι κατεβασμενο γιατι εκεινη την ωρα εξυπηρετουν στο γκισε..

μετα ξανα τλφ απο το διανομεα, παραδοση 9-3 ,κατσε σα μ@λ@κ@ς να περιμενεις..

το προβλημα προκυπτει με τις αντικαταβολές...γιατι πρεπει πχ ναχω αρκετα μετρητα για να πληρωσω επι τοπου?..αρα τρεχα στην ουρα..

βαλτε ρε ενα pos φορητο, οργανωσε το σωστα κ τοτε τα ξαναλεμε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Απλά το γεγονός της πολύ φούριας που έπεσε την περίοδο του lockdown και της (ας το πούμε) κατανόησης που υπήρχε για εκείνη την περίοδο λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, το εξέλαβαν σαν δεδομένο και ότι μπορούν να δουλεύουν στον "αυτόματο" και μετά. Με πολύ δουλειά αλλά χωρίς αναδιοργάνωση/επενδύσεις.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το να χρεώνεις/πληρώνεσαι κάτι για παράδοση "κατ' οίκον" και να αναγκάζεις (με τα γνωστά τερτίπια, "χαρτάκια", κλπ) τον παραλήπτη να μεταβεί ο ίδιος για την παραλαβή είναι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κλοπή. Κυριολεκτικά αφού παίρνεις χρήματα για υπηρεσία που δεν παρείχες και μεταφορικά αφού τελικά "κλέβεις" και τον χρόνο του παραλήπτη.

Σημ. Μερικοί είναι τόσο προκλητικοί που μπορεί να είσαι έξω από το κτήριο πχ να πλένεις το αμάξι και να βλέπεις ότι φτάνει, ξεκαβαλικεύει και πηγαίνει για τα κουδούνια απευθείας με το χαρτάκι στο χέρι χωρίς να έχει δοκιμάσει καν να χτυπήσει κάποιο ή να κρατάει το δέμα στο χέρι.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 minutes ago, haris_216 said:

Σημ. Μερικοί είναι τόσο προκλητικοί που μπορεί να είσαι έξω από το κτήριο πχ να πλένεις το αμάξι και να βλέπεις ότι φτάνει, ξεκαβαλικεύει και πηγαίνει για τα κουδούνια απευθείας με το χαρτάκι στο χέρι χωρίς να έχει δοκιμάσει καν να χτυπήσει κάποιο ή να κρατάει το δέμα στο χέρι.

Μα αυτό είναι πάγια τακτική τους και πράγματι πολλές φορές δεν κουβαλούν δέμα. Έχει τύχει να δω τυχαία τον κούριερ κοιτώντας έξω από το παράθυρο, βγαίνω για να παραλάβω όπως πλησίαζε στο σπίτι και απλά κρατούσε ένα σημείωμα για παραλαβή από το κατάστημα. Όταν του ζήτησα το δέμα, μου λέει εγώ την ειδοποίηση έφερα, το δέμα στο κατάστημα είναι.

Ευτυχώς ήταν αντικαταβολή και έτσι πως μπήκα στο σπίτι ακύρωσα την παραγγελία και παρήγγειλα από αλλού με άλλη κούριερ. Ας στείλουν πίσω το δέμα μαζί με την ειδοποίηση. Τραγικοί.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Charismo είπε

Μα αυτό είναι πάγια τακτική τους και πράγματι πολλές φορές δεν κουβαλούν δέμα. Έχει τύχει να δω τυχαία τον κούριερ κοιτώντας έξω από το παράθυρο, βγαίνω για να παραλάβω όπως πλησίαζε στο σπίτι και απλά κρατούσε ένα σημείωμα για παραλαβή από το κατάστημα. Όταν του ζήτησα το δέμα, μου λέει εγώ την ειδοποίηση έφερα, το δέμα στο κατάστημα είναι.

Ειναι πλεον παγια τακτικη,εδω και χρονια,ειδικα απο την ACS.
Ενα μηχανακι μπορει να κουβαλησει γυρω στα 30-40 δεματακια/πακετακια/φακελακια.

Εαν του δωσεις αυτα τα δεματα και μαζι μια λιστα με αλλα 250   για να κολλησει χαρτακι,θα κανει μονο αυτο σε ολο το 8ωρο του,αλλα δε θα χρειαστουν 3 ατομα για να παραδωσουν αυτα τα δεματα.

Με το δικο μου μυαλο,μου ειναι αδιανοητο πως ειναι δυνατον καποιος να δεχθει να κανει αυτο το πραμα σε ολη τη βαρδια του. Ημουν απο τους πιο τυπικους στη δουλεια,αλλα και παλι μου φεροντουσαν με το χειροτερο τροπο οι παραληπτες,σκεψου τι θα ακουνε αυτα τα ρεμαλια που πανε και αφηνουν τα απων σημειωματα,οταν τους πιανουν στα πρασα,χωρις το δεμα πανω τους.

Τι τσαμπουκαδες,ισως να πιανονται και στα χερια και δεν τους λυπαμαι και καθολου,αφου το δεχονται.

Τουλαχιστον δεν εχω παει να πιαστω στα χερια για δεμα,μονο με εναν Κυριο Αυτοκρατορα  Διαχειριστη,που δε με αφηνε να κολλησω χαρτακι στην εισοδο,επειδη μολις ειχε καθαρισει τις κολλες της ACS. Απιστευτη κολλα οι τυποι,εβγαινε και το θυροτηλεφωνο μαζι.Της ΓΤ τα επαιρνε ο αερας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...