Nabuko Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Μετά τα 2 χρόνια που συνήθως λήγει η εγγύηση τι νόημα έχει να μπει η απόδειξη?
csontheline Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 4 minutes ago, Nabuko said: Μετά τα 2 χρόνια που συνήθως λήγει η εγγύηση τι νόημα έχει να μπει η απόδειξη? Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι 1) στα κινητά (και οποιαδήποτε άλλη συσκευή το απαιτεί) για απόδειξη νόμιμης ιδιοκτησίας 2) συσκευές με μπόλικη εγγύηση (5-10 χρόνια)
Nabuko Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Μόλις τώρα, csontheline είπε Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι 1) στα κινητά (και οποιαδήποτε άλλη συσκευή το απαιτεί) για απόδειξη νόμιμης ιδιοκτησίας 2) συσκευές με μπόλικη εγγύηση (5-10 χρόνια) 1.Το κινητό το έχει αγοράσει μτχ ο Γιώργος Γεωργίου και η απόδειξη γράφει Μαριέττα Κατσαντώνη. Πως αποδεικνύεται η νόμιμη ιδιοκτησία? 2.Γι' αυτό έγραψα το "συνήθως"
cyberguy Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Φαντάζομαι το γνωρίζετε ότι στο 99,9% των αγορων η εγγυηση αφορά τον αγοραστή ονομαστικά? Κανενας δεν θα δώσει πιστωτικό ή αντικατάσταση σε τρίτο. Οπότε είτε έχεις απόδειξη είτε όχι είναι άχρηστη. Ειδικά οταν είναι τιμολόγιο τότε ειναι 100% οτι δεν θα έχει εγγύηση. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από cyberguy 1
gakost Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Μεταχειρισμένο πράγμα είναι τι απόδειξη να απαιτήσει κάποιος; Εκτός και αν το λέει η αγγελία. Αν υπάρχει η απόδειξη, το πολύ πολύ σβήνεις τα στοιχεία σου σε όποιον αρέσει. Δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο υπάρχουν και τα καινούργια. 1
dbrillis Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 9 minutes ago, gakost said: Μεταχειρισμένο πράγμα είναι τι απόδειξη να απαιτήσει κάποιος; Εκτός και αν το λέει η αγγελία. Αν υπάρχει η απόδειξη, το πολύ πολύ σβήνεις τα στοιχεία σου σε όποιον αρέσει. Δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο υπάρχουν και τα καινούργια. Καλα, δεν ειναι υποχρεωμένος και ο πωλητής να πουλησει αν το παμε έτσι !
csontheline Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 2 hours ago, cyberguy said: Φαντάζομαι το γνωρίζετε ότι στο 99,9% των αγορων η εγγυηση αφορά τον αγοραστή ονομαστικά? Κανενας δεν θα δώσει πιστωτικό ή αντικατάσταση σε τρίτο. Οπότε είτε έχεις απόδειξη είτε όχι είναι άχρηστη. Ειδικά οταν είναι τιμολόγιο τότε ειναι 100% οτι δεν θα έχει εγγύηση. Η εγγύηση αφορά το προϊόν, ποτέ τον αγοραστή. Προφανώς αυτό δεν ισχύει σε υπηρεσίες ή διάφορα προσωποιημένα. 2 hours ago, Nabuko said: 1.Το κινητό το έχει αγοράσει μτχ ο Γιώργος Γεωργίου και η απόδειξη γράφει Μαριέττα Κατσαντώνη. Πως αποδεικνύεται η νόμιμη ιδιοκτησία? 2.Γι' αυτό έγραψα το "συνήθως" Από την κατοχή της απόδειξης και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αποδεικνύει την νόμιμη κατοχή του (πχ μηνύματα πριν την αγοραπωλησία, μεταφορά προς τον συγκεκριμένο λογαριασμό).
Makis38 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Καλή είναι και η απόδειξη ακόμη και αν έχει λήξει η εγγύηση. Δείχνεις ότι εσύ το έχεις αγοράσει, κατάστημα, ότι δεν είναι διπλοτριπλομεταχειρισμένο όπως συμβαίνει αρκετές φορές και το ανακαλύπτεις μετά κλπ κλπ. 1
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 7 λεπτά πριν, csontheline είπε Η εγγύηση αφορά το προϊόν, ποτέ τον αγοραστή. Ειμαι λιγο κουρασμενος για να ψαχνω τωρα συζητησεις,αλλα νομιζω αυτο εχει καταρριφθεί.
Nabuko Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 24 λεπτά πριν, csontheline είπε Από την κατοχή της απόδειξης και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που αποδεικνύει την νόμιμη κατοχή του (πχ μηνύματα πριν την αγοραπωλησία, μεταφορά προς τον συγκεκριμένο λογαριασμό). Δε βγάζει κάποιο νόημα αυτό που έγραψες.
dpolal Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ειμαι λιγο κουρασμενος για να ψαχνω τωρα συζητησεις,αλλα νομιζω αυτο εχει καταρριφθεί. Πριν από κάνα δίχρονο νομίζω είχε ανέβει thread απο αγοραστή που πήρε μεταχειρισμένο προϊόν εντός εγγύησης το οποίο παρουσίασε πρόβλημα και όταν το πήγε στο κατάστημα το πιστωτικό που είχε εγκριθεί εκδόθηκε στο όνομα του αρχικού αγοραστή και μετά ψαχνώταν να βγάλει άκρη.
Speculoos Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δύο μάλλον αφελείς ερωτήσεις: - Γιατί τόση καχυποψία στις αγοραπωλησίες; Είναι ελληνικό φαινόμενο ή υπάρχει κι αλλού; Εδώ που είμαι δεν έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις οπότε μου φαίνονται λίγο πρωτόγνωρα - Όλες οι αποδείξεις αγοράς έχουν πάνω τα στοιχεία του αγοραστή; Είναι κάτι το καινούργιο ή ίσχυε για συγκεκριμένα προϊόντα;🤔
patatasc Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 10 ώρες πριν, cyberguy είπε Φαντάζομαι το γνωρίζετε ότι στο 99,9% των αγορων η εγγυηση αφορά τον αγοραστή ονομαστικά? Κανενας δεν θα δώσει πιστωτικό ή αντικατάσταση σε τρίτο. Οπότε είτε έχεις απόδειξη είτε όχι είναι άχρηστη. Ειδικά οταν είναι τιμολόγιο τότε ειναι 100% οτι δεν θα έχει εγγύηση. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η νόμιμη εγγύηση αφορά οποιαδήποτε αγοραπωλησία, ακόμα και μεταξύ ιδιωτών.
LabrakisG1992 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Θυμαμαι να εχω παρει καποιες ραμ το 2016(?) με 40ε το σετ και να τις πουλαω δυο χρονια μετα εδω σε συμφορουμιτη (που ειχαν ανεβει ολα ) 90ε. Οταν μαλιστα με πηρε τηλ το παιδι μου ειπε προς τιμην του, ξερω οτι τις εχεις παρει ουτε μιση τιμη, αλλα τις θελω και βιαζομαι. Κανενα προβλημα δεν ειχα να του δωσω και την αποδειξη.
pp6210 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 8 ώρες πριν, Nabuko είπε Δε βγάζει κάποιο νόημα αυτό που έγραψες. τι εννοεις? αν η αποδειξη κινητου αναγραφει το ιμει δεν ειναι αποδειξη νομιμης κατοχης, σε οποιο ονομα κ αν εχει εκδοθει; ενα καταστημα πχ μπορει με τον αριθμο παραστατικου να βρει λεπτομερειες της συναλλαγης και 5 χρονια πισω π.χ. μπορει να μην ισχυει παντα, αλλα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων δειχνει νομιμη κατοχη νομιζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα