Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω εάν συμπεριλαμβάνετε την απόδειξη αγοράς στα προϊόντα που πουλάτε μέσω αγγελιών (marketplace, εδώ κτλπ) ή όχι.
Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να σκεφτώ για να μην το κάνει κάποιος είναι μόνο εάν ανησυχεί πως ο αγοραστής θα έχει τα στοιχεία διεύθυνσης του.
Ποια η γνώμη σας;

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω εάν συμπεριλαμβάνετε την απόδειξη αγοράς στα προϊόντα που πουλάτε μέσω αγγελιών (marketplace, εδώ κτλπ) ή όχι.
Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να σκεφτώ για να μην το κάνει κάποιος είναι μόνο εάν ανησυχεί πως ο αγοραστής θα έχει τα στοιχεία διεύθυνσης του.
Ποια η γνώμη σας;

Αν η αποδειξη αποτελει και εγγυηση, φυσικα την δινω μαζι με το αντικειμενο. Σε κινητο πχ κλπ δεν θα αγοραζα πχ χωρις αποδειξη αν ηταν εντος εγγυησης. 

Τωρα αν πουλησω/αγορασω ενα video game ή κατι αναλογο, δεν θα βαλω την αποδειξη γιατι δεν θα την εχω κρατησει ετσι κι αλλιως και αντιστοιχως δεν θα την ζητουσα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η αγγελία αφορά ολοκαίνουριο στο κουτί του προϊόν, πχ κάποιο samsung a55 που αγοράστηκε σε τιμή ευκαιρίας και επειδή ο πωλητής θα ζητήσει παραπάνω δε θέλει να βάλει μέσα την απόδειξη γιατί γράφει μικρότερο ποσό αγοράς? 

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 6
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, stormrain είπε

Αν η αποδειξη αποτελει και εγγυηση, φυσικα την δινω μαζι με το αντικειμενο. Σε κινητο πχ κλπ δεν θα αγοραζα πχ χωρις αποδειξη αν ηταν εντος εγγυησης. 

Τωρα αν πουλησω/αγορασω ενα video game ή κατι αναλογο, δεν θα βαλω την αποδειξη γιατι δεν θα την εχω κρατησει ετσι κι αλλιως και αντιστοιχως δεν θα την ζητουσα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, περισσότερο δεν θέλω να ξέρει που μένω ο άλλος.
Δεν έχω κάτι να κρύψω ή να φοβηθώ αλλά πάντα πρέπει να διατηρείται μια Α διακριτικότητα.

24 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Η αγγελία αφορά ολοκαίνουριο στο κουτί του προϊόν, πχ κάποιο samsung a55 που αγοράστηκε σε τιμή ευκαιρίας και επειδή ο πωλητής θα ζητήσει παραπάνω δε θέλει να βάλει μέσα την απόδειξη γιατί γράφει μικρότερο ποσό αγοράς? 

Έχω μπει σε σοβαρές σκέψεις να το κρατήσω, δεν ξέρω αν αξίζει για 60 ευρώ παραπάνω αυτή η ιστορία. Ούτε μου πάει καρδιά να το βάλω παραπάνω.

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, περισσότερο δεν θέλω να ξέρει που μένω ο άλλος.

Aυτο δεν ειναι προβλημα. Βγαλε μια φωτοτυπια την αποδειξη και σβησε τα σημεια με τις προσωπικες πληροφοριες. Εγω ως αγοραστης δεν θα ειχα κανενα προβλημα να λαβω τετοια αποδειξη.

• Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, stormrain said:

Aυτο δεν ειναι προβλημα. Βγαλε μια φωτοτυπια την αποδειξη και σβησε τα σημεια με τις προσωπικες πληροφοριες. Εγω ως αγοραστης δεν θα ειχα κανενα προβλημα να λαβω τετοια αποδειξη.

Το θέμα είναι να μην έχει πρόβλημα το κατάστημα και μετά να χρειάζεται να βρεις τον πωλητή με την πρωτότυπη, αν την έχει κρατήσει κι αν θέλει να ξοδέψει χρόνο.

Μην ρωτήσετε γιατί να έχει πρόβλημα το κατάστημα, γιατί μπορεί, εδώ κάποια δεν τηρούν νόμους, σε αυτό θα κολλήσουν?

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stormrain είπε

Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια, τη βρίσκω πολύτιμη!

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Το θέμα είναι να μην έχει πρόβλημα το κατάστημα και μετά να χρειάζεται να βρεις τον πωλητή με την πρωτότυπη, αν την έχει κρατήσει κι αν θέλει να ξοδέψει χρόνο.

Μην ρωτήσετε γιατί να έχει πρόβλημα το κατάστημα, γιατί μπορεί, εδώ κάποια δεν τηρούν νόμους, σε αυτό θα κολλήσουν?

Τωρα σε αυτο εχεις ενα δικιο, ειναι που ειναι δυσκοιλια καποια καταστηματα, δεν θελουν και πολυ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Η τιμή αγοράς κάποιου προιόντος δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την τιμή που το πουλά μετά κάποιος. Μπορεί κάλλιστα να είναι μικρότερη.

Δημοσ.
20 minutes ago, DrLo said:

Η τιμή αγοράς κάποιου προιόντος δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την τιμή που το πουλά μετά κάποιος. Μπορεί κάλλιστα να είναι μικρότερη.

Βέβαια αν μετά από βλάβη στο προιόν και δοθεί πιστωτικό, αυτό θα δοθεί στην αναγραφόμενη στην απόδειξη τιμή. Ειδικά σε περιπτώσεις σαν και αυτήν που πουλάνε κάτι από προσφορά με ένα χ ποσό έξτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Βέβαια αν μετά από βλάβη στο προιόν και δοθεί πιστωτικό, αυτό θα δοθεί στην αναγραφόμενη στην απόδειξη τιμή. Ειδικά σε περιπτώσεις σαν και αυτήν που πουλάνε κάτι από προσφορά με ένα χ ποσό έξτρα.

όχι, δε μιλάω για τέτοιες περιπτώσεις. Σπανια μεν, υπάρχουν δε περιπτώσεις που κάτι ακριβάινει κάποια στιγμή. Είναι απόλυτα λογικό να θέλει κάποιος να το πουλήσει στην τρέχουσα "market" τιμή, όπως και αν κάποιος αγοράσει κάτι πανάκριβα και κάποια στιγμή η τιμή του πέφτει δραματικά δε σημαίνει ότι μπορεί να περιένει να το πουλά σχετικά ακριβά. Όπως είναι άσχετο αν κάποιος αγόρασε κάτι και μετά έπεσε η τιμή του, είναι απόλυτα λογικό να αναμένει να το πουλήσει ακόμα και ακριβότερα από όσο το πήρε αν για κάποιον εκείνη τη στιγμή αξίζει παραπάνω. Δεν έχει κανένα λόγο δηλαδή να "κρύψει" την χαμηλή παλιά τιμή. Αν ο άλλος δε το καταλαβαίνει πρόβλημά του.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Gatoskylo8 said:

Ποια η γνώμη σας;

οσα εχω δωσει εχω βαλει κανονικα την αποδειξη χωρις να κρυψω κατι.ειμαι ακομα ζωντανος

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσα εχω δωσει εχω βαλει κανονικα την αποδειξη χωρις να κρυψω κατι.ειμαι ακομα ζωντανος

Δεν θέλω να τύχω σε κάποιον βλαμένο. Οι serials killers είναι 1 στους 1.000.000. Υπάρχουν όμως.

• Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Gatoskylo8 said:

Δεν θέλω να τύχω σε κάποιον βλαμένο. Οι serials killers είναι 1 στους 1.000.000. Υπάρχουν όμως.

μην αγχωνεσαι.πιο μεγαλος κινδυνος να μας πατησει κανα αμαξι στους αθανατους ελληνικους δρομους. περα απο την πλακα καταλαβαινω αυτο που λες .βεβαια ο αλλος εχει και το κινητο σου,ονονατεπωνυμο κτλ..δεν ειναι οτι θα σε βρει απο το κινητο(οχι οτι δεν γινεται)  αλλα δεν παυει να ειναι προσωπικα σου δεδομενα

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω πολλες φορες που εχει τυχει να ψωνισω απο αγγελια ιδιωτη, εχουν ανοιξει το σπιτι τους και με εχουν βαλει μεσα για να μου δωσουν το προϊον... Προσωπικα δε θα το εκανα, γιατι ποτε δεν ξερεις ποιον εχεις απεναντι σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...