Προς το περιεχόμενο

ΑΡΝΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

akaterina1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σχετικά με τα δικαστικά έξοδα που αναφέρετε, δεν ισχύει πάντα πως τα πληρώνει στο 100% ο διάδικος που ηττάται, είναι στην κρίση του δικαστηρίου: http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=11458. Μάλιστα, μου έχει πει δικηγόρος πως είναι συχνό φαινόμενο να καλεί το δικαστήριο και τις δύο μεριές να πληρώσουν (η αναλογία "παίζει"), με την αιτιολογία πως "και οι δύο απασχόλησαν το δικαστικό σύστημα".

Οπότε προσοχή, ειδικά σε περιπτώσεις σαν τη συγκεκριμένη που δεν είναι καν σίγουρο πως το δικαστήριο θα πειστεί και θα εκδόσει απόφαση υπέρ τους.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι σίγουρος ότι θα πείσεις τον δικαστή ότι η ζημια εγινε απο αυτη την προσκρουση και οτι η ασφαλιστικη  προσπαθεί να μην πληρωσει (ποια είναι?) τότε θα σου τα επιδικάσει όλα υπερ σου.

Ζητα από  δικηγορο να ζητησει πολλά εγγράφως, από  εναν επαγγελματία εμπειρογνώμων να σου συντάξει μια ακριβή εκθεση, και βάλε και χρόνο που χανεις για να τρέχεις στα δικαστηρια, φτιαξε ενα νουμερο στα 3500 και στειλτα με mail και δωσε 2 μέρες να σου απαντήσουν με mail. Αν δεν απαντησουν προχώρα. και δείξε και στο δικαστήριο ότι τους ειχες εξηγησει από πριν τι θα κανεις αλλα εκείνοι εκαναν τον κινεζο. (που δεν νομιζω :) 

καλη τυχη 

ΥΓ εχω βρεθει 3-4 φορες στα δικαστηρια. ολες τις φορες το δικαστηριο με δικαιωσε γιατι απλά ειχα δίκιο, και όσες υποθεσεις παρακολουθησα πριν απο τις δικές μου, από οσα ακουσα το διαστηριο εκρινε λογικοτατα. Δηλαδή παρατηρησα οτι είναι κανονικοί ανθρωποι και αυτοί και καταλαβαινουν τι και πως. 

Επεξ/σία από dkstopo
  • Like 4

Πριν 2  χρόνια  ο πατερας  μου πήγε να  παρκάρει και με  όπισθεν  στουκαρε πάνω στο δικό μου που ήταν  παρκαρισμένο.  Είχαμε την ίδια ασφαλιστική.  Ήρθε  ο "ειδικός " να δει . Το έπαιζε  ...εγω ειμαι απλά το παιδί που βγάζει τις  φωτο  αλλά  για  πείτε  λίγο πως έγινε  . Με πήρε μετά μια  κυρία  από την ασφαλιστική και μου είπε  ότι το καλύτερο που μπορούμε  να  κάνουμε είναι να  καλύψουμε το 50% της ζημιάς γιατί ο ειδικός( το παιδί για τις  φωτο ) είπε ότι  δεν φαίνεται πως  έγινε ζημία  και πάνω από τον προφυλακτήρα.  ( μιλάμε  για 2cm διαφορά σε  ύψος  που με τα  αμορτισέρ  που έχουν τα  αμάξια δεν θελει και πολύ μυαλό  να  καταλάβεις  ότι το ύψος αλλάζει όταν δέχεται τοσο μεγαλη πίεση το όχημα από την στουκα )

Τσακωθηκαμε  λίγο στο τηλέφωνο μέχρι που μου είπε  και πολύ σας είναι κύριε το 50% γιατι αν θέλουμε  το πιστεύουμε ότι σας τράκαρε  ο πατερας σας  όποτε  μην το κουράζεις  και πολύ  .

Εκεί την ρώτησα 5 φορές αν ηταν απειλή αυτό  ..δεν απάντησε  ... άλλαξα  ασφαλιστική  έτσι για το γαμωτο 

The end 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, johnagelo said:

Πριν 2  χρόνια  ο πατερας  μου πήγε να  παρκάρει και με  όπισθεν  στουκαρε πάνω στο δικό μου που ήταν  παρκαρισμένο.  Είχαμε την ίδια ασφαλιστική.  Ήρθε  ο "ειδικός " να δει . Το έπαιζε  ...εγω ειμαι απλά το παιδί που βγάζει τις  φωτο  αλλά  για  πείτε  λίγο πως έγινε  . Με πήρε μετά μια  κυρία  από την ασφαλιστική και μου είπε  ότι το καλύτερο που μπορούμε  να  κάνουμε είναι να  καλύψουμε το 50% της ζημιάς γιατί ο ειδικός( το παιδί για τις  φωτο ) είπε ότι  δεν φαίνεται πως  έγινε ζημία  και πάνω από τον προφυλακτήρα.  ( μιλάμε  για 2cm διαφορά σε  ύψος  που με τα  αμορτισέρ  που έχουν τα  αμάξια δεν θελει και πολύ μυαλό  να  καταλάβεις  ότι το ύψος αλλάζει όταν δέχεται τοσο μεγαλη πίεση το όχημα από την στουκα )

Τσακωθηκαμε  λίγο στο τηλέφωνο μέχρι που μου είπε  και πολύ σας είναι κύριε το 50% γιατι αν θέλουμε  το πιστεύουμε ότι σας τράκαρε  ο πατερας σας  όποτε  μην το κουράζεις  και πολύ  .

Εκεί την ρώτησα 5 φορές αν ηταν απειλή αυτό  ..δεν απάντησε  ... άλλαξα  ασφαλιστική  έτσι για το γαμωτο 

The end 

Τυχερός εισαι που αποζημιώθηκες. 

https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/132891/ti-ginetai-ean-trakaroyn-metaxy-toys-syggeneis-vathmoy

Επεξ/σία από li@m

32 λεπτά πριν, johnagelo είπε

The end 

Τυχερός ήσουν για το 50% άλλες ασφαλιστικές δε το δέχονται καν. 

Θεωρούν ότι ειναι εξ αρχής στημένο ειδικά μεταξύ συγγενών. Χρειάζεσαι κάλυψη διασταυρούμενης αστικής ευθύνης για αυτές τις περιπτώσεις 

• Like 1

21 ώρες πριν, Bitbit είπε

Όσο για τον ασφαλιστή που κατηγορείτε, είναι πολλοί πελάτες που ζητάνε το ελάχιστο δυνατό πόσο. Λέει ο άλλος, βρες μου μια ασφάλεια, την φθηνότερη ίσα ίσα για να είμαι νόμιμος επειδή είναι υποχρεωτική.

Δε τους ενδιαφέρει τι καλύψεις έχει. Απλά να μην έχουν θέμα με το νόμο.

Οπότε εκεί γιατί να φταίει ο ασφαλιστής αν ο άλλος είναι τσιπης και δε θέλει να πληρώσει διότι θεωρεί ότι πληρώνει κάτι περιττό;

Για τον ίδιο λόγο που φταίει ο ασφαλιστής, ο λογιστής και πάει λέγοντας. Οδική, θραύση και νομική είναι τα ελάχιστα θεωρώ που έπρεπε να ζητάνε όλοι. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/5/2024 στις 5:20 ΜΜ, akaterina1 είπε

Δυστυχώς ο καλός μας ασφαλιστης δεν είχε βάλει νομική προστασία και εγώ δεν το είχα τσεκάρει αφού είναι το αυτοκίνητο του πατέρα μου

Ο καλος σου ασφαλιστης, σου εβαλε ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ πληρωσες! Αυτα τα "τι ειναι αυτα που μου βαζεις???!!!" και όταν γίνεται η ζημια "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ???" βγάζω σπυριά!

Προχωρα λοιπον με τον ασφαλιστη σου, και εκει θα δεις αν ειναι καλος ή οχι. Να ασχοληθει, να μιλησει με την αλλη ασφαλιστικη και να κανονισει την ζημια. Ευκολο είναι.

Στις 14/5/2024 στις 11:27 ΠΜ, Dantε είπε

Δε πληρωνουν για τον απλουστατο λογο οτι πανε να γλιτωσουν οτι μπορουν και οποιος τσιμπησει.

99% δεν πληρωνουν γιατι εχουν λαθος πλευρες δηλωμενες στην δηλωση, και αυτος που τα κοιταει, εχει αλλες 100 ζημιες ανοιχτες και κοιταει, και εναν προισταμενο απο πανω του να του τα κανει πλανήτες.

Αν οπως διαβασα, το δικο σου εχει γινει σωβρακο και το αλλο εχει γραντζουνια, σημαινει οτι το βαρεσε και αλλος μετα απο αυτον, ή προυπήρχε ζημιά. Αυτό εσύ το ξέρεις. 

Επεξ/σία από andreaspA

Στις 15/5/2024 στις 9:55 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Αν είναι μονόδρομος και έχει παρκάρει προς την αντίθετη κατευθυνση είναι παράνομος.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποζημιωθεί αν τον τρακάρει κάποιος.

Επειδή κάτι τέτοιες λογικές εκτός από λάθος είναι και επικίνδυνες, καλό είναι να το ψάχνουμε πρώτα. Η νομιμότητα δε συμβαδίζει με την ασφαλιστική κάλυψη. Πρόσφατα υπήρχε ένα νήμα για ένα υποθετικό ατύχημα σε διασταύρωση και ήταν τρομακτικό πόσοι αρνούνταν ή δε μπορούσαν να κατανοήσουν ότι ευθύνη πιθανόν να μην έχει μόνο ο παράνομα κινούμενος.

Σε περίπτωση που κάποιος πέσει πάνω σε παράνομα σταθμευμένο όχημα, εκείνο δικαιούται πλήρους κάλυψης και αποζημιώνεται κανονικά. Η μόνη ποινή που μπορεί να έχει είναι η προβλεπόμενη κλήση από τον ΚΟΚ. Η ορθή κατά την άποψη μου λογική είναι ότι όσο παράνομος και να είναι ο άλλος, ένας οδηγός έχει σαν κύριο μέλημά του την αποφυγή του ατυχήματος.

https://www.cosmoteinsurance.gr/car/odigos-asfalisis/ti-kano-an-vro-trakarismeno-to-parkarismeno

Spoiler

Τρακάρισμα με σταθμευμένο όχημα, παράνομα παρκαρισμένο: Ποιος φταίει;

Η αντικανονική ή ακόμα και παράνομη στάθμευση δεν αποτελεί συνθήκη υπαιτιότητας για τον ιδιοκτήτη ή οδηγό του παράνομα παρκαρισμένου οχήματος. Αυτό σημαίνει, ότι όσο παράνομα και αν έχεις σταθμεύσει το όχημα σου, εφόσον άλλο αυτοκίνητο πέσει πάνω σου, όλη η ευθύνη θα βαραίνει τον οδηγό του κινούμενου οχήματος. Η μόνη επίπτωση που μπορεί να έχεις, αν εμπλακείς σε ατύχημα ενόσω παράνομα σταθμευμένος, είναι να λάβεις κλήση και να πληρώσεις το σχετικό με την εν λόγω παράβαση πρόστιμο.

Αλλάζουν λίγο τα πράγματα εάν μπορέσει να αποδείξει κάποιος ότι το παράνομο όχημα συνέβαλε στο ατύχημα (πχ. παρκαρισμένο αμέσως μετά από τυφλή στροφή). Και σε αυτή την περίπτωση όμως πάμε για συνυπαιτιότητα.

https://troxaiaatiximata.gr/ποιοσ-ευθυνεται-3/

Spoiler

*Ερώτηση: Είχα σταθμεύσει στη γωνία μιάς διασταύρωσης και ένα αυτοκίνητο ήρθε κι έπεσε πάνω στο δικό μου.Η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου αρνείται να μου πληρώσει ολόκληρη τη ζημιά μου,ισχυριζόμενη ότι είμαι συνυπαίτιος για το ατύχημα.Υπάρχει περίπτωση να μην πάρω όλα τα χρήματά μου αν ακολουθήσω τη δικαστική οδό;
*Απάντηση: Εξαρτάται από το εάν η (σίγουρα παράνομη,βάσει του άρθρου 34 ΚΟΚ) στάθμευση του αυτοκινήτου σας όντως συνετέλεσε στην πρόκληση των ζημιών σας. Αν ο δρόμος ήταν φαρδύς και χωρούσε άνετα να περάσει το αυτοκίνητο που σας προκάλεσε τη ζημιά,το πιο πιθανό είναι να σας επιδικάσει το δικαστήριο τα αιτούμενα με την αγωγή κονδύλια που θα μπορέσετε να αποδείξετε ,αφού δεν θα σας κρίνει συνυπαίτιο για τις ζημιές σας. Αν το αυτοκίνητο που σας προκάλεσε τη ζημιά είναι ογκώδες,π.χ. φορτηγό,ή ο δρόμος ήταν στενός,τα πράγματα αλλάζουν,διότι κατά πάσα πιθανότητα η παράνομη στάθμευση τελούσε σε αιτιώδη συνάφεια με το ζημιογόνο αποτέλεσμα,εφόσον το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητό σας εμπόδιζε την διέλευση του φορτηγού ή άλλου αυτοκινήτου σε στενό δρόμο. Σε αυτήν την περίπτωση,το πιο πιθανό είναι να σας κρίνει συνυπαίτιο το δικαστήριο και να σας επιδικάσει μειωμένες κατά το ποσοστό της συνυπαιτιότητάς σας όσες ζημίες σας μπορέσετε να αποδείξετε.

• Like 1

30 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Επειδή κάτι τέτοιες λογικές εκτός από λάθος είναι και επικίνδυνες, καλό είναι να το ψάχνουμε πρώτα. Η νομιμότητα δε συμβαδίζει με την ασφαλιστική κάλυψη. Πρόσφατα υπήρχε ένα νήμα για ένα υποθετικό ατύχημα σε διασταύρωση και ήταν τρομακτικό πόσοι αρνούνταν ή δε μπορούσαν να κατανοήσουν ότι ευθύνη πιθανόν να μην έχει μόνο ο παράνομα κινούμενος.

Σε περίπτωση που κάποιος πέσει πάνω σε παράνομα σταθμευμένο όχημα, εκείνο δικαιούται πλήρους κάλυψης και αποζημιώνεται κανονικά. Η μόνη ποινή που μπορεί να έχει είναι η προβλεπόμενη κλήση από τον ΚΟΚ. Η ορθή κατά την άποψη μου λογική είναι ότι όσο παράνομος και να είναι ο άλλος, ένας οδηγός έχει σαν κύριο μέλημά του την αποφυγή του ατυχήματος.

https://www.cosmoteinsurance.gr/car/odigos-asfalisis/ti-kano-an-vro-trakarismeno-to-parkarismeno

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τρακάρισμα με σταθμευμένο όχημα, παράνομα παρκαρισμένο: Ποιος φταίει;

Η αντικανονική ή ακόμα και παράνομη στάθμευση δεν αποτελεί συνθήκη υπαιτιότητας για τον ιδιοκτήτη ή οδηγό του παράνομα παρκαρισμένου οχήματος. Αυτό σημαίνει, ότι όσο παράνομα και αν έχεις σταθμεύσει το όχημα σου, εφόσον άλλο αυτοκίνητο πέσει πάνω σου, όλη η ευθύνη θα βαραίνει τον οδηγό του κινούμενου οχήματος. Η μόνη επίπτωση που μπορεί να έχεις, αν εμπλακείς σε ατύχημα ενόσω παράνομα σταθμευμένος, είναι να λάβεις κλήση και να πληρώσεις το σχετικό με την εν λόγω παράβαση πρόστιμο.

Αλλάζουν λίγο τα πράγματα εάν μπορέσει να αποδείξει κάποιος ότι το παράνομο όχημα συνέβαλε στο ατύχημα (πχ. παρκαρισμένο αμέσως μετά από τυφλή στροφή). Και σε αυτή την περίπτωση όμως πάμε για συνυπαιτιότητα.

https://troxaiaatiximata.gr/ποιοσ-ευθυνεται-3/

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

*Ερώτηση: Είχα σταθμεύσει στη γωνία μιάς διασταύρωσης και ένα αυτοκίνητο ήρθε κι έπεσε πάνω στο δικό μου.Η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου αρνείται να μου πληρώσει ολόκληρη τη ζημιά μου,ισχυριζόμενη ότι είμαι συνυπαίτιος για το ατύχημα.Υπάρχει περίπτωση να μην πάρω όλα τα χρήματά μου αν ακολουθήσω τη δικαστική οδό;
*Απάντηση: Εξαρτάται από το εάν η (σίγουρα παράνομη,βάσει του άρθρου 34 ΚΟΚ) στάθμευση του αυτοκινήτου σας όντως συνετέλεσε στην πρόκληση των ζημιών σας. Αν ο δρόμος ήταν φαρδύς και χωρούσε άνετα να περάσει το αυτοκίνητο που σας προκάλεσε τη ζημιά,το πιο πιθανό είναι να σας επιδικάσει το δικαστήριο τα αιτούμενα με την αγωγή κονδύλια που θα μπορέσετε να αποδείξετε ,αφού δεν θα σας κρίνει συνυπαίτιο για τις ζημιές σας. Αν το αυτοκίνητο που σας προκάλεσε τη ζημιά είναι ογκώδες,π.χ. φορτηγό,ή ο δρόμος ήταν στενός,τα πράγματα αλλάζουν,διότι κατά πάσα πιθανότητα η παράνομη στάθμευση τελούσε σε αιτιώδη συνάφεια με το ζημιογόνο αποτέλεσμα,εφόσον το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητό σας εμπόδιζε την διέλευση του φορτηγού ή άλλου αυτοκινήτου σε στενό δρόμο. Σε αυτήν την περίπτωση,το πιο πιθανό είναι να σας κρίνει συνυπαίτιο το δικαστήριο και να σας επιδικάσει μειωμένες κατά το ποσοστό της συνυπαιτιότητάς σας όσες ζημίες σας μπορέσετε να αποδείξετε.

Μήπως διάβασες κάτι άλλο;Γιατί σίγουρα δεν κατανόησες αυτό που έγραψα.Και είναι αυτό που γράφεις και εσύ.

• Like 1

30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μήπως διάβασες κάτι άλλο;Γιατί σίγουρα δεν κατανόησες αυτό που έγραψα.Και είναι αυτό που γράφεις και εσύ.

Αυτά παθαίνει κάποιος με αναγνωστική ικανότητα δημοτικού, δε διάβασα το πρώτο δεν. Έχεις δίκαιο και συμφωνούμε.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...