akaterina1 Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Αγαπητά μέλη, θα ήθελα τυχόν απόψεις σας ή εμπειρία σας σχετικά με το ακόλουθο θέμα: Το βράδυ του Σαββάτου 16/3 αυτοκίνητο τράκαρε το σταθμευμένο στο δρόμο αυτοκίνητο του πατέρα μου. Ο πατέρας μου το πήρε είδηση την επόμενη μέρα το πρωί οπότε και κάλεσε τη φροντίδα ατυχήματος για να καταγράψει το ατύχημα. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε αντίθετη κατεύθυνση από την πορεία του δρόμου και η ζημιά έγινε μπροστά δεξιά. Παρουσία της φροντίδας ατυχήματος βρέθηκε χαρτάκι με αριθμό τηλεφώνου ( ή στο παρμπρίζ το πίσω μέρος του αυτοκινήτου δεν ήμουν μπροστά). Προσπάθησα την ίδια μέρα να έρθω σε επικοινωνία με τον οδηγό που μας χτύπησε αλλά δεν απαντούσε τα τηλέφωνα. Για να μην πολυλογώ κάποια στιγμή απάντησε μέσω μηνύματος αρχικά και τηλεφωνικά μετά από 3 μέρες. . Είπε το αυτοκίνητο ήτανε νοικιασμένο και ότι το επέστρεψε χωρίς να κάνει δήλωση και ότι είχε σκοπό να πληρώσει τη ζημιά. Η ζημιά όμως ήταν μεγάλη (αρχική εκτίμηση 800 ευρώ). Με πολύ μεγάλη δυσκολία απέσπασα από την οδηγό τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και την εταιρεία ενοικιάσεως Ήρθα σε επαφή με την εταιρεία ενοικιάσεως και προς τιμήν τους κάνανε αμέσως δήλωση ατυχήματος και προχωρήσαμε στη διαδικασία για να έρθει πραγματογνώμονας από τη δική μου εταιρεία (φιλικός διακανονισμός). Για κάποιο λόγο (δεν τον γνώριζα τότε) προχωρήσανε σε επιπλέον έλεγχο του αυτοκινήτου και καταλήξανε ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι οι ζημιές στο δικό μας αμάξι προέρχονται από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο παρότι υπάρχει η δήλωση. Μέτρησαν κάτι ύψη και κάτι τέτοια δεν έχω καταλάβει ακόμα. Και με παρέπεψαν στην άλλη ασφαλιστική η οποία και αυτή απάντησε ότι συμφωνεί με τη δική μου Προσπάθησα να δω τι έχει πάει στραβά. Προσπάθησα να μάθω τι δήλωσε η εταιρεία ενοικιάσεων. Αποδείχτηκε ότι είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητο τράκαρε το δικό μας με την αριστερή του πλευρά και μάλιστα είχε στείλει σχετικές φωτογραφίες. Ενημέρωσα την υπεύθυνη ότι η ζημιά αφορούσε το δεξί μέρος του αυτοκινήτου τους όχι την αριστερή αφού το αυτοκίνητο μας ήταν παρκαρισμένο στη δεξιά πλευρά του δρόμου με τη "μούρη" προς τα κάτω. Το άλλο αυτοκίνητο ανέβαινε άρα και αυτό μας χτύπησε με τη δεξιά του πλευρά. Το κατάλαβε η εταιρεία έκανε διορθωτική δήλωση επισύναψε και φωτογραφίες από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου τους. Τα έλαβε ο διαμεσολαβητής της ασφαλιστικής του αυτοκινήτου της εταιρείας ενοικιάσεων. Πάλι όμως εμμένει να μην μας αποζημιώνει. Δεν ξέρω τι να κάνω και που να απευθυνθώ πλην της δικαστικής οδού (το κόστος επισκευής ήταν 1200 ευρώ , τα δικαστικά έξοδα θα είναι διπλάσια). Έχετε καμιά ιδέα κάποια προσωπική εμπειρία? Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Ελπίζω να έχεις νομική προστασία στην ασφαλεία σου γιατί μάλλον θα την χρειαστείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Ξεκινα με την νομικη σου και καντε εγγκληση στον οδηγο αφου εχεις το τηλεφωνο του ( πιστευω να εχεις και τα στοιχεια του ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akaterina1 Δημοσ. 13 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) Δυστυχώς ο καλός μας ασφαλιστης δεν είχε βάλει νομική προστασία και εγώ δεν το είχα τσεκάρει αφού είναι το αυτοκίνητο του πατέρα μου Έχω τα στοιχεία του οδηγού αλλά αφού αυτός έκανε τελικά δήλωση. Δεν είναι θέμα των ασφαλιστικών? Και αφού το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο ? Επεξ/σία 13 Μαϊου από akaterina1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου 46 λεπτά πριν, akaterina1 είπε Δυστυχώς ο καλός μας ασφαλιστης δεν είχε βάλει νομική προστασία και εγώ δεν το είχα τσεκάρει αφού είναι το αυτοκίνητο του πατέρα μου Έχω τα στοιχεία του οδηγού αλλά αφού αυτός έκανε τελικά δήλωση. Δεν είναι θέμα των ασφαλιστικών? Και αφού το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο ? Δυστυχως κυκλοφορουν πολλοι τετοιοι ...καλοι ασφαλιστες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Χωρίς νομική προστασία, θα πληρώσεις δικηγόρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
2MM Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου 5 ώρες πριν, akaterina1 είπε Δυστυχώς ο καλός μας ασφαλιστης δεν είχε βάλει νομική προστασία και εγώ δεν το είχα τσεκάρει αφού είναι το αυτοκίνητο του πατέρα μου Έχω τα στοιχεία του οδηγού αλλά αφού αυτός έκανε τελικά δήλωση. Δεν είναι θέμα των ασφαλιστικών? Και αφού το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο ? Δεν εχω καταλαβει γιατι δεν σας αποζημιωνει.....Λογω διαφορετικου υψους χτυπηματος στο αμαξι σας και στο νοικιασμενο? Οι πλευρες που ειναι χτυπημενα ταιριαζουν? Γιατι δεν λετε στον ασφαλιστη σας να ασχοληθει κι αυτος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akaterina1 Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαϊου 9 ώρες πριν, 2MM είπε Δεν εχω καταλαβει γιατι δεν σας αποζημιωνει.....Λογω διαφορετικου υψους χτυπηματος στο αμαξι σας και στο νοικιασμενο? Οι πλευρες που ειναι χτυπημενα ταιριαζουν? Γιατι δεν λετε στον ασφαλιστη σας να ασχοληθει κι αυτος? Αρχικά ακριβώς λόγω διαφορετικού ύψους χτυπήματος. Για το λόγο αυτό η δική μας ασφαλιστική μας μας έθεσε εκτός φιλικού διακανονισμού και μας παρέπεμψε στην άλλη ασφαλιστική. Προσπάθησα να βρω τι δεν έχει καταγραφεί σωστά . Μιλώντας με την εταιρεία ενοικιάσεως φάνηκε ότι είχαν κάνει λάθος στη δική τους δήλωση (δηλώσανε αριστερή πλευρά δική τους ενώ ήταν η δεξιά). Κάνανε διορθωτική δήλωση με τα σωστά στοιχεία και φωτογραφίες όμως και πάλι αρνείται η ασφαλσιτική να αποζημιώσει. Ασχολείται και ο ασφαλιστής αλλά δεν......... Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
2MM Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου Αν παταγε δυνατα φρενο πριν χτυπησει , το αμαξι χαμηλωνει (βυθιζεται η μουρη του) .'Η αν ο τροχος του παρκαρισμενου αμαξιου ειναι πολυ στριμμένος προς το δρομο , μπορει να χτυπησε πρωτα στον τροχο και το αμαξι του να "σηκωθηκε" και να χτυπησε πιο ψηλα το φτερο σας . Μεχρι και τουμπαρισματα εχουν γινει ετσι . Αυτα τα ενδεχομενα τα εξετασατε/νε ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 17 hours ago, akaterina1 said: Δυστυχώς ο καλός μας ασφαλιστης δεν είχε βάλει νομική προστασία και εγώ δεν το είχα τσεκάρει αφού είναι το αυτοκίνητο του πατέρα μου Έχω τα στοιχεία του οδηγού αλλά αφού αυτός έκανε τελικά δήλωση. Δεν είναι θέμα των ασφαλιστικών? Και αφού το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο ? Αφου δεν εχεις νομικη προστασια, τα ξεχνας και το φτιαχνεις μονος σου! εαν πας δικαστικα θα κοστισει και σε χρονο αλλα και σε χρημα. Αλλαζεις αμεσα ασφαλιστη η κανεις μονος σου ασφαλεια online! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου Πας δικαστηριο και τα εξοδα δικηγορου θα τα πληρωθεις. Δε καταλαβαινω γιατι γινεται τοσο θεμα. Η παιρνεις εναν που θα πληρωθει ποσοστο επι του τελικου ποσου τοτε. Εφοσον εχει κανει δηλωση ο αλλος οδηγος, πραγματικα ειναι ευκολα λεφτα. Πιθανοτατα θα υποχωρησουν πριν το δικαστηριο κιολας για να μη πληρωσουν τα εξοδα. Δε πληρωνουν για τον απλουστατο λογο οτι πανε να γλιτωσουν οτι μπορουν και οποιος τσιμπησει. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akaterina1 Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαϊου Μίλησα απευθείας με τον αρμόδιο στην ασφαλιστική του αυτοκινήτου που μας χτύπησε. Με απλά λόγια μου είπε ότι και οι δυο ασφαλιστικές εταιρείες συμφωνούν ότι οι ζημιές που έχει το αυτοκίνητο μας δεν μπορεί να έχουν προκληθεί από το ενοικιασμένο αυτοκίνητο διότι αυτό φέρει μόνο μερικές γρατσουνιές ενώ η δική μας ζημια είναι μεγάλη. Μάλιστα άφησε υπονοούμενο ότι πιθανόν μέρος της ζημιάς στο αυτοκίνητο του πατέρα μου να έχει προκληθεί άλλη στιγμή και αν είναι να του το πω για να το δούνε διαφορετικά. Βέβαια αρνήθηκα τα πάντα. Ευχαριστώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 12 λεπτά πριν, akaterina1 είπε Μίλησα απευθείας με τον αρμόδιο στην ασφαλιστική του αυτοκινήτου που μας χτύπησε. Με απλά λόγια μου είπε ότι και οι δυο ασφαλιστικές εταιρείες συμφωνούν ότι οι ζημιές που έχει το αυτοκίνητο μας δεν μπορεί να έχουν προκληθεί από το ενοικιασμένο αυτοκίνητο διότι αυτό φέρει μόνο μερικές γρατσουνιές ενώ η δική μας ζημια είναι μεγάλη. Μάλιστα άφησε υπονοούμενο ότι πιθανόν μέρος της ζημιάς στο αυτοκίνητο του πατέρα μου να έχει προκληθεί άλλη στιγμή και αν είναι να του το πω για να το δούνε διαφορετικά. Βέβαια αρνήθηκα τα πάντα. Ευχαριστώ Δεν βλεπω να εχεις πολλες ελπιδες για αποζημειωση Σιγουρα η δικη σου ασφαλιστικη συμφωνει ή ετσι σου ειπαν απο την αλλη .Για ρωτα τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 26 λεπτά πριν, akaterina1 είπε Μάλιστα άφησε υπονοούμενο ότι πιθανόν μέρος της ζημιάς στο αυτοκίνητο του πατέρα μου να έχει προκληθεί άλλη στιγμή και αν είναι να του το πω για να το δούνε διαφορετικά. Βέβαια αρνήθηκα τα πάντα. Ευχαριστώ σε μένα τα πλήρωσε ο τελευταίος όλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 6 ώρες πριν, akaterina1 είπε Μίλησα απευθείας με τον αρμόδιο στην ασφαλιστική του αυτοκινήτου που μας χτύπησε. Με απλά λόγια μου είπε ότι και οι δυο ασφαλιστικές εταιρείες συμφωνούν ότι οι ζημιές που έχει το αυτοκίνητο μας δεν μπορεί να έχουν προκληθεί από το ενοικιασμένο αυτοκίνητο διότι αυτό φέρει μόνο μερικές γρατσουνιές ενώ η δική μας ζημια είναι μεγάλη. Μάλιστα άφησε υπονοούμενο ότι πιθανόν μέρος της ζημιάς στο αυτοκίνητο του πατέρα μου να έχει προκληθεί άλλη στιγμή και αν είναι να του το πω για να το δούνε διαφορετικά. Βέβαια αρνήθηκα τα πάντα. Ευχαριστώ Αν το άλλο αμάξι έχει όντως γρατζουνιές και το δικό σας είναι διαλυμμένο δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη. Μόνο αν πάτε δικαστικά και πείσετε οτι επισκευάστηκε το όχημα τους (πιθανό) γι αυτό και δεν φαίνονται οι ζημιές. Γι να γίνει αυτό όμως χρειάζεται χρόνος και χρήμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα