Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή Χειροκίνητου σε Αυτόματο.

kyriakosssss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά είσαι με το χειροκίνητο. Τουλάχιστον ανοίγει και επισκευαζεται αμα χρειαστεί. Αμα σε αφήσει το αυτόματο ετοιμάσου για νεφρό. 

Το αυτόματο βολεύει αν πρέπει να κινείσαι κάθε μερα σε συνθήκες Κηφισού. Αν είσαι σε περιοχή με χαλαρή κίνηση είσαι κομπλέ με το χειροκινητο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιος οδηγησει αυτοματο δεν ξαναοδηγει μηχανικο 

Έχω Honda CRV και είχα και jazz και civic αυτόματα 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 9

Και εγώ ρωτάω τώρα, έστω βρεις κάποιον που την κάνει την μετατροπή, ποιος σου εγγυάται ότι ο μάστορας  δεν είναι η αυτοκινητιστική έκδοση του Τσάκωνα και στο κάνει χρέπι , ειδικά εάν το αμάξι είναι 4ετίας και στην πένα, δεν το λυπάσαι το κακόμοιρο?.

• Haha 1

2 hours ago, Γιάννης Platano said:

Οποιος οδηγησει αυτοματο δεν ξαναοδηγει μηχανικο 

Έχω Honda CRV και είχα και jazz και civic αυτόματα 

Λάθος. Εγώ. Περί ορέξεως.

• Like 7

Και οι δύο απόψεις να έχουν υπόψη τους ότι κυρίως εξαρτάται σε τι περιβάλλον οδηγάει ο καθένας στη καθημερινότητα του. Αν κάνεις κυρίως εθνική και δεν είσαι στη κίνηση όλη μέρα, τότε λογικό είναι να πάρεις χειροκίνητο και λόγω κόστους και λόγω αξιοπιστίας. Επίσης αν σου χαλάσει το κιβώτιο ταχυτήτων δεν θα είναι στα χιλιάρικα η επισκευή.

Αν από την άλλη είσαι κυρίως στο σταμάτα ξεκίνα, δε γουστάρεις να γεμίζεις ταχύτητες και γενικά βαριέσαι ή δεν σου αρέσει να οδηγάς κι είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς, τότε το αυτόματο είναι για σένα.

Όπως είπα... Περί ορέξεως (και περιστάσεων).

Έτσι κι αλλιώς με την κυριαρχία των ηλεκτρικών όταν (κάποτε) έρθουν οι solid state μπαταρίες, τα χειροκίνητα τα αποχαιρετάμε με νοσταλγία.

9 hours ago, kyriakosssss said:

Καλησπερα εχω ενα golf 8 2020 χειροκίνητο και θελω να ρωτήσω εαν αξίζει να το κανω αυτόματο και αν το εχει κανει κανεις να μου πει μια ενδεικτική τιμη.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η μετατροπή, και εάν βρεις μάστορα να στο κάνει, τότε πραγματικά θα κλάψεις πολύ μα παρά πολύ. Όπως σου είπαν η το ξεχνάς η το πουλάς !

• Like 1

7 hours ago, mariosCS said:

Και οι δύο απόψεις να έχουν υπόψη τους ότι κυρίως εξαρτάται σε τι περιβάλλον οδηγάει ο καθένας στη καθημερινότητα του. Αν κάνεις κυρίως εθνική και δεν είσαι στη κίνηση όλη μέρα, τότε λογικό είναι να πάρεις χειροκίνητο και λόγω κόστους και λόγω αξιοπιστίας. Επίσης αν σου χαλάσει το κιβώτιο ταχυτήτων δεν θα είναι στα χιλιάρικα η επισκευή.

Αν από την άλλη είσαι κυρίως στο σταμάτα ξεκίνα, δε γουστάρεις να γεμίζεις ταχύτητες και γενικά βαριέσαι ή δεν σου αρέσει να οδηγάς κι είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς, τότε το αυτόματο είναι για σένα.

Όπως είπα... Περί ορέξεως (και περιστάσεων).

Πολύ σωστά, αλλά πρέπει να αναφέρουμε και τα θέματα ασφάλειας. Το φρενάρισμα κινητήρα που κάνεις με το χειροκίνητο δεν το έχει το αυτόματο. Το να είσαι λίγο πάνω σε στροφές σε κάποια σημεία στην οδήγησή σου μπορεί να σου σώσει τη ζωή είτε το χρησιμοποιήσεις για μεγαλύτερη επιτάχυνση είτε για μεγαλύτερη επιβράδυνση. Και το 1 μέτρο σταματήματος μπορεί να κάνει τη διαφορά από τραυματισμό σε πολύ σοβαρό τραυματισμό (είτε πολλά χρήματα σε ζημιά). Καταλαβαίνω αν κάποιος είναι 99% στην κίνηση ότι θα πάρει αυτόματο. Και γω όσο το έζησα αυτό με την κίνηση στην Αθήνα δεν άντεξα σε κάποια φάση και πήρα μηχανή, όχι σκούτερ όμως, μηχανή με ταχύτητες, να έχω εγώ τον έλεγχο.

Όσον αφορά τη μετατροπή που λέει ο φίλος, διαφωνώ κάθετα. Το πουλάς και παίρνεις άλλο και προχωράς τη ζωή σου με το νέο αυτόματο. Και μετά από 2 χρόνια που θα το βαρεθείς το αλλάζεις για χειροκίνητο.

• Like 1
  • Sad 2
  • Haha 2

17 ώρες πριν, kyriakosssss είπε

Καλησπερα εχω ενα golf 8 2020 χειροκίνητο και θελω να ρωτήσω εαν αξίζει να το κανω αυτόματο και αν το εχει κανει κανεις να μου πει μια ενδεικτική τιμη.

το ξεχνάς, το πουλας κ αγοραζεις αλλο...

ακομα κ αν βρεθει καποιος να στο κανει θα ειναι ασυμφορο

2 hours ago, tasoe said:

Πολύ σωστά, αλλά πρέπει να αναφέρουμε και τα θέματα ασφάλειας. Το φρενάρισμα κινητήρα που κάνεις με το χειροκίνητο δεν το έχει το αυτόματο. Το να είσαι λίγο πάνω σε στροφές σε κάποια σημεία στην οδήγησή σου μπορεί να σου σώσει τη ζωή είτε το χρησιμοποιήσεις για μεγαλύτερη επιτάχυνση είτε για μεγαλύτερη επιβράδυνση. Και το 1 μέτρο σταματήματος μπορεί να κάνει τη διαφορά από τραυματισμό σε πολύ σοβαρό τραυματισμό (είτε πολλά χρήματα σε ζημιά). Καταλαβαίνω αν κάποιος είναι 99% στην κίνηση ότι θα πάρει αυτόματο. Και γω όσο το έζησα αυτό με την κίνηση στην Αθήνα δεν άντεξα σε κάποια φάση και πήρα μηχανή, όχι σκούτερ όμως, μηχανή με ταχύτητες, να έχω εγώ τον έλεγχο.

Όσον αφορά τη μετατροπή που λέει ο φίλος, διαφωνώ κάθετα. Το πουλάς και παίρνεις άλλο και προχωράς τη ζωή σου με το νέο αυτόματο. Και μετά από 2 χρόνια που θα το βαρεθείς το αλλάζεις για χειροκίνητο.

Σε ποια δεκαετια εχετε μεινει πραγματικα!!!1

• Like 9

41 minutes ago, Dinos1973 said:

Σε ποια δεκαετια εχετε μεινει πραγματικα!!!1

Τι σημαίνει αυτό? Επιχειρήματα έχεις? Βασικά, σε πρώτη φάση έχεις κάποια θέση? Και το βλέπουμε μετά για επιχειρήματα.

• Like 1

3 hours ago, tasoe said:

Μόνο για λίγους είναι τα χειροκίνητα πλέον, κυρίως λόγω γούστου. Προσωπικά, όταν χρειάζεται να φρενάρω με τον κινητήρα (βουνό) ή χρειάζομαι πιο τσιτωμένη απόκριση (ακόμα και σε συνθήκες πόλης) βάζω sport και αλλαγές με τα χειριστήρια στο τιμόνι (προφανώς είναι "πολυτέλεια" που δεν έχουν όλοι).
Όσο για την επιτάχυνση, έχεις σανιδώσει cvt κιβώτιο; Γρηγορότερη επιτάχυνση έχω δει μόνο σε υβριδικό (για ηλεκτρικό δεν το συζητάμε καν).

• Like 1

20 ώρες πριν, kyriakosssss είπε

danny-devito-danny-nope.gif

• Haha 2

σίγουρα δε συμφέρει ...το κόστος μπορεί να φτάσει και  8 χιλιάδες και να γίνει από εξουσιοδοτημένο της VW 

αν το βρεις τρομπέτο όλο το μπροστικο σε καλή τιμή και σε καλή κατάσταση κανείς ποιο απλά τα πράγματα......θέλει ψάξιμο

οδηγώ αυτόματο από το 1976 αλλά και με ταχύτητες ......αναμφίβολα το αυτόματο  είναι απόλαυση ίσως καίει λίγο παραπάνω στη πόλη αλλά τα αυτόματα είναι πολύ βελτιωμένα τώρα πια..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...