Tantalord Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Σε πρόσφατη εμπειρία μου σε πρόσφατες 3 αγορές μέσω Skroutz, ενώ τα προιόντα που αγόρασα ήταν "άμεσα διαθέσιμα" από τα εκάστοτε μαγαζιά, στην τελική αυτό δεν ίσχυε... Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα στο πρώτο μαγαζί εμφανώς ενοχικός ο καταστηματάρχης προσπαθούσε κάπως να βρεί στο σύστημα του αυτό που του ζήτησα....Με τα πολλά και αρκετή πολυλογία μου είπε δεν το είχε στοκ.... Στη δεύτερη παραγγελία που έδωσα Σάββατο, ενώ αναμενόταν να αποσταλεί λογικά την Δευτέρα...Τρίτη απόγευμα τελικα τη στείλανε... Στην τελευταία παραγγελία Σάββατο, μου έρχεται ενημέρωση να παραλάβω Δευτέρα πρωί από το καταστημα...ολά καλά πάω εκεί και μου λένε ότι επειδη έγινε ΣΚ δεν το έχουν και θα με καλέσουν αύριο...αυτο έγινε σήμερα Υποθέτω λοιπόν, αν και άλλα άτομα έχουν παρόμοιες εμπειρίες, ότι οι διαθεσιμότητες είναι πλασματικές σε μερικούς διότι σε 1-2 εργάσιμες παραλαμβάνουν από τον προμηθευτή, οπότε καθυστερούν. Βέβαια ως πελάτες προτιμούμε τα άμεσα διαθέσιμα προιόντα, οπότε αυτό σίγουρα αυξάνει την αγοραστική προτεραιότητα....που στην Ελλάδα δεν νομίζω κανείς να μην σκεφτεί ότι είναι "τυχαίο" λάθος.... Τονίζω απλά σαν ζήτημα που έχει κάποιες βάσεις Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από Tantalord
dpolal Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Το ότι βάζεις εσύ παραγγελία το Σάββατο δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος υπάλληλος να κάτσει αναγκαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο να την επεξεργαστεί για να στο στείλουν από Δευτέρα πρωί, ούτε ότι θα είναι έτοιμο για αποστολή άμεσα. Επίσης, το να μην υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα αλλά να προλάβουν να το παραγγείλουν και να το παραλάβουν από τον προμηθευτή μέσα σε μία μέρα για να στο στείλουν πάλι δεν παίζει σαν σενάριο. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από dpolal 1
Nabuko Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, dpolal είπε Το ότι βάζεις εσύ παραγγελία το Σάββατο δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος υπάλληλος να κάτσει αναγκαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο να την επεξεργαστεί για να στο στείλουν από Δευτέρα πρωί, ούτε ότι θα είναι έτοιμο για αποστολή άμεσα. Γιατί όχι? Το Σάββατο δεν πληρώνονται οι υπάλληλοι που δουλεύουν για να κάνουν μια δουλειά? Έχει τύχει κι εγώ να παραγγείλω Σάββατο σε ώρες καταστημάτων και Δευτέρα το είχαν δώσει στην κούριερ. 4 ώρες πριν, dpolal είπε Επίσης, το να μην υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα αλλά να προλάβουν να το παραγγείλουν και να το παραλάβουν από τον προμηθευτή μέσα σε μία μέρα για να στο στείλουν πάλι δεν παίζει σαν σενάριο. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα τότε δεν το αναφέρεις σαν Άμεσα διαθέσιμο όπως στην περίπτωση του συμφορουμίτη αλλά σαν διαθέσιμο 1-3 μέρες όπως γράφουν πολλοί. 2 1
Tantalord Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dpolal είπε Το ότι βάζεις εσύ παραγγελία το Σάββατο δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος υπάλληλος να κάτσει αναγκαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο να την επεξεργαστεί για να στο στείλουν από Δευτέρα πρωί, ούτε ότι θα είναι έτοιμο για αποστολή άμεσα. Επίσης, το να μην υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα αλλά να προλάβουν να το παραγγείλουν και να το παραλάβουν από τον προμηθευτή μέσα σε μία μέρα για να στο στείλουν πάλι δεν παίζει σαν σενάριο. Το θέμα που θίγω είναι της παραπλανητικής διαθεσιμότητας και όχι τις άμεσης αποστολής ενώ υπάρχει διαθέσιμο Φυσικά εννοείται όταν αναφέρεται "διαθέσιμό" δεν σημαίνει όπως καταλαβαίνω να παραλάβει το κατάστημα απο προμηθευτή αλλά το έχει στην αποθήκη του.... Επίσης στη τελευταία περίπτωση έλαβα ειδοποίηση για παραλαβή μέσω σκρουτζ...τι μπορεί να πήγε λάθος για να μην υπάρχει στο κατάστημα;...Σαφώς λάθος αναφορά Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από Tantalord 3
lector Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Εγω παντως το τελευταιο διαστημα (εδω και καποιους μηνες δηλαδη τουλαχιστον) εχω παρατηρησει οτι στην πλειοψηφια των περιπτωσεων οταν ψαχνω κατι στο σκρουτζ και σε καποια καταστηματα αναγραφει "διαθεσιμο", μεσα στα ιδια τα καταστηματα λεει για 1-3 μερες. Καποιος κακοπροαιρετος θα το ελεγε και κοροϊδια. 2
Billator Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, lector είπε Εγω παντως το τελευταιο διαστημα (εδω και καποιους μηνες δηλαδη τουλαχιστον) εχω παρατηρησει οτι στην πλειοψηφια των περιπτωσεων οταν ψαχνω κατι στο σκρουτζ και σε καποια καταστηματα αναγραφει "διαθεσιμο", μεσα στα ιδια τα καταστηματα λεει για 1-3 μερες. Καποιος κακοπροαιρετος θα το ελεγε και κοροϊδια. Έχει εδώ και αρκετούς μήνες που το Skroutz για λόγους "Marketing" άλλαξε το "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" σε "Διαθέσιμο" , και το "Άμεσα Διαθέσιμο" είτε γράφει "Express παράδοση" ή εφόσον το κατάστημα δεν πιάνει τα στατιστικά που πρέπει θα γράφει πάλι "Διαθέσιμο" (αλλά στην πραγματικότητα το κατάστημα μπορεί να το στέλνει και την ίδια μέρα οπότε εσύ θα το λάβεις λογικά την επόμενη). Θεωρώ ότι αυτή η αλλαγή είναι λίγο "παραπληροφόρηση" για τους τελικούς χρήστες, ΔΕΝ φταίνε τα καταστήματα (δεν μιλάω για λανθασμένη διαθεσιμότητα τώρα), και φαίνεται ότι αυτό μπερδεύει τους περισσότερους. Άρα το "Διαθέσιμο" και το "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" του καταστήματος που είδες είναι ταυτόσημο, το κατάστημα "στέλνει" στο skroutz "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" στο XML του, απλά το Skroutz το εμφανίζει όπως θέλει. https://developer.skroutz.gr/el/feedspec/#availability ----- PS. "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" ~ άκα "Διαθέσιμο" όπως το λέει το Skroutz πλέον σημαίνει: - Aποστολή την επόμενη εργάσιμη (αν γίνει μέχρι το μεσημέρι η παραγγελία) και υπάρχει +1 μέρα καθυστέρηση πριν την ακύρωση (όπου "χαλά" τα στατιστικά του καταστήματος) - Αποστολή την 2η εργάσιμη ως το μεσημέρι (αν γίνει η παραγγελία πχ το απόγευμα), και εδώ υπάρχει +1 μέρα καθυστέρηση πριν την ακύρωση (όπου "χαλά" τα στατιστικά του καταστήματος) Άρα το κατάστημα πρακτικά ανάλογα το πότε βάλουμε παραγγελία έχει 1 ή 2 εργάσιμες για να το στείλει, και έχει +1 μέρα καθυστέρηση σε περίπτωση που για τον Α ή Β λόγο δεν προλάβει. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2024 από Billator 4
lector Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 13 ώρες πριν, Billator είπε Έχει εδώ και αρκετούς μήνες που το Skroutz για λόγους "Marketing" άλλαξε το "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" σε "Διαθέσιμο" , και το "Άμεσα Διαθέσιμο" είτε γράφει "Express παράδοση" ή εφόσον το κατάστημα δεν πιάνει τα στατιστικά που πρέπει θα γράφει πάλι "Διαθέσιμο" (αλλά στην πραγματικότητα το κατάστημα μπορεί να το στέλνει και την ίδια μέρα οπότε εσύ θα το λάβεις λογικά την επόμενη). Θεωρώ ότι αυτή η αλλαγή είναι λίγο "παραπληροφόρηση" για τους τελικούς χρήστες, ΔΕΝ φταίνε τα καταστήματα (δεν μιλάω για λανθασμένη διαθεσιμότητα τώρα), και φαίνεται ότι αυτό μπερδεύει τους περισσότερους. Άρα το "Διαθέσιμο" και το "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" του καταστήματος που είδες είναι ταυτόσημο, το κατάστημα "στέλνει" στο skroutz "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" στο XML του, απλά το Skroutz το εμφανίζει όπως θέλει. https://developer.skroutz.gr/el/feedspec/#availability ----- PS. "Παράδοση από 1 έως 3 ημέρες" ~ άκα "Διαθέσιμο" όπως το λέει το Skroutz πλέον σημαίνει: - Aποστολή την επόμενη εργάσιμη (αν γίνει μέχρι το μεσημέρι η παραγγελία) και υπάρχει +1 μέρα καθυστέρηση πριν την ακύρωση (όπου "χαλά" τα στατιστικά του καταστήματος) - Αποστολή την 2η εργάσιμη ως το μεσημέρι (αν γίνει η παραγγελία πχ το απόγευμα), και εδώ υπάρχει +1 μέρα καθυστέρηση πριν την ακύρωση (όπου "χαλά" τα στατιστικά του καταστήματος) Άρα το κατάστημα πρακτικά ανάλογα το πότε βάλουμε παραγγελία έχει 1 ή 2 εργάσιμες για να το στείλει, και έχει +1 μέρα καθυστέρηση σε περίπτωση που για τον Α ή Β λόγο δεν προλάβει. Ναι, ουτε εγω θεωρω οτι φταινε τα καταστηματα. Η κοροϊδια που ανεφερα θεωρω οτι προερχεται απο το σκρουτζ. Ειναι απλα τα πραγματα. Οταν ψαχνω κατι, πχ. ενα pc part, και ανοιγω το σκρουτζ και βλεπω στο listing οτι στην cosmodata ξερω γω γραφει διαθεσιμο, θα πρεπει να σημαινει οτι παω την επομενη στιγμη στο μαγαζι, το παιρνω απο το ραφι το πληρωνω και φευγω (εκτος βεβαια αν ειμαι γκαντεμης και εξαντληθηκε στο μεσοδιαστημα). Το 1-3 μερες σημαινει οτι ΔΕΝ ειναι διαθεσιμο εκεινη τη στιγμη, οποτε μιλαμε για εξαπατηση. 2
Aris_ Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 παίζουν με τον νομικό όρο του "άμεσα διαθεσίμου" που σημαίνει άλλα απο οτι ο κόσμος καταλαβαίνει, νομικά δεν ειναι άπατη, δεν θα νικήσεις στο δικαστήριο αλλα στην πραγματικοτητα είναι γιατί απλα η κοινή άποψη είναι ότι άμεσα διαθέσιμο = υπάρχει αυτή την στιγμή για παραδωση
lector Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 Δημοσ. 19 Μαΐου 2024 Στις 15/5/2024 στις 12:01 ΠΜ, Aris_ είπε παίζουν με τον νομικό όρο του "άμεσα διαθεσίμου" που σημαίνει άλλα απο οτι ο κόσμος καταλαβαίνει, νομικά δεν ειναι άπατη, δεν θα νικήσεις στο δικαστήριο αλλα στην πραγματικοτητα είναι γιατί απλα η κοινή άποψη είναι ότι άμεσα διαθέσιμο = υπάρχει αυτή την στιγμή για παραδωση Το οτι ο νομικος ορος σημαινει κατι διαφορετικο απο αυτο που λες, δειχνει αρκετα για το πνευματικο ή ηθικο επιπεδο του νομοθετη, 1
yositosi Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 υπάρχουν καταστήματα που ενώ δεν έχουν καν εμπορεύματα (κάποια εμπορεύματα), πετάνε μια μαγική τιμή για να φανούν πάνω πάνω και μετά αρχίζει το κοροιδιλίκι. Εψαχνα απορρυπαντικά, στην ίδια παραγγελία πήρα πράγματα απο 2 καταστήματα... Από το ένα η τιμή ήταν πολύ πολύ χαμηλή αλλά εφόσον είδα "άμεσα διαθέσιμο" προχώρησα. Το ένα σκέλος μου παραδόθηκε κανονικά (απο το ένα μαγαζί ήταν), αυτά τα πολύ φθηνά τα έβλεπα για 3 μέρες σε κατάσταση ετοιμασίας. Ενοχλώ σκρουτζ γιατί ήταν μεσω καλαθιού τους η αγορά. Απευθείας αυτόματο μνμ ότι το κατάστημα τελικά δεν έχει αλλα να μην ανησυχώ γιατί ψάχνουν εναλλακτική για να εκτελέσουν. 3 ώρες μετά (μέσα στη νύχτα) μου στέλνουν ότι ακύρωσαν την παραγγελία και μου επέστρεψαν τα λεφτά γιατί δεν βρήκαν εναλλακτική σε κοντινό κόστος!!! Αυθαίρετα πράγματα δηλαδή... Και το κερασάκι. Βάζω θετική κριτική στο ένα κατάστημα που με εξυπηρέτησε και γίνεται δεκτή. Βάζω αρνητική στο κατάστημα που με κρέμασε, εξηγώντας το λόγο και την κόβουνε, με αιτιολόγηση ότι πρέπει να την ποστάρω μέσα απο το λινκ της παραγγελίας (παρά το ότι είχα δώσει τον αριθμό και τον έχουν γιατί το πηρα μέσα από αυτούς)... ΑΛΛΑ αυτό δεν είναι εφικτό μιας και η παραγγελία μαρκαρίστηκε ως ακυρωμένη απο αυτούς. Με λίγα λόγια, ένα μαγαζί που έκανε πατάτα, πελάτης που παρήγγειλε αλλά έφαγε την ήττα, το μαγαζί ΜΟΝΟ θετικές κριτικές, και το σκρουτζ να το καλύπτει με τη δικαιολογία ότι θα δουν στο μελλον να το διορθώσουν αυτό το "bug"!!!! Ο παπάς ο παχύς... 1
Billator Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, yositosi είπε υπάρχουν καταστήματα που ενώ δεν έχουν καν εμπορεύματα (κάποια εμπορεύματα), πετάνε μια μαγική τιμή για να φανούν πάνω πάνω και μετά αρχίζει το κοροιδιλίκι. Εψαχνα απορρυπαντικά, στην ίδια παραγγελία πήρα πράγματα απο 2 καταστήματα... Από το ένα η τιμή ήταν πολύ πολύ χαμηλή αλλά εφόσον είδα "άμεσα διαθέσιμο" προχώρησα. Το ένα σκέλος μου παραδόθηκε κανονικά (απο το ένα μαγαζί ήταν), αυτά τα πολύ φθηνά τα έβλεπα για 3 μέρες σε κατάσταση ετοιμασίας. Ενοχλώ σκρουτζ γιατί ήταν μεσω καλαθιού τους η αγορά. Απευθείας αυτόματο μνμ ότι το κατάστημα τελικά δεν έχει αλλα να μην ανησυχώ γιατί ψάχνουν εναλλακτική για να εκτελέσουν. 3 ώρες μετά (μέσα στη νύχτα) μου στέλνουν ότι ακύρωσαν την παραγγελία και μου επέστρεψαν τα λεφτά γιατί δεν βρήκαν εναλλακτική σε κοντινό κόστος!!! Αυθαίρετα πράγματα δηλαδή... Και το κερασάκι. Βάζω θετική κριτική στο ένα κατάστημα που με εξυπηρέτησε και γίνεται δεκτή. Βάζω αρνητική στο κατάστημα που με κρέμασε, εξηγώντας το λόγο και την κόβουνε, με αιτιολόγηση ότι πρέπει να την ποστάρω μέσα απο το λινκ της παραγγελίας (παρά το ότι είχα δώσει τον αριθμό και τον έχουν γιατί το πηρα μέσα από αυτούς)... ΑΛΛΑ αυτό δεν είναι εφικτό μιας και η παραγγελία μαρκαρίστηκε ως ακυρωμένη απο αυτούς. Με λίγα λόγια, ένα μαγαζί που έκανε πατάτα, πελάτης που παρήγγειλε αλλά έφαγε την ήττα, το μαγαζί ΜΟΝΟ θετικές κριτικές, και το σκρουτζ να το καλύπτει με τη δικαιολογία ότι θα δουν στο μελλον να το διορθώσουν αυτό το "bug"!!!! Ο παπάς ο παχύς... Αυτό που έκοψαν τώρα είναι η ενημέρωση όταν ένα κατάστημα δεν αποδέχεται την παραγγελία. Παλιά σε ενημέρωναν όταν ένα κατάστημα δεν δεχόταν την παραγγελία σου, τώρα πρέπει να είσαι Ντετεκτιβ Poirot και να παρακολουθείς αν αλλάξει ως δια μαγείας το κατάστημα. Οπότε αυτό μαζί με ότι έχει βάλει να φαίνονται όλα τα προϊόντα "Διαθέσιμα" (το άμεσα διαθέσιμα δεν υπάρχει πια αντικαταστήθηκε με την Express Παράδοση) είναι τεράστιο Foul και ίσως εξαπάτηση του skroutz (όχι των καταστημάτων). Δεν μπορείς να βάλεις αρνητική σε κάποιον που δεν δέχτηκε την παραγγελία σου. Και αυτό είναι το λογικό. Δεν έχεις κάποια εμπειρία συνεργασίας με το κατάστημα, μπορεί να το είχε στο κατάστημα και να το πούλησε, το skroutz ενημερώνει τα δεδομένα 1 φορά κάθε ώρα οπότε όλο το στοκ που βλέπεις είναι τι ισχύει ΠΡΙΝ μια ώρα και όχι το πραγματικό. Κάτι τέτοιο είναι σχετικά "σπάνιο" αλλά συμβαίνει και είναι η "τρύπα" του Skroutz αυτή την στιγμή. Με την απόρριψη την παραγγελίας (την επόμενη μέρα συνήθως) εφόσον υπήρχε κατάστημα σε κοντινή τιμή καλύπτει την διαφορά το skroutz (αν δεις η απόδειξη σου γράφει άλλη τιμή από αυτό που πλήρωσες) , το κατάστημα αυτό (που λογικά ήταν "Διαθέσιμο" αλλά αυτοί δήλωναν 1-3 μέρες) έκανε 2 μέρες για να ετοιμάσει την παραγγελία (τόσο περιθώριο έχει). Το νέο κατάστημα δεν γνωρίζει ότι έχει αναλάβει "ακυρωμένη" παραγγελία (και ούτε θα το ένοιαζε). Αν είχες απλά την ενημέρωση εσύ σωστά θα ήξερες ότι θα αργήσει 2-3 μέρες παραπάνω, αλλά το skroutz επειδή "φοβάται" ότι θα ακυρώσεις (οπότε θα χάσει το ίδιο λεφτά) λειτουργεί αθέμιτα. Αρνητική αξιολόγηση στο skroutz έπρεπε να δώσεις από την παραπάνω εμπειρία κανονικά. Τα παραπάνω δεν στα λέω για να σε "πείσω" σε κάτι αλλά κυρίως για να ξέρεις πως λειτουργεί η φάση όταν αγοράζεις από το skroutz. Βέβαια εσένα δεν σε νοιάζει γιατί απλά ήθελες να το πάρεις στην ώρα που στο διαφήμιζαν και συμφωνώ, αν σου έλεγε όμως από την αρχή το Skroutz "Παράδοση σε 1-3 μέρες" και όχι "Διαθέσιμο" το πιο πιθανό δεν θα σε πείραζε και η +1 μέρα που θα προέκυπτε. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από Billator
teo010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Στις 24/5/2024 στις 10:22 ΜΜ, Billator είπε Αυτό που έκοψαν τώρα είναι η ενημέρωση όταν ένα κατάστημα δεν αποδέχεται την παραγγελία. Παλιά σε ενημέρωναν όταν ένα κατάστημα δεν δεχόταν την παραγγελία σου Αυτό συνέβη και σε εμένα στην τελευταία μου παραγγελία, τους πήρα τηλέφωνο και τους έκραξα που δεν με ενημέρωσαν αλλά δεν περιμένω πολλά απο τα παιδάκια που μου απάντησαν στο τηλέφωνο
magictoboggan Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 On 13/05/2024 at 15:11, dpolal said: Επίσης, το να μην υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα αλλά να προλάβουν να το παραγγείλουν και να το παραλάβουν από τον προμηθευτή μέσα σε μία μέρα για να στο στείλουν πάλι δεν παίζει σαν σενάριο. Δούλευα σε γνωστό eshop που είναι στο skroutz και στο bestprice και αυτή ήταν η τακτική τους για το 95% των προϊόντων. Με τη δικαιολογία ότι: επειδή το κατάστημά μας είναι μικρό και δε χωράει όλα τα προϊόντα, η αποθήκη μας είναι στον Ασπρόπυργο και θέλουμε 1 εργάσιμη για να τα φέρουμε στο κατάστημα. Στην ουσία όμως η αποθήκη ήταν ο προμηθευτής. Εγώ έκανα τις παραγγελίες από τον προμηθευτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα