panagossss13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 13/5/2024 στις 12:16 ΜΜ, Nana09 είπε θα ήθελα την βοήθεια του forum για επιλογή τροφοδοτικού για το παρακάτω σύστημα: Μητρική: Z790 Gigabyte Z790 AORUS Elite AX CPU: i9-14900K ή i7 14700k RAM: Trident Z5 RGB BK K2 GSK 32GB CPU Cooler: Corsair iCUE H100i ELITE Δίσκος λειτουργικού: Seagate SSD 1TB NVME Κάρτα γραφικών: Gigabyte RTX 3080 Ti Στα 800-850 Watt θα είμαι εντάξει ? γιατί σε κατάστημα που ρώτησα μου πρότειναν 1000 Watt καλημέρα σας, μετά από ερευνα στο web, είδα ότι για αυτά που γράφετε εδώ χρειάζεστε μόλις 750w τροφοδοτικό, δείτε το εδώ https://outervision.com/power-supply-calculator Στις 20/7/2024 στις 6:56 ΜΜ, Chris2756 είπε Για τροφοδοτικο, ενταξει και η corsair και η bequiet και αλλες εταιρειες εχουν φτιξει καλα μοντελα τροφοδοτικων, αλλα η seaspnic ειναι η κορυφη των κορυφαιων. Ανοιγοντας απλα ενα κουτι με τροφοδοτικο seasonic, η ποιοτητα του κανει μπαμ. Τωρα αυτοι που γνωριζουν κι εχουν ανοιξει το ιδιο το τροφοδοτικο, κι εχουν δει τα εξαρτηματα του, μπορουν να το υπογραμμισουν.Δεν ειναι μονο η ποιοτητα, αλλα και η μεγαλη εγγυηση και το σερβις και η εξυπηρετηση της εταιρειας προς τους πελατες της. Στελνεις μειλ με οποιαδηποτε απορια/ερωτηση και σου απαντουν αμεσως σωστα και υπευθυνα. Το μονο μειονεκτημα για μενα της seasonic, στην Ελλαδα, ειναι η επιλογη της σε δυο κατ/τα, ενα στην Αθηνα κι ενα στην Θεσ/κη που συστηνει σαν αντιπροσωπους της. Ειναι πανακριβοι και ασυνεπεις προς τους πελατες τους. Ευτυχως υπαρχουν κι αλλα κατ/τα που μπορει κανεις να προμηθευτει προιοντα seasonic. Προσωπικα το ολο πακετο που δινει η seasonic, δεν το βρισκω ακριβο. Σε ενα σοβαρο μηχανημα μονο seasonic τροφοδοτικο θα εβαζα Καλημέρα σας, επειδή και εγώ σε λίγο καιρό είμαι κοντά να φτιάξω καινούριο pc build και ένας φίλος συγκεκριμένος από καναδά(ο αδερφός του ειδικά που γνωρίζει από υπολογιστές), μου πρότεινε να πάω σε seasonic και συγκεκριμένα στον Seasonic Focus GX-850, 850W 80+ Gold Fully Modular για το σύστημα που σκέφτομαι να φτιάξω, εγώ θέλω να βάλω από επεξεργαστή i5-12600k ή i5-13600k, μητρική msi b760 gaming plus ή msi mag b760 tomahawk(socket 1700), 32gb ddr5 6000 mhz ή 32gb ddr5 6400mhz(αναλόγως τη τιμή θα βρω το ένα ή το άλλο), ψύκτρα deepcool AK620 Digital ή DEEPCOOL AG620 DIGITAL, τροφοδοτικό βλέπω αυτό της seasonic και από ότι είδα σε review στο youtube είναι πολύ αξιόπιστα και καλή ποιοτική κατασκευή και σε ερωτήσεις που έκανα σε live που γίνονται στο youtube και στο twitch από το εξωτερικό, μου είπανε ότι τα seasonic είναι ο τροφοδότης της corsair, coolermaster και άλλων εταιριών απλά τα φτιάχνει η seasonic και η κάθε εταιρεία τα παίρνει και βάζει την δικιά τους φίρμα(π.χ η corsair βάζει την φίρμα της, η coolermaster βάζει την φίρμα της κ.τ.λ.), απλά πληρώνεις την φίρμα την corsair και coolermaster κ.τ.λ. και είναι πολύ παλαιά εταιρεία στην αγορά η seasonic από όσο θυμάμαι από κάποιο video από την δεκαετία του 1970 και για να κρατάει τόσα χρόνια να φτιάχνει τροφοδοτικά δεν είναι πιστεύω τυχαίο. Στις 14/5/2024 στις 9:53 ΜΜ, Nana09 είπε Με τα λεγόμενα σας κλείνω στο Vertex 1000W. Ερώτημα για το μέλλον, η Seasonic έχει sleeved σετ καλωδίων? Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που κοίταζα σε Corsair για τσεκάρετε αυτά εδώ τα video και αυτό εδώ
Chris2756 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2024 Το θεμα με τα seasonic ειναι οτι θα πρεπει να παρεις τουλαχιστον διπλασια watts απο οτι χρειαζεσαι. Γιατι με τα 10-12 χρονια εγγυηση που δινει (λογικα θα κρατησει 15) σημαινει οτι θα χρισημοποιηθει για δυο, τρεις ισως περισσοτερες αναβαθμισεις. Κι εστω οτι εχεις ενα π.χ. 600w, σημερα και σε καλυπτει μια χαρα. Στο συστημα που θα φτιαξεις σε 3-5-10 χρονια θα ειναι φτανουν τα 600w? H θα χρειαστεις 800αρι, 1000αρι και παραπανω? Οποτε τι κανεις, περνεις 1600αρι για νασαι σηγουρος οτι θα σε καλυπτει και μετα απο 10 χρονια? 1
TopCLR Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 8/9/2024 στις 8:24 ΜΜ, Chris2756 είπε Το θεμα με τα seasonic ειναι οτι θα πρεπει να παρεις τουλαχιστον διπλασια watts απο οτι χρειαζεσαι. Γιατι με τα 10-12 χρονια εγγυηση που δινει (λογικα θα κρατησει 15) σημαινει οτι θα χρισημοποιηθει για δυο, τρεις ισως περισσοτερες αναβαθμισεις. Κι εστω οτι εχεις ενα π.χ. 600w, σημερα και σε καλυπτει μια χαρα. Στο συστημα που θα φτιαξεις σε 3-5-10 χρονια θα ειναι φτανουν τα 600w? H θα χρειαστεις 800αρι, 1000αρι και παραπανω? Οποτε τι κανεις, περνεις 1600αρι για νασαι σηγουρος οτι θα σε καλυπτει και μετα απο 10 χρονια? Αυτό δεν έχει λογική. Το να πάρεις κάτι παραπάνω από όσο χρειάζεσαι, το καταλαβαίνω (π.χ. αντί 600W να πάρεις 750W). Το να φτάσεις να πάρεις και διπλάσιο μοιάζει παρανοϊκό! Έτσι θα έπρεπε όλοι να πάρουν 1200-1500W τροφοδοτικά! Που ξέρεις, μπορεί σε 2-3 χρόνια να βάλουν κάποια RTX4090 πάνω!!! 1
benign Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Γιατι αξιζει να δωσει κανεις πολλα χρηματα στο hardware για να παιζει παιχνιδακια? Και μαλιστα με φτωχο σεναριο,γεματα βια και ηλιθιοτητα και κακες προγραμματιστικα υλοποιησεις? Μονο ενας ευπορος που βαριεται και ειναι και καπως αμορφωτος. Μονο VFM συστηματα αξιζει να φτιαχνει κανεις.Μεχρι ισχυρα,το καταλαβαινω.Πανισχυρα και πανακριβα για να κυλιστει στην υποκουλτουρα δεν το συμμεριζομαι. Υπαρχουν πολλα αξιολογα παιχνιδια και παλια και καινουργια και mmos,single player,adventure και εν τελει σε ολα τα ειδη,που με ενα ισχυρο συστημα VFM, τα παιζεις μια χαρα. Να μετραμε τωρα fps ποιος εχει περισσοτερα η για μια χουφτα κακοφτιαγμενα πολυ βαρια παιχνιδια,δεν θα δωσω τα χρηματακια μου.Παλια αξιζε τωρα εχει πεσει στα game studios πολυ η ποιοτητα.Προτιμω να παω κανενα ταξιδακι η να μαθω μια αλλη γλωσσα. Και καλα θα ηταν να μαθει καποιος χρησιμα προγραμματα,υπαρχει ενδιαφερον λογισμικο,linux ( ΜΧ ) και να κανει κατι πιο δημιουργικο απο το να παιζει μονο παιχνιδια. (Συγνωμη για το rant.)
LouCi4er Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, benign είπε Γιατι αξιζει να δωσει κανεις πολλα χρηματα στο hardware για να παιζει παιχνιδακια? Και μαλιστα με φτωχο σεναριο,γεματα βια και ηλιθιοτητα και κακες προγραμματιστικα υλοποιησεις? Μονο ενας ευπορος που βαριεται και ειναι και καπως αμορφωτος. Μονο VFM συστηματα αξιζει να φτιαχνει κανεις.Μεχρι ισχυρα,το καταλαβαινω.Πανισχυρα και πανακριβα για να κυλιστει στην υποκουλτουρα δεν το συμμεριζομαι. Υπαρχουν πολλα αξιολογα παιχνιδια και παλια και καινουργια και mmos,single player,adventure και εν τελει σε ολα τα ειδη,που με ενα ισχυρο συστημα VFM, τα παιζεις μια χαρα. Να μετραμε τωρα fps ποιος εχει περισσοτερα η για μια χουφτα κακοφτιαγμενα πολυ βαρια παιχνιδια,δεν θα δωσω τα χρηματακια μου.Παλια αξιζε τωρα εχει πεσει στα game studios πολυ η ποιοτητα.Προτιμω να παω κανενα ταξιδακι η να μαθω μια αλλη γλωσσα. Και καλα θα ηταν να μαθει καποιος χρησιμα προγραμματα,υπαρχει ενδιαφερον λογισμικο,linux ( ΜΧ ) και να κανει κατι πιο δημιουργικο απο το να παιζει μονο παιχνιδια. (Συγνωμη για το rant.) Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις αλλά περί ορεξεως....... Αν περάσεις από το subforum με τις κάρτες γραφικών,θα πιστέψεις ότι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο για κάποιους είναι πόσα fps πιάνουν στο black myth wuckong.Λογικο,όταν το σημαντικότερο πράγμα για κάποιους είναι να παίξουν ένα παιχνίδι,το καταλαβαίνω.Οταν κάποιος δεν έχει βιώματα και εμπειρίες στη ζωή,αυτό που κάνει,να παίξει το τάδε παιχνίδι,το βλέπει σαν το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα