Nana09 Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου θα ήθελα την βοήθεια του forum για επιλογή τροφοδοτικού για το παρακάτω σύστημα: Μητρική: Z790 Gigabyte Z790 AORUS Elite AX CPU: i9-14900K ή i7 14700k RAM: Trident Z5 RGB BK K2 GSK 32GB CPU Cooler: Corsair iCUE H100i ELITE Δίσκος λειτουργικού: Seagate SSD 1TB NVME Κάρτα γραφικών: Gigabyte RTX 3080 Ti Στα 800-850 Watt θα είμαι εντάξει ? γιατί σε κατάστημα που ρώτησα μου πρότειναν 1000 Watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Μπορεις να αγορασεις αυτο : https://www.skroutz.gr/s/40581864/Be-Quiet-Pure-Power-12-M-1000W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/28863784/Corsair-RMx-Series-RM850x-2021-850W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020200-eu-rm850x-850w-80-plus-gold-full-modular-p-PER.588539 παλιο πλεον (version 2021) αλλα πολύ καλό, το τεσταρε και ο Αρης των Hardware Busters Επεξ/σία 13 Μαϊου από duffyduck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nana09 Δημοσ. 13 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαϊου Τελικά 850 ή 1000w χρειάζομαι? Όσον αφορά το Corsair RM850 αυτό είχα υπόψιν αλλά επειδή είναι παλιά σειρά δεν το αναφερα. Κάτι νεότερο υπάρχει? Ή αναμένεται να βγεί ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Nana09 said: Τελικά 850 ή 1000w χρειάζομαι? Όσον αφορά το Corsair RM850 αυτό είχα υπόψιν αλλά επειδή είναι παλιά σειρά δεν το αναφερα. Κάτι νεότερο υπάρχει? Ή αναμένεται να βγεί ? Αν βαλεις top καρτα της Nidia στο μελλον η για τις μελλοντικες σου αναβαθμισεις θα χρειαστεις χιλιαρι.Ανεβαινουν την συγκεκριμενη περιοδο οι απαιτησεις στην παροχη ρευματος. Επισης θα χρειαστεις τροφοδοτικο ATX 3.0 και με PCI-E 5.0 υποστηριξη. Καλες αγορες. Επεξ/σία 13 Μαϊου από benign 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου 1 ώρα πριν, Nana09 είπε Τελικά 850 ή 1000w χρειάζομαι? Όσον αφορά το Corsair RM850 αυτό είχα υπόψιν αλλά επειδή είναι παλιά σειρά δεν το αναφερα. Κάτι νεότερο υπάρχει? Ή αναμένεται να βγεί ? Με ένα 850w ATX3.0 θα είσαι εντάξει. Το μεγαλύτερο δεν έκανε ποτέ κακό άλλα αυτό ειναι με βλέψεις στο μέλλον (αν και εφόσον) και όχι πραγματική σημερινή ανάγκη. ΌΧΙ στα Corsair.. NAI στο Be Quiet Pure Power 12 M NAI στα Seasonic FOCUS GX ATX 3.0 και Seasonic Vertex GX Προσοχή γιατι το Seasonic Vertex βγαίνει και σε ΑΤΧ2.0. Το ΑΤΧ3.0 θελουμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Με ένα 850w ATX3.0 θα είσαι εντάξει. Το μεγαλύτερο δεν έκανε ποτέ κακό άλλα αυτό ειναι με βλέψεις στο μέλλον (αν και εφόσον) και όχι πραγματική σημερινή ανάγκη. ΌΧΙ στα Corsair.. NAI στο Be Quiet Pure Power 12 M NAI στα Seasonic FOCUS GX ATX 3.0 και Seasonic Vertex GX Προσοχή γιατι το Seasonic Vertex βγαίνει και σε ΑΤΧ2.0. Το ΑΤΧ3.0 θελουμε Κάποια από τα psu της Corsair πάντως κατασκευάζονταν από την Seasonic αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Kαι τα be quiet και τα corsair, καλα τρφοδοτικα ειναι. Το seasonic που τελικα θα διαλεξεις, αφου θα το πληρωσεις που θα το πληρωσεις, ας ειναι το vertex PX. Mετα απο 12 χρονια που θα ξανασκευτεις για τροφοδοτικο, ελπιζω να ειμαι εδω για να σου ξανασυστησω ποιο μοντελο seasonic να ξαναδιαλεξεις. Χα χα χα! αθανατα, ρε παιδι μου. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου 6 ώρες πριν, Nana09 είπε Τελικά 850 ή 1000w χρειάζομαι? Όσον αφορά το Corsair RM850 αυτό είχα υπόψιν αλλά επειδή είναι παλιά σειρά δεν το αναφερα. Κάτι νεότερο υπάρχει? Ή αναμένεται να βγεί ? Όχι σε κάτι λιγότερο από χιλιάρι... 14700κ φτάνει εύκολα τα 250w 3080ti μπορεί να φτάσει τα 350w Χωρίς τίποτε άλλο έφτασες τα 600... +μητρική, +fans, +υδρόψυξη.... πολύ οριακό το 850αρι, πιθανώς ανεπαρκές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) Παρόλο που σε καλύπτει κάποιο επωνυμο 850αρη και εγώ θα έλεγα , ειδικά στην περίπτωση που πας σε 14900k - να κοιτάξεις για 1000αρη. Μπορει σε βάθος χρόνου να θελήσεις να αλλάξεις την 3080 με μια π.χ 5080(από ότι φαινετε θα τσιμπήσουν σε κατανάλωση σε σχέση με 4080) στο μελλον το 850αρη τότε μπορεί μην επαρκεί. Τώρα για 1000αρη be quiet που προταθηκε μιας και το εχω ένα 6μηνο-> Καλή κατασκευή, atx 3.0, σταθερά ρευματα, ησυχο και 10χρονια εγγύηση σε οκ τιμή. Όμως στο δικό μου μηχάνημα λειτουργεί "ρελαντί"- θαρρώ έχω δει μέχρι ~500watt -. Τα μόνο που δεν μου αρεσει είναι τα καλώδια του. Είναι σχετικά σκληρά/μη ευκαμπτα και με παιδεψαν λίγο στην εγκατάσταση. Επεξ/σία 14 Μαϊου από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nana09 Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαϊου Τι διαφορά έχει η σειρά Focus από την Vertex? Νομίζω ότι και το Corsair RM 850 ATX3 είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 1 hour ago, Nana09 said: Τι διαφορά έχει η σειρά Focus από την Vertex? Νομίζω ότι και το Corsair RM 850 ATX3 είναι? Οχι δεν ειναι,ειδικα αν ειναι 2-3 ετων παλιο.Εχεις το κουτι,ριξε μια ματια,θα γραφει απεξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου H πιο αναλυτικη και συντομη απαντηση απο τον φιλο μας senninha Α) Η Seasonic θεωρειται η Νο1 εταιρεια σε τροφοδοτικα απο θεμα ποιοτητας. Οποτε δεν τιθεται καν θεμα σε αυτο. Τα Focus ειναι μια κατηγορια πιο πανω απο entry level ενω τα Vertex είναι μια κατηγορια ακομη πιο πανω. Δεν υπαρχει λογος να πας στα Prime. Το G στον κωδικό τους σημαινει Gold certification και το P σημαινει Platinum certification (ανωτερο). Λιγη σημασια εχει για εμενα. Το X στους κωδικους σημαινει -modular, το M σημαίνει semi-modular και το C σημαινει fixed-cables. Τα Vertex GX ειναι ΑΤΧ3.0 certified κατι που προτεινεται πια ειδικα εαν εχεις σκοπο να βαλεις πανω ενεργοβορες καρτες. Τα Focus βγαινουν και σε ATX3.0 αλλα και στο προηγουμενο ΑΤΧ2.0 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nana09 είπε Τι διαφορά έχει η σειρά Focus από την Vertex? Νομίζω ότι και το Corsair RM 850 ATX3 είναι? Οχι δεν είναι Επεξ/σία 14 Μαϊου από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nana09 Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαϊου 42 λεπτά πριν, benign είπε Οχι δεν ειναι,ειδικα αν ειναι 2-3 ετων παλιο.Εχεις το κουτι,ριξε μια ματια,θα γραφει απεξω. Ποιο κουτί??? Δεν το έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα