Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη που να δέχονται νονούς που έχουν κάνει μόνο πολιτικο γαμο;

Δημοσ.

Εμενα στον μικρο μου ζητησε οικογενειακη κατασταση της νονας γι'αυτο το αναφερα. 

Τωρα να ρωτησω και γω κατι. Σε ερχομο δευτερου παιδιού που το ζευγαρι ειναι παντρεμενο με πολιτικο γαμο, πρεπει να γινει θρησκευτικος γαμος, για να βαφτιστει και το δευτερο παιδι; 

Δημοσ.

Θα σου τι έγινε στην δική μου περίπτωση. Ο κολλητός και κουμπάρος μου έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο. Ρωτήσαμε την εκκλησία που παντρευτήκαμε με την γυναίκα μου και μας είχε πει ο παπάς ότι δεν μπορούμε να τον βάλουμε "στα χαρτιά".  Η λύση ήταν να δώσουμε μόνο το όνομα της κουμπάρας στον παπά (η οποία θα μας πάντρευε επίσημα) και ο κολλητός μου θα ήταν παρών αλλά χωρίς να συμμετάσχει ενεργά (απλά να βοηθάει την κουμπάρα). Πάμε και στα γλέντια τώρα. Ο κουμπάρος και παρών ήταν στην εκκλησία και τα στέφανα κράτησε και χωρέψαμε τον χώρο του Ησαΐα και υπέγραψε στο τέλος και αυτός και η κουμπάρα! Ο γάμος δηλώθηκε κανονικά και δεν είχαμε κανένα προβλήμα από τότε! Συμπέρασμα; Στην Ελλάδα είσαι, ό,τι θέλεις κάνεις! 😁

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
13 hours ago, Μαρια Λ Φ said:

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη που να δέχονται νονούς που έχουν κάνει μόνο πολιτικο γαμο;

Οι περισσότερες δέχονται απλά πήγαινε στην εκκλησία και ρώτα τον παπά σε 5 διαφορετικές βαφτίσεις που έχω πάει όλοι ήταν με πολιτικό για οικονομικούς λόγους και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Δημοσ.

Μα δεν παει να εκμεταλευτεί κάποιον, ρωτάει κάτι απλό, που δεν εφαρμόζεται μια τοπική οδηγία και όχι ενας κανόνας της Ορθοδοξίας. Θα μπορούσε με την ιδια ευκολία να ρωτήσει που επιτρέπονται τα ρύζια ή ποια εκκλησία είναι κλιματιζόμενη.

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτό την πρότεινα την Φαρμακολύτρα, δεν χρειάζεται να βρεί κανεναν παράτυπο παπα, παει εκεί που όλα γίνονται με τις θεολογικούς κανόνες του Οικ. Πατριαρχείου χωρις ναι μεν αλλα.

Δημοσ.

Η αρθρογραφος ρωτησε πολυ "απλοικα",  το μεταφερω αυτουσιο..

"εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη που να δέχονται νονούς που έχουν κάνει μόνο πολιτικο γαμο;" 

Εσεις εχετε τεντωσει το θεμα με σεντονι  σελιδων, για τους κανονες, κοστολογια, πιστη και λοιπα, και μπλεξαμε και οι υπολοιποι ...!  ΚΑΚΩΣ, το ομολογω..! 

η κοπελα ρωτησε αν καποιος ξερει, και εχει κανει καπου συγκεκριμενα, να τις προτεινουν συγκεκριμενες εκκλησιες...! 

• Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cabdik είπε

Η αρθρογραφος ρωτησε πολυ "απλοικα",  το μεταφερω αυτουσιο..

"εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη που να δέχονται νονούς που έχουν κάνει μόνο πολιτικο γαμο;" 

Εσεις εχετε τεντωσει το θεμα με σεντονι  σελιδων, για τους κανονες, κοστολογια, πιστη και λοιπα, και μπλεξαμε και οι υπολοιποι ...!  ΚΑΚΩΣ, το ομολογω..! 

η κοπελα ρωτησε αν καποιος ξερει, και εχει κανει καπου συγκεκριμενα, να τις προτεινουν συγκεκριμενες εκκλησιες...! 

Σωστό και αυτό 

Δημοσ.

Τελικά απαντήθηκε το ερώτημα; 
Εγώ κάποτε, είχα γίνει κουμπάρος έχοντας κάνει μόνο πολιτικό. Ρώτησε ο παπάς το ζεύγος αν εγώ έχω παντρευτεί, του είπαν ότι τον επόμενο μήνα κάνουμε  κι εμείς τον θρησκευτικό, κομπλέ. Δεν ζήτησε να προσκομίσω χαρτί ή κάτι άλλο.
Έχει να κάνει και με την εκάστοτε μητρόπολη. 

Αν ξέρει κάτι ας απαντήσει κάποιος στο θέμα, μην αναλωνόμαστε στα εκκλησιαστικά θέματα και θέματα πίστεως, αυτά αφορούν τον καθένα προσωπικά. 

Δημοσ.

Απαντήθηκε υπάρχουν πάρα πολλές εκκλησίες που δεν το θεωρούν εμπόδιο εγώ μέχρι στιγμής σε όσες πήγα δεν ρώτησαν ή δεν έφεραν κάποια αντίρρηση με μία ερώτηση στον ιερέα της εκκλησίας θα σου απαντήσει.Υπάρχουν κάποιοι νομοί ωπού υπάρχει αυστηρή γραμμή στον θεσσαλονίκης είναι στην διάθεση του ιερέα

• Like 1
Δημοσ.

Παίζει πολύ ρόλο σε ποιά μητρόπολη ανήκεις, κάποιες είναι πιο σκληροπυρηνικές από άλλες. Ζευγάρι που έχει παντρευτεί με πολιτικό μπορεί να βαφτίσει το παιδί του- ένα παιδί είναι, γιατί να χάσουμε τα λεφτά λέει- αλλά δεν μπορεί να βαφτίσει ως νονός παιδί κάποιου άλλου. Και αυτό το ξέρω από προσωπική εμπειρία.

Στη δική μου μητρόπολη δεν αφήνουν να βάλεις ότι ρούχα θέλεις στο παιδί, μόνο ανοιχτά χρώματα και ήπια, δεν αφήνουν να πας σε όποια εκκλησία θέλεις, μόνο σε αυτή στην ενορία σου, ζητάνε από γονείς κτλ "ευπρεπή αμφίεση" και άλλα τέτοια. Επίσης δεν επιτρέπουν γαμοβάπτιση ενώ είναι κάτι που γίνεται κανονικότατα σε άλλες μητροπόλεις, γιατί να χάσουμε λεφτά από δυο διαφορετικά μυστήρια σου λέει..

Εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φρέσκο, όταν έγινα νονός, να φαίνεται αν έχω παντρευτεί και πως.

Δημοσ.

Εγω βαφτισα παιδακι (εχοντας κανει συμφωνο) με μια βεβαιωση απο τον παπα της ενοριας μου οτι εχω κλεισει θρησκευτικο γαμο τους επομενους μηνες (ισχυε οντως).

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ ζήτησα εάν γνωρίζει κάποιος να αναφέρει σε ποιες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης δέχονται νονούς με πολιτικο γαμο.απο εκεί κ πέρα το αν έκανε κάποιος πολιτικο κ για ποιο λογο δεν αφορά κανέναν.προσωπικα έκανα κ πολιτικο κ θρησκευτικό.αν δε μπορείτε να βοηθήσετε με ονόματα εκκλησιών καλύτερα μην απαντάτε.μονο ένας άνθρωπος που σχολίασε με όνομα κ τον ευχαριστώ.

• Like 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Το θέμα έχει ενεργοποιηθεί και πάλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...