nikosathens1 Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου Καλημέρα σας, Αναζητώ ένα σταθερό ή ασύρματο τηλέφωνο, για το σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας μου με τα παρακάτω όμως χαρακτηριστικά/περιορισμούς: 1. Να υποστηρίζει Ελληνικά μενού (η μητέρα μου δε γνωρίζει Αγγλικά) 2. Να υποστηρίζει εξ αποστάσεως διαχείριση Έχω βρει 2 εταιρείες με πολύ "έξυπνα" τηλέφωνα: Fritz και Yealink. To Fritz όμως δυστυχώς αποκλείεται γιατί δεν υποστηρίζει Ελληνικά. Έχει κανείς από εσάς εμπειρία από yealink τηλέφωνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς με την "εξ αποστάσεως διαχείριση" και το "έξυπνο" τηλέφωνο. Δεν γνωρίζω σε ποιο Yealink αναφέρεσαι αλλά το Fritz είναι "έξυπνο" μόνον όταν δουλεύει με τα αντίστοιχα Router της εταιρείας, ενώ κατά τα άλλα είναι απλά DECT ασύρματο συνδεόμενο αποκλειστικά σε άλλη βάση DECT (δεν συνδέονται ενσύρματα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elio_1 Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου Επίσης το Fritz δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες. Στην μητέρα μου έχω περάσει τις επαφές στα κεφαλαία (αγγλικά) και τις καταλαβαίνει. Θα σου πρότεινα να πας σε fritz box όλη την τηλεφωνία (υποθέτω voip) και συσκευή κάποιο ασύρματο σε dect που υποστηρίζει Ελληνικά. Αν μάλιστα τις επαφές τις έχεις στο ασύρματο θα βλέπει η μητέρα σου τα Ελληνικά. Εσύ με την εφαρμογή του fritz στο κινητό σου θα μπορείς (μέσω του myfritz.net) να έχεις πληροφορίες τόσο για τις κλήσεις όσο και για τις άλλες ρυθμίσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα της παραπάνω υλοποίησης είναι ότι επειδή το fritz box είναι ένα υποτυπώδες τηλεφωνικό κέντρο σε περίπτωση που ξεχαστεί η μία τηλεφωνική συσκευή ανοιχτή οι υπόλοιπες εξακολουθούν να κουδουνίζουν σε περίπτωση κλήσης.* * Προϋποθέτει η προηγούμενη κλήση να έχει τερματιστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosathens1 Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαϊου 10 ώρες πριν, jkoukos είπε Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς με την "εξ αποστάσεως διαχείριση" και το "έξυπνο" τηλέφωνο. Δεν γνωρίζω σε ποιο Yealink αναφέρεσαι αλλά το Fritz είναι "έξυπνο" μόνον όταν δουλεύει με τα αντίστοιχα Router της εταιρείας, ενώ κατά τα άλλα είναι απλά DECT ασύρματο συνδεόμενο αποκλειστικά σε άλλη βάση DECT (δεν συνδέονται ενσύρματα). Έχεις δίκιο , το "έξυπνο " είναι πολύ ασαφές. Θέλω να έχει διαχείριση μέσω web, ώστε να μπορώ να ελέγχω/αλλάζω τις ρυθμίσεις εξ αποστάσεως. Πχ να βλέπω τις κλήσεις (εισερχόμενες/αναπάντητες), να προσθέτω επαφές στον κατάλογο. 10 ώρες πριν, elio_1 είπε Επίσης το Fritz δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες. Στην μητέρα μου έχω περάσει τις επαφές στα κεφαλαία (αγγλικά) και τις καταλαβαίνει. Θα σου πρότεινα να πας σε fritz box όλη την τηλεφωνία (υποθέτω voip) και συσκευή κάποιο ασύρματο σε dect που υποστηρίζει Ελληνικά. Αν μάλιστα τις επαφές τις έχεις στο ασύρματο θα βλέπει η μητέρα σου τα Ελληνικά. Εσύ με την εφαρμογή του fritz στο κινητό σου θα μπορείς (μέσω του myfritz.net) να έχεις πληροφορίες τόσο για τις κλήσεις όσο και για τις άλλες ρυθμίσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα της παραπάνω υλοποίησης είναι ότι επειδή το fritz box είναι ένα υποτυπώδες τηλεφωνικό κέντρο σε περίπτωση που ξεχαστεί η μία τηλεφωνική συσκευή ανοιχτή οι υπόλοιπες εξακολουθούν να κουδουνίζουν σε περίπτωση κλήσης.* * Προϋποθέτει η προηγούμενη κλήση να έχει τερματιστεί. Από ότι καταλαβαίνω η μία από τις δύο "προδιαγραφές" ικανοποιείται μερικώς: διαχείριση μέσω web. Ένα βασικό όμως που θέλω είναι να περνάω τις επαφές στα ελληνικά . Αν πάρω dect που να υποστηρίζει ελληνικά , αλλά όχι διαχείριση μέσω web , δε μου κάνει . Είχα ένα gigaset , που έκανε συγχρονισμό επαφών , αλλά μόνο με usb σύνδεση . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) Για να έχεις πρόσβαση (τοπικά ή εκ του μακρόθεν) στο μενού μιας συσκευής, αναγκαία προϋπόθεση είναι να είναι δικτυακή, δηλαδή να συνδέεται στο LAN κάποιου router και να λαμβάνει κανονική εσωτερική διεύθυνση από αυτόν και φυσικά πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι DECT ή οι απλές τηλεφωνικές συσκευές δεν πληρούν αυτή την προϋπόθεση εκτός κι αν έχουν θύρα USB, οπότε μόνον τοπικά γίνεται όπως αναφέρεις. Οι συσκευές που καλύπτουν αυτά που ζητάς είναι μόνον οι ΙΡ τηλεφωνικές συσκευές και τέτοια για παράδειγμα είναι τα Gigaset (π.χ. Gigaset A690IP και όχι το απλό Α690). Τα Fritz (ασχέτως με την υποστήριξη των ελληνικών) έχουν πρόσβαση στο μενού τους εφόσον συνδέονται σε Fritz router και όχι σε οποιονδήποτε άλλον. Δεν είναι δικτυακές συσκευές και απλά γίνονται "έξυπνες" μόνον αν συνδέονται σε router της εταιρείας. Γι' αυτό σε ρωτώ σε ποιο Yeallink αναφέρεσαι για να το δούμε. Παρεμπιπτόντως, στα ΙΡ τηλέφωνα για να δουλεύει η τηλεφωνία του παρόχου, είτε θα την ρυθμίσουμε σε αυτά (γνωρίζοντας τον κωδικό της τηλεφωνίας) είτε θα πρέπει να έχουν θύρα RJ11 για λήψη αναλογικής τηλεφωνίας από τον router του παρόχου. Όσον αφορά την υποστήριξη ελληνικής γλώσσας, στα Gigaset υπάρχει με την προϋπόθεση να είναι εισαγωγής από τον επίσημο αντιπρόσωπο και όχι παραεισαγωγής (πολλοί την έχουν πατήσει λόγω του φθηνότερου κόστους). Η εταιρεία γενικά βγάζει το ίδιο μοντέλο με διαφορετικό part number ανάλογα την χώρα που θα εισαχθεί επίσημα με την ανάλογη υποστήριξη. Επεξ/σία 13 Μαϊου από jkoukos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου οπότε σε Fritz router κ μπορείς κ κάτι τέτοιο σαν τηλ https://www.e-shop.gr/osio-osd-8610gb-dect-black-p-TEL.008439 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα