Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ λεπτομερείς απάντηση θα έλεγα!

Μάλλον θα καταλήξω στην 4070 super και στον amd που έχουν αναφέρει όλοι.

Δημοσ.

To "ti" στις gpu ειναι κατι σαν το αστερι της Μερτσεντες. Τα ακριβοπληρωνεις και τα δυο. Το ποσο αξιζει, αυτο το παραπανω κι αν αξιζει, ας μας το πουν τα παιδια που ειναι ψαγμενα. 

Δημοσ.

Μια απλή παράθεση στοιχείων αρκεί, π.χ. 4070 vs 4070 Ti. Η δεύτερη απλά περισσότερα cores και μεγαλύτερη συχνότητα. Σαφώς καλύτερη όμως όπως έιναι προφανές ~15 με 18% περισσότερα FPS σε παιχνίδια αλλά με τι τι παραπάνω κόστος (ανάλογα με τον κατασκευαστή);  Αξίζει; 

image.png.77a3f86f0308d6a8d6e24ad45e898541.png

Δημοσ.

Από ότι φαίνεται μονόδρομος είναι.

Και τώρα άλλο ένα διλλημα.

Όσο αναφορά οθόνη.

Να είναι 1080ρ?

Να πάω σε 1440?

Curve η όχι?

27 η 24?

Με λίγο ψάξιμο που έκανα καποιοι λένε ότι 1080 σε 27αρα φαίνεται άσχημα η εικόνα.(Μικρή ανάλυση σε μεγάλη οθόνη).

Και εδώ κολλάω λίγο γιατί η 24 μου φαίνεται μικρή αλλά η άλλη μεγάλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσυ, που εχεις και γνωση και εμπειρια, η γνωμη σου βαρυνει περισσοτερο, αν αξιζει η οχι. Εχω την εντυπωση οτι η πλειοψηφια των χριστων, δεν χρειαζεται ti.Υπαρχουν βεβαια και καποιοι που και 1% βελτιωση τους χρειαζεται.  Απο οσα διαβαζω στο ιντερνετ, αρκετοι ισχυριζονται οτι μια 4070 ti, πλησιαζει τις επιδωσεις μιας 4980. Δεν γνωριζω κατα ποσο αληθευει αυτο. Αν ισχυει και συνοδευεται και με μια καλυτερη ποιοτητα κατασκευης/υλικων στις ti, ισως αξιζει μια δευτερη σκεψη στο οτι δινω καποια π.χ. 1000 Ε για να εχω ποιοτητα/επιδωσεις μιας καρτας κοστους 1500 Ε

3 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

3 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

13 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Μια απλή παράθεση στοιχείων αρκεί, π.χ. 4070 vs 4070 Ti. Η δεύτερη απλά περισσότερα cores και μεγαλύτερη συχνότητα. Σαφώς καλύτερη όμως όπως έιναι προφανές ~15 με 18% περισσότερα FPS σε παιχνίδια αλλά με τι τι παραπάνω κόστος (ανάλογα με τον κατασκευαστή);  Αξίζει; 

image.png.77a3f86f0308d6a8d6e24ad45e898541.png

Εσυ, που εχεις και γνωση και εμπειρια, η γνωμη σου βαρυνει περισσοτερο, αν αξιζει η οχι. Εχω την εντυπωση οτι η πλειοψηφια των χριστων, δεν χρειαζεται ti.Υπαρχουν βεβαια και καποιοι που και 1% βελτιωση τους χρειαζεται.  Απο οσα διαβαζω στο ιντερνετ, αρκετοι ισχυριζονται οτι μια 4070 ti, πλησιαζει τις επιδωσεις μιας 4980. Δεν γνωριζω κατα ποσο αληθευει αυτο. Αν ισχυει και συνοδευεται και με μια καλυτερη ποιοτητα κατασκευης/υλικων στις ti, ισως αξιζει μια δευτερη σκεψη στο οτι δινω καποια π.χ. 1000 Ε για να εχω ποιοτητα/επιδωσεις μιας καρτας κοστους 1500 Ε

Επεξ/σία από Chris2756
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Όπως βλέπεις σου έχω ήδη απαντήσει με την απλή ερώτηση: Αξίζει;  Για μένα προσωπικά όχι (ρητορική λοιπόν ήταν η ερώτηση), για κάποιον άλλο όμως, όπως σωστά αναφέρεις ναι. Είναι καθαρά προσωπική άποψη του καθενός. Προσωπικά παρέθεσα τη διαφορά. Την απόφαση την παίρνει άλλος. 

23 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Σαφώς καλύτερη όμως όπως έιναι προφανές ~15 με 18% περισσότερα FPS σε παιχνίδια αλλά με τι τι παραπάνω κόστος (ανάλογα με τον κατασκευαστή);  Αξίζει; 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις που έγιναν στην computex, περιμένεις ή φτιάχνεις τώρα που θα πέσουν οι τιμές?
(Έλεγα να βάλω 7800x3d επειδή το προτείνατε και επειδή δεν νομίζω ότι αξίζει να  περιμένω να το κάνω τώρα ?)
Από ιντελ τίποτα ακόμα οπότε μάλλον θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Επίσης γιατί τόσος ντόρος με το x3d?

Τι φάση 

Δημοσ.

Nτορος γιατι, οχι μονο στα δικα μας φορα, αλλα και στα ξενα, τεχνικοι και ιδιωτες, οπως και ειδημονες δοκιμαστες, λενε οτι ειναι ο κορυφαιος επεξεργαστης για gaming και σε σχετικα καλη τιμη. Απλα πραγματα. Η γνωμη ενος τεχνικου βαρυνει περισσοτερο γιατι εχει γνωση και εργαλεια να κανει μετρησεις και τεστ.

Για οθονη, με τετοιο εργαλειο λογικα σε 1440p θα πας. Ειχα μια LG ultragear 24αρα. Μου αρεσε πολυ και γι αυτο πηγα σε ultragear 32αρα. Στην αρχη μου φαινονταν τεραστια. Τωρα μετα απο κανα 5μηνο χριση λεω γμτ  γιατι δεν πηρα 34αρα?  Το λιγοτερο παρε 27αρα δεν θα το μετανιωσεις, 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2024 στις 6:22 ΜΜ, Miltos_91 είπε

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις που έγιναν στην computex, περιμένεις ή φτιάχνεις τώρα που θα πέσουν οι τιμές?
(Έλεγα να βάλω 7800x3d επειδή το προτείνατε και επειδή δεν νομίζω ότι αξίζει να  περιμένω να το κάνω τώρα ?)
Από ιντελ τίποτα ακόμα οπότε μάλλον θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Επίσης γιατί τόσος ντόρος με το x3d?

Τι φάση 

Δεν αλλάζει κάτι με τις ανακοινώσεις. Το θέμα είναι αν θες να παίξεις και αντίστοιχα να χτίσεις τώρα ή στο μελλον. Και για μελλον μιλάμε για τέλος του χρόνου. Black friday ας πούμε. Δεν προκειται να κερδίσεις κάποιο τρομερό value αν περιμένεις αυτό, ούτε και θα πέσουν οι τιμές κατά πάσα πιθανότητα ιδιαίτερα. 

Απλά αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να χτίσεις με intel γιατι το socket είναι end of life. Ο 7800x3d είναι μονόδρομος αν θυμάμαι καλά το μπάτζετ σου.

Το 3d αναφέρεται στην  cache που έχουν τα συγκεκριμένα chip και βοηθάει στο gaming. Δεν είναι κάποιο gimmick, φήμες λένε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσει και η intel αυτήν την τεχνολογία. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...