Miltos_91 Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου Καλησπέρα στην ομάδα. Λοιπόν , επειδή ξέρω ότι νιώθετε εδώ θα ήθελα τα φώτα σας. Σκέφτομαι να φτιάξω καινούριο κουτί αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος τι να βάλω. Έχω σκεφτεί επειδή λογικά θα παίζω σε 2500χ1440 να βάλω ί7 14η γενιά και 4070. Αλλά ακούω πολύ και AMD.το γνωστό αιώνιο δίλημμα. Εσείς τι θα προτείνατε? (Από άποψη budget δεν έχω ιδιαίτερο θέμα απλά θέλω να πάρω κάτι future proof που να παίζει τα πάντα απροβληματιστα online-single player.) Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου 2 ώρες πριν, Miltos_91 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Λοιπόν , επειδή ξέρω ότι νιώθετε εδώ θα ήθελα τα φώτα σας. Σκέφτομαι να φτιάξω καινούριο κουτί αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος τι να βάλω. Έχω σκεφτεί επειδή λογικά θα παίζω σε 2500χ1440 να βάλω ί7 14η γενιά και 4070. Αλλά ακούω πολύ και AMD.το γνωστό αιώνιο δίλημμα. Εσείς τι θα προτείνατε? (Από άποψη budget δεν έχω ιδιαίτερο θέμα απλά θέλω να πάρω κάτι future proof που να παίζει τα πάντα απροβληματιστα online-single player.) Ευχαριστώ. Και οι δύο πλατφόρμες είναι πολύ δυνατές. Η AMD θα βγάλει ήδη αλλη μια σειρά επεξεργαστών για το ΑΜ5. Η Intel ήδη έβγαλε το νέο socket (LGA1851) και αναμένονται και οι νέοι επεξεργαστές για αυτό. Οπότε ξεκινώντας με το future proof που είπες έχεις τις έξεις επιλογες: 1) AMD AM5 τωρα 2) Αναμονή για τους νέους Intel για το socket LGA 1851 Ας ξεκινήσουμε με αυτό το ερώτημα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) Εφόσον σε ενδιαφέρει το gaming καθαρά, τότε 7800x3d νομίζω είναι για σένα(παμ!). Έχει καλή τιμή, έχει καλύτερες καταναλώσεις (πιο ελεγχόμενες θερμοκρασίες), θα πάρει ακόμη μια γενιά αναβάθμιση η πλατφόρμα το ελάχιστο, γενικά μιλάμε μάλλον για το καλύτερο value (σε gaming) αυτή την στιγμή. Επεξ/σία 11 Μαϊου από nickol-us 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου Eνα μεσαιας κατηγοριας συστημα, που εχω κι εγω,ειναι i7 14700kf, z790 aorus elite, Gskill trident Z5 2x16/ddr5/6400, gpu rtx 4070ti και μια οθονη ultragear 32αρα μιa χαρα παιζω σε 2500x1440. Tροφοδοσια απο ενα 850w seasonic platinum και ψυξη με D15S και 4 φανακια της noctua. Δεν εχει χρειαστει undervo;ting η περισσοτερους ανεμιστηρες μεχρι στιγμης. Τωρα και πολυ φουτουροπρουφ, δεν το λες, αφου μαλλον αλλαξε η intel το socket (και πολυ κρατησε 3 γενιες νγια intel), εκτος απο περισσοτερη μνημη και καμια πιο δυνατη καρτα γραφικων Για φουτουροπρουφουτερατο συστημα, καρφι για AMD και 7800x3d (τι αλλο?), amd gpu, εγω ψηφιζω sapphire = radeon και radeon = sapphire (γεροντοερωτας, παιδι μου_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου Eφόσον μιλάς αποκλειστικά για Gaming uα συμφωνήσω με άλλους φίλους εδώ και θα σου προτείνω και εγώ AMD5 πλατφόρμα. Ενδεικτικά φτιάχνεις ένα σύστημα με τα εξής βασικά χαρακηρισιτικά: Μια μητρική με Chipset X670E Επεξεργαστή: Τι άλλο παρά τον 7800x3d Μνήμη: 32 GB Κάρτα Γραφικών μια 4070 Souper (γιατί πιο πάνω οι τιμές είναι σαν τους ουρανοξύστες🤣) Για τα υπόλοιπα όταν αποφασίσεις υπάρχουν πολλές λύσεις και όταν ρωτήσεις θα πάρεις και πολλές απαντήσειςαπό όλους τους φίλους εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miltos_91 Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαϊου Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους που αφιερώσατε λίγο χρόνο να μου απαντήσετε! Απο ότι βλέπω όλοι καρφί AMD προτείνετε με μια 4070. Όσον αναφορά τα υπόλοιπα κομμάτια μια 16άρα ram (θα χρειαστώ 32?) ddr5 , mobo amd5 , κουτί κλπ δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Επίσης έχω corsair 700watt και θα παίζω σε ανάλυση 2500χ1440 κατα 90%.( γιαυτό σκέφτομαι και την 4070). Σαν σετάκι φαίνεται τούμπανο γιατί έχω σκοπό να τα καίω όλα σε high-ultra , πολύ online και single.( cpu dependent , gpu dependent) και να αντέξει όσο περνάνε τα χρόνια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου Για μνήμη να επιλέγεις τις μνήμες σε ζευγάρι (dual channel). Μην "κουτσάνεις" το σύστημα με single channel (μονή μνήμη). Στην περίπτωσή σου 2x16GB DDR5. Επίσης όταν λες "Corsair 700W" μήπως εννοείς το GS 700W που λογικά θα έχει τα χρονάκια του; Αν ναι βάλε και ένα καινούριο τροφοδοτικό στην σύνθεσή σου. Είναι κρίμα να "στηρίξεις" νέο σύστημα αρκετών ευρώ σε γερασμένο τροφοδοτικό (που δεν ήταν και η καλύτερη σειρά της Corsair). Ειδικά όταν λες πως δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με το budget! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miltos_91 Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) ναι dual channel παντα εννοειται! οσο για το τροφοδοτικο ειναι η αληθεια οτι το εχω απο το 2017 , αντεχει μεν αλλα δεν το ρισκαρεις και ειναι και κριμα σε καινουριο υπολογιστη. Τωρα τα αλλα κομματια δεν τα εχω ψαξει ακομα ακριβως. Επεξ/σία 12 Μαϊου από Miltos_91 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Miltos_91 είπε ναι dual channel παντα εννοειται! οσο για το τροφοδοτικο ειναι η αληθεια οτι το εχω απο το 2017 , αντεχει μεν αλλα δεν το ρισκαρεις και ειναι και κριμα σε καινουριο υπολογιστη. Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις τροφοδοτικό άμεσα. Μπορείς να το κάνεις σε δεύτερη φάση. Μια χαρά αντέχειτ το υπάρχον. 7 ετών τροφοδοτικό είναι και λογικά χωρίς ζόρισμα. Δεν είμαι υπέρ των υπερβολών που ακούγονται για τα τροφοδοτικά. Θα πρότεινα να το αλλάξεις απλά γιατί δεν υπάρχει θέμα κόστους όπως λες και έχουμε πια περάσει στην εποχή των ΑΤΧ3.0 τροφοδοτικών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου Mην ξεχασεις στον AMD να κολησεις κι ενα x3d. Oπως και στην super 4070 ενα ti δεν ειναι κακο. Ενα πολυ σικατο κουτακι που κυκλοφορει στα ευρωπαικα ντεφιλε ειναι το 500DX της bequiet. Aν παλι, σε μελλοντικη αναβαθμιση, θελησεις να βαλεις και καφετιερα μεσα στο PC, το dark base 700 της ιδιας, την χωρα ανετα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miltos_91 Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαϊου Επίσης παρατήρησα ότι κάποιοι προτείνατε 4070ti. Αξίζει το 200αρι παραπάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ougxar Δημοσ. 12 Μαϊου Share Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4070 super και 7800x3d και βαζεις στην ακρη και λεφτα το επιμενο συστημα σε 3 χρονια Επεξ/σία 12 Μαϊου από ougxar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου Στις 11/5/2024 στις 4:21 ΜΜ, Miltos_91 είπε (Από άποψη budget δεν έχω ιδιαίτερο θέμα απλά θέλω να πάρω κάτι future proof που να παίζει τα πάντα απροβληματιστα online-single player.) Για τετοιο μηχανημα, δεν μιλαμε? Αν ξοδεψω λοιπον 2-3 χιλιαρικα τα 200 πανω κατω θα με απασχολισουν? Σε τετοιο συστημα εκτος απο 4070 ti, θα καλοεβλεπα και μια XT nitro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miltos_91 Δημοσ. 13 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) Spoiler Όχι δεν εννοώ κατι σε τέτοια άκρα όταν είπα ότι δεν έχω πρόβλημα ιδιαίτερο , θελω να παίζω τα πάντα όσο καλύτερα γίνεται σε φυσιολογική ανάλυση(2500x1440) , όχι κάτι extreme. Τι παραπάνω προσφέρει η ti από την κανονική 4070 και την super? Επεξ/σία 13 Μαϊου από Miltos_91 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 13 Μαϊου Share Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Miltos_91 είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όχι δεν εννοώ κατι σε τέτοια άκρα όταν είπα ότι δεν έχω πρόβλημα ιδιαίτερο , θελω να παίζω τα πάντα όσο καλύτερα γίνεται σε φυσιολογική ανάλυση(2500x1440) , όχι κάτι extreme. Τι παραπάνω προσφέρει η ti από την κανονική 4070 και την super? Η ti είναι discontinued για αρχή. Πριν λίγους μήνες η nvidia ανακοίνωσε την 4070 super, την 4070ti super και την 4080 super. Ταυτόχρονα, έκοψε την παραγωγή της 4070 ti και της 4080 σκέτης. Οπότε τις τελευταίες δύο πρακτικά ξέχασέ τις, γιατί δεν πρόκειται να τις βρεις σε καλή τιμή, αν και έχε τις υπόψη μην κάνει κάποιος clearance. Οι διαφορές μεταξύ των παραπάνω καρτών είναι αρκετές, και βαριέμαι να τις αναλύσω. Όμως εν συντομία, με βάση την χρήση που θέλεις να κάνεις και την τιμή τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 4070 όχι, κυρίως λόγω απόδοσης. 4070 super 600 περίπου μέχρι 650 ναι, θα τα παίξει όλα σε 2k. 4070 ti και 4070ti super αν και καλύτερες, όχι λόγω υψηλής τιμής σε σχέση με την απόδοση. 4080 super ναι στα 1000 ευρώ, και κρατάς και κάβα απόδοση και για το μέλλον. Εδώ δώσε βάση: Αν ήδη θες να παίξεις παιχνίδια με rt, κυρίως cyberpunk δηλαδή αν και πλέον παίζουν κι άλλα, κοιτάς μόνο τις πάνω. Αλλιώς, ακόμα καλύτερη επιλογή είναι μια 7800xt στο 500ρικο και ίσως μια 7900 GRE στα 570 ως αντικαταστάτης στην 4070 super, και 7900xt στα 750 ως ελάχιστα πιο αδύναμη απάντηση στην 4080 super. Για μένα καλύτερες επιλογές κατά σειρά βάσει απόδοσης/τιμής: 7900xt. Μετά αν δεν έχεις τα χρήματα: 7800xt. Μετά 4070 super. Μετά η 7900 GRE άμα βρεις ιδανικά κάποια προσφορά και τη βρεις 550, ή αν σου περισσεύουν όντως 70 στο build, οπότε από τα λαμπιόνια καλύτερα να βάλεις αυτήν αντί της 7800xt. Δεν έχεις πει μπάτζετ, και αν θες atx ή matx κουτί, αλλά κάποιες χύμα προτάσεις για να δεις πόσο βγαίνει: AMD 7800x3d αν φτιάξεις μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Αν δεν, μετά ποιος ξέρει τι θα γίνεται με απόδοση και τιμή στις νέες γενιές, ξαναρώτα. Μητρική 1 atx, Μητρική 2 atx, μητρική matx για τον 7800x3d Μνήμες 6000 cl30 ddr5 2X16gb αυτές είναι low profile για μεγάλες ψύκτρες. Έχει και με λαμπιόνια, έχει ότι θες. Μην πας πάνω από 6000 πάντως θα πρότεινα. Με τις 6400 εγώ είχω θεματάκια με το xmp, αλλά ήταν εύκολο για μένα να περάσω τιμές manual. Πιθανότατα δεν είναι για σένα. Οπότε 6000 cl30. psu κράτα το και βλέπεις. SSD 2tb εξαιρετικός. Αυτός μου αρέσει ακόμα περισσότερο. κουτιά 1 , 2, 3, 4, 5 και αυτό για μερακλήδες. Βασικά βάλε ό,τι θες προφανώς. Γνώμη μου είναι όπου βλέπεις τζάμι μπροστά, τρέξε μακριά. Θέλουμε mesh μπροστά να είναι ευάερο, ευήλιο, να μην είναι σάουνα δηλαδή. ψύκτρα . Βγαίνει και χωρίς rgb και μαύρη. Στην ίδια τιμή περίπου ίδια απόδοση θα έχεις για τον 7800x3d και με την peerless assassin 120, όπως και με την peerless assassin se. Στα 70 υπάρχει και η phantom spirit evo. Μπορείς να βάλεις και υδρόψυξη προφανώς, είμαι υπέρ. Δεν είμαι πολύ φαν προσωπικά, αλλά αξίζει να το ψάξεις, έχουν κατέβει αρκετά οι τιμές. Και αισθητικά και από απόδοση υπάρχουν ωραίες επιλογές, όπως οι arctic freezer iii 360 Επεξ/σία 13 Μαϊου από tzavardin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα