ringboy Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Στις 13/5/2024 στις 9:02 ΜΜ, Manefs23 είπε Έχω και κάτι υποψίες ότι κάτι πολύ μεγάλα τα αγοράζει, αλλά κάνω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί έχει προβλήματα υγείας, μην τον στενάχωρω.. 🤣 Αρκει που φερνει ψαρια. Και εγω μια φορα πηγα για ψαρεμα, δεν επιασα τιποτα, και τελικα αγορασα. Εχουν δει πολλα τα ματια μου. Πχ παρεα παντρεμενων ξεκιναει για βραδυνο ψαρεμα και καταληγει ολονυχτια σε μπαρακι με ρωσιδες. Το πρωι περασαν απο ψαραγορα και αγορασαν λιγα ψαρια για να τα πανε στην γυναικα τους. 1
troi.g Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Στις 11/5/2024 στις 2:34 ΜΜ, Bitbit είπε Δεν έχω πιάσει καν καλάμι ψαρέματος αλλά μας μπήκε σαν ιδέα με έναν φίλο να πάρουμε κανένα καλάμι και να δοκιμάσουμε έτσι για τον χαβαλέ. Αν και υποψιάζομαι ότι λόγω της ασχετοσύνη μας θα χάσουμε το χρόνο μας και θα πετάξουμε τα καλάμια την ίδια μέρα. Θεωρητικά (γιατί πρακτικά δε παίζει να πληρώσουμε φράγκο) θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να βγάλουμε άδεια; Ποιους θεωρούν ερασιτέχνες ψαράδες; Απλά από περιέργεια και έκπληξη ανοίγω το θέμα Αν θέλετε για χαβαλε, ξεκινήστε με καρούλι-πετονιά. Ειδικά για αρχή ενθουσιάζεσαι περισσότερο όταν νιώθεις τα τσιμπήματα στο χέρι.
unforgiven Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Τον πρώτο καιρό θα ταΐζετε τα ψάρια, θα προσπαθείτε να ξεμπλέξετε πετονιές, να βγάλετε το αγκίστρι από το δάχτυλο και να ξεμαγκώσετε το βαρίδι από το βυθό. Καμία σχέση με ψάρεμα. Οπότε, άσε την άδεια. 😁 Καλύτερα, κάνε αυτό που σου πρότειναν πιο πάνω: Πάρε πετονιά ή πεταχτάρι (μην προσπαθήσετε να το πετάξετε, μαζί με όλα τα πιο πάνω θα έχετε και τα καρούμπαλα από το βαρίδι, απλά ξετυλίξτε το.) Είναι πιο φτηνό και λιγότερο περίπλοκο στη χρήση.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Ωραίο είναι το ψάρεμα, χαλαρώνει το μυαλό σου, ξεχνιέσαι. Νομίζεις η θάλλασα πέρνει τα άγχη που έχεις μέσα σου και τα εξαφανίζει. Εμένα μου αρέσει και με πετονιά. Η αίσθηση όταν "τσιμπάει" είναι μοναδική... θυμάμαι ο παππούς μου ήταν τόσο pro ψαράς που στον Κόλπο που ψάρευε, ανάλογα την εποχή, και τον καιρό ήξερε που βρίσκονται τα ψάρια. Ήταν σαν σύγχρονο μηχάνημα... και όταν "τσίμπαγε" ήξερε τι ψάρι είναι, και τι μέγεθος έχει! πάντα ψάρευε με πετονια 😄 Δηλαδή μου έλεγε "Λυθρίνι 500 γρ" και 9/10 φορές 😁 Όταν έβγαινε πιο ανοιχτά -εκτός κόλπου- προς Τουρκία για χταπόδια, αντάλαζε δολώματα με Τούρκους
Mhdenistis Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δεν υπάρχει καμιά άδεια για ψάρεμα, μόνο τότε με τον κορονοιό απαγορευόταν το ψάρεμα για ευνόητους λόγους για να μην απομακρυνθείς από τον τόπο κατοικίας σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα