tasoe Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος "έξυπνα" αλλά έχω παρατηρήσει κάποια φανάρια ότι κάνουν το εξής: όταν δεν περιμένει κανένα αμάξι στο κόκκινο για να περάσει τότε δεν ανάβουν καθόλου για πράσινο. Την έχω πατήσει με τη μηχανή καθώς δε με "πιάνει" ότι είμαι εκεί και δε μου ανάβει πράσινο καθόλου. Τα έχω συναντήσει μόνο σε φανάρια που διασχίζουν κάθετα κεντρικούς δρόμους. Η ερώτησή μου είναι πως διάολο λειτουργεί αυτό? Έχω παρατηρήσει σε όλα αυτά τα φανάρια ένα μεγάλο ορθωγώνιο patch στην άσφαλτο, λίγο πριν το φανάρι, σε φάση ότι όταν περάσει αμάξι από πάνω σημαίνει ότι πρέπει το φανάρι στην επόμενη φορά που θα έρθει η ώρα του να ανάψει πράσινο. Πως λειτουργεί όμως αυτό το patch? Με το βάρος? Με κανά μαγνητικό πεδίο? Εγώ με το μηχανάκι μου δεν το ενεργοποιώ αυτό, αλλά μια φορά ένα χιλιάρι varadero το ενεργοποίησε και μου έκανε εντύπωση. Αν ξέρει κάποιος τίποτα σχετικό ας με διαφωτίσει. Γουγκλάρω έξυπνα φανάρια και μου βγάζει κάτι για κάμερες που θα βλέπουν αν θα φοράς κράνος και κάτι άσχετο τέλος πάντων. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2024 από tasoe
nvel Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 είναι επαγωγικός βρόχος και χρησιμοποιείται δεκαετίες για την ανίχνευση οχημάτων, καταμέτρηση ροής και μέτρηση ταχύτητας (με διπλούς βρόχους) 3
SeNNinhA Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, tasoe είπε Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος "έξυπνα" αλλά έχω παρατηρήσει κάποια φανάρια ότι κάνουν το εξής: όταν δεν περιμένει κανένα αμάξι στο κόκκινο για να περάσει τότε δεν ανάβουν καθόλου για πράσινο. Την έχω πατήσει με τη μηχανή καθώς δε με "πιάνει" ότι είμαι εκεί και δε μου ανάβει πράσινο καθόλου. Τα έχω συναντήσει μόνο σε φανάρια που διασχίζουν κάθετα κεντρικούς δρόμους. Η ερώτησή μου είναι πως διάολο λειτουργεί αυτό? Έχω παρατηρήσει σε όλα αυτά τα φανάρια ένα μεγάλο ορθωγώνιο patch στην άσφαλτο, λίγο πριν το φανάρι, σε φάση ότι όταν περάσει αμάξι από πάνω σημαίνει ότι πρέπει το φανάρι στην επόμενη φορά που θα έρθει η ώρα του να ανάψει πράσινο. Πως λειτουργεί όμως αυτό το patch? Με το βάρος? Με κανά μαγνητικό πεδίο? Εγώ με το μηχανάκι μου δεν το ενεργοποιώ αυτό, αλλά μια φορά ένα χιλιάρι varadero το ενεργοποίησε και μου έκανε εντύπωση. Αν ξέρει κάποιος τίποτα σχετικό ας με διαφωτίσει. Γουγκλάρω έξυπνα φανάρια και μου βγάζει κάτι για κάμερες που θα βλέπουν αν θα φοράς κράνος και κάτι άσχετο τέλος πάντων. Δυστυχώς είναι πολύ παλαιάς τεχνολογίας αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα. Πολλές φορές δεν λειτουργούν ούτε με τα αυτοκίνητα. Το έχω πάθει. Στην Αγγλία εδώ και χρόνια τα αντίστοιχα λειτουργούν με proximity sensors που έχουν στην κορυφή τους (ένα επιπλέον εξωτερικό κουτάκι είναι). Τα νέα που τοποθετούνται παγκοσμίως λειτουργουν με κάμερες συνδεδεμένες με ΑΙ και δίνουν προτεραιότητες πχ μεγαλύτερες σε ποδηλάτες πεζούς κλπ και συνεργάζονται αναμεταξύ τους ώστε να κρατάνε το βέλτιστο Flow στις οδικές αρτηρίες αναλόγως τους φόρτους οχημάτων και την κίνηση. 2
tasoe Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Μάλιστα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πάντως και για Ελλάδα εγώ είμαι εντυπωσιασμένος που τα έχουμε. Είναι σχεδόν μαγικό το πως λειτουργούν. 1
foniki_melitzana Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 πέρσι το καλοκαίρι είχε βγει και αυτό: https://www.newsauto.gr/electric/episimo-h-google-tha-rithmizi-ta-fanaria-stin-attiki-video/ αλλά δεν ξέρω κατά πόσον προχώρησε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα