Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 minutes ago, Manefs23 said:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται πλέον στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει και η κάλυψη που υπήρχε εξαρχής απο τα media. Αλλά μου φαίνεται κάτι ατελείωτο, όπως όσοι πόλεμοι/συγκρούσεις συμβαίνουν στον κόσμο.

Ακόμα και σε Λιβύη, Συρία, Αρμενία τα πάντα δείχνουν μια συνεχής σύγκρουση ή έστω μη λύση προβλημάτων για να εξυπηρετούνται μερικά πορτοφόλια.

μεγάλη αλήθεια αυτό

γιατι να υπαρχει η καλυψη.οσο πουλησε πουλησε.ειχαμε το πασχα να ασχοληθουμε και τωρα την Euvorision,αν ξεμεινουν απο κατι καινουριο θα πουν και για τον πολεμο.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παντως , ενας πελατης μου υψηλοβαθμος του στρατου,αποστρατος πλεον εδω κ χρονια, μου ειπε κατι που δεν το σκεφτεται κανεις.η υποχρεωτικη θητεια τοσων μηνων ειναι για να κινείται το χρημα σε ακριτικες περιοχες κυριως. Πολλες ακριτικες πόλεις και κεφαλοχώρια συντηρούνται σημαντικά απο φαντάρους οπως επισης και καποια νησιά διατηρούν εναν αυξημένο πληθυσμό και τον χειμωνα

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με απόλυτο σεβασμό  στην μοναδικότητα (και την ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου) ,

Εχω την εντύπωση οτι  οτι συνέβηκε είναι σχεδόν   αποκλειστική ευθύνη της οικογένειας σου και δική σου.

Στην συγκεκριμμένη  περίπτωση  δεδομένου του έτσι κι αλλιώς "προβληματικού" οργανισμού που είναι   ο Στρατός  κληρονομώντας  όλες τις  παθογένειες του Ελληνικού κρατικού δημόσιου  με αρκετές από αυτές τις παθογένειες ακόμη πιο μεγεθυμένες   και  λόγω του ιδιαίτερότητας  του  σκοπού του και των απαιτήσεων του  τρόπου  λειτουργείας του

Δηλαδή τι περίμενες  ?

Πως συμπεριφέρεται το Ελλ.Σύστημα υγείας ή η Ελλ. Αστυνομία  στο μέσο πολίτη με ιδιαίτερότητες  ή και χωρίς ? Ο Δημος οι (συν)-(πολίτες) στους δρόμους διαβάσεις θεσεις παρκινγκ σε Αμεα ? κ.λ.π.

Ασε που και όσοι  θα συμβουλεύτηκες πριν  κατά 95% θα σου είπαν τι ακριβώς να περιμένεις.

Και μάλιστα ειδικά στην περίπτωσή σου ο προβληματικός αυτός οργανισμός -Στρατός-  λειτούργησε καλύτερα από άλλες περιπτώσεις (π.χ. με αυτοκτονίες ,ατυχήματα λόγω κακών συνθηκών ασφάλειας κ.λ.π) αποτρέποντας σε  και δίνοντας σου ασφαλή διέξοδο  .

Αν περίμενες στρατιωτική θητεία που θα αξιοποιούσε μάλιστα τα ιδιαίτερα προσόντα νευροδιαφορετικών ανθρώπων απλά" ζεις σε άλλη  χώρα" .

π.χ.

Ro'im Rachok

From Wikipedia

Αναφορά σε κείμενο

Ro'im Rachok ( is a program designed to train young autistic adults in professions by the Israel Defense Forces. Qualified young adults, who want to volunteer for service in the IDF or integrate into the job market, are taught professions for which they have a comparative advantage.

Ro'im Rachok was founded in 2013 by two  veterans who realized that certain individuals on the autism spectrum could be unusually skilled at spending long hours analyzing aerial reconnaissance photographs and picking out tiny details. In addition to its military benefits, there are social benefits to the program. Military service is mandatory in Israel for almost all citizens, but teenagers on the autism spectrum ( and some disabilities) are exempt. This poses a barrier to advancement in their lives as military service is a significant step in Israeli society for young men, both symbolically as well as professionally.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ro'im_Rachok

Επεξ/σία από Walternet
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά φοβάμαι ότι δυστυχώς έχετε εντελώς παιδιάστικη άποψη για το στράτευμα. Να σας ξεκαθαρίσω λοιπόν τι συμβαίνει με τους στρατούς και ποιος ο ρόλος τους.

Καταρχήν ο στρατός εκτός της άμυνας είναι και η βάση της εξωτερικής πολιτικής, χωρίς στρατό η εξωτερική πολιτική σου δεν αξίζει μια και κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά.

Ο στρατός πράγματι ως εκπαίδευση στα όπλα μετά και τα δεύτερα εκπαιδευτικά κέντρα που παίρνεις ειδικότητα δεν σου δίνει κάτι, η εκπαίδευση σου περιορίζεται στο να έχεις μια επαφή με τα όπλα. Εξηγώ επίσης ότι τα οικονομικά της χώρας δεν αντέχουν βολές με ακριβά όπλα, όπως αντιαρματικά, αντιαεροπορικά κτλ από τους εφέδρους, μια πρώτη γνωριμία γίνεται. 

Το υπόλοιπο διάστημα που είσαι στρατιώτης απλά επανδρωνεις θέσεις του στρατεύματος που πρέπει να επανδρώθουν αλλιώς θα διαλυθεί το στράτευμα. Για τον έφεδρο είναι χαμένος χρόνος, ενα δώρο στην πολιτεια. Τις ανάγκες της χώρας όσον αφορά τον αριθμό των φαντάρων και τον οπλισμό της δυστυχως τον καθορίζουν πράγματα που δεν μπορούμε να αλλ;ξουμε όπως πχ η γεωγραφική μας θέση, η δυναμική των γειτονικών κρατών κτλ.

Το κράτος το δικό μας θα έπρεπε να μοιάζει όσον αφορά την στρατιωτική ικανότητα και ισχυ αυτό του Ισραήλ. (δυστυχώς)

Αυτό που η Ελλάδα κάνει με την ύπαρξη τακτικού στρατού και αγορά τόσων πολλών οπλικών συστημάτων λέγεται αποτροπή και είτε το πιστεύετε είτε όχι λειτουργεί, μερικώς και με ρωγμές, για αυτό έχετε την σιγουριά ότι δεν θα γίνει πόλεμος. Αν και το Αιγαίο βρίσκετε ήδη υπό συγκυριαρχία, ένα δείγμα αυτού είναι το οτι ουσιαστικά δεν μπορείς να έχεις 12 ναυτικά μίλια στην Εύβοια για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι.

Μισθοφορικό στράτευμα στην Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ. Δεν φτάνουν τα λεφτά ούτε ο πληθυσμός για καθαρά μισθοφορικό στράτευμα.

Το στράτευμα δεν φτιάχτηκε για να είναι ΙΕΚ, ο σκοπός του είναι για πολύ άσχημα πράγματα (μακρυά από εμάς)

Κλείνω λέγοντας ότι οι συμπεριφορές των στρατιωτικών τρέφονται εν πολλοίς από τις "παραδόσεις", καψονια, ιεραρχίες παλιών νέων κτλ που θα έπρεπε να σας προκαλούν γελοίο, πολύ σοβαρά το πήρατε, θεωρείστε ότι χαρίσατε 9 μήνες, εγώ 19, στην πολιτεία δεν χάθηκε ο κόσμος.

Υ.Γ.

Φίλε τα "queer" άτομα της εποχής μου είχαν το θάρρος να βγουν Ι5 χωρίς πολλά πολλά από την αρχή στο κέντρο εκπαίδευσης και σε εποχές όχι τόσο ευνοϊκές για αυτούς.

Δημοσ.

σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου ,

το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι ,

αλλά ότι δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα. 

Ο στρατός ειναι πως θα το βάλεις στο μυαλο σου και εσυ που πας. Αν το δεις σαν κατι αρνητικο στην ζωη σπυ θα πανε ολα ετσι, αν το δεις σαν κατι που πρεπει να το κάνεις,  το πας λιγο χαλαρα, να ξεφύγεις και απο την ζουγκλα, θα περασεις πιο ωραια.

Δεν χρειάζεται για μενα ουτε να δείξεις στο στρατο ποσο πιο άντρας είσαι σε κανεναν ουτε στον εαυτο σου, πας περναει ο καιρος, φευγεις. 

Οσο για το αν θα επρεπε να πας, εφοσον πηγες σε μεγαλη ηλικια ησουν σε θεση να επιλεξεις μονο σου.

Η οικογενεια ειναι αυτη που σε διαμορφωνει σε ολα, θα πρεπει να εχει μια αγκαλια για τα παιδια της και επιτελους να τα αγαπαει για τις ιδιαιτεροτητες τους  και οχι μονο οταν χτυπανε γυναικες, μπλεκουν με ναρκωτικά, κανουν οτιδηποτε να βγαζουν νύχια. 

Η οικογένεια σου ηταν ετσι καταπιεστικη σε ολη σου την ζωη, οχι μονο στο στρατο και αν δεν τηρεις μια αποσταση καλο ειναι για σενα και τον άνθρωπο που εχεις να το κάνεις.  

Τα δικα σου πρεπει και θελω, τα οριζεις εσυ, ουτε ο μπαμπας/μαμα, ουτε κανενας στρατός.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Linuxdude είπε

οι συμπεριφορές των στρατιωτικών τρέφονται εν πολλοίς από τις "παραδόσεις", καψονια, ιεραρχίες παλιών νέων κτλ που θα έπρεπε να σας προκαλούν γελοίο, πολύ σοβαρά το πήρατε

Κοιτα, πες με υπερβολικο, αλλα οταν (ενα μερος απο) το καψονι ειναι να σε κραταει ενας στρατευσιμος ακινητο και ο εκπαιδευτης (στρατευσιμος κι αυτος) να σου κοπαναει τον ωμο με το Μ1 συνεχεια μεχρι να δημιουργησει αιματωμα για να σκληρυνει (που αμφιβαλλω αν εχει και καμια βαση αυτο) για να ακουγεται το χτυπημα οταν πας σε αγημα,  δεν ξερω, προσωπικα γελιο δεν μου προξενησε. Και που τωρα ε, στην ΠΦ, να πεις οτι ηταν και σε καμια μαχιμη θεση να πεις παει σιχτιρ, γινεται για να εισαι ετοιμοπολεμος ή whatever. Just sayin'

Kαι σου αναφερω ενα μοναχα απο τα καψονια το οποιο δεν ειναι καν το πιο ακραιο και ηταν και συγκαλυμμενο ως "εκπαιδευση".

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stormrain είπε

Κοιτα, πες με υπερβολικο, αλλα οταν (ενα μερος απο) το καψονι ειναι να σε κραταει ενας στρατευσιμος ακινητο και ο εκπαιδευτης να σου κοπαναει τον ωμο με το Μ1 συνεχεια μεχρι να δημιουργησει αιματωμα για να σκληρυνει (που αμφιβαλλω αν εχει και καμια βαση αυτο) για να ακουγεται το χτυπημα οταν πας σε αγημα,  δεν ξερω, προσωπικα γελιο δεν μου προξενησε. Και που τωρα ε, στην ΠΦ, να πεις οτι ηταν και σε καμια μαχιμη θεση να πεις παει σιχτιρ, γινεται για να εισαι ετοιμοπολεμος ή whatever. Just sayin'

Kαι σου αναφερω ενα μοναχα απο τα καψονια το οποιο δεν ειναι καν το πιο ακραιο και ηταν και συγκαλυμμενο ως "εκπαιδευση".

Και εμένα η εμπειρία μου δεν ήταν καλή φίλε σε συνδυασμό με οικονομικό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν εκείνα τα χρόνια ήταν κολαση, παρόλα αυτά δεν επέτρεψαν πότε σε κανέναν "παλιό" εξυπνάδες, τι θα έκανε; Θα χειροδεικουσε; Δεν τους έπαιρνε, τι μου κάνανε; τίποτε, απλά με στείλανε στην προκάλυψη (φυλάκια) στις Καστανιές από τα Ρίζια που ήταν το τάγμα.

Δεν αντιλέγω ως προς την καφριλα

• Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Linuxdude είπε

τι θα έκανε; Θα χειροδεικουσε;

Ειναι θεμα μοναδας υποθετω. Στις αρχες του 2000 που πηγα εγω, ειδικα στην συγκεκριμενη μοναδα, χειροδικουσαν οι "παλιοι" και ηταν και μερος του "συστηματος ενσωματωσης" των νεων. Σε αυτο υποθετω βοηθουσε το οτι εμπαιναν μονο 5-8 νεοι ανα περιοδο με καμια κατοσταρια παλιους ηδη εκει. 

Δημοσ.

Εγω δεν πηγα στρατο πασχω απο σπαστικη τετραπληγια πηρα Ι5 παθολογικο και δεν συναντησα πουθενα προβλημα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, stormrain είπε

Ειναι θεμα μοναδας υποθετω. Στις αρχες του 2000 που πηγα εγω, ειδικα στην συγκεκριμενη μοναδα, χειροδικουσαν οι "παλιοι" και ηταν και μερος του "συστηματος ενσωματωσης" των νεων. Σε αυτο υποθετω βοηθουσε το οτι εμπαιναν μονο 5-8 νεοι ανα περιοδο με καμια κατοσταρια παλιους ηδη εκει. 

Εγώ πήγα 1990 Στ' (Νοέμβρη)

Σίγουρα έχεις δίκιο. Στην δική μου περίπτωση, είχα μπει μέσα με διάθεση κοροϊδευτικη, στις ασκήσεις με πιάνει τα γέλια που έμπαινα στις σκηνές του εχθρού και "σκότωνα" τους εχθρούς τους οποίους ενσάρκωναν παιδιά που κοιμόντουσαν δίπλα μου.....

Γενικά είδαν και απο-ειδαν με εμένα με φόρτωσαν φυλακες και με στείλανε φυλάκιο.

@lak10

Εμένα μόνο όταν έβγαλα ναυτικό φυλλάδιο μου ζήτησαν χαρτί από στρατολογία και δεν έδωσαν την παραμικρή σημασία στις άπειρες φυλακές που έγραφε ότι είχα φάει.

Ο δε αδελφός μου πέρασε και στρατοδικείο, δεν του κάνανε τίποτε, ήταν πολίτης όταν βγήκε το στρατοδικείο 

Επεξ/σία από Linuxdude
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο την παρέα μου, συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο...

- Οι 5 έφυγαν πριν λήξει η αναβολή λόγω σπουδών, και όταν τους κάλεσαν και ήταν στο εξωτερικό δήλωσαν ανυπότακτοι εξωτερικού. Έφαγαν 6000 ευρώ πρόστιμο. Μπορούν να έρχονται το πολύ 30 ημέρες στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Αλλά δεν τους νοιάζει, όλοι (ακομα και αυτοί που ειναι Αμερική) έρχονται μέσω πτήσης απο ΕΕ. Μόλις περάσουν 7 χρόνια θα πάρουν το χαρτί μόνιμου κατοίκου εξωτερικού και θα σβήσουν και το πρόστιμο. Και όλα καλά.

- Δύο παιδιά πήγαν, ο ένας μας έλεγε οτι ούτε σφαίρα δεν έριξε. Κάτι τραπέζια καθάριζε, και σέρβιρε σε κάτι δεξιώσεις σε αξιωματικούς. Ο άλλος πριν μπει είχε χωρίσει με την δικιά του, ζήτησε να πάει σε νησί για να το συνδυάσει με διακοπές, μετά απο 4 μήνες (τέλος του καλοκαιριου) τα ξαναβρήκε με την δικιά του, βαρέθηκε...

Η θητεία για 9/10 σε όσους πάνε, είναι εθελοντική εργασία για τις ενοπλες δυνάμεις. Καμία σχέση για εκπαίδευση για περίπτωση πολέμου. Αυτό για όσους λένε οτι πρέπει να ειναι υποχρεωτική η θητεία γιατι έχουμε γείτονες Τουρκία κλπ.

Κανείς (νέος) δεν ασχολείται με αυτά ή παίρνει στα σοβαρά την περίπτωση πολέμου. Στο χωριο μου σε νησι του Β.Α Αιγαίου, οι μαγαζάτορες στα μενου προσθέτουν τα τούρκικα γιατι έρχονται τουρίστες απο απέναντι. Τούρκοι που είχαν οι παππούδες τους ακίνητα στο νησί μου, έρχονται και τα αγοράζουν γιατί "κάποτε εκεί ζούσαν οι προγόνοι τους"... Μακάρι τον σεβασμό που δείχνουν στην αρχιτεκτονική και στην διατήρηση της παράδοσης να τον είχαν οι ντόπιοι ή οι Αθηναίοι που χτίζουν κάτι κακασχημα κτήρια.

Μεταξύ μας εν ετη 2024 οι πόλεμοι ειναι για τους αδύναμους που θέλουν να το παίξουν δυνατοί. Αυτά στον Μεσαίωνα.

Επεξ/σία από Manefs23
Δημοσ.
8 hours ago, bill_zaf said:

Παντως , ενας πελατης μου υψηλοβαθμος του στρατου,αποστρατος πλεον εδω κ χρονια, μου ειπε κατι που δεν το σκεφτεται κανεις.η υποχρεωτικη θητεια τοσων μηνων ειναι για να κινείται το χρημα σε ακριτικες περιοχες κυριως. Πολλες ακριτικες πόλεις και κεφαλοχώρια συντηρούνται σημαντικά απο φαντάρους οπως επισης και καποια νησιά διατηρούν εναν αυξημένο πληθυσμό και τον χειμωνα

Αυτό που όπως λες δε σκέφτεται κανείς, το ξέρουν και οι πέτρες. Είναι αυτονόητο. Είναι ακριβώς το ίδιο που γίνεται με την κάθε σχολή που ανοίγει παράρτημα στο κάθε απίθανο κατσικοχώρι. Γιατί έχουμε σκόρπιες σχολές παντού;

Πολλοί έχουν βγάλει περιουσίες με αυτό το σύστημα και το παίζουν και μάγκες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μόλις ακουστεί πως κάποια σχολή ή στρατόπεδο θα κλείσει-μετακινηθεί, ξεσηκώνονται για να μη χάσουν το μαρούλι

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Μεταξύ μας εν ετη 2024 οι πόλεμοι ειναι για τους αδύναμους που θέλουν να το παίξουν δυνατοί. Αυτά στον Μεσαίωνα.

Ναι αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να πείσεις και τους Τούρκους για αυτό, που μάλλον δεν περνάει από το χέρι μας

Τώρα για την παράδοση των προγόνων των Τούρκων που ζούσαν εκεί αντιπαραθέτω την παράδοση των δικών μας προγόνων που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας χιλιετίες (Ίωνες) yunan Εκτός αν αμφισβητείς ότι μας ανήκει η ιστορία που μας κληροδοτήθηκε με σύμφωνη γνώμη όλου του κόσμου όταν δημιουργήθηκε το Νεο-Ελληνικο κρατος, οπότε αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Από την άλλη οι νέοι ανθρωποι των στρατηγικών μας ανταγωνιστών ασχολούνται με τον πόλεμο και τις διεκδικήσεις, είναι η δυναμική που σου είπα ποιο πάνω, δυναμική οικονομική, δημογραφική κτλ κτλ η οποία αργά η γρήγορα θα εκδηλωθεί εκτός των συνόρων της γείτονως, δύστυχως, εμείς είμαστε δίπλα.

Δεν λειτουργεί φίλε ο κόσμος με ρομαντικές ιδέες ανθρωπισμού και άλλων ιδεολογικών επινόησεων είναι πολύ ποιο "ρηχά" τα πράγματα 

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Linuxdude είπε

Ναι αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να πείσεις και τους Τούρκους για αυτό, που μάλλον δεν περνάει από το χέρι μας

Τώρα για την παράδοση των προγόνων των Τούρκων που ζούσαν εκεί αντιπαραθέτω την παράδοση των δικών μας προγόνων που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας χιλιετίες (Ίωνες) yunan Εκτός αν αμφισβητείς ότι μας ανήκει η ιστορία που μας κληροδοτήθηκε με σύμφωνη γνώμη όλου του κόσμου όταν δημιουργήθηκε το Νεο-Ελληνικο κρατος, οπότε αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Από την άλλη οι νέοι ανθρωποι των στρατηγικών μας ανταγωνιστών ασχολούνται με τον πόλεμο και τις διεκδικήσεις, είναι η δυναμική που σου είπα ποιο πάνω, δυναμική οικονομική, δημογραφική κτλ κτλ η οποία αργά η γρήγορα θα εκδηλωθεί εκτός των συνόρων της γείτονως, δύστυχως, εμείς είμαστε δίπλα.

Δεν λειτουργεί φίλε ο κόσμος με ρομαντικές ιδέες ανθρωπισμού και άλλων ιδεολογικών επινόησεων είναι πολύ ποιο "ρηχά" τα πράγματα 

Ναι δεν διαφωνώ σε τίποτα απο οσα γράφετε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...