Moderators stormrain Δημοσ. 11 Μαϊου Moderators Δημοσ. 11 Μαϊου 26 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Δεν είσαι στο Βέλγιο σύνορα με Λουξεμβούργο. Είσαι με Τουρκία Σκόπια, Αλβανία κλπ. Φυσικά και πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Άποψη μου πάντα. Αν και συμφωνω με τον Poulino απολυτα, καταλαβαινω τι λες. Αν ομως πρεπει να ειναι υποχρεωτικο, ε ας σου μαθαινει και κατι που μπορει να σου χρησιμευσει σε πραγματικες συνθηκες βρε αδερφε. Πχ, στην δικη μου περιπτωση, υποτιθεται η εκπαιδευση μου ηταν στα αντιαεροπορικα Rheinmetall. Ε ουτε μια κανονικη βολη δεν καναμε, τι εμαθα απο αυτο, να ακολουθω το αεροπλανο με το σκοπευτικο? Για να μη μιλησω μετα που με πηραν στην ΠΦ και το μονο που εμαθα εκει ηταν να κανω cheerleading με τα οπλα (και να προσπαθω με καθε τροπο να μην τραμπουκιζω τους νεους, οπως μου ειχε ρητα ζητηθει να κανω απο στελεχη). Οποτε σε κανονικες συνθηκες θα αντιμετωπισω τον κινδυνο με την δυναμη του εντυπωσιασμου χτυπωντας το οπλο μετα απο στροφη στον αερα σε προσοχη ξερωγω? 😅 Οποτε ναι, μισθοφορικος κι ας πανε οσοι το γουσταρουν τρελα για να εχει και νοημα στην τελικη. Τωρα οσον αφορα τον TS, θα πω κι εγω πως το προβλημα εν προκειμενω δεν ειναι ο στρατος per se. Υπηρχε η επιλογη του Ι5, η οποια μαλιστα σου προταθηκε απο τους αρμοδιους, την οποια δεν δεχθηκες. Το προβλημα ειναι οι παραγοντες που σε εκαναν να μην δεχθεις την ιδανικη συνθηκη με βαση τις διεγνωσμενες ιδιαιτεροτητες που αντιμετωπιζεις. Το να ειναι καποιος στο φασμα και να επιλεγουν οι γονεις του να μην του κανουν ευκολο το να παρει Ι5, προσωπικα το βρισκω σχεδον εγκληματικο. 8
poulinos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 7 minutes ago, Ntinaras said: Ο στρατος εχει φτιαχτει γι αμυνα και αποτρεπτικοτητα, αλλα διοικειται ετσι οπως ειναι, για πελατειακους λογους. καμια αντιρρηση.η πραξη μας νοιαζει. στην θεωρια ειμαι αμφιβιος καταδρομεας.στην πραξη ...
mariosnik_ Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Διάβασα το 1/3 του κειμένου σου. Όχι ότι σε υποτιμώ εσένα ή τα γραφόμενα σου, απλά δεν είχε νόημα να συνεχίσω να διαβάζω. Στο απάντησαν ήδη. Επέλεξες να μην λάβεις απαλλαγή και να καταταχθείς στον στρατό, πήρες το μάθημα σου λοιπόν και την εμπειρία. Σίγουρα θα απέκρυψες καλά και τι έχεις διότι εάν εντοπίσουν ότι έχεις πρόβλημα σου βάζουν το Ι που πρέπει. Δεν ρισκάρει με τίποτε ο στρατός να βάλει άτομα με χρονιες παθήσεις με το ζόρι διότι μετά μπορεί να τους τρέχεις και να έχουν πρόβλημα ποινικό και αστικό. Για να καταλάβεις, άτομο που είχε σπάσει το πόδι του και είχε αναρρώσει λίγο πριν μπει στρατό. Απλά τους ανέφερε ότι είχε αυτό το πρόβλημα όταν πήγε στο κέντρο νεοσυλλέκτων και τον έβγαλαν Ι4. Άλλο άτομο χωρίς καν πρόβλημα, γενικά αδύναμος και κοκκαλιαρης, τους είπε για πλατυποδια και κάποιο θέμα σαν την δυσλεξία και είχε βγει Ι3 αοπλο η Ι4 δεν θυμάμαι ακριβώς. Άλλο άτομο είχε κατάθλιψη αλλά δεν είχε διαγνωστεί επίσημα. Πήγε στρατο και ήθελε να τελειώνει για να βρει δουλειά. Εκεί τον τσιμπισαν από τα ερωτηματολόγια που έγραφαν στην αρχή και τον έστειλαν στο ψυχιατρικό για εξέταση. Εκεί αγχωθηκε περισσότερο και επειδή το πήρε πρέφα ο ψυχίατρος του έδωσε 6μηνη αναβολή παρά την θέληση του. Πήγε σπίτι όπου εφαγε κραξιμο από γονείς γιατί μίλησε στον ψυχιατρο και τώρα πως θα ξεμπλέξει για να βρει δουλειά. Για να μην γράφω πολλά, πήγε σε ψυχιατρο, του βρήκε βαριά κατάθλιψη, αντιμετώπισε πολλά θέματα τα επόμενα χρόνια αλλά έστρωσε με τα φάρμακα όπου χωρίς αυτά μπορεί να είχε αυτοκτονήσει. Όσο για τον στρατό συμπλήρωσε 2 έτη αναβολών και στο τέλος τον έβγαλαν Ι5. Εσυ τώρα με τέτοιες χρονιές παθήσεις πηγες στρατό, ε δεν σου φταίει κανένας. Γενικά υγιές περιβάλλον εκεί μην περιμένεις να βρεις. 7
poulinos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 13 hours ago, GrekSoul said: είναι ότι οι γονείς μου δε μου έδωσαν επιλογή. (η επιλογή ήταν ή στρατός ή βγάλε άκρη μόνος σου στη ζωή) θα ακουστω λιγο κακος αλλα αυτoι δεν θεωρουνται γονεις.απειροι γονεις τρωνε κολληματα οτι πρεπει το παιδι τους να παει φανταρος για χ ψ λογους. βεβαια everything pays back και θα το βρουν μπροστα τους 5 hours ago, cpc464 said: Αυτό δεν ξέρω από πού προκύπτει, όσες φορές το έχω συζητήσει με φίλους καλά δεν πέρασε κανείς, μάλιστα αφού γίναμε πολίτες είχαμε και κοινούς εφιάλτες πως έπρεπε να ξαναπάμε να κάνουμε άλλη μια θητεία και πεταγόμασταν από τον ύπνο, ποσες φορες το εχω δει αυτο το ονειρο Επεξ/σία 11 Μαϊου από poulinos
BertaJourdan Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Παντως και εγω ακομα, μετα απο τοσα χρονια, οταν ειμαι στην προσωπικη μου ζωη αγχωμενος βλεπω τετοια ονειρα.
Dante80 Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πριν από κάτι χρόνια είχαμε κάνει μια κουβέντα στην παρέα για την θητεία μας, και νομίζω πως αυτό το όνειρο πρέπει να το έχουμε δει όλοι οι παρόντες...😅😂 Στον OP, έχεις απόλυτο δίκιο. Ο στρατός είναι απολύτως ακατάλληλος για νευροαποκλίνοντα άτομα (και για κληρωτούς γενικώς, αλλά άλλη κουβέντα αυτή). Δυστυχώς αυτό το μάθημα το έμαθες με την δύσκολη, βιωματική μέθοδο. Καλά κάνεις και το γράφεις, μπορεί το θέμα σου να βοηθήσει κάποιον να μην κάνει το ίδιο λάθος. 3 hours ago, kogba said: Ναι, συγνώμη που μου ξέφυγαν οι γυναίκες. Φυσικά, γιατί τι έχουν , και πρέπει να εξαιρούνται; 7 hours ago, kogba said: Καμία αντίρρηση, ότι θέλει και αισθάνεται ο καθένας. Αλλά: Σε περίπτωση πολέμου, όλοι όσοι δεν υπηρέτησαν ή έκαναν εναλλακτική θητεία, να πάνε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην πρώτη γραμμή. Δλδ για να καταλάβω...σε περίπτωση πολέμου, υποχρεωτικά στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να στείλουμε αυτούς που δεν έχουν εκπαιδευτεί στον πόλεμο. Τα άτομα δλδ που έχουμε πιστοποιήσει επίσημα πως δεν μπορούν/πρέπει να εκπαιδευτούν (ι5), και τα άτομα που δεν μπορούσαν να εκπαιδευτούν ως κληρωτοί (γυναίκες, πως σου ξέφυγαν αυτές πράγματι ρε φίλε!) Γράψε ένα δοκίμιο για το θέμα, θα έχει απήχηση στην ηγεσία του στρατεύματος. Επεξ/σία 11 Μαϊου από Dante80 5 1
Bitbit Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 3 hours ago, jimis_vts said: Δεν είσαι στο Βέλγιο σύνορα με Λουξεμβούργο. Είσαι με Τουρκία Σκόπια, Αλβανία κλπ. Φυσικά και πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Άποψη μου πάντα. πο πο, αυτό το επιχείρημα που χρησιμοποιούν όλοι σε τέτοιες συζητήσεις. δεν υπάρχει περίπτωση να μας κάνουν πόλεμο, μή φοβάσαι. Γιατί να το κάνουν άλλωστε; Αφού οι "Ελληνικές" κυβερνήσεις τους δίνουν ό,τι ζητήσουν. Ποια Σκόπια; Γιατί δε τα λες με το κανονικό τους όνομα; Αυτο που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος αλλά εμείς στρουθοκαμηλιζουμε Πάλι καλά που είχαμε στρατό και μας φοβηθήκανε και δε πήρανε αυτό που θέλανε. 3 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, GrekSoul είπε Edit: Να προσθέσω και ως queer άτομο ότι η ομοφοβία που θα συναντήσεις εντός μονάδος, αν ήταν κακή έξω στη κοινωνιά, ε που να δεις μέσα στο στρατόπεδο πόσο closeted και προσεκτικός/κή πρέπει να είσαι. Άλλος ένας λόγος που δεν μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου με κανέναν Θα σταθω σε αυτο. Για ενα περιεργο λογο, ειχα διαφορετικη εμπειρια. Ειχαμε στην μοναδα ενα παιδι που ηταν εξαιρετικα θυληπρεπης, πρωι πρωι βρωμοκοπαγε ο θαλαμος γυναικεια αρωματα γιατι ενα τα μποτε του. Απλα ηταν τυπικος στις υπηρεσιες του και σαν ατομο πολυ καλο οποτε δεν υπηρξε κανενα προβλημα ειτε με στρατιωτη ειτε με στελεχος. Δεν λεω οτι ειναι στανταρ αυτο στο στρατο, απλα εγω αυτη την εμπειρια ειχα. Εγω υπηρετησα στα 32 μου μετα απο διδακτορικο. Ημουν σειρα με τα στελεχη παρα με τους φανταρους. Σε γενικες γραμμες καλη εμπειρια παρα τις δυσκολιες. Ο στρατος για εμενα ηταν σχολειο γιατι γνωρισα κοσμο που δεν ειχα γνωρισει ξανα στη ζωη μου, εμαθα τα ορια μου και εμαθα να χειριζομαι δυσκολες καταστασεις. Απο στρατιωτικες γνωσεις και εμπειριες μερικες βολες και τα ΣΠΕΝ. Επεξ/σία 11 Μαϊου από OxiGiannisGiannakis
mourouzis2005 Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) Νομιζω οτι οι γονεις σου ειχαν μεγαλο θεμα να εκπληρωσεις τη θητεια σου κυριως γιατι εισαι queer και οχι σαν αποδειξη οτι μπορεις να αντεπεξελθεις σαν αυτιστικος σε τοσο εχθρικο περιβαλλον. Αν αυτο συμβαινει το 2024 κατι πολυ λαθος συμβαινει στις ελληνικες οικογενειες. Επεξ/σία 11 Μαϊου από mourouzis2005
kogba Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Δλδ για να καταλάβω...σε περίπτωση πολέμου, υποχρεωτικά στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να στείλουμε αυτούς που δεν έχουν εκπαιδευτεί στον πόλεμο. Τα άτομα δλδ που έχουμε πιστοποιήσει επίσημα πως δεν μπορούν/πρέπει να εκπαιδευτούν (ι5), και τα άτομα που δεν μπορούσαν να εκπαιδευτούν ως κληρωτοί (γυναίκες, πως σου ξέφυγαν αυτές πράγματι ρε φίλε!) Γράψε ένα δοκίμιο για το θέμα, θα έχει απήχηση στην ηγεσία του στρατεύματος. Αυτή είναι η γνώμη μου, εσύ έχεις την δική σου. Δεν είμαι πολιτικά ορθός και εμετικός, για να εξηγούμαι. Έχω γνώμη, την λέω, όπως έχεις και εσύ. Ούτε σχολίασα κάποιον συγκεκριμένα, εξέφρασα την άποψή μου. Επεξ/σία 11 Μαϊου από kogba 2
filipN Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 7 ώρες πριν, poulinos είπε τιποτα.και τελειωσα ειδικες δυναμεις. ενα ματσο κομπλεξικα μηδενικα που νιωθουν ωραια επειδη εχουν το πανω χερι.εφαγα πολλους αχρηστους στο στρατο. δεν ειναι ολοι αλλα ενα μεγαλο ποσοστο. δεν θα πρεπε να ειναι υποχρεωτικο.ας πληρωνει το κρατος να εχει στρατιωτες.και οποιος εχει παει φανταρος ουτε εμαθε να πολεμαει κτλ.αν καποιος πει το αναποδο δεν πηγε φανταρος. - Αυτά που αναφέρεις για τις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων δεν ισχύουν. Ίσως να έπεσες σε κάποια μονάδα που είχε εκείνη την εποχή κακή διοίκηση, πράγμα πολύ σπάνιο σε αυτές τις μονάδες. Spoiler - Είμαι μεγαλύτερος στην ηλικία και είχα την τύχη να πάω στο στρατό όταν έμπαινα στα 24. Υπηρέτησα περισσότερους μήνες από σένα και είχα την τύχη να βρεθώ στον Ασπρόπυργο για 15 ολόκληρους μήνες, όταν υπήρχε εκεί Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών, ή Σχολή Αλεξιπτωτιστών και το Ε.Τ.Α. Κομπλεξικά μηδενικά υπήρχαν ελάχιστα και σε όχι τόσο μάχιμες θέσεις (2ο Γραφείο, Λόχος Διοίκησης, κλπ). Όσον αφορά τους καταδρομείς που υπηρετούσαν τη θητεία τους, ακόμα και αυτοί που είχαν αποσπασθεί στη Λέσχη Αξιωματικών είχαν πολύ καλή εκπαίδευση και φυσικά ήταν όλοι ικανοί για πόλεμο. - Δεν νομίζω να άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα τα επόμενα χρόνια και να μην έμαθα τίποτα αν και συμμετείχα σε εκδηλώσεις της Αερολέσχης Αθηνών όπου συναντούσα επαγγελματίες καταδρομείς για πάνω από 20 χρόνια…
kogba Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Ο στρατός είναι σαν την κοινωνία, αντίγραφο. Δεν λειτουργεί πολύ σωστά κανένα από τα δύο, για διάφορους λόγους. 4
poulinos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 48 minutes ago, filipN said: - Αυτά που αναφέρεις για τις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων δεν ισχύουν. Ίσως να έπεσες σε κάποια μονάδα που είχε εκείνη την εποχή κακή διοίκηση, πράγμα πολύ σπάνιο σε αυτές τις μονάδες. Hide contents - Είμαι μεγαλύτερος στην ηλικία και είχα την περασα και απο τον ασπροπυργο για τεστ αλεξιπτωτιστων.και απο μεγαλο πευκο για λοχιας κτλ. κοιταγαν να μας ψαρωσουν με τον πυργο κτλ γιατι ετσι τους ειπαν παμε ενα ενα. ας πουμε για τους φανταρους.οτι εκανες και εκανα και καναμε 5 πραγματα και 10 πραγματα δεν σε, με ,μας κανει στρατιωτες.ειναι σαν να λες οτι εκανες μισο χρονο καρατε και εμαθες καρατε. ή οπως μας ελεγαν οταν εκανα μαθηματα για αεροπλανο.οτι μετα τις 25 ωρες που θα εχετε παρει το πτυχιο δεν σημαινει οτι ξερετε να πετατε.απλα δεν σπατε το αεροπλανο.οτι εριξες (οχι εσυ αλλλα γενικα) 3 φορες χειροβομβιδα εκανες 2 πορειες ,εριξες 10 γεμιστηρες και εκανες ενα παρμενιων και αγγαρεια στα σχοινακια δεν σημαινει οτι εγινες στρατιωτης με value. οτι ανεβαινω την πεντελη δεν σημαινει οτι εγινα ορειβατης. μεσα σε 18 μηνες και 10 πραγματα που καναμε απλα πηραμε μια ιδεα.ειναι σαν τα μαθηματα στο αμαξι.κανεις 20 μαθηματα και παιρνεις διπλωμα δεν ξερεις να οδηγεις, αλλα ξερεις να μην σκοτωσεις κανεναν. αν οι 18 μηνες ηταν εκπαιδευση και οχι χαμαλικι τοτε θα συζητουσαμε αλλιως. οτι ο φανταρος εκανε 15 αλματα στατικου ιμαντα στο στρατο δεν τον κανει αλεξιπτωτιστη. οτι ο ουκ κανει καταδυσεις δεν σημαινει οτι μαμαει και δερνει στις ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ.εμαθε να κανει αυτα που θελει ο στρατος και ειναι πολυ κατωτερος σε εμπειρια ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ απο πολλα ατομα εκει εξω αλλα πολυ ανωτερος σε συγκεκριμενες πολεμικες αποστολες.απλα εμαθε να κανει καταδυσεις συγκεκριμενου τυπου για συγκεκριμενες αποστολες. παμε στους μονιμαδες. υπαρχουν ατομα που ειναι πραγματι πολεμιστες να το πω χυμα, με μεγαλη εμπειρια.και υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο που πηραν 10 πτυχια και μετα ελιωσαν σε ενα γραφειο απλα κανοντας ενα αλμα συντηρησης και μια καταδυση συντηρησης το 6μηνο. οπως καταλαβες δεν μπορει ολοι να ειναι μαχιμοι.καποιοι ανελαβαν γραφεια.στον λοχαγο μου ,που απλα ειχε βαρεθει την ζωη του του εκανα μαθηματα word,excel .οποτε οτι οι μονιμαδες ειναι πχ 500.000 παιζει ο ενας στους 50 να ειναι μαχιμος. δεν συζηταω για ποσα ατομα μπηκαν στρατο καθαρα για θεμα μονιμοτητας πχ εποπ κτλ. λυση αναγκης. το ιδιο και στην αστυνομια βεβαια που το βλεπεις καθε μερα εξω. η εκπαιδευση θελει χρονο και αφοσιωση. αυτος που κοβει κλησεις παιζει να κοβει κλησεις για 10 χρονια επειδη αυτη ειναι η αναγκη.ο αλλος να ειναι στο γραφειο διαβατηριων κτλ οποτε και στο στρατο ενα πολυ μεγαλο ποσοστο πρεπει να αναλαβει ολα τσ υπολοιπα.γραφεια κτλ κτλ και οπως εγραψα σε παρελαση στην σαμο μπηκαν απλοι καταδρομεις σαν ουκ για το φαινεσθαι. Επεξ/σία 11 Μαϊου από poulinos 2 1
doubleh Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Πήγα στρατό στα 27. Απέκτησα ένα προβλημα στο στομάχι λόγω ηλικιών ιατρικών αγωγών. Γνώρισα κ 2 φίλους σε 2 χρόνια. Συνήθως γνώριζα περισσότερους ανα 2 χρόνια. Μια μλκια κ μισή είναι ο στρατός. Με πολλά κομπλεξικα άτομα. Δεν μαθαίνεις κάτι ουσιαστικό όσον αφορά το στρατό/ πόλεμο. Όποιος θέλει συναναστροφες με άτομα που δεν θα συναντούσε αλλιώς, ας πάει να ανοίξει παρέες με λοατκι, γύφτους, πακιστανους κλπ. Ούτε κανείς μαθαίνει να τρώει λόγω του στρατού. Το σώμα αλλάζει κ οι διατροφικές συνήθειες καθώς μεγαλώνουμε. Ακόμα κ αυτοί που δεν έχουν πάει φαντάροι. Όλοι οι "λόγοι ή τα καλά να πάμε στρατό είναι απλά τα κρεμασταρια της αλεπούς. Άμα τα φτάναμε (να το αποφύγουμε) δεν θα τα λέγαμε, ποσω μάλλον πιστευαμε.
vasilllis Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Φτασαμε 12 χρονια υποχρεωτικης παιδειας και το επιπεδο γνωσεων των Ελληνων οσο παει και φθινει! Σε 1,5 χρονο τι ακριβως θελετε να μαθετε?Οσοι θελουν μαθαινουν! οσοι μπορουν παλευουν. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις