Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Ο στρατός κάτι σου μαθαίνει. Αν θα πρεπε να ήταν υποχρεωτικό?? Ίσως... Για εμένα ναι. Ας έπαιρνες Ι5. Σου δίνει την επιλογή και θεωρώ πως εν μέρη σέβονται την πάθηση σου.

Δεν εχουν να σεβαστουν κατι. Τα αυτονοητα ειναι αυτονοητα - δε χρειαζονται σεβασμο. 

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ενα απο τα λιγα που εμαθα στον στρατο (99 ΣΤ ΕΣΣΟ με 6 χρονια αναβολη πριν)

ειναι οτι, ειναι χασιμο χρονου και ειδικα αν μπεις στα 25 οπως εγω (και πολλοι αλλοι) δεν εχεις να μαθεις τιποτα.

Σπασιμο νευρων απο πιτσιρικια 18-19 χρονων που νομιζουν οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο.

Βεβαια ο Στρατός που πηγα εγω (και σιγουρα οι πιο πριν απο εμενα) δεν πρεπει να εχει καμια σχεση με τον Στρατο σημερα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο στρατός είναι τόσο εύκολος -πλέον- στο να παραληφθεί αν αυτό πραγματικά θέλεις ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ αν υπάρχει πραγματικός λόγος, σωματικός ή πνευματικός, που ειλικρινά δεν μπορώ να δικαιολογήσω στο ελάχιστο τα παράπονά σου. Επίσης οι επιπτώσεις του i5 είναι πραγματικά μηδαμινές για το 99.5% των επιλογών σου στο μέλλον.

Με διαγνωσμένες παθήσεις στο φάσμα, το να πας φαντάρος, ήταν καθαρά δικό σου λάθος, καθότι τα ΠΑΝΤΑ μέσα στο στρατό είναι επιβαρυντικά για την κατάσταση σου, και το ήξερες πολύ καλά πριν πας.

Το οτι ο πατέρας σου δε δέχεται "ο γιος του να μην πάει φαντάρος" , παρότι δεν είναι σε θέση να πάει, δεν είναι πρόβλημα του στρατού, ούτε του συστήματος του στρατού. Ο στρατός είναι ΣΤΡΑΤΟΣ, δεν είναι φτιαγμένος για να σε διευκολύνει, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Είχες δικαίωμα να βγεις Ι5 πριν καν παρουσιαστείς, μπορούσες οποιαδήποτε στιγμή να πάρεις το I5 ΑΦΟΥ παρουσιάστηκες, μάλιστα ο ειδικός σου συνέστησε να το κάνεις, και εσύ επέλεξες να μην το κάνεις. Μόνο με τον εαυτό σου μπορείς να τα βάλεις, και με την οικογένεια σου που αρνείται να αποδειχτεί οτι κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα κάνεις. Αν ήσουν κουλός και σε έστελναν για ορειβασία, δε θα έφταιγε το βουνό που είναι απότομο και δε σε άφησε να ανέβεις.

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 14
Δημοσ.

Και εγώ θεωρω ότι ο στρατός στη. Ελλάδα είναι για τον π….αφου δεν έμαθα και τίποτα στρατιωτικό για μοντέρνο πόλεμο.

αλλα για να είμαστε δίκαιοι το θέμα πρέπει να αλλάξει τίτλο ώστε να καταδείξει το πραγματικό πρόβλημα

«Νευροδιαφορετικότητα και η εμπειρία μου σε ελληνική οικογένεια»

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο στρατός είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας,βέβαια στην δεύτερη δεν έχεις λοχαγό άλλα προϊστάμενο,επενδυτή η πελάτη, διαλέγεις και παίρνεις, εγώ έκανα 18 μήνες με Ι1 και πέρασα δύσκολα γιατί είχα κακούς αξιωματικούς και σαν βαρυοπλίτης έπρεπε να κουβαλάω και κάτι με τριπλό βάρος από το G3,πέρασα καλά? σίγουρα όχι, έμαθα κάτι?, ναι, έμαθα να κάνω πέρα τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή μου και να διεκδικώ ότι μου ανήκει όπως και να μάχομαι για τα δικαιώματά μου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, jimis_vts said:

Ο στρατός κάτι σου μαθαίνει. Αν θα πρεπε να ήταν υποχρεωτικό?? Ίσως... Για εμένα ναι. Ας έπαιρνες Ι5. Σου δίνει την επιλογή και θεωρώ πως εν μέρη σέβονται την πάθηση σου.

τιποτα.και τελειωσα ειδικες δυναμεις. ενα ματσο κομπλεξικα μηδενικα που νιωθουν ωραια επειδη εχουν το πανω χερι.εφαγα πολλους αχρηστους στο στρατο. δεν ειναι ολοι αλλα ενα μεγαλο ποσοστο. δεν θα πρεπε να ειναι υποχρεωτικο.ας πληρωνει το κρατος να εχει  στρατιωτες.και οποιος εχει παει φανταρος ουτε εμαθε να πολεμαει κτλ.αν καποιος πει το αναποδο δεν πηγε φανταρος.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, GrekSoul είπε

...
..

.

Οι γονείς σου δεν έχουν καμία υποχρεώση να σε ταίζουν από ένα σημείο και μετά και εσύ δεν έχεις καμία υποχρεώση να κάνεις αυτό που θέλουν.

Κάνατε μια άτυπη "συμφωνία" που βόλευε και τους 2. Τα παρακάτω περι του θέματος γονείς είναι να χαμαε να λέγαμε.

Προσωπικά μου ακούγεσαι ότι ψάχνεις να κλαφτείς για τις επιλογές σου όταν δε σου βγήκε το παιχνίδι όπως το ήθελες. Ακούγεται ίσως σκληρό αλλά αλλά έστι είναι.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kogba είπε

Καμία αντίρρηση, ότι θέλει και αισθάνεται ο καθένας. 

Αλλά:

Σε περίπτωση πολέμου, όλοι όσοι δεν υπηρέτησαν ή έκαναν εναλλακτική θητεία, να πάνε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην πρώτη γραμμή. 

Αρα ολα τα ι5 και ολες οι γυναικες?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ως (γελοίο το ξέρω) παράδειγμα θα σου πω αυτό του αδερφού μου όπου ενώ πριν πάει στο στρατό (που δεν πήγε και πιτσιρικάς) δεν έτρωγε όχι απλά ξαναζεσταμένο φαγητό αλλά ούτε καν φρεσκομαγειρεμένο που απλά είχε κρυώσει, μια χαρά μετά τον στρατό "αμβλύνθηκαν" οι επιθυμίες/επιλογές του. Αυτό θα το μάθαινε μόνο στο στρατό;

Ομολογώ, αν και θα πήγαινα τόσο μακριά να το άλω στα θετικά τους στρού, και εγω μονο μετά το Στρατό άρχισα να τρωω φακες. και να πω την αλήθεια πλέον θα έλεγα μου αρέσουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BertaJourdan είπε

Ενα απο τα λιγα που εμαθα στον στρατο (99 ΣΤ ΕΣΣΟ με 6 χρονια αναβολη πριν)

ειναι οτι, ειναι χασιμο χρονου και ειδικα αν μπεις στα 25 οπως εγω (και πολλοι αλλοι) δεν εχεις να μαθεις τιποτα.

Σπασιμο νευρων απο πιτσιρικια 18-19 χρονων που νομιζουν οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο.

Βεβαια ο Στρατός που πηγα εγω (και σιγουρα οι πιο πριν απο εμενα) δεν πρεπει να εχει καμια σχεση με τον Στρατο σημερα.

Που να δεις αν μπαίνεις στα 30 με διδακτορικό και να σου ζητάει συμβουλές ο ταγματάρχης σου που μόλις ξεκίνησε το δικό του...

και μιλάω για το 2017...

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

τιποτα.και τελειωσα ειδικες δυναμεις. ενα ματσο κομπλεξικα μηδενικα που νιωθουν ωραια επειδη εχουν το πανω χερι.εφαγα πολλους αχρηστους στο στρατο. δεν ειναι ολοι αλλα ενα μεγαλο ποσοστο. δεν θα πρεπε να ειναι υποχρεωτικο.ας πληρωνει το κρατος να εχει  στρατιωτες.και οποιος εχει παει φανταρος ουτε εμαθε να πολεμαει κτλ.αν καποιος πει το αναποδο δεν πηγε φανταρος.

Δεν είσαι στο Βέλγιο σύνορα με Λουξεμβούργο. Είσαι με Τουρκία Σκόπια, Αλβανία κλπ. Φυσικά και πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Άποψη μου πάντα.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, GrekSoul είπε

Ο στρατός για κάποια άτομα είναι μία όμορφη, αξέχαστη εμπειρία, με όσες και οι δυσκολίες που εμπεριέχονται σε αυτήν. Ίσως και μονιμοποίηση να περνάει ως ιδέα στο μυαλό τους.

Αυτό δεν ξέρω από πού προκύπτει, όσες φορές το έχω συζητήσει με φίλους καλά δεν πέρασε  κανείς, μάλιστα αφού γίναμε πολίτες είχαμε και κοινούς εφιάλτες πως έπρεπε να ξαναπάμε να κάνουμε άλλη μια θητεία και πεταγόμασταν από τον ύπνο, τώρα για μονιμοποίηση ένα έχω να πω,πρέπει να είσαι πολύ περιορισμένης ευθύνης για να πας χαμηλόβαθμος στον στρατό, τα λεφτά που έβγαζε ο χειρότερος από εμάς σαν πολίτης ο ΕΠΥ και ο υπαξιωματικός δεν τα έβλεπε ούτε στον ύπνο του,μάλιστα σε φίλο μου του απαγόρεψαν να αφήνει το αμάξι του μέσα στο τάγμα γιατί ήταν καλύτερο από του διοικητή!.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αρα ολα τα ι5 και ολες οι γυναικες?

Ναι, συγνώμη που μου ξέφυγαν οι γυναίκες. Φυσικά, γιατί τι έχουν , και πρέπει να εξαιρούνται; 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, jimis_vts said:

Δεν είσαι στο Βέλγιο σύνορα με Λουξεμβούργο. Είσαι με Τουρκία Σκόπια, Αλβανία κλπ. Φυσικά και πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Άποψη μου πάντα.

αν ο στρατος ειχε φτιαχτει για να μαθεις για πολεμο κτλ τοτε θα ηταν 3 4 μηνες και καθε μερα θα εκανες διαφορες εκπαιδευσεις.ενω στην πραξη κανεις αγγαρειες και δουλειες των απο πανω και μεσα σε ολα αυτα κανεις και 5 ασκησεις.αυτο δεν ειναι εκπαιδευση ειναι κοροιδια.ποσες σφαιρες δηλαδη εριξες και εμαθες? πηγες  5 6 φορες και εριξες και 200 σφαιρες συνολο και αυτο σε κανρ να ξερεις να χειριζεσαι οπλο? και το ξαναλεω.εκανα 18 μηνες και ημουν ειδικες δυναμεις. σκατα με φραουλες η εκπαιδευση.  2 μηνες που περασα απο πεζικο λογω ειδικοτητας 10 φορες χειροτερα

αγγαρεια ,σκοπια,υπνο. ετσι γινονται οι στρατιωτες? 18 μηνες κυριολεκτικα χαμενοι.αυτα που εμαθα 18 μηνες θα μπορουσα να τα ειχα κανει το πολυ σε δυο βδομαδες.ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε. ψαχνουν  τα κοροιδα για να γινουν τα σκλαβακια του καθε κομπλεξικου καραβανα που ειναι χειροτερος και πιο δημοσιος υπαλληλος απο οποιονδηποτε.  ατομα ρεμαλια που αμα γινει πολεμος ουτε τα κορδονια τους δεν θα ξερουν να δεσουν.οχι ολοι.αλλα ενα μεγαλο ποσοστο.δεν μιλαω για ψευτικες παρελασεις που εβαζαν απλα ατομα να κανουν τους ΟΥΚ στην παρελαση για τα ματια του κοσμου.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 13
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν ο στρατος ειχε φτιαχτει για να μαθεις για πολεμο κτλ τοτε θα ηταν 3 4 μηνες και καθε μερα θα εκανες διαφορες εκπαιδευσεις.ενω στην πραξη κανεις αγγαρειες και δουλειες των απο πανω και μεσα σε ολα αυτα κανεις και 5 ασκησεις.αυτο δεν ειναι εκπαιδευση ειναι κοροιδια.ποσες σφαιρες δηλαδη εριξες και εμαθες? πηγες  5 6 φορες και εριξες και 200 σφαιρες συνολο και αυτο σε κανρ να ξερεις να χειριζεσαι οπλο? και το ξαναλεω.εκανα 18 μηνες και ημουν ειδικες δυναμεις. σκατα με φραουλες η εκπαιδευση.  2 μηνες που περασα απο πεζικο λογω ειδικοτητας 10 φορες χειροτερσ

αγγαρεια ,σκοπια,υπνο. ετσι γινονται οι στρατιωτες? 18 μηνες κυριολεκτικα χαμενοι.αυτα που εμαθα 18 μηνες θα μπορουσα να τα ειχα κανει το πολυ σε δυο βδομαδες.ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε. ψαχνουν  τα κοροιδα για να γινουν τα σκλαβακια του καθε κομπλεξικου καραβανα που ειναι χειροτερος και πιο δημοσιος υπαλληλος απο οποιονδηποτε.  ατομα ρεμαλια που αμα γινει πολεμος ουτε τα κορδονια τους δεν θα ξερουν να δεσουν.οχι ολοι.αλλα ενα μεγαλο ποσοστο.δεν μιλαω για ψευτικες παρελασεις που εβαζαν απλα ατομα να κανουν τους ΟΥΚ στην παρελαση για τα ματια του κοσμου.

Ο στρατος εχει φτιαχτει γι αμυνα και αποτρεπτικοτητα, αλλα διοικειται ετσι οπως ειναι, για πελατειακους λογους.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...