Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και από μένα, σίγουρα ο στρατός δεν είναι για όλους και προφανώς εσύ δεν έπρεπε να πας. Το λάθος που έκανες για μένα όμως ήταν πως εφόσον γνώριζες το κόλλημα των δικών σου έπρεπε να είχες ψαχτεί να βρεις μία δουλειά για να είσαι ανεξάρτητος. (και να άλλαζες και τόπο κατοικίας ακόμα καλύτερα) Έτσι θα έγραφες κανονικότατα και γονείς και στρατό

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Ducatista said:

Σου είπε κανείς ότι είμαι 25; Μετά από 2 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά άλλαξε και ήταν μόνο στελέχη... Και ναι έχεις δίκιο είμαι Ροδίτης και επέλεξα να πάω ειδικές δυνάμεις αντί για πεζικό.. όσο για το τέντωμα θυμούνται ακόμη εκεί αν ρωτήσεις τον υπαξιωματικό που έβαλα στον κάδο με το κεφάλι κάνε μια ερώτηση να τσεκαρεις....

Toτε μην γκρινιάζεις καλά το έφαγες το τέντωμα, εαν δεν ήθελες το τιμημένο πεζικό σε περίμενε, όσο για τους δράκους και τους κάδους άσε να τα λες στους νεους και να χαίρονται. 

Η τολμωνίκη δεν είναι να φοριέται απο όλους

Επεξ/σία από cyberguy
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, cyberguy είπε

Toτε μην γκρινιάζεις καλά το έφαγες το τέντωμα, εαν δεν ήθελες το τιμημένο πεζικό σε περίμενε, όσο για τους δράκους και τους κάδους άσε να τα λες στους νεους και να χαίρονται. 

Η τολμωνίκη δεν είναι να φοριέται απο όλους

Κανένας δράκος φίλε μου... Αλλά δεν τρέχει και τίποτα αν δεν με πιστεύεις απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι δεν έφτασα 41 για να λέω δράκους σε ένα φόρουμ τεχνολογίας άλλωστε τα γεγονότα μένουν και στην κάλαθο ξέρουν..  την καλημέρα μου

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2024 στις 8:37 ΠΜ, GrekSoul είπε

Λόγω επίσης των νευροπαθήσεων μου και του άγχους μου, δεν μου έδωσαν όπλο, αλλά τους ζήτησα προσωπικά να ΜΗΝ με στείλουν με απαλλαγή. Και μπορεί να ήθελα να το "ζήσω" αρχικά σαν εμπειρία, αλλά ο μεγαλύτερος λόγος, είναι ότι οι γονείς μου δε μου έδωσαν επιλογή. (η επιλογή ήταν ή στρατός ή βγάλε άκρη μόνος σου στη ζωή)

Λοιπόν, να σου πω ότι κι εμένα οι γονείς ήταν ανένδοτοι στο να μην πάω στρατό. Τα μάζεψα κι έφυγα από το σπίτι κάποιες μέρες πριν χωρίς να ξέρουν τίποτα, κυριολεκτικά νύχτα. Πήγα σε ξενοδοχείο Αθήνα κοντά στο φρουραρχείο. Ήμουν έτοιμος να κάνω τις διαδικασίες αναβολής-απαλλαγής μέσω φρουραρχείου. Φυσικά στο μεσοδιάστημα οι γονείς "έσπασαν". Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί μου και να μου ζητήσουν να γυρίσω πίσω. Τελικά έκανα μόνος μου τη διαδικασία πρώτης αναβολής για ψυχολογικά μέσω φρουραρχείου και έπειτα γύρισα σπίτι. Στην δεύτερη αναβολή είχα πάει με τη μάνα μου μαζί (αυτή που αρχικά ήταν ανένδοτη). Κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Περιττό να πω ότι ήταν με την ουρά στα σκέλια και γενικά, από τότε ως σήμερα, η συμπεριφορά του πατέρα μου (ναι, εκεί είχα το "θέμα" κι εγώ) υπήρξε τελείως διαφορετική απέναντί μου. Βοήθησε βέβαια ότι οικονομικά ανέβηκα πολύ με τη δουλειά μου και συνεχίζουμε να μένουμε όλοι μαζί έχοντας βελτιωθεί απόλυτα οι σχέσεις μας.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.

Μία πραγματικά άχρηστη διαδικασία. Κανένα το νοημα της θητείας πλέον, εντελως χαμένος χρόνος, καμια ουσιαστική γνώση, παρά μονο ταλαιπωρία.

Κάποιος μπορει να υπέθετε οτι ο μονος λογος υπαρξης της θητείας ειναι οι υπηρεσίες (σκοπιές κτλ) και η μείωση του ποσοστού ανεργίας.

Πραγματικά αδυνατω να αντιληφθω τον λογο ύπαρξης, αντι να υπάρχει μια 3μηνη θητεία με πραγματική εκπαίδευση που θα μπορουσε να πραγματοποιείτε στα στρατόπεδα κοντα στη πόλη κατοικίας του εκάστοτε στρατευσιμου.

Με κάθε ενσυναίσθηση για τον ts, τον οποιο καταλαβαίνω απόλυτα. Ως στρατευσιμος στο παρελθόν. αναγκάστικα να επεμβω πολλές φορές για να σωσω συναδελφους με ιδιαιτερότητες απο την ανικανοτητα επικοινωνίας "στελεχων".

• Like 5
Δημοσ.

Πάντως σε μονάδα μαυροσκούφηδων αρκετά ζόρικη που ήμουν ένας συφάνταρος που λογικά ήταν ομοφυλόφιλος αλλά ας πούμε ήταν θυληπρεπής ήταν πολύ πιο μάγκας από κάποια άλλα φιδιά μέσα γιωτάδες.

Έκανε τις σκοπιές του κανονικά, δεν έχωνε ποτέ κανέναν και είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Αντιθέτως οι άλλοι ψευτογιωτάδες ήταν στο περιθώριο.

Σίγουρα θα πετύχεις και αυτούς που κοροϊδεύουν αλλά σε έναν χώρο μεταξύ αγνώστων, κερδίζεις τον σεβασμό, δεν σου έρχεται έτσι απλά. Αυτό ισχύει είτε είσαι γκει, είτε στρειτ είτε οτιδήποτε.

Όπως αναφέρανε πολλοί δεν έφταιγε ο στρατός αλλά η οικογένεια. Καλό θα ήταν να μην πας στρατό με τα ζητήματα που έχεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, doctorkostis είπε

Διάβασα το αρχικό ποστ και τα περισσότερα σχόλια. 

Η προσωπική μου άποψη: Το λάθος του συστήματος/στρατού είναι ότι το Ι5 ήταν διαπραγματεύσιμο. Ένα άτομο που με βάση τις υπάρχουσες διατάξεις δε θα έπρεπε να υπηρετήσει για ιατρικούς λόγους είχε τη δυνατότητα να επιλέξει να υπηρετήσει. Οι αποφάσεις των ιατρικών επιτροπών κανονικά δεν πρέπει να επηρεάζονται από το τι θέλει ο στρατεύσιμος.

Το έχω συναντήσει και στη θητεία μου με άτομο εμφανώς ακατάλληλο που λόγω παρεμβάσεων της οικογένειας υπηρέτησε ως Ι1. Ευτυχώς στη μονάδα κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν έπιασε ποτέ όπλο.

Όχι μόνο είναι διαπραγματεύσιμο αλλά αναγκάζει άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και παθολογικά όχι μόνο ψυχολογικά να μπούνε σε μια γραφειοκρατική διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές (καθώς δεν παίρνεις απευθείας απαλλαγή αλλά αναβολή) για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες σε μια χώρα που υποτίθεται έχει αναβαθμιστεί τεχνολογικά και θα μπορούσαν οι γνωματεύσεις των νοσοκομείων να φτάνουν  ηλεκτρονικά στον στρατό. Επίσης με ηλεκτρονική και αυτόματη διαδικασία παρακάμπτεις και όλους τους απατεώνες / ψεύτες.

Τα περισσότερα σχόλια εντωμεταξύ είναι copy paste φταις εσύ σε ένα άτομο με αυτισμό και ADHD που χρειάζεται στήριξη και βοήθεια από την κοινωνία ή ότι θα γίνει ποιο δυνατός από μια δυσκολη εμπειρία άλλο ηλίθιο επιχείρημα λες και όλες οι δυσκολίες αναγκαστικά σου μαθαίνουν κάτι η σε κάνουν χοντρόπετσο οπότε καλοδεχούμενες, στείλτε μου όλα τα χρήματα σας τότε να γίνει λίγο ποιο δύσκολη η ζωή σας να γίνετε και καλύτεροι άνθρωποι περιμένω.

Οι γονείς προφανώς και φταίνε και το επιχείρημα ότι μετά θα 18 είσαι μόνος σου ενήλικας και καληνύχτα στέκει νομικά αλλά ηθικά γιατί να κάνεις ένα παιδί που δεν θες να το δεις να προοδεύει; Γιατί το να αφήσεις στην σημερινή κοινωνία έναν 18 χρόνο μόνο του χωρίς καμία στήριξη σημάνει ότι θα πρέπει να βρει οποία δουλειά βρει και πολύ πιθανόν να παρατήσει σπουδές που θα του εξασφάλιζαν ένα καλύτερο μέλλον, επίσης αν φτάσει 18 χρόνων και είναι ανίκανος φταίνε οι γονείς και η δημόσια εκπαίδευση για την διαπαιδαγώγηση του όχι ο ίδιος δεν αποκτάς μαγικά γνώσεις και εμπειρίες σε μια συγκεκριμένη ηλικία και μετά είσαι ο εαυτός σου.

Το αν είναι χρήσιμη η στράτευση ή όχι και ποιος την έχει μεγαλύτερη την θητεία έχει συζητηθεί πολλάκις και είναι ανούσια συζήτηση και off topic.

Επεξ/σία από apostolosapok
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

@GrekSoul Σε ευχαριστώ για αυτήν τη πολύ όμορφα διατυπωμένη κατάθεση ψυχής. Προσωπικά θεωρώ ότι ο στρατός έχει και χρήσιμες πτυχές αλλά πρέπει να ευαισθητοποιηθεί σε ανάλογα ζητήματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, apostolosapok said:

Τα περισσότερα σχόλια εντωμεταξύ είναι copy paste φταις εσύ σε ένα άτομο με αυτισμό και ADHD που χρειάζεται στήριξη και βοήθεια από την κοινωνία

"Θα βαλτώσεις για 9/10/w/e μήνες από την ζωή σου ψάρακλα, σκουλήκι της υπαίθρου, κατσαρίδα των υπονόμων!!!"
"Ξέρετε, έχω μια διαφορετικότητα μπλα μπλα μπλα."
"Α, τότε, καλύτερα να μην έρθεις να βαλτώσεις."
"Όχι, εντάξει, θα έρθω, αλλά θα σας κράζω, οκ;"
------------------------------------------------------------------------------
Δηλαδή τι παραπάνω στήριξη να χρειάζεται; Του (θεωρούμε ότι δεν ισχύει το "της", καθώς πήρε χαρτί κατάταξης) βγάζουν ένα εμπόδιο από τον δρόμο της ζωής για να συνεχίσει την ζωή του.

Μέσα στο φόρουμ μπορούμε είτε να χαϊδεύουμε αυτιά, είτε να κράζουμε. Τίποτα περισσότερο (τουλάχιστον οι πλείστοι). Δεν είμαστε δημόσια δομή, όπου μόνο σε αυτές μπορεί να λάβει την οποιαδήποτε στήριξη.
Και ναι, ο στρατός είναι ένα μάτσο βαρβάρων (με την δική τους χρησιμότητα βέβαια) οι οποίοι βρίσκονται σε ένα περιβάλλον όπου ευδοκιμεί το γρύλισμα.

Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει (και το οποίο εφάρμοσα ο ίδιος μετά από συμβουλή διοικητού) είναι η κατασκευή απευθείας σύνδεσης αριστερού εξωτερικού ακουστικού πόρου και δεξιού εξωτερικού ακουστικού πόρου, ταχείας κυκλοφορίας, άνευ διοδίων.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1
Δημοσ.

Αγαπητέ επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Μπορεί στο στρατό να βιώνεις κάτι τελείως διαφορετικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι αρνητικό. Οι εμπειρίες δεν είναι πάντα χαρούμενες. Σε αυτή την περίπτωση μαθαίνεις να συνυπάρχεις και μαθαίνεις ότι δεν μπορείς να έχεις πάντα αυτό που θέλεις στην ζωή σου. Είναι σχολείο ο στρατός και σου μαθαίνει πράγματα κοινωνικής φύσεως περισσότερο. Και κυρίως μαθαίνεις ότι δεν πρέπει να τα σκέφτεσαι όλα σε υπερβολικό βαθμό. Όσο αφορά το ΔΕΠΥ δεν είμαι ειδικός, αλλά πιστεύω ότι δεν επηρεάζει στο στρατό εάν δεν έχεις κάποια θέση ευθύνης.

Δημοσ.

Σκατά με φράουλες σχολείο είναι ο στρατός.ΕΛΔΥΚ  ήμουνα το 91-92 και πάλι καλά που είχαμε σαφώς καλύτερη οργάνωση και στελέχωση σε σχέση με τα στρατόπεδα του Ελλαδιστάν και πάλι ήμασταν σαν οίκος ανοχής,ναι μεν περισσότερα σχολεία αλλά εποχής Κωλοκοτρώνη.
Αγγαρειομάχοι και στο έλεος κάθε κομπλεξικού καρίβλαχου που πήρε εξουσία από τη σαρδέλα στο μπράτσο του και την είδε ο μεγάλος αυτοκράτωρ.
Ακόμη και τα "ευχάριστα" που θυμόμαστε τώρα και γελάμε τότε τα βιώναμε τραγικά.
Το μόνο που καταφέρνει ο στρατός είναι να σε σταματήσει από την όποια ζωή έκανες για x μήνες και όταν απολυθείς να ξαναψάχνεις τον μπούσουλά σου.
Τι να σου μάθει;Πως ν'αντιμετωπίζεις τον κάθε απίθανο χοιροβοσκό?Και πρέπει να χάσω μήνες από τη ζωή μου γι αυτό?

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για όλους σας τους σχολιασμούς, ακόμα και όσους με επιπληττουν για τις σκέψεις και τις επιλογές μου. Να προσθέσω επιθυμώ πως δεν θεωρώ τον εαυτό μου "θύμα" του ελληνικού στρατού, καθώς όντως μου δόθηκε η επιλογή του ι5, αλλα δυστυχώς δεν είχα τη δύναμη να πάω κόντρα στο ρεύμα και την οικογενειακή πίεση. Αν πήγαινα πίσω στον χρόνο και έπρεπε να το ξαναβιωσω, θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου , και ας ήταν μόνιμη η ζημιά στη σχέση μου με τους γονείς μου .

Όσον αναφορά τις απόψεις μου για αυτά που προσφέρει ο στρατός, θαρρώ πως η επί πληρωμή εργασία είναι ανώτερος δάσκαλος. Δεσμευεσαι με τη βούληση σου, σε μια εργασία με δυνατότητα δικιάς σου επιλογής, στην οποία , εκτός και αν περιλαμβάνει πχ. ναυτιλιακά ή κάποια άλλη εξαίρεση, μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου στους ανθρώπους σου και να επαναφέρεις τις "μπαταρίες" σου. Και το κάνεις για έναν σκοπό. Και με περίεργους έχω συνεργαστεί, και με πηγαδάκια και inside ιεραρχίες εχω έρθει αντιμέτωπος. Αλλά ειμουν πολύ ικανότερος και πιο ευελικτος δίχως το βάρος μίας παραλλαγής στους ώμους μου.

Ο στρατός, όπως κάποιοι σχολιαστές σωστά ανέφεραν, είναι απλά μια υποχρέωση. Και έχοντας βιώσει την θητεία μου στο πλήρες εύρος της, θέλω να ακούσουν την εμπειρία μου άτομα σαν εμένα που σκέφτονται ή αναγκάζονται από άλλους να ολοκληρώσουν αυτή την υποχρέωση, ακόμα και αν είναι επικίνδυνο για αυτούς (ή και για άλλους! Στο ίδιο στρατόπεδο με αυτούς). Δεν αντιλέγω στην ανάγκη ύπαρξης της θητείας, απλά εγώ μιλάω σε ένα επίπεδο "individual", άνθρωπο προς άνθρωπο, που έχει πραγματική σημασία για εμένα. Όπως θα μίλαγα σε όποιον φίλο μου.

Και σας παρακαλώ, δε χρειάζεται να γίνεστε επιθετικοι σε fellow posters. Βάλτε τον εαυτό σας για μια στιγμή στα παπούτσια του συνανθρώπου σας, αντί να κοιτάτε ως πρώτη αντίδραση το φταίξιμο και το "κατηγορώ". 

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, 1comment είπε

Τα μάζεψα κι έφυγα από το σπίτι κάποιες μέρες πριν χωρίς να ξέρουν τίποτα, κυριολεκτικά νύχτα.

Φυσικά στο μεσοδιάστημα οι γονείς "έσπασαν". Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί μου και να μου ζητήσουν να γυρίσω πίσω.

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει.

Περιττό να πω ότι ήταν με την ουρά στα σκέλια και γενικά, από τότε ως σήμερα,

Βοήθησε βέβαια ότι οικονομικά ανέβηκα πολύ με τη δουλειά μου και συνεχίζουμε να μένουμε όλοι μαζί

Προσπάθησες και εσύ να κάνεις την επανάσταση σου και να απογαλακτιστείς από την «φούστα» της μαμάς… και στο τέλος γύρισες πάλι πίσω και ζεις μέχρι και σήμερα (αν και οικονομικά ανεξάρτητος) με τους γονείς σου…

Δηλαδή ντεμέκ επανάσταση…

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τσε…

• Haha 2
Δημοσ.

Δεν αφορά την πλειονότητα αλλά :

Σε όποιον έχει και άλλη υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε. Ε., μέλους του Νάτο, συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνει την θητεία του στην άλλη χώρα.

Η θητεία αναγνωρίζεται πλήρως από την Ελλάδα και πληρώνεσαι συν τοις άλλοις  κανονικό μισθό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...