Sindarta14 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Καλησπέρα και ελπίζω να μη είμαι off topic Έχω σύνδεση 100αρα cosmote και την δουλεύω απροβληματιστα με ένα FritzBox 7590 AX Αν προσθέσω ένα 5G router με κάρτα sim πάλι από cosmote θα μπορούσα να το καρφώσω στο υπάρχον δικτυο μου ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με το fritz και να δουλεύουν συνεργικα? Χωρίς να πρέπει να βγάζω από το δίκτυο κάποιο από τα δύο.
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Εξήγησε το "συνεργατικά". Υπό προϋποθέσεις και με κατάλληλες χειροκίνητες ρυθμίσεις μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα, ώστε κάποιες συσκευές να χρησιμοποιούν την μια σύνδεση και κάποιες άλλες την άλλη. Αν θέλεις να γίνεται χρήση του συνολικού bandwidth, τότε χρειάζεσαι έναν router με πολλαπλές WAN θύρες που αναφέρονται ως multi wan router ή/και load balancing router.
Sindarta14 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Αυτό που είπες ακριβώς με ενδιαφέρει κάποιες με το μεν και κάποιες με το δε Και να μην δημιουργηθεί κάποιο conflict στο δίκτυο Θέλω πχ τα deco μου να παίζουν με το 5g και οι κάμερες με την 100αρα
jkoukos Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) To ευκολότερο είναι να τα έχεις ξεχωριστά και να ορίσεις σε κάθε συσκευή σε ποιο από τα 2 router θα συνδέονται για να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μειονέκτημα ότι δεν θα επικοινωνούν με συσκευές του άλλου router (εκτός αν στήσεις VPN μεταξύ των 2 δικτύων). Αν θέλεις επικοινωνία όλων των συσκευών μεταξύ τους χωρίς επιπλέον αγορά άλλου router, τότε θα πρέπει να έχουν το ίδιο υποδίκτυο στο LAN (π.χ. 192.168.1.0/24). Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί: Ο ένας Router θα έχει π.χ. ΙΡ 192.168.1.1 και ο άλλος 192.168.1.254. Θα συνδεθούν μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου μέσω θυρών LAN ή αν έχεις switch με αυτό ο καθένας. Ο 1ος router θα έχει ενεργό DHCP που θα μοιράζει διευθύνσεις στην περιοχή π.χ. 192.168.1.2 - 150. Ο 2ος router θα έχει ενεργό DHCP που θα μοιράζει διευθύνσεις στην περιοχή π.χ. 192.168.1.151 - 253. Αν έχεις συσκευές με σταθερή ΙΡ που έχεις ορίσει χειροκίνητα, θα πρέπει να έχει μία αποκλειστικά από την περιοχή του DHCP του αντίστοιχου router. Κάθε συσκευή που συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα με έναν router, θα βγαίνει στο διαδίκτυο από την αντίστοιχη σύνδεση, αλλά επικοινωνία θα υπάρχει μεταξύ όλων των συσκευών ασχέτως σε ποιον router συνδέονται. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2024 από jkoukos 1
e1995kati Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 Επειδή με ενδιαφέρει τυχαίνει να έχω ένα 4g router και σιμ κάρτα απ' την frog με unlimited στην περίπτωση του multiwan θα πρέπει να συνδεθούν οι δύο πηγές δικτύου το ρούτερ του σπιτιού και το 4g router πάνω σε αυτό? Επειδή με ενδιαφέρει τυχαίνει να έχω ένα 4g router και σιμ κάρτα απ' την frog με unlimited στην περίπτωση του multiwan θα πρέπει να συνδεθούν οι δύο πηγές δικτύου το ρούτερ του σπιτιού και το 4g router πάνω σε αυτό? Κάτι τέτοιο είναι https://etd.gr/shop/grandstream-gwn7000-enterprise-multi-wan-gigabit-vpn-router/?skr_prm=WyJkYTlhMGU4MC1hZGFjLTRkZWItOTVlYi00YzA5OTQ4Y2U4ZTciLDE3MTU1MTgyMjk4NTQseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
jkoukos Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 Σωστά! Ο multi wan router θα πάρει και τις 2 συνδέσεις από τα αντίστοιχα router και θα κάνει τα μαγικά του.
e1995kati Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Το multi wan κρατάει την ip του σταθερού δικτύου η του 4g router,? Η δημιουργεί κάποια δικιά του
jkoukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Κάθε router έχει 2 ΙΡ, μία της WAN από τον πάροχο (ή τέλος πάντων από το δίκτυο που παίρνει πρόσβαση) και μία εσωτερική LAN. Αυτές οι 2 δεν μπορεί να είναι στο ίδιο εύρος υποδικτύου. Ποια ακριβώς είναι η απορία σου και ρωτάς;
e1995kati Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιο προϊόν οπότε προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι η φιλοσοφία του....Σωστά λες μια της wan και μια την public του παρόχου....έχω μια σιμ φρογκ με απερ data την είχα για το εξοχικό αλλά φέτος μάλλον δεν θα πολύ πάω οπότε αν φέρω το 4g+ router κι αν αγοροσω ένα dual wan μετά έχω 100αρα cosmote το speedtest στα δεδομένα δίνει από 20 έως 40 mgbs Είδα και αυτό δεν ξέρω αν αξιζει Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €35.99 3%OFF | Zbtlink 4G WiFi Router WI FI SIM Card EC200AEUHA Modem 2.4Ghz 4GHz Dual Band WiFi 300Mbps 2 LAN WAN LTE Roteador for Home https://a.aliexpress.com/_EGnLERD
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 15 ώρες πριν, e1995kati είπε Σωστά λες μια της wan και μια την public του παρόχου. WAN και Public είναι το ίδιο πράγμα. Εγώ έγραψα για WAN και LAN. Δημόσια (Public) ΙΡ παίρνει ο router στην WAN θύρα και μέσω LTE σύνδεσης, ενώ η LAN είναι τους εσωτερικού δικού μας δικτύου. Ο Router που δείχνεις, πουθενά δεν αναφέρει ότι δουλεύει ταυτόχρονα και με τις 2 συνδέσεις. Απλά γράφει ότι παίζει με αυτές. Τέτοια βρίσκεις πολλά, αλλά δεν είναι multi WAN, που σημαίνει με πολλαπλές WAN θύρες και με ταυτόχρονη λειτουργία και όχι μόνον μία.
e1995kati Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Αυτό https://etd.gr/shop/grandstream-gwn7000-enterprise-multi-wan-gigabit-vpn-router/?skr_prm=WyJkYTlhMGU4MC1hZGFjLTRkZWItOTVlYi00YzA5OTQ4Y2U4ZTciLDE3MTU1MTgyMjk4NTQseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 ?
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Αυτό ναι κάνει αλλά έχει κόστος 140€ και όχι 40€ του άλλου που έδειξες. Ααα, και δεν είναι WiFi. Υπάρχουν φθηνές λύσεις αλλά δεν είναι Plug & Play. Σε ένα Router συμβατό με OpenWrt του περνάς το firmware και παίζει μια χαρά, όπως επίσης υπάρχουν και τα Mikrotik. Με OpenWrt παίζω στο χωριό με 2 συνδέσεις, μία 12άρα ADSL και μία 4G που στα καλά της πιάνει 40 αλλά όταν μαζεύεται κόσμος στις άδεις;, γύρω στα 15-20.
e1995kati Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Τα mikrotik μπορούν να κάνουν αυτήν την δουλειά? Τα mikrotik μπορούν να κάνουν αυτήν την δουλειά? Αν μπορείς πρότεινε μου κάποια μοντέλα....
jkoukos Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Όλα τα Mikrotik, αλλά δεν είναι εύκολα στην ρύθμιση και απαιτούν αρκετές γνώσεις από τον χρήστη. Δες έναν σχετικό παλιό οδηγό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα