Προς το περιεχόμενο

Τελωνειο

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sakisgri,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα την βοήθεια σας θέλω να αγοράσω ένα ρούχο που κοστίζει 85£ από Λονδίνο ποσό θα υπάρξει τελωνειο και αν ναι θα κοστίσει πολυ; Βγαίνει 24£ ο φορος λέει και 15£ η αποστολή Συνολικά βγαίνει 124£  και λενε ότι θα το στείλουν από royal mail

Επεξ/σία από Cammy
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cammy είπε

Θα ήθελα την βοήθεια σας θέλω να αγοράσω ένα ρούχο που κοστίζει 85£ από Λονδίνο ποσό θα υπάρξει τελωνειο και αν ναι θα κοστίσει πολυ; Βγαίνει 24£ ο φορος λέει και 15£ η αποστολή Συνολικά βγαίνει 124£ 

Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ συμφέρει υπάρχει τιμοκαταλογος Εφόσον στη τιμή ειναι ειναι ο Φ.Π.Α θα πληρωσεις στα ΕΛΤΑ 15€ τέλη εκτελωνισμού.

Αν έρθει με ιδιωτική εταιρία courier δλδ dhl, fedex, ups κτλ. δεν συμφέρει θα βγει από 60€ - 80€ περίπου παραπάνω από αυτά που έγραψα πιο πάνω.

Δεν θα πληρωσεις τπτ αν το κατάστημα σε χρεώνει έξοδα εκτελωνισμού, δλδ στο checkout θα γράφει import fees/import charges και θα έχει κάποιο ποσό δίπλα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cammy είπε

Θα ήθελα την βοήθεια σας θέλω να αγοράσω ένα ρούχο που κοστίζει 85£ από Λονδίνο ποσό θα υπάρξει τελωνειο και αν ναι θα κοστίσει πολυ; Βγαίνει 24£ ο φορος λέει και 15£ η αποστολή Συνολικά βγαίνει 124£ 

Ξέρεις αν θα στο στείλουν από Αγγλία ή έχουν Ευρωπαϊκή αποθήκη σε χώρα της ΕΕ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 ώρες πριν, sakisgri είπε

Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ συμφέρει υπάρχει τιμοκαταλογος Εφόσον στη τιμή ειναι ειναι ο Φ.Π.Α θα πληρωσεις στα ΕΛΤΑ 15€ τέλη εκτελωνισμού.

Αν έρθει με ιδιωτική εταιρία courier δλδ dhl, fedex, ups κτλ. δεν συμφέρει θα βγει από 60€ - 80€ περίπου παραπάνω από αυτά που έγραψα πιο πάνω.

Δεν θα πληρωσεις τπτ αν το κατάστημα σε χρεώνει έξοδα εκτελωνισμού, δλδ στο checkout θα γράφει import fees/import charges και θα έχει κάποιο 

Με είπαν ότι έρχεται Royal Mail του Λονδίνου αλλά και ότι κάνουν τα έντυπα τελωνείου 

Επεξ/σία από Cammy
  • Λύση
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Cammy είπε

Θα μου το στείλουν από τα ταχυδρομεία του Λονδίνου με είπαν 

Θα μου το στείλουν με είπαν από το Royal Mail

Με είπαν ότι έρχεται Royal Mail του Λονδίνου αλλά και ότι κάνουν τα έντυπα τελωνείου 

H Royal Mail είναι η βρετανική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών και συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ. Το "κάνουν τα έντυπα τελωνειο" δεν ξέρω αν σημαίνει ειναι πληρωμένα τα τέλη εκτελωνισμού.

Αν θέλει τους ρωτάς αν θα εχεις εξτρά χρέωση στην Ελλαδα. Όπως έγραψα και πιο πάνω αν θα εχεις και ειναι στη τιμή ο Φ.Π.Α θα ειναι 15€ όπως γράφει και στο τιμοκατάλογο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε πάντως πιστεύω μην με έρθει κανένα 80+ φοβαμαι τα 15+ δεν με πειράζουν 

Επεξ/σία από Cammy
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Cammy είπε

Με είπαν ότι έρχεται από το ταχυδρομείο του Λονδίνου αλλά και ότι κάνουν τα έντυπα τελωνείου , Ε πάντως πιστεύω μην με έρθει κανένα 80+ φοβαμαι τα 15+ δεν με πειράζουν 

Δεν έχει το Λονδίνο αποκλειστικά δικά του ταχυδρομεία.Mην το γράφεις και το ξαναγράφεις.Είναι λάθος.

Βάλε το λινκ απο αυτό που θες να αγοράσεις να δούμε τι λένε.

Δημοσ.

Πρώτη φορά την χρησιμοποιώ αυτή την εφαρμογή σορυ που δεν ξέρω να την χρησιμοποιώ σωστά  

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Cammy είπε

Πρώτη φορά την χρησιμοποιώ αυτή την εφαρμογή σορυ που δεν ξέρω να την χρησιμοποιώ σωστά  

Ποια εφαρμογή εννοείς;

Γενικά, πολύ μπερδεμένα γράφεις.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδη δεν θελω να ανοιγω καινουργιο θεμα γραφω εδω.

Αγορασα κατι απο Αμερικη (με UPS) και στο tracking number βλεπω οτι εφτασε στο τελωνειο 3 Ιουλιου, εχουν περασει δηλαδη 8 εργασιμες. Ακομα δεν εχω καμια ειδοποιηση για πληρωμη ετσι ωστε να προχωρησει η αποστολη. Γνωριζετε περιπου ποσο διαρκει η διαδικασια? Προφανως εχουν παρα πολλα δεματα.

Επισης υπαρχει καποιος τροπο να μαθω σε ποιο τελωνειο ειναι μπας και παρω κανενα τηλεφωνο τους δωσω το tracking και μου πουν?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ardi21 είπε

Επειδη δεν θελω να ανοιγω καινουργιο θεμα γραφω εδω.

Αγορασα κατι απο Αμερικη (με UPS) και στο tracking number βλεπω οτι εφτασε στο τελωνειο 3 Ιουλιου, εχουν περασει δηλαδη 8 εργασιμες. Ακομα δεν εχω καμια ειδοποιηση για πληρωμη ετσι ωστε να προχωρησει η αποστολη. Γνωριζετε περιπου ποσο διαρκει η διαδικασια? Προφανως εχουν παρα πολλα δεματα.

Επισης υπαρχει καποιος τροπο να μαθω σε ποιο τελωνειο ειναι μπας και παρω κανενα τηλεφωνο τους δωσω το tracking και μου πουν?

Λογικά θα ειναι Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βάλε μια το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ λογικά θα φαινεται.

Τουλάχιστον με τα ΕΛΤΑ καθαρίζουν αυτοί το τελωνειο και ειδοποίηση παίρνεις με το ποσό που πρέπει να πληρωσεις και να το παραλαβεις όταν ειναι στο τοπικό κατάστημα. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με την UPS.

Πάρε τηλ. στην UPS και ρώτα https://www.ups.com/gr/el/support/contact-us.page

Δημοσ.
20 minutes ago, sakisgri said:

Λογικά θα ειναι Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βάλε μια το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ λογικά θα φαινεται.

Τουλάχιστον με τα ΕΛΤΑ καθαρίζουν αυτοί το τελωνειο και ειδοποίηση παίρνεις με το ποσό που πρέπει να πληρωσεις και να το παραλαβεις όταν ειναι στο τοπικό κατάστημα. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με την UPS.

Πάρε τηλ. στην UPS και ρώτα https://www.ups.com/gr/el/support/contact-us.page

Με UPS μου το εστειλαν απο Αμερικη αλλα στο site τους ελεγαν οτι μολις φτασει στην χωρα προορισμου αναλαμβανει το τοπικο ταχυδρομειο. Οποτε λογικα με ΕΛΤΑ ειναι.

Ευχαριστω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...