Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, burnthecity είπε

καλυτερη ιστοσελιδα για επενδυση στη Ευρωπη τη interactive brokers συμφωνειτε;

Τεραστια ποικιλια και μεγαλη ασφαλεια καθως ειναι απο πισω εισηγμενη εταιρεια,λογικες χρεωσεις.

Εκει εχω το μεγαλυτερο μερος των επενδεδυμενων χρηματων μου.

Αν εισαι πχ ελληνας που μενει στην Ελλαδα δεν θα μπορεις να επενδυσεις στο VTSAX,ψαχνε τα ETF που εχουν και το UCITS 

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vagos789 είπε

Τεραστια ποικιλια και μεγαλη ασφαλεια καθως ειναι απο πισω εισηγμενη εταιρεια,λογικες χρεωσεις.

Εκει εχω το μεγαλυτερο μερος των επενδεδυμενων χρηματων μου.

Αν εισαι πχ ελληνας που μενει στην Ελλαδα δεν θα μπορεις να επενδυσεις στο VTSAX,ψαχνε τα ETF που εχουν και το UCITS 

καλησπέρα, τη χρησιμοποιεις καιρο; ποιο πρόγραμμα προτείνεις;

το ucits τι ειναι; 

φοιτητης ειμαι ελλαδα θελω να αφησω καποια λεφτα σε μακροπροθεσμη ασφαλη επενδυση

Δημοσ.

Ο Εβραίος επενδυτής λέει ποτέ σε σπίτια-κτιρια.....  μόνο γη για μακροπρόθεσμη επένδυση

προσωπικα  προτιμώ μια προθεσμιακή που μου δίνει 5% ετησιως (Αυστραλία) ...... 

• Haha 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, burnthecity είπε

καλησπέρα, τη χρησιμοποιεις καιρο; ποιο πρόγραμμα προτείνεις;

το ucits τι ειναι; 

φοιτητης ειμαι ελλαδα θελω να αφησω καποια λεφτα σε μακροπροθεσμη ασφαλη επενδυση

οπως ειπα την χρησιμοποιω για το μεγαλυτερο μερος των χρηματων μου

το ucits ουσιαστικα σημαινει οτι μπορεις να επενδυσεις σε αυτο οντας ευρωπαιος και οχι αμερικανος,google it

Τι εννοεις ασφαλης επενδυση; Μπορει η μεχρι τωρα ιστορια να εχει αποδειξει οτι πχ ειναι ασφαλης και αποδοτικη μια μακροχρονια επενδυση σε index fund ΗΠΑ αλλα κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι αυτο θα συμβαινει για παντα, για την ακριβεια σε 1.000 χρονια το μονο βεβαιο ειναι οτι δεν θα υπάρχουν οι ΗΠΑ,ουτε η Ελλαδα,ισως ουτε και η γη,οποτε ολα εχουν πιθανοτητες και οχι βεβαιοτητες

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά πλησιάζει το Ελληνικό εντοκο 21/8 , από που είναι safe και με πιο λίγες κρατήσεις να το πάρεις ?

Νομίζω ότι παίζουν όλες οι τράπεζες αλλά δεν είδα κάτι σε eurobank ....

Από εταιρίες έξω τι αξίζει ? 

Για δώστε info οι γνώστες 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, villasg είπε

Παιδιά πλησιάζει το Ελληνικό εντοκο 21/8 , από που είναι safe και με πιο λίγες κρατήσεις να το πάρεις ?

Απο ελληνική τράπεζα μέχρι 15.000 χωρίς έξοδα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, villasg είπε

Τι επιτόκιο δίνει?

Δημοσ.

Εξαρτάται απο τη  προσφορά. Στις αρχές του έτους έφτασε πολύ κοντά στο 4%. Τώρα είναι λίγο πιο πάνω απο 3%.

Αλλά είναι αφορολόγητο, οπότε συμφέρει. Μπορεις να παρακολουθήσεις τις δημοπρασίες εδω:

https://www.pdma.gr/el/debt-instruments-gr/announcements-gr

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Απο ελληνική τράπεζα μέχρι 15.000 χωρίς έξοδα.

Απο ολες τις τραπεζες ? γιατι στην eurobank και στην Attika που εψξα στο Site τους δεν λεει κατι ...
Θελει επισκεψη σε καταστηματα ?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, villasg είπε

Απο ολες τις τραπεζες ? γιατι στην eurobank και στην Attika που εψξα στο Site τους δεν λεει κατι ...
Θελει επισκεψη σε καταστηματα ?

ναι και σε eurobank. να εχεις ΣΑΤ, ατομικο λογαριασμο και καλη επιτυχια.

δεν θα βρεις στο site τους επειδη δεν εχουν κανενα οφελος να το προβαλουν. Παιρνεις τα λεφτα απο τις τραπεζες και τα στελνεις αλλου. Δεν κερδιζουν  οι τραπεζες.

• Like 1
Δημοσ.

3,23% έδινε η τελευταία έκδοση εντόκων, για ποσά μέχρι 15.000 για φυσικά πρόσωπα, χωρίς προμήθεια, χωρίς φόρο.

Για παραπάνω ποσά η τράπεζα παίρνει προμήθεια γύρω στο 0,5% αλλά και πάλι δεν υπάρχει φόρος.

Δημοσ.
Στις 10/8/2024 στις 9:44 ΜΜ, thermaikos4 είπε

δεν θα βρεις στο site τους επειδη δεν εχουν κανενα οφελος να το προβαλουν. Παιρνεις τα λεφτα απο τις τραπεζες και τα στελνεις αλλου. Δεν κερδιζουν  οι τραπεζες.

Πως πρεπει να γινει δλδ ? κλεινεις ραντεβου και πας σε καταστημα ? 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

23/04 είχα αγοράσει 6μηνα έντοκα. Αυτά θα μου είναι ξανά διαθέσιμα από αύριο? Γιατί βλέπω είναι σήμερα η ημερομηνία δημοπρασίας για τα νέα 6μηνα.

Επεξ/σία από Dimitris156
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/6/2024 στις 12:49 ΜΜ, vagos789 είπε

γιατι να ειναι σε ευρω και χωρις μερισμα; ποιο το οφελος;

Βρες τα πιο φτηνα σε κοστος διατηρησης (Expense Ratio) και παρε και NASDAQ οχι μονο SP500 και DJ

Με μετατροπή δολάριο-ευρώ άλλες φορές χάνεις άλλες φορές κερδίζεις ποσοστό κερδών.

Επίσης αν αγοράσεις σε δολάρια, σου χρεώνει κόστος μετατροπής σε κάθε αγορά. Αν και σε interactive brokers είναι πολύ χαμηλό.

Επεξ/σία από The_Judas
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειδα στους interactive brokers οτι πλεον υπαρχει η επιλογη COWZ aeb (Pacer US cash cows 100 Ucits)

Απο τις καλυτερες επιλογες για μακροχρονια διακρατηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...