TrObAs Δημοσ. 13 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 13 Μαϊου Άρα αν θες να επενδύσεις ώστε να σου βγάλουν χρήματα τα λεφτά που έχεις η λύση είναι τι ? Αν έχεις λεφτά και θες απλά να τα τοποθετήσεις να μην χάσουν αξία καταλαβαίνω αγοράζεις γη που δεν έχει συντήρηση, αγοράζεις χρυσό η έστω αγοράζεις ένα διαμέρισμα στην περίπτωση που λες έχω Χ χρήματα και δεν μου δίνουν τπτ στην τράπεζα, τι θα μπορούσα να κάνω να βγάζω κάτι από αυτά αντί να είναι εκεί χαμένα.
snot Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 13/05/2024 at 15:59, TrObAs said: Άρα αν θες να επενδύσεις ώστε να σου βγάλουν χρήματα τα λεφτά που έχεις η λύση είναι τι ? Αν έχεις λεφτά και θες απλά να τα τοποθετήσεις να μην χάσουν αξία καταλαβαίνω αγοράζεις γη που δεν έχει συντήρηση, αγοράζεις χρυσό η έστω αγοράζεις ένα διαμέρισμα στην περίπτωση που λες έχω Χ χρήματα και δεν μου δίνουν τπτ στην τράπεζα, τι θα μπορούσα να κάνω να βγάζω κάτι από αυτά αντί να είναι εκεί χαμένα. Κέρδος χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει. Βέβαια ένα μικρό ρίσκο υπάρχει και για τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα. Ξεκίνα να διαβάζεις και αποφασίζεις μόνος σου. Τα https://ourwallet.gr/ και https://www.reddit.com/r/PersonalFinanceGreece/ που ανέφερε ο @panagiotis54 είναι μία πολύ καλή αρχή με πάρα πολλές πληροφορίες Από αυτά που γράφεις νομίζω σου ταιριάζει το bond ladder https://www.investopedia.com/terms/b/bondladder.asp Επεξ/σία 14 Μαϊου από snot 2
tasanton Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Για να μη χαθείς σε όλη αυτή την πληροφορία, που δεν αρκεί να τη διαβάσεις αλλά και να τη βιώσεις ως εμπειρία (όσοι π.χ. προλάβαμε το χρηματιστήριο το 2000 και άλλες εποχές αλήστου μνήμης), θα σου πρότεινα τα εξής: Σπάσε το υπό επένδυση κεφάλαιο π.χ. σε 3 μέρη: 1. Ένα μέρος σε έντοκα γραμμάτια με 3,5-4% καθαρό χωρίς φόρο. Αυτό θα το ανανεώνεις π.χ. σε ετήσια βάση, για τα επόμενα 5 χρόνια έχει καλές προοπτικές και - το κυριότερο - ασφάλεια κεφαλαίου. Εδώ ενδεικτικά για εκδόσεις και επιτόκια: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (pdma.gr). Υπάρχουν εκδόσεις που απευθύνονται στο κοινό και διεκπεραιώνονται μέσω τράπεζας χωρίς προμήθεια. 2. Ένα μέρος σε Αμοιβαία Κεφάλαια μεσοπρόθεσμης διάρκειας (π.χ. target maturity που εκδίδουν οι τράπεζες για 5 έτη). Χαμηλού ρίσκου με κάπως αυξημένα κέρδη σωρευτικά, καλύτερα των προθεσμιακών. Αν δεν θες τράπεζες, μπορείς να μπεις σε ETF μέσω online broker, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τη φορολογία (τα δηλώνεις όταν τα πουλήσεις). Εναλλακτικά μπορείς να μπεις σε εταιρικά ομόλογα όπως έγραψε άλλος φίλος νωρίτερα. Π.χ. του Μυτιληναίου βγήκε φέτος με διάρκεια 7 έτη και 4% ετήσιο μικτό επιτόκιο (15% φόρος). 3. Για να δώσεις ένα υψηλότερο ρίσκο/κέρδος στην επένδυσή σου, μπορείς να μπεις σε σοβαρές μετοχές υψηλής μερισματικής απόδοσης. Δηλαδή, πέρα των όποιων κερδών από την διαφορά στην τιμή αγοράς - πώλησης, κάθε χρόνο σου δίνουν μέρισμα (π.χ. 5%). Και δεν είναι ανάγκη να χτίσεις τη θέση σου μονομιάς, μπορείς να το κάνεις σταδιακά. Αναφέρθηκε ο ΟΠΑΠ πιο πάνω ως παράδειγμα. Επίσης να προσέξεις την ευκολία ρευστοποίησης της επένδυσης, αν απαιτηθεί. Καλά τα χωράφια και τα οικόπεδα, αλλά σε περίπτωση ανάγκης δεν "φεύγουν" τόσο εύκολα όσο μια προθεσμιακή ή μια μετοχή. Επεξ/σία 15 Μαϊου από tasanton 2 1
snot Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου On 12/05/2024 at 11:06, seeker4all said: με τιμές κλεισίματος Παρασκευής, πώληση χρυσής λίρας από ΤτΕ*: 601,72€ * https://www.bankofgreece.gr/kiries-leitourgies/agores/xrysos/deltia-timwn-xrysoy/timh-xryshs-liras?bulletin=165417ba-95bd-4f47-8536-cb1dba414b86 Απίστευτο που αγοράζει την λίρα 500€ και την πουλάει 600€ η τράπεζά μας. Αγοράζει/πουλάει κανείς από εκεί; Μιλάμε για 17% spread
jimaras1 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Καλημέρα, μόλις άνοιξα λογαριασμό την IBKR και σκέφτομαι να αγοράσω ETF. οι oνομασίες των ETF στην IBKR είναι διαφορετικές από άλλες πλατφόρμες. Νομίζω καλύτερα είναι να πάρω κάποια ETF που να είναι σε ευρώ και χωρίς μέρισμα. Και να παρακολουθούν το S&P500 και DJ. έχετε να μου προτείνετε κάποια από αυτά που έχει η IBKR; Ευχαριστώ
tutuyo Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) μου εχουμε πει, οτι ισως μια συμφερουσα επενδυση θα ηταν η αγορα αδειας και εκμεταλλευση ταξι On 16/05/2024 at 08:33, snot said: Απίστευτο που αγοράζει την λίρα 500€ και την πουλάει 600€ η τράπεζά μας. Αγοράζει/πουλάει κανείς από εκεί; Μιλάμε για 17% spread πραγματικα ειναι υπερβολικο γιατι να μην αγορασεις/πουλησεις απο το χρυσοχοειο εξω με τιμες αγορας 480-490 και πωληση στα 500-510? Επεξ/σία 13 Ιουνίου από tutuyo
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 3 ώρες πριν, jimaras1 είπε Νομίζω καλύτερα είναι να πάρω κάποια ETF που να είναι σε ευρώ και χωρίς μέρισμα. Και να παρακολουθούν το S&P500 και DJ. γιατι να ειναι σε ευρω και χωρις μερισμα; ποιο το οφελος; Βρες τα πιο φτηνα σε κοστος διατηρησης (Expense Ratio) και παρε και NASDAQ οχι μονο SP500 και DJ
csontheline Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Λογικά ψάχνεις κάτι τέτοιο. Αν δεν θες να ασχολείσαι με μερίσματα, κοίτα να είναι accumulating (επανεπενδύει τα μερίσματα).
panagiotis54 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου δεν εχω ΙΒKR αλλα ειμαι αρκετα σιγουρος που ψαχνεις με βαση το ISIN οποτε το πχ Vanguard S&P 500 UCITS ETF (USD) Accumulating ειναι το IE00BFMXXD54. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (USD) Accumulating - IE00BK5BQT80 τα βρισκεις απο το justetf.com 1
Dimitris156 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Έντοκα γραμμάτια αγοράζεις μόνο μέσω επίσκεψης σε τράπεζα? Στην πειραιώς βλέπω έχει στο web banking -> επενδύσεις -> δημόσιες προσφορές -> διαθέσιμες δημόσιες προσφορές. Μπορείς να αγοράσεις από εκεί?
thermaikos4 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου τι σου εμφανιζει; εχεις σατ μεριδα; οι τραπεζες αποφευγουν να πληροφορουν για τα εντοκα γραμματια επειδη δεν ειναι προιον τους και δεν εχουν κερδος(ουτε απο προμηθειες ουτε απο χρεωσεις) ειδικα στην πρωτογενη αγορα. Θα σου πουν να κλεισεις ραντεβου, θα σε ζαλισουν που εμαθες για τα εντοκα, θα προσπαθησουν να σου πασαρουν δικα τους προιοντα(συνηθως μεικτα αμοιβαια κεφαλαια). Δεν θα εχεις την ιδια πληροφοριση οπως τα δικα τους προιοντα με τις συνεργαζομενες ασφαλιστικες τους(ΝΝ, eurolife κλπ).
tounion Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου On 13/06/2024 at 12:15, tutuyo said: γιατι να μην αγορασεις/πουλησεις απο το χρυσοχοειο εξω με τιμες αγορας 480-490 και πωληση στα 500-510? Γνωρίζεις κάποια αξιόπιστα να προτείνεις ?
Dimitris156 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 22 ώρες πριν, thermaikos4 είπε τι σου εμφανιζει; εχεις σατ μεριδα; οι τραπεζες αποφευγουν να πληροφορουν για τα εντοκα γραμματια επειδη δεν ειναι προιον τους και δεν εχουν κερδος(ουτε απο προμηθειες ουτε απο χρεωσεις) ειδικα στην πρωτογενη αγορα. Θα σου πουν να κλεισεις ραντεβου, θα σε ζαλισουν που εμαθες για τα εντοκα, θα προσπαθησουν να σου πασαρουν δικα τους προιοντα(συνηθως μεικτα αμοιβαια κεφαλαια). Δεν θα εχεις την ιδια πληροφοριση οπως τα δικα τους προιοντα με τις συνεργαζομενες ασφαλιστικες τους(ΝΝ, eurolife κλπ). Την πρώτη φορά που πήγα να ανοίξω ΣΑΤ όντως προσπάθησε να προωθήσει τα ασφαλιστικά τους. 2 φορές που πήγα μόνο για εγεδ από τότε ξεμπέρδεψα κατευθείαν. Ωστόσο στο θέμα online μου είπε δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα.
tutuyo Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου On 26/06/2024 at 00:31, tounion said: Γνωρίζεις κάποια αξιόπιστα να προτείνεις ? Οποιοδηποτε γνωστο χρυσοχοειο στην περιοχη σου θα σε εξυπηρετησει
burnthecity Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου καλησπέρα, είδα προσφατα ως καλυτερη ιστοσελιδα για επενδυση στη Ευρωπη τη interactive brokers συμφωνειτε; Θελω να επενδυσω λιγα λεφτα στο VTSAX ή σε καποιο αναλογο μακροπροθεσμο index, ειναι καποιο που χρησιμοποιει και προτεινει συγκεκριμενη ιστοσελιδα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα