Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογή επιτρέπει το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στα Windows 11

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το OFGB μπορεί γρήγορα να αλλάζει τις ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να απενεργοποηθούν διαφημίσεις και άλλες "λειτουργίες".

Στα Windows 11 εμφανίζονται παντού διαφημίσεις: σε κάποιες περιπτώσεις, ο χρήστης προτρέπεται να κάνει κάτι που θα ωφελήσει οικονομικά τη Microsoft, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προβάλλονται πληρωμένες διαφημίσεις τρίτων. Μέσα στο μήνα πρόκειται να αρχίσουν να προβάλλονται διαφημίσεις σε όλους τους χρήστες μέσω του μενού Έναρξης, με τη μορφή "Προτεινόμενων" εφαρμογών που δεν είναι ήδη εγκατεστημένες. Για ένα σύντομο διάστημα διαφημίσεις έκαναν την εμφάνισή τους και στο File Explorer, αν και αυτό, από ό,τι φάνηκε, συνέβη κατά λάθος. Εντωμεταξύ, εδώ και καιρό εμφανίζονται διαφημιστικές προτροπές ακόμη και στις ρυθμίσεις.

Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθούν οι διαφημίσεις της Microsoft στα Windows 11, όμως απαιτείται αρκετό σκάλισμα στις ρυθμίσεις. Αν δεν θέλει κανείς να ασχοληθεί με αυτό, μια εφαρμογή με τον ονομασία OFGB αναλαμβάνει να το κάνει αυτόματα. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα μπορεί να αλλάξει γρήγορα διάφορες ρυθμίσεις στο registry και να απενεργοποιήσει τις ενοχλητικές διαφημίσεις: το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να τσεκάρει μερικά κουτάκια.

Κατ' αρχάς, κατεβάζει κανείς την τελευταία έκδοση της εφαρμογής από το Github. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία πολύ μικρή που λειτουργεί μόνο αν υπάρχει ήδη εγκατεστημένο το .ΝΕΤ 8.0 και μια δεύτερη, πολύ μεγαλύτερη, που περιλαμβάνει το .ΝΕΤ. Ό,τι βολεύει τον καθένα.

Στη συνέχεια, ο χρήστης τρέχει την εφαρμογή, οπότε θα βρεθεί μπροστά σε μια σειρά από κουτάκια, που επιτρέπουν την απενεργοποίηση διαφόρων παραμέτρων. Ανάμεσά τους και οι διαβόητες διαφημίσεις στο File Explorer, οι διαφημίσεις στην οθόνη lock, το "Προτεινόμενο περιεχόμενο" στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων, οι γενικές προτάσεις και συμβουλές που εμφανίζονται κατά τη χρήση των Windows, το "Καλωσόρισμα" στα Windows, το προαιρετικό εργαλείο παρακολούθησης που επιτρέπει την προβολή "προσωποποιημένων" διαφημίσεων, η λειτουργία "Προσαρμοσμένης Εμπειρίας" που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης ώστε να προβάλει ανάλογες προτάσεις προϊόντων, καθώς και τις "προτεινόμενες" διαφημίσεις που εμφανίζονται στο μενού Έναρξης.

Ειλικρινά, είναι πολλά αυτά που καλείται να απενεργοποιήσει κανείς προκειμένου να έχει ένα καθαρό λειτουργικό σύστημα, όμως με την εφαρμογή αυτή τουλάχιστον τα βρίσκει μαζεμένα σε ένα μέρος. Επίσης, είναι ευκολότερο από το να σβήσει κανείς το δίσκο, ώστε να εγκαταστήσει μια πραγματικά καθαρή έκδοση των Windows 11, επομένως είναι κι αυτό κάτι το θετικό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τραγικό είναι ότι κάποιος χρειάζεται εξτρα εφαρμογη για να μη βλέπεις διαφημίσεις σε ένα προϊόν που το έχει πληρώσει (λεμε τωρα)

Επεξ/σία από 6xXx6
  • Like 18
  • Thanks 1
  • Haha 5

10 minutes ago, 6xXx6 said:

Το τραγικό είναι ότι κάποιος χρειάζεται εξτρα εφαρμογη για να μη βλέπεις διαφημίσεις σε ένα προϊόν που το έχει πληρώσει 

αυτο ακριβως

Βλέπε Ubuntu, δωρεάν λειτουργικό, και δεν υπάρχει ίχνος διαφήμισης. Ίσως λίγο άτοπο αυτό που λέω, αλλά η εμπειρία με τα Linux για μένα είναι εξαιρετική. 

• Like 9
  • Haha 5

Ας είναι καλά το fedora με έχει σώσει απο πολλές απόψεις συν οτι τα πάντα (όπως σε όλες τις διανομές linux ) είναι δωρεάν.

• Like 3
  • Haha 3

26 λεπτά πριν, Innersense είπε

Που έχει διαφημίσεις ρε παιδιά; Δεν εχω δει ποτέ

Και εγώ δεν έχω δει ποτέ.

33 λεπτά πριν, 6xXx6 είπε

Το τραγικό είναι ότι κάποιος χρειάζεται εξτρα εφαρμογη για να μη βλέπεις διαφημίσεις σε ένα προϊόν που το έχει πληρώσει (λεμε τωρα)

Η δωρέαν ή 10 ευρώ key έχουν το 99.99%. :D 😛

Αυτοί που έχουν πληρώσει 100+ ευρώ για κανονική αγορά δεν διαμαρτύρονται ποτέ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σαν το windows debloater που έχω χρησιμοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια από το github για τα windows 10.

Φυσικά έχω windows 10 και δεν το κόβω να τα αλλάζω σύντομα, οσο λειτουργούν τα 10 θα έχω 10.

8 hours ago, 6xXx6 said:

Μπορείς να τα κάνεις όλα και μόνος με ρυθμίσεις αλλά είναι δύσκολο να τα ψάξεις όλα και να βρεις που πας και τι πρέπει να αλλάξεις.

Αυτές οι εφαρμογές κάνουν μία οπτική διεπαφή χρήστη για συγκεκριμένα πράγματα που σχεδόν κανείς δεν θέλει να έχει στα windows του. Απλά τσεκάρεις τι δεν θέλεις και αυτό πάει και σου αλλάζει τις ρυθμίσεις. Διευκολύνουν την παραμετροποίηση του λειτουργικού που ενώ θα μπορούσε και η microsoft να το έχει έτσι, δεν θέλουν να είναι τόσο απλό και εύκολο για να μην τα αποεπιλέξει και ο κάθε άσχετος, εκεί ποντάρουν.

Επίσης είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, οπότε όλα μια χαρά.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, JcD είπε

Που είναι οι διαφημίσεις ρε παιδιά, δεν έχω δει τίποτα!

Και εγώ δεν βλέπω τίποτα!

Edit (ήταν μπλοκαρισμένες ήδη... από τα 500 πράγματα που κάνω μετά την εγκατάσταση των Windows :lol:)

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 2
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...