elvionski Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 καλησπέρα, η μητέρα μου θελει να αγορασει ενα τηλεφωνο, συγκεκριμένα το 15 pro max της apple με απαλλαγή φπα (είναι επαγγελματίας), απλά τον ιούλιο του 2023 είχε αγοράσει χωρις φπα ενα τηλέφωνο μικρότερης αξίας, κάπου στα 100 με 200 ευρώ. υπάρχει όριο στον αριθμό συσκευών που δικαιούται κάποιος με απαλλαγή φπα; χρειάζεται να ανησυχεί για αυτό; 1
SabotazNic Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, elvionski είπε καλησπέρα, η μητέρα μου θελει να αγορασει ενα τηλεφωνο, συγκεκριμένα το 15 pro max της apple με απαλλαγή φπα (είναι επαγγελματίας), απλά τον ιούλιο του 2023 είχε αγοράσει χωρις φπα ενα τηλέφωνο μικρότερης αξίας, κάπου στα 100 με 200 ευρώ. υπάρχει όριο στον αριθμό συσκευών που δικαιούται κάποιος με απαλλαγή φπα; χρειάζεται να ανησυχεί για αυτό; Μπα δεν θα εχει θεμα
elvionski Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Μπα δεν θα εχει θεμα μολις ανεβασα και στο αλλο φορουμ αλλα θενξ!!!!
pita_kontosouvli_season2 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δεν υπάρχει όριο. Προσωπικά δηλώνω στα έξοδα κινητό μια φορά τον χρόνο.
Athoz Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Είναι ένα κινητό ανα εξάμηνο για το δικό μου ΚΑΔ. Υποθέτω πρέπει να είναι στα περισσότερα ΚΑΔ έτσι.
Tlykog Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Ενώ επίσημα δεν υπάρχει κάποιο όριο, σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να υπάρχει λογική στα έξοδα. Πχ δε μπορεί μια επιχείρηση με 1 άτομο να έχει αγοράσει 3 κινητά σε ένα χρόνο. Ενώ δε μπορούν να σου πουν κάτι, από τη στιγμή που καταχωρούνται σαν πάγια στο μητρώο παγίων της επιχείρησης θα πρέπει να μπορούν να ελεγχθουν άμεσα. Πχ μπορούν να ζητήσουν να τα δουν εκείνη την ώρα, οπότε θα υπάρχει θέμα. μην ξεχνάς ότι όσα αγοράζονται για την εταιρεία είναι προς έλεγχο ανά πάσα στιγμή και ανήκουν στην εταιρεία και όχι στο άτομο. Αγοράζονται με σκοπο να διευκολύνουν τη λειτουργία της επιχείρησης, όχι για προσωπική διασκέδαση... Βάσει νόμου πάντα... Καλύτερα, λοιπόν, να μην γίνονται υπερβολές και ο αριθμός κινητών να μην ξεπερνα τους απασχολούμενους στην επιχείρηση. 2
panagiotis54 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Το τηλ το αγοραζει για να μπορει να παρει τηλ τον λογιστη της η επιχειρηση? 2
GREGORYMO Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, Athoz είπε Είναι ένα κινητό ανα εξάμηνο για το δικό μου ΚΑΔ. Υποθέτω πρέπει να είναι στα περισσότερα ΚΑΔ έτσι. Τι ΚΑΔ δηλαδή? Κάνεις πολλά τηλέφωνα? 16 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε Το τηλ το αγοραζει για να μπορει να παρει τηλ τον λογιστη της η επιχειρηση? ΝΑΙ 4 ώρες πριν, Tlykog είπε Ενώ επίσημα δεν υπάρχει κάποιο όριο, σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να υπάρχει λογική στα έξοδα. Πχ δε μπορεί μια επιχείρηση με 1 άτομο να έχει αγοράσει 3 κινητά σε ένα χρόνο. Ενώ δε μπορούν να σου πουν κάτι, από τη στιγμή που καταχωρούνται σαν πάγια στο μητρώο παγίων της επιχείρησης θα πρέπει να μπορούν να ελεγχθουν άμεσα. Πχ μπορούν να ζητήσουν να τα δουν εκείνη την ώρα, οπότε θα υπάρχει θέμα. μην ξεχνάς ότι όσα αγοράζονται για την εταιρεία είναι προς έλεγχο ανά πάσα στιγμή και ανήκουν στην εταιρεία και όχι στο άτομο. Αγοράζονται με σκοπο να διευκολύνουν τη λειτουργία της επιχείρησης, όχι για προσωπική διασκέδαση... Βάσει νόμου πάντα... Καλύτερα, λοιπόν, να μην γίνονται υπερβολές και ο αριθμός κινητών να μην ξεπερνα τους απασχολούμενους στην επιχείρηση. Δηλώνεται η πραγματικότητα. Αλλά ΔΕΝ μπορεί μια επιχείρηση να έχει πχ τζίρο 10.000€ και αγορές τηλέφωνων 1.500€ !!
james01gr Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 πιθανόν να μην έχει θέμα, όμως παίζει ρόλο ο τζίρος, τα κέρδη κτλ. για το κινητό των 200 ευρώ, λογικά έκανε απόσβεση ο λογιστής απευθείας. για των 1500 ευρώ κινητό λογικά δεν θα γίνει σε μία χρήση η απόσβεση επομένως πρέπει να ρωτήσεις τον λογιστή πότε θα μπορείς να αγοράσεις ξανά τηλέφωνο...
JakeKaufman Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 5 hours ago, Athoz said: Είναι ένα κινητό ανα εξάμηνο για το δικό μου ΚΑΔ. Υποθέτω πρέπει να είναι στα περισσότερα ΚΑΔ έτσι. δεν παίζει να είναι επίσημο αυτό, μάλλον κάποιο rule of thumb που σου ειπε ο λογιστης σου. 3
panagiotis54 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 21 minutes ago, GREGORYMO said: ΝΑΙ Γιατι απαντας εσυ? ξερεις καλυτερα απο τον επαγγελματι και τον λογιστη του 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 14 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε Γιατι απαντας εσυ? ξερεις καλυτερα απο τον επαγγελματι και τον λογιστη του ΝΑΙ 27 λεπτά πριν, james01gr είπε πιθανόν να μην έχει θέμα, όμως παίζει ρόλο ο τζίρος, τα κέρδη κτλ. για το κινητό των 200 ευρώ, λογικά έκανε απόσβεση ο λογιστής απευθείας. για των 1500 ευρώ κινητό λογικά δεν θα γίνει σε μία χρήση η απόσβεση επομένως πρέπει να ρωτήσεις τον λογιστή πότε θα μπορείς να αγοράσεις ξανά τηλέφωνο... Δεν είναι δουλειά λογιστή. Αρκεί να είναι 'πραγματικη' η κατάσταση. 28 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε δεν παίζει να είναι επίσημο αυτό, μάλλον κάποιο rule of thumb που σου ειπε ο λογιστης σου. Δεν είναι θέμα ΚΑΔ. Δηλώνεται η 'πραγματικότητα'.
Tlykog Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Δηλώνεται η πραγματικότητα. Αλλά ΔΕΝ μπορεί μια επιχείρηση να έχει πχ τζίρο 10.000€ και αγορές τηλέφωνων 1.500€ !! Φίλε μου, λογιστής είμαι, με δικό μου γραφείο. Ο τζίρος δεν παίζει κανένα ρόλο στο ποσά κινητά θα αγοράσεις. Επιπλέον, η πραγματικότητα είναι ότι τα έξοδα μιας επιχείρησης θα πρέπει να γίνονται για να επιτελέσει τον σκοπό της και όχι για να περνάει καλά ο κάθε επιχειρηματίας ή τα συγγενικά του πρόσωπα. Συνεπώς έξοδα για κινητά εκτός της επιχείρησης δεν επιτρέπονται. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνονται για να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα την παραγωγική της διαδικασία. Ασχέτως το πως γίνονται τα πράγματα στην ελληνική ( και όχι μόνο…) πραγματικότητα. 14 ώρες πριν, elvionski είπε καλησπέρα, η μητέρα μου θελει να αγορασει ενα τηλεφωνο, συγκεκριμένα το 15 pro max της apple με απαλλαγή φπα (είναι επαγγελματίας), απλά τον ιούλιο του 2023 είχε αγοράσει χωρις φπα ενα τηλέφωνο μικρότερης αξίας, κάπου στα 100 με 200 ευρώ. υπάρχει όριο στον αριθμό συσκευών που δικαιούται κάποιος με απαλλαγή φπα; χρειάζεται να ανησυχεί για αυτό; Συνοπτικά, δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2024 από Tlykog 1
GREGORYMO Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, Athoz είπε Είναι ένα κινητό ανα εξάμηνο για το δικό μου ΚΑΔ. Υποθέτω πρέπει να είναι στα περισσότερα ΚΑΔ έτσι. Η εγγύηση είναι 1-2 χρόνια. Εντός εγγύησης θα πάρεις και 2' κινητό? Πόσους υπαλλήλους έχει η επιχείρηση? 30 λεπτά πριν, Tlykog είπε Φίλε μου, λογιστής είμαι, με δικό μου γραφείο. Ο τζίρος δεν παίζει κανένα ρόλο στο ποσά κινητά θα αγοράσεις. Επιπλέον, η πραγματικότητα είναι ότι τα έξοδα μιας επιχείρησης θα πρέπει να γίνονται για να επιτελέσει τον σκοπό της και όχι για να περνάει καλά ο κάθε επιχειρηματίας ή τα συγγενικά του πρόσωπα. Συνεπώς έξοδα για κινητά εκτός της επιχείρησης δεν επιτρέπονται. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνονται για να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα την παραγωγική της διαδικασία. Ασχέτως το πως γίνονται τα πράγματα στην ελληνική ( και όχι μόνο…) πραγματικότητα. Συνοπτικά, δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Αυτό ακριβώς λέω και ΕΓΩ. ΟΣΑ κινητά θέλει μπορεί να αγοράσει αρκεί να 'αποδείξει' ότι εξυπηρετούν ανάγκες της επιχείρησης και ΟΧΙ του παιδιού του. 32 λεπτά πριν, Tlykog είπε Φίλε μου, λογιστής είμαι, με δικό μου γραφείο. Ο τζίρος δεν παίζει κανένα ρόλο στο ποσά κινητά θα αγοράσεις. Επιπλέον, η πραγματικότητα είναι ότι τα έξοδα μιας επιχείρησης θα πρέπει να γίνονται για να επιτελέσει τον σκοπό της και όχι για να περνάει καλά ο κάθε επιχειρηματίας ή τα συγγενικά του πρόσωπα. Συνεπώς έξοδα για κινητά εκτός της επιχείρησης δεν επιτρέπονται. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνονται για να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα την παραγωγική της διαδικασία. Ασχέτως το πως γίνονται τα πράγματα στην ελληνική ( και όχι μόνο…) πραγματικότητα. Συνοπτικά, δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Επειδή είσαι λογιστής και έχεις 'εικόνα', τι ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών καταχωρούν το κινητό του παιδιού τους στα έξοδα της επιχείρησης? Το 98% ?
Tlykog Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αλλά ΔΕΝ μπορεί μια επιχείρηση να έχει πχ τζίρο 10.000€ και αγορές τηλέφωνων 1.500€ !! Αυτό και αυτό: 40 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΟΣΑ κινητά θέλει μπορεί να αγοράσει αρκεί να 'αποδείξει' ότι εξυπηρετούν ανάγκες της επιχείρησης και ΟΧΙ του παιδιού του. Δεν είναι το ίδιο φίλε μου. Αυτο που γράφεις στη δεύτερη παραπομπή είναι αυτό που γράφω στο πρώτο μου ποστ. 42 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Επειδή είσαι λογιστής και έχεις 'εικόνα', τι ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών καταχωρούν το κινητό του παιδιού τους στα έξοδα της επιχείρησης? Το 98% ? Το 99,999%. Λογικό είναι με τη φορολογία από μεριάς κράτους και με τη φιλοσοφία που επικρατεί απο πλευράς επιχειρηματιών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα