Προς το περιεχόμενο

Αγορά πρώτου αυτοκινήτου

christopherk2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα πήρα το δίπλωμα οδήγησης και έχω αρχίσει και σκέφτομαι την αγορά πρώτου αυτοκινήτου. Μέχρι τώρα βολευόμουν με το αυτοκίνητο των γονιών μου, αλλά θέλω κάτι δικό μου. Το budget μου είναι πολύ περιορισμένο μέχρι 5 χιλιάρικα μπορώ να δώσω, οπότε κινούμαι αποκλειστικά σε μεταχειρισμένα αμάξια. Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζω για κάτι πολύ συγκεκριμένο, θέλω να πάω σε ένα mitsubishi lancer του '97, '98, '99, καθώς το γουστάρω πολύ σαν αμάξι, αλλά δεν ξέρω τι να προσέξω στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ειδικά όταν μιλάμε για μοντέλα εικοσαπενταετίας. Οπότε, θα ήθελα τα φώτα σας και τις συμβουλές σας.

Επεξ/σία από christopherk2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Yaris , starlet  96 -99. corolla Honda civic   ,Fiesta Hyundai  Getz   ,Polo Η golf , Punto,  sporting   Ibiza,  Lancer που σου αρέσει

Στην θέση σου θα κοιτούσα ανάμεσα σε Corolla  στρογγυλοφαναρη  yaris, civic  μικρά και αξιόπιστα αυτοκίνητα  ότι πρέπει για νέο οδηγό   το στάρλετ το βγάζω  εκτος γιατί  δύσκολα  θα βρεις με airbag ac και υ.τ  αλλιώς είναι  η πρώτη επιλογή  μου. 

Θα σου πρότεινα να έχει τουλάχιστον  2 αρεροσακους abs υ.τ και aircodition. 

Τι θα πρόσεχα οπτικά  από κάτω να δω τι σκουριές έχει σε τι κατάσταση είναι  ψαλίδια συνέμπλοκ  , διαρροές  λαδιού χτυπήματα σε καρτερ , σασμάν.  Μοτερικα θα ζητούσα να μου βγάλουν  ένα 2 κολλαρα να δω εάν έχουν μέσα σκουριές  , ψυγείο νερου τάπα ψευτοκαπακου σε τι κατάσταση είναι  εάν έχει σημάδια φλαντζας η πιθανές διαρροές νερου , θα ζήταγα από τον μάστορα να μετρήσει  συμπίεση  να πρεσαρει  κύκλωμα ψύξης  , μπουζί εάν έχουν  ομοιόμορφη  καύση  ,  βάσεις σασμάν  εάν έχουν κοπεί .  Εάν πατιναρει   εαν έχουν τζόγο οι τροχοί και θέλουν άκρα  μπιλιοφοροι εάν ακούγονται  ,γενικά θα το ξεψαχνιζα  να δω εάν αξίζει η όχι.  Εάν έχει κάποιο ρήγμα στον κόρμο  , πως δουλεύει  το ac , εάν φέρνει ζεστό νερό το καλοριφέρ    έλεγχο φρένα εάν χάνει το αμάξι δεξιά ή αριστερά . Αναρτησεις  χτύπημα καταλυτη μεσαίου και τελικού  εάν έχει σπάσει κάτι μέσα και ακούγεται,  ρουλεμάν τροχού   σασμάν  πως μπαίνουν  όλες οι ταχύτητες  , τσεκ φώτα ηλεκτρολογικα  ότι λειτουργούν  όλοι οι διακόπτες   , μπουζο καλώδια  ,  εάν βγάζει καπνό άσπρο πίσω  άρα καεί λάδια  εάν τα μπουζί έχουν   λάδια ,   πως ακούγεται  εν λειτουργία το μοτέρ  . 

Από φανοποια εάν έχει κάποιο μεγάλο τρακάρισμα 

Αρχικά οπτικά θα δεις εάν σου αρέσει  σε τι κατάσταση  είναι μέσα το σαλόνι  κατά πόσο  περιποιημένο , είναι το όχημα,  χιλιόμετρα  προσπάθησε να δεις παλιότερα κτεο  πόσα έγραφαν εάν πχ το 2015 είχε 200Κ και το 24 189Κ  σε κλέβει 

Αφού σου κάνει αρχικά στο μάτι και στην βόλτα που θα το πας  βρες ένα μηχανικό  που θα του πεις ότι θα σου δώσω παραπάνω  λεφτά αλλά θέλω μου ελέγξεις  τα πάντα όλα   , θα έχεις ήδη ρωτήσει τον πωλητή τι προβλήματα  έχει   εάν σου   πει πχ θέλει μπαταρία και  σε λίγα χλμ τακάκια.  Οκ  όταν τον πας στο μάστορα και σου βγάλει  έξτρα ζημιες πχ αλλαγή δίσκων  και  ζαμφορ , θα το συνοψίζει στην τιμή αγοράς.  Όλα αυτά που σου γράφω  είναι ένας ενδελεχης  έλεγχος  που δεν θα στο κάνει ένα συνεργείο  απλά όταν πας και του πεις δες το αμάξι.  

Επεξ/σία από salvador_
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ κατ' αρχάς και για τις συμβουλές και για τις προτάσεις στην αρχή. Η αλήθεια είναι ότι έχω φάει κόλλημα με το lancer, μου αρέσει πάρα πολύ, το έχω οδηγήσει κιόλας από φιλαράκι που το έχει και από τότε μου έχει γίνει έμμονη ιδέα να το πάρω. Επειδή είναι η πρώτη φορά που αγοράζω αμάξι μεταχειρισμένο και δεν έχω εμπειρία πως συμπεριφέρονται οι πωλητές, γενικά οι ιδιώτες πωλητές, είναι άνετοι στο να το πάτε το αμάξι για έλεγχο σε συνεργείο; Επίσης, είμαι από βόρεια Ελλάδα και ενδέχεται να χρειαστεί να βγω εκτός της πόλης μου για να πάρω το αμάξι, σε αυτήν την περίπτωση είναι πρακτικά αδύνατο να το πάω σε συνεργείο με "δικό μου άνθρωπο", κάποιο επαρχιακό συνεργείο θα κάνει καλά τους συγκεκριμένους ελέγχους ή είναι απαραίτητο να πάω σε κάποιο "μεγάλο" συνεργείο για να γίνουν;

Επεξ/σία από christopherk2

Στην θέση σου θα έβρισκα  συνεργεία  από το maps με καλές κριτικές  ,  κοντά στην περιοχή  που έχω βρει το αμάξι που μου αρέσει,  θα είχα μια τηλεφωνική  επικοινωνία  με το συνεργείο  , εξηγώντας ότι θέλω να κάνω έναν ενδελεχή  έλεγχο. 

Εάν δεν δέχεται έλεγχο  σε συνεργείο  ο πωλητής  απλά πας σε άλλο 

• Like 1
  • Thanks 1

Συμφωνώ με ότι γράφτηκε , 

Στο κόστος θα υπολογίσεις ανεξάρτητου βιβλίου ιστορικού   ένα πλήρες service + ιμάντες και έλεγχο τα ελαστικά του/φρένα .

Εγώ πριν 3 χρόνια που έψαχνα μικρόυ κυβισμού , έκανα 3 μήνες να βρω και τα 2 πρώτα είχαν φάει τρακάρισμα και μάλιστα είχαν μπει καλιμπρα . Αρκετοί δε το έφερναν συνεργείο , άλλοι ήταν έμποροι αλλά το έπαιζαν ιδιώτες . Εξοπλισου με υπομονή γενικά . Εάν κανείς χιλιόμετρα δες και τη λύση να έχει και ήδη σύστημα LPG .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...