@topos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 6 hours ago, thelos257 said: Καλημερα δεν μενω καν Ελλαδα οποτε ειναι ακυρο αυτο το συστημα. Οσο για καρτα γραφικων θα βαλω μια απο αυτες που ειπες πιο πανω. Ναι ομως θα ηθελα να μεταβω σε Intel CPU Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζεις το σύστημα ένα link. Εάν είναι και θέλεις να βάλεις κάρτα γραφικών θα πρέπει-> Α)Να ξέρεις εάν το έτοιμο συστημα έχει αρκετά μεγάλο τροφοδοτικό+ έξτρα καλώδια τροφοδοσίας(δεν είναι αυτονόητο) Επιπλέον υπάρχει περίπτωση να είναι proprietary και στο μέγεθος και στα καλώδια/συνδεσμολογια που βγάζει οπότε δεν θα μπορέσεις να το αλλαξεις με κάποιο άλλο του εμπορίου εάν θελήσεις να βάλεις αργότερα καρτα Β)Το κουτί να έχει αρκετο χώρο και επαρκή εξαερισμό. Όσο για τις κάρτες γραφικών, εάν θέλεις να παίξεις κάποιο σύγχρονο παιχνίδι το min και vfm είναι μια amd rx6600.Τωρα εάν παίζεις παιχνίδια του 2010 η τύπου adventure γίνετε δουλειά και με την ενσωματωμένη. (Οι υπόλοιπες που αναφέρθηκαν θεωρώ πως είναι αδύναμες για καινούργια παιχνίδια)
benign Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου On 10/05/2024 at 09:00, thelos257 said: Καλημερα φιλε μου παιχνιδια δεν παιξω αυτο ειναι ξεκαθαρο. Το θελω για downloading για να βλεπω ταινιες στο youtube να κανω και encoding βιντεο με το HandBrake. Τοτε το amd συστημα που ηδη εχεις επαρκει και με το παραπανω.Απλα βαλε 32gigs ram. Ξεχασε τα intel δεν σου χρειαζονται και σε καμμια περιπτωση η αποσταση αποδοσης με τον Ryzen 5 3600 δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα για αλλον υπολογιστη.
@topos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 1 hour ago, benign said: Τοτε το amd συστημα που ηδη εχεις επαρκει και με το παραπανω.Απλα βαλε 32gigs ram. Ξεχασε τα intel δεν σου χρειαζονται και σε καμμια περιπτωση η αποσταση αποδοσης με τον Ryzen 5 3600 δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα για αλλον υπολογιστη. Προφανώς χρειαζετε επιπλεον 2 συστημα, γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα από 3600 σε 12400. Η τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ.
benign Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Just now, @topos said: Προφανώς χρειαζετε επιπλεον 2 συστημα, γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα από 3600 σε 12400. Η τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Δεν ξερω,φιλε μου,ο TS δεν εκφραζεται σωστα για να μας δωσει να καταλαβουμε.Σαν ξενος που δεν ξερει καλα Ελληνικα και χρησιμοποιει google translate. Προσεξε ειδικα το πρωτο post.
thelos257 Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, benign είπε Δεν ξερω,φιλε μου,ο TS δεν εκφραζεται σωστα για να μας δωσει να καταλαβουμε.Σαν ξενος που δεν ξερει καλα Ελληνικα και χρησιμοποιει google translate. Προσεξε ειδικα το πρωτο post. Τι λες ρε μπαγιασα να πουμε ; Επειδη ειμαι απο την Κυπρο και δεν γραφω Κυπριακα και γραφω απλα ελληνικα για να τα καταλαβαινετε ολοι σας οτι λεω ; ΞΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ. 21 ώρες πριν, @topos είπε Προφανώς χρειαζετε επιπλεον 2 συστημα, γιατί αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα από 3600 σε 12400. Η τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Θα ηθελα δυο συστηματα ναι πολυ σωστα το βρηκες. Μου αρεσει να εχω και Intel και AMD RYZEN. Επειδη μισουσα τους AMD RYZEN ειπα ας τους δωσω μια ευκαιρια αλλα τελικα μονο Intel αξιζουν για μενα που επαιρνα τοσα χρονια αλλωστε. Επισης να σου πω οτι τρεχω διαφορες εικονικες μηχανες με το Vmware Workstation αν αυτο σε ενδιαφερει και με αυτο τον υπολογιστη μου που εχω τωρα δεν με ικανοποιει. Στις 11/5/2024 στις 2:09 ΜΜ, @topos είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζεις το σύστημα ένα link. Εάν είναι και θέλεις να βάλεις κάρτα γραφικών θα πρέπει-> Α)Να ξέρεις εάν το έτοιμο συστημα έχει αρκετά μεγάλο τροφοδοτικό+ έξτρα καλώδια τροφοδοσίας(δεν είναι αυτονόητο) Επιπλέον υπάρχει περίπτωση να είναι proprietary και στο μέγεθος και στα καλώδια/συνδεσμολογια που βγάζει οπότε δεν θα μπορέσεις να το αλλαξεις με κάποιο άλλο του εμπορίου εάν θελήσεις να βάλεις αργότερα καρτα Β)Το κουτί να έχει αρκετο χώρο και επαρκή εξαερισμό. Όσο για τις κάρτες γραφικών, εάν θέλεις να παίξεις κάποιο σύγχρονο παιχνίδι το min και vfm είναι μια amd rx6600.Τωρα εάν παίζεις παιχνίδια του 2010 η τύπου adventure γίνετε δουλειά και με την ενσωματωμένη. (Οι υπόλοιπες που αναφέρθηκαν θεωρώ πως είναι αδύναμες για καινούργια παιχνίδια) Καλησπερα δεν ειναι διαθεσιμη στο E-ShopCY καποια αλλη ; https://www.e-shop.cy/vga-sapphire-amd-radeon-rx-6600-pulse-gaming-8gb-gddr6-retail-p-PER.607404 Επεξ/σία 12 Μαϊου από thelos257
benign Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου On 09/05/2024 at 18:30, thelos257 said: Καλησπερα σας ειναι και οι δυο υπολογιστες παρα πολυ καλη υπολογιστες ομως δεν ξερω ποιο να επιλεξω. Ο Ενας ειναι 500 ευρω αυτο με τον i3-12100 και αυτος με τον i5 12400 ειναι 559 ευρω. Ειναι με 8GB RAM και κοινοχρηστα γραφικα απο τον επεξεργαστη τους. Ειναι ΗΡ. Θα μπορουσα στο μελλον να τους βαλω μια καρτα γραφικων ; Εφτιαξα περσι ενα υπολογιστη και δεν θελω αλλο προσαρμογμενο υπολογιστη αλλα ετοιμο απο το εργοστασιο. https://bionic.com.cy/en/products/hp-pro-tower-290-g9-6b2t0ea https://bionic.com.cy/en/products/hp-pro-tower-pc-290-g9-6b2s8ea Δεν ξερω αν εισαι Ελληνοκυπριος,αλλα φαινεται σαν να μην ξερεις Ελληνικα απο το πρωτο σου post.Συγνωμη,αλλα ειναι γεματο λαθη το κειμενο σου,λαθος επιλογες λεξεων για να εκφραστεις,γραμματικα λαθη,λαθη στιξης, τηλεγραφικα μικρες προτασεις κ.τ.λ. (Αποχωρω,ας σε βοηθησουν οι εχοντες υπομονη.) 19 minutes ago, thelos257 said: Μου αρεσει να εχω και Intel και AMD RYZEN. Επειδη μισουσα τους AMD RYZEN ειπα ας τους δωσω μια ευκαιρια αλλα τελικα μονο Intel αξιζουν για μενα που επαιρνα τοσα χρονια αλλωστε. Επισης να σου πω οτι τρεχω διαφορες εικονικες μηχανες με το Vmware Workstation αν αυτο σε ενδιαφερει και με αυτο τον υπολογιστη μου που εχω τωρα δεν με ικανοποιει. Για αυτο εχεις στο αβαταρ το εμπορικο σημα των Ryzen? 🙃
@topos Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 51 minutes ago, thelos257 said: Τι λες ρε μπαγιασα να πουμε ; Επειδη ειμαι απο την Κυπρο και δεν γραφω Κυπριακα και γραφω απλα ελληνικα για να τα καταλαβαινετε ολοι σας οτι λεω ; ΞΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ. Θα ηθελα δυο συστηματα ναι πολυ σωστα το βρηκες. Μου αρεσει να εχω και Intel και AMD RYZEN. Επειδη μισουσα τους AMD RYZEN ειπα ας τους δωσω μια ευκαιρια αλλα τελικα μονο Intel αξιζουν για μενα που επαιρνα τοσα χρονια αλλωστε. Επισης να σου πω οτι τρεχω διαφορες εικονικες μηχανες με το Vmware Workstation αν αυτο σε ενδιαφερει και με αυτο τον υπολογιστη μου που εχω τωρα δεν με ικανοποιει. Καλησπερα δεν ειναι διαθεσιμη στο E-ShopCY καποια αλλη ; https://www.e-shop.cy/vga-sapphire-amd-radeon-rx-6600-pulse-gaming-8gb-gddr6-retail-p-PER.607404 Λοιπόν, ένα ένα μας τα λες. Vmware-> Εδώ όπως σου ανέφερα ο 12400 είναι 3 κλικ πιο γρήγορος. Ας πούμε ότι η διαφορά θα είναι και δεν θα είναι αισθητή με "γυμνό μάτι" η αλλιώς ~25% ταχυτερος. Οπότε εάν σε ικανοποιεί αυτή η απόδοση προχωρας, εάν όχι κοιτάς για καλύτερο cpu. Επιπλέον πιθανότατα να ξεμενεις από ram, το οποίο και αυτό είναι μια πιθανότατα με το VMware. Τεσπά, "τρέξε" όλες τις εργασίες/VMware που θέλεις στο pc που έχεις τώρα και άνοιξε τον task manager. Δες utilization σε cpu κ ram.Εαν είσαι μόνιμα ψηλά +80% στην ram δεν σε φτάνουν τα 16gb.
thelos257 Δημοσ. 12 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 12 Μαϊου 3 ώρες πριν, @topos είπε Λοιπόν, ένα ένα μας τα λες. Vmware-> Εδώ όπως σου ανέφερα ο 12400 είναι 3 κλικ πιο γρήγορος. Ας πούμε ότι η διαφορά θα είναι και δεν θα είναι αισθητή με "γυμνό μάτι" η αλλιώς ~25% ταχυτερος. Οπότε εάν σε ικανοποιεί αυτή η απόδοση προχωρας, εάν όχι κοιτάς για καλύτερο cpu. Επιπλέον πιθανότατα να ξεμενεις από ram, το οποίο και αυτό είναι μια πιθανότατα με το VMware. Τεσπά, "τρέξε" όλες τις εργασίες/VMware που θέλεις στο pc που έχεις τώρα και άνοιξε τον task manager. Δες utilization σε cpu κ ram.Εαν είσαι μόνιμα ψηλά +80% στην ram δεν σε φτάνουν τα 16gb. Μα θα βγαλω τα 8GB που εχω βαλει σε αυτο το συστημα μου και θα τα βαλω στο νεο. 3 ώρες πριν, benign είπε Δεν ξερω αν εισαι Ελληνοκυπριος,αλλα φαινεται σαν να μην ξερεις Ελληνικα απο το πρωτο σου post.Συγνωμη,αλλα ειναι γεματο λαθη το κειμενο σου,λαθος επιλογες λεξεων για να εκφραστεις,γραμματικα λαθη,λαθη στιξης, τηλεγραφικα μικρες προτασεις κ.τ.λ. (Αποχωρω,ας σε βοηθησουν οι εχοντες υπομονη.) Για αυτο εχεις στο αβαταρ το εμπορικο σημα των Ryzen? 🙃 Μαθε με εσυ τοτε καλυτερα ελληνικα φιλε εξυπνακια και καλυτερη ελληνικη γραφη.
@topos Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 1 minute ago, thelos257 said: Μα θα βγαλω τα 8GB που εχω βαλει σε αυτο το συστημα μου και θα τα βαλω στο νεο. Κανείς δεν μπορεί να σου πει πόση ram χρειάζεσαι.Εγω ας πούμε έχω 96gb και θα πάω σε 192gb κάποια στιγμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα 16gb είναι το minimum. Καλή συνέχεια από μένα και καλές αγορές. 1
thelos257 Δημοσ. 28 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου Καλημερα τελικα πηγα σε αυτο εδω παιδια: https://www.stephanis.com.cy/el/products/information-technology/personal-computers/desktop-pcs/386774 Τον πηρα στα 775 ευρω παρα στα 1000. Κλειστο σφαριγμενος στο κουτι του μου ηρθε. Με πληκτρολογιο και ποντικι. Σιγουρα ειναι πιο καλυτερος απο τον AMD Ryzen 5 3500 και τον Intel Core i7 11700KF που εχω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος που ειναι 12της γενιας. Επεξεργαστής: Intel Core i5-12500 έως 4.6GHz (6C / 12T, 3.0 / 4.6GHz, 18MB L3 cache) Μνήμη RAM: 16GB DDR4-3200 MHz Τύπος δίσκου: SSD Χωρητικότητα: 512GB PCIe NVMe SSD Κάρτα γραφικών: Intel UHD Graphics 770 Λειτουργικό Σύστημα: Windows 11 Pro Οπτική Μονάδα Δίσκου: Δεν Διαθέτει Ήχος: Κωδικοποιητής Realtek ALC3252, Yποδοχή universal audio με υποστήριξη ακουστικών CTIA και OMTP Θύρες: USB-C 3.2 Gen2, 3x USB-A 3.2 Gen2, 3x USB-A 3.2 Gen1, 2x USB-A 2.0, HDMI 1.4, DisplayPort 1.4, Ethernet (RJ-45), Έξοδος ήχου (Υποδοχή 3.5mm), Σύνθετη Ακουστικά/Μικρόφωνο Ειδικά χαρακτηριστικά: Υποστήριξη έως 3 οθονών Διαστάσεις: 155 x 308 x 337mm Βάρος: 5.31kg Χρώμα: Μαύρο Περιεχόμενα κουτιού: Ενσύρματο πληκτρολόγιο HP Desktop 320K, Ενσύρματο ποντίκι HP 125
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα