AtiX Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 10 λεπτά πριν, fast8 είπε Ναι καλά. Μην μιλάς με γρίφους γέροντα. Αντε πες τις τρεις υποθέσεις α) β) γ) Ειλικρινά θα αρχίσω να αναρωτιέμαι αν όντως καταλαβαίνεις τι γράφει ο καθένας μας εδώ μέσα ή απλά το βρίσκεις παιχνίδι (που επίσης κατηγόρησες ότι το κάνω εγώ)… 7 λεπτά πριν, adastra είπε Αυτό το μόνο που λέει είναι ότι αρνήθηκε να σχολιάσει αν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ναρκωτικά στο παρελθόν. Δεν επιβεβαιώνει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι είναι εξαρτημένος ναρκομανής. Και δεν βγάζει και νόημα να υποθέτει κανείς ότι ο Musk ήταν ναρκομανής, όσο έφτιαχνε από το τίποτα αρκετές από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες που έχουν υπάρξει παρεμπιπτόντως, και ξαφνικά το έκοψε μαχαίρι το 2018 που του έκαναν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ συνέχιζε να δημιουργεί επιτυχημένες εταιρίες. Καλώς ήρθες, 9/9 στα θέματα του Elon βλέπω…
adastra Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Καλά και στην Έλλάδα 2.1 τόνους πιάσανε αλλά δεν έχουν βρει τίποτα Δεν γνωρίζω αν είναι ναρκομανής αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κρίνουμε πόση κόκα παίρνουν οι επιχειρηματίες. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς από την μια να παρουσιάζεσαι σαν πρότυπο να έχεις τόσους που ταυτίζονται μαζί σου και να προβάλεις μπάφους, αντισημιτισμό και άρνηση του Covid. ειδικά το τελευταίο. Άρα η NASA και το ομοσπονδιακό κράτος θες να πεις που τον έχουν στο στόχαστρο και περιμένουν μια στραβοτιμονια για να τον καταστρέψουν (και κάνουν μια εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα τόσα χρόνια που έχει πείσει όσους δεν γνωρίζουν για τα μύρια όσα ψέμματα) συνωμοτούν για να καλύψουν την χρήση ναρκωτικών του? Για σκέψου μόνο ότι το SLS/Orion που έλεγα έχει κοστίσει η ανάπτυξη τους >100 δισεκατομμύρια δολάρια και 4.1 ανα πτήση και ξαφνικά βγαίνει η Spacex και τους τραβάει το χαλί με συστήματα που κοστίζουν 20-30 φορές λιγότερο (Falcon Heavy, και το Starship 10 φορές λιγότερο από το FH). Πως αλλιώς θα αντιδρούσαν κολοσοι όπως η Boeing και η Lockheed (ή η GM) όταν δεν μπορούν να ανταγωνιστούν από το να τον παρουσιάσουν σαν ένα τρελό Howard Hughes που θα σκοτώσει ανθρώπους. Επεξ/σία 10 Μαϊου από adastra
AtiX Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 7 λεπτά πριν, adastra είπε Άρα η NASA και το ομοσπονδιακό κράτος θες να πεις που τον έχουν στο στόχαστρο και περιμένουν μια στραβοτιμονια για να τον καταστρέψουν (και κάνουν μια εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα τόσα χρόνια που έχει πείσει όσους δεν γνωρίζουν για τα μύρια όσα ψέμματα) συνωμοτούν για να καλύψουν την χρήση ναρκωτικών του? Φίλε μου για οσο κάνει την δουλειά τους φτηνά και γρήγορα μια χαρά θα κάνουν τα στραβά μάτια… 1 1
adastra Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Φίλε μου για οσο κάνει την δουλειά τους φτηνά και γρήγορα μια χαρά θα κάνουν τα στραβά μάτια… Ο σκοπός των πολιτικών και του βιομηχανικού συμπλέγματος με τους λομπίστες δεν είναι να γίνει η δουλεία φτηνά, γρήγορα και αποδοτικά, αλλά το εντελώς αντίθετο. Η NASA έχει ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την διαστημική προσπάθεια ( το βιβλίο της Lori Garver που αναφέρεται στο αρθρο είναι πολύ κατατοπιστικό), αλλά έχει και πάρα πολλούς άλλους που απλά ενδιαφέρονται να ταΐσουν την Boeing και τις περιφέρειες των πολιτικών που παίρνουν το έργο.
AtiX Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, adastra είπε Ο σκοπός των πολιτικών και του βιομηχανικού συμπλέγματος με τους λομπίστες δεν είναι να γίνει η δουλεία φτηνά, γρήγορα και αποδοτικά, αλλά το εντελώς αντίθετο. Η NASA έχει ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την διαστημική προσπάθεια ( το βιβλίο της Lori Garver που αναφέρεται στο αρθρο είναι πολύ κατατοπιστικό), αλλά έχει και πάρα πολλούς άλλους που απλά ενδιαφέρονται να ταΐσουν την Boeing και τις περιφέρειες των πολιτικών που παίρνουν το έργο. Η NASA είδε τα κεφαλαία της να συρρικνώνονται, για πόσο καιρό νομίζεις ότι θα μπορούσε να δικαιολογήσει την μαύρη τρύπα της Boeing? Aυτό εκμεταλλεύτηκε ο Elon ξοδεύοντας, μέχρι και πριν κάποια χρόνια, ότι μάζευε από τα υπόλοιπα projects και επενδυτές… δεν είναι τυχαίο ότι η SpaceX έμπαινε μέσα και όταν άρχισε η εκμετάλλευση των Starlink παρουσίασε κέρδη… Επεξ/σία 10 Μαϊου από AtiX
Dimitris_1981 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 10 λεπτά πριν, adastra είπε Άρα η NASA και το ομοσπονδιακό κράτος θες να πεις που τον έχουν στο στόχαστρο και περιμένουν μια στραβοτιμονια για να τον καταστρέψουν (και κάνουν μια εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα τόσα χρόνια που έχει πείσει όσους δεν γνωρίζουν για τα μύρια όσα ψέμματα) συνωμοτούν για να καλύψουν την χρήση ναρκωτικών του? Στον αντίποδα θα μπορούσα και εγώ να πω τα παρακάτω: Η NASA που του δίνει τόσα συμβόλαια και το ομοσπονδιακό κράτος που βασίστηκε στο Starlink και τώρα ανησυχούν τον κυνηγάει.... Για τα Random Test είπε ότι συμφώνησε να του γίνουν δεν ξέρουμε πόσα του έγιναν. Τι να του κάνουν δηλαδή να του ρίξουν πρόστιμο 1000$; Γιατί για ένα χρόνο φυλακή δεν νομίζω.... Παρόλα αυτά εγώ λέω δεν γνωρίζω αν είναι ναρκομανής ή πιο σωστά τοξικοεξαρτημένος. Ότι έχει υπάρξει χρήστης είναι σίγουρο. Τα άλλα είναι από το κεφάλι σου. 57 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Δεν γνωρίζω αν είναι ναρκομανής αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κρίνουμε πόση κόκα παίρνουν οι επιχειρηματίες.
fast8 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AtiX είπε Ειλικρινά θα αρχίσω να αναρωτιέμαι αν όντως καταλαβαίνεις τι γράφει ο καθένας μας εδώ μέσα ή απλά το βρίσκεις παιχνίδι (που επίσης κατηγόρησες ότι το κάνω εγώ)… Τι αναρωτιέσαι; Εσένα όχι απλά δεν σε καταλαβαίνει κανείς, ούτε εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις. 3 ώρες πριν, AtiX είπε Τρεις υποθέσεις έκανα και έμεινες στην μια… θέλεις να συνεχίσω το ποιος γράφει και ποιος πετάει χαρταετό? Ποιές είναι οι 3 υποθέσεις και ποιές είναι οι 2 που αποφεύγω. Γράψτες για εμάς τους όχι τοσο χαρισματικούς. α) β) γ) 3 ώρες πριν, AtiX είπε Δημιουργική ασάφεια μπας και ξεφύγουμε από το στρίμωγμα μου φαίνεται όλη αυτή η παράγραφος… δεν πειράζει ο κάθε ένας με τους ήρωες του ή και τα πρότυπα του… Που μας στρίμωξες, δεν μου είπες. Γράψε μια πρόταση : "σε στρίμωξα εδώ και δεν απάντησες" Περιμένω 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Παρόλα αυτά εγώ λέω δεν γνωρίζω αν είναι ναρκομανής ή πιο σωστά τοξικοεξαρτημένος. Ότι έχει υπάρξει χρήστης είναι σίγουρο. Τα άλλα είναι από το κεφάλι σου. Χρήστης; Κανένα στοιχείο ή το είδαμε στην κρυστάλινη σφαίρα; Υπάρχει το έχω δοκιμάσει, υπάρχει και το χρήστης. Το χρήστης δείχνει συνέχεια. Σαν κάποιος που έχει ξοδέψει περισσότερο απο μια δεκαετία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των κορυφαίων φοιτητών έχει δοκιμάσει κάποιες ουσίες. Ειδικά στα Αμερικανικά πανεπιστήμια και στην Silicon Valley όπου ανταγωνίζονται με το μυαλό τους, ότι απο ουσίες και φάρμακα (drugs) φαίνεται να τους δίνει κάποιο πλεονέκτημα, το παίρνουν. Δεν μιλάω για κόκα, αυτό είναι για τους ηθοποιούς της Καλιφόρνια, όχι τους φοιτητές και μηχανικούς. Αυτή την λεπτομέρια της εκεί πραγματικότητας προφανώς δεν ξέρεις και αυτό είναι το σημείο που ο Elon λέει πως αν είχε βρει κάτι που να τον βοηθούσε, θα το έπαιρνε, αλλά δεν βρήκε. Στον ανταγωνιστικό χώρο της Silicon Valley είναι πολύ συνηθισμένο. Μόνο άσχετοι με τον χώρο θα πιστέψουν πως είπε κάτι που δεν είναι ο κανόνας στο San Francisco. Επεξ/σία 10 Μαϊου από fast8
Dimitris_1981 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 19 λεπτά πριν, fast8 είπε Τι αναρωτιέσαι; Εσένα όχι απλά δεν σε καταλαβαίνει κανείς, ούτε εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις. Ποιές είναι οι 3 υποθέσεις και ποιές είναι οι 2 που αποφεύγω. Γράψτες για εμάς τους όχι τοσο χαρισματικούς. α) β) γ) Που μας στρίμωξες, δεν μου είπες. Γράψε μια πρόταση : "σε στρίμωξα εδώ και δεν απάντησες" Περιμένω Χρήστης; Κανένα στοιχείο ή το είδαμε στην κρυστάλινη σφαίρα; Υπάρχει το έχω δοκιμάσει, υπάρχει και το χρήστης. Το χρήστης δείχνει συνέχεια. Σαν κάποιος που έχει ξοδέψει περισσότερο απο μια δεκαετία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των κορυφαίων φοιτητών έχει δοκιμάσει κάποιες ουσίες. Ειδικά στα Αμερικανικά πανεπιστήμια και στην Silicon Valley όπου ανταγωνίζονται με το μυαλό τους, ότι απο ουσίες και φάρμακα (drugs) φαίνεται να τους δίνει κάποιο πλεονέκτημα, το παίρνουν. Δεν μιλάω για κόκα, αυτό είναι για τους ηθοποιούς της Καλιφόρνια, όχι τους φοιτητές και μηχανικούς. Αυτή την λεπτομέρια της εκεί πραγματικότητας προφανώς δεν ξέρεις και αυτό είναι το σημείο που ο Elon λέει πως αν είχε βρει κάτι που να τον βοηθούσε, θα το έπαιρνε, αλλά δεν βρήκε. Στον ανταγωνιστικό χώρο της Silicon Valley είναι πολύ συνηθισμένο. Μόνο άσχετοι με τον χώρο θα πιστέψουν πως είπε κάτι που δεν είναι ο κανόνας στο San Francisco. Χρήστης είναι οποίος χρησιμοποιεί κάτι. Υπήρξε χρήστης. Δεν ξέρω για ποσό και αν είναι ή ήταν περιστασιακός ή τακτικός χρήστης. Τα αλλά όλα είναι άσχετα.
fast8 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Χρήστης είναι οποίος χρησιμοποιεί κάτι. Υπήρξε χρήστης. Δεν ξέρω για ποσό και αν είναι ή ήταν περιστασιακός ή τακτικός χρήστης. Τα αλλά όλα είναι άσχετα. Ούτε καν για το περιστασιακός δεν ξέρουμε (το οποίο πάλι έχει την έννοια της συνέχειας). Εστω. Που θέλεις να καταλήξεις; Εχει κάνει κάτι λάθος η εθνική ασφάλεια ή η NASA και θα ήθελες να τους βοηθήσεις να το δούνε; Επεξ/σία 10 Μαϊου από fast8
adastra Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AtiX είπε Η NASA είδε τα κεφαλαία της να συρρικνώνονται, για πόσο καιρό νομίζεις ότι θα μπορούσε να δικαιολογήσει την μαύρη τρύπα της Boeing? Aυτό εκμεταλλεύτηκε ο Elon ξοδεύοντας, μέχρι και πριν κάποια χρόνια, ότι μάζευε από τα υπόλοιπα projects και επενδυτές… δεν είναι τυχαίο ότι η SpaceX έμπαινε μέσα και όταν άρχισε η εκμετάλλευση των Starlink παρουσίασε κέρδη… H NASA (και το Πεντάγωνο) είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να προμηθευτούν την φτηνότερη υπηρεσία που παρέχεται από Αμερικάνικους παρόχους εφόσον καλύπτει τους όρους και προϋποθέσεις τους, οπότε δεν είχαν επιλογή να αγνοήσουν την Spacex με τον κατά πολύ φτηνότερο πύραυλο (και διαστημόπλοιο) στον κόσμο, αν και το πάλεψαν όσο μπορούσαν με κλειστούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς και ατελείωτη γραφειοκρατία που ανάγκασε την Spacex να προσφύγει κατά τους νομικά για να τις επιτρέψουν έστω να διεκδικήσει συμβόλαια. Ακόμα και σήμερα η NASA επικαλείται δικαιολογίες για να δώσει συμβόλαια οπουδήποτε αλλού εκτός Spacex και να διατηρήσει τους εργολάβους της αλώβητους (π.χ. με τον μειωμένο φετινό προϋπολογισμό προτίμησε να κόψει σημαντικότατα επιστημονικά προγράμματα όπως το Chandra X-ray Observatory από το να μειώσει στο ελάχιστο το SLS/Orion, ένα πρόγραμμα παρωχημένο που μπορεί να αντικατασταθεί από πυραύλους και διαστημόπλοια της Spacex με λιγότερη πολυπλοκότητα, ποιο μεγάλη ασφάλεια, σημαντικά μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε ένα ελάχιστο κλάσμα του κόστους) Η NASA επένδυσε στην Spacex πριν 15+ χρόνια (Falcon/Dragon) μόνο χάρη στις επίμονες προσπάθειες ανθρώπων σαν την Garver που έπεισαν τον Obama να επιτρέψει να δώσουν μερικά ψίχουλα στο commercial space. Μια απόφαση που είχε ξεσηκώσει τότε το σύστημα του παλιού διαστήματος, πολιτικούς, και την πλειοψηφία της NASA (χαρακτηριστικές είναι οι ομιλίες σπουδαίων αστροναυτών όπως ο Άρμστρονγκ στο Αμ.Κογκρέσο κατά της Spacex που την κατηγορούσαν για ανηθικότητα και ότι ο Elon Musk θα σκοτώσει ανθρώπους για το κέρδος στο commercial crew). Την ίδια εποχή ξεκίνησε το πρόγραμμα SLS που έδωσε δεκάδες δις στην Βoeing και λοιπούς εργολάβους για να φτιάξουν στην ουσία ένα συνονθύλευμα από παλιά υλικά του Shuttle. Η Spacex απλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με τον καλύτερο τρόπο και ανάπτυξε τον Falcon (και το Dragon) που εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πύραυλο που κατάφερε να ρίξει το κόστος πρόσβασης στο διάστημα κατά 1 τάξη μεγέθους κερδίζοντας την συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς εκτοξεύσεων. Η Spacex δεν είχε καθαρά κέρδη φυσικά για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς ξόδευε μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη και νέων τεχνολογιών (επαναχρησιμοποίηση Falcon, Falcon Heavy, Starlink), αλλά αυτός είναι ο κανόνας στις startup επιχειρήσεις. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Διάστημα κατά κανόνα χρεοκοπούν πριν φτάσουν καλά καλά σε τροχιά. Ξαναφέρνω το παράδειγμα της Blue Origin του Bezos που ενώ έχει χρηματοδοτηθεί με δεκάδες δις από τον ίδιο, επενδυτές και διάφορα συμβόλαια (NASA, Amazon κτλ) δεν έχουν καταφέρει να στείλουν σε τροχιά εδώ και 24 χρόνια που το παλεύουν απολύτως τίποτα. Επεξ/σία 10 Μαϊου από adastra
AtiX Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 2 λεπτά πριν, fast8 είπε Τι αναρωτιέσαι; Εσένα όχι απλά δεν σε καταλαβαίνει κανείς, ούτε εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις. 3 λεπτά πριν, fast8 είπε Ποιές είναι οι 3 υποθέσεις και ποιές είναι οι 2 που αποφεύγω. Γράψτες για εμάς τους όχι τοσο χαρισματικούς. α) β) γ) Όταν υπάρχει σε μια πρόταση ή… ή…. ή…, πάντα αντικαθιστά το αριθμητικό σε περίπτωση που δεν το ξέρεις 32 λεπτά πριν, fast8 είπε Που μας στρίμωξες, δεν μου είπες. Γράψε μια πρόταση : "σε στρίμωξα εδώ και δεν απάντησες" Περιμένω Έχεις κάνει παράθεση μήνυμα μου, μην επαναλαμβανόμαστε λέγοντας τα ίδια και τα ίδια… 9 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Χρήστης είναι οποίος χρησιμοποιεί κάτι. Υπήρξε χρήστης. Δεν ξέρω για ποσό και αν είναι ή ήταν περιστασιακός ή τακτικός χρήστης. Τα αλλά όλα είναι άσχετα. Μου αρέσει που προσπαθείς να αποδείξεις το αυταπόδεικτο φίλε μου, έκανε τσιγαριλίκι σε συνέντευξη στην τηλεόραση μπροστά σε εκατομμύρια θεατές… end of story… 1
fast8 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Όταν υπάρχει σε μια πρόταση ή… ή…. ή…, πάντα αντικαθιστά το αριθμητικό σε περίπτωση που δεν το ξέρεις Εστω γράψε μια πρόταση με ή ή ή. 3 ώρες πριν, AtiX είπε Τρεις υποθέσεις έκανα και έμεινες στην μια… θέλεις να συνεχίσω το ποιος γράφει και ποιος πετάει χαρταετό? Περιμένω 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Έχεις κάνει παράθεση μήνυμα μου, μην επαναλαμβανόμαστε λέγοντας τα ίδια και τα ίδια… Ειλικρινά δεν είδα το στρίμωγμα. Γράψε μια πρόταση για να γίνεις κατανοητός. Επεξ/σία 10 Μαϊου από fast8
AtiX Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 5 λεπτά πριν, adastra είπε H NASA (και το Πεντάγωνο) είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να προμηθευτούν την φτηνότερη υπηρεσία που παρέχεται από Αμερικάνικους παρόχους εφόσον καλύπτει τους όρους και προϋποθέσεις τους, οπότε δεν είχαν επιλογή να αγνοήσουν την Spacex με τον κατά πολύ φτηνότερο πύραυλο (και διαστημόπλοιο) στον κόσμο, αν και το πάλεψαν όσο μπορούσαν με κλειστούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς και ατελείωτη γραφειοκρατία που ανάγκασε την Spacex να προσφύγει κατά τους νομικά για να τις επιτρέψουν έστω να διεκδικήσει συμβόλαια. Ακόμα και σήμερα η NASA επικαλείται δικαιολογίες για να δώσει συμβόλαια οπουδήποτε αλλού εκτός Spacex και να διατηρήσει τους εργολάβους της αλώβητους (π.χ. με τον μειωμένο φετινό προϋπολογισμό προτίμησε να κόψει σημαντικότατα επιστημονικά προγράμματα όπως το Chandra X-ray Observatory από το να μειώσει στο ελάχιστο το SLS/Orion, ένα πρόγραμμα παρωχημένο που μπορεί να αντικατασταθεί από πυραύλους και διαστημόπλοια της Spacex με λιγότερη πολυπλοκότητα, ποιο μεγάλη ασφάλεια, σημαντικά μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε ένα ελάχιστο κλάσμα του κόστους) Η NASA επένδυσε στην Spacex πριν 25+ χρόνια (Falcon/Dragon) μόνο χάρη στις επίμονες προσπάθειες ανθρώπων σαν την Garver που έπεισαν τον Obama να επιτρέψει να δώσουν μερικά ψίχουλα στο commercial space. Μια απόφαση που είχε ξεσηκώσει τότε το σύστημα του παλιού διαστήματος, πολιτικούς, και την πλειοψηφία της NASA (χαρακτηριστικές είναι οι ομιλίες σπουδαίων αστροναυτών όπως ο Άρμστρονγκ στο Αμ.Κογκρέσο κατά της Spacex που την κατηγορούσαν για ανηθικότητα και ότι ο Elon Musk θα σκοτώσει ανθρώπους για το κέρδος στο commercial crew). Την ίδια εποχή ξεκίνησε το πρόγραμμα SLS που έδωσε δεκάδες δις στην Βoeing και λοιπούς εργολάβους για να φτιάξουν στην ουσία ένα συνονθύλευμα από παλιά υλικά του Shuttle. Η Spacex απλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με τον καλύτερο τρόπο και ανάπτυξε τον Falcon (και το Dragon) που εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πύραυλο που κατάφερε να ρίξει το κόστος πρόσβασης στο διάστημα κατά 1 τάξη μεγέθους κερδίζοντας την συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς εκτοξεύσεων. Η Spacex δεν είχε καθαρά κέρδη φυσικά για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς ξόδευε μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη και νέων τεχνολογιών (επαναχρησιμοποίηση Falcon, Falcon Heavy, Starlink), αλλά αυτός είναι ο κανόνας στις startup επιχειρήσεις. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Διάστημα κατά κανόνα χρεοκοπούν πριν φτάσουν καλά καλά σε τροχιά. Ξαναφέρνω το παράδειγμα της Blue Origin του Bezos που ενώ έχει χρηματοδοτηθεί με δεκάδες δις από τον ίδιο, επενδυτές και διάφορα συμβόλαια (NASA, Amazon κτλ) δεν έχουν καταφέρει να στείλουν σε τροχιά εδώ και 24 χρόνια που το παλεύουν απολύτως τίποτα. Έγραψες ένα κατεβατό για να επιβεβαίωσης αυτό που έγραψα 2 ώρες πριν, AtiX είπε Φίλε μου για οσο κάνει την δουλειά τους φτηνά και γρήγορα μια χαρά θα κάνουν τα στραβά μάτια… αν συμφωνούμε τότε γιατί αντιπαρατέθηκες στο μήνυμα μου? 3 λεπτά πριν, fast8 είπε Εστω γράψε μια πρόταση με ή ή ή. Περιμένω Ειλικρινά δεν είδα το στρίμωγμα. Γράψε μια πρόταση για να γίνεις κατανοητός. Το έχω γράψει ήδη… αν δεν το καταλαβαίνεις ή κανείς ότι δεν το καταλαβαίνεις ή έχεις όρεξη για παιδιάστικες συμπεριφορές δεν σου φταίω… ΥΓ: επεξήγηση: Το έχω γράψει ήδη… α) αν δεν το καταλαβαίνεις, β) κανείς ότι δεν το καταλαβαίνεις, γ) έχεις όρεξη για παιδιάστικες συμπεριφορές δεν σου φταίω…
fast8 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Το έχω γράψει ήδη… αν δεν το καταλαβαίνεις ή κανείς ότι δεν το καταλαβαίνεις ή έχεις όρεξη για παιδιάστικες συμπεριφορές δεν σου φταίω… ΥΓ: επεξήγηση: Το έχω γράψει ήδη… α) αν δεν το καταλαβαίνεις, β) κανείς ότι δεν το καταλαβαίνεις, γ) έχεις όρεξη για παιδιάστικες συμπεριφορές δεν σου φταίω… Οχι δεν το καταλαβαίνω γέροντα που μιλάς με γρίφους. Που είναι κρυμένο στα λόγια σου; Ποιές είναι οι 3 υποθέσεις σου που με στρίμωξαν. Κανε ένα γμνο copy paste. Περιμένω. 1
adastra Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, AtiX είπε Έγραψες ένα κατεβατό για να επιβεβαίωσης αυτό που έγραψα αν συμφωνούμε τότε γιατί αντιπαρατέθηκες στο μήνυμα μου? Η NASA και το Πεντάγωνο δεν έχουν λόγο να προστατεύσουν τον Musk. Το αντίθετο, αν είχαν οποιαδήποτε δικαιολογία να τον υποχρεώσουν να παραδώσει την ηγεσία της Spacex και να βάλουν φρένο στην εταιρεία θα το έκαναν άμεσα. Το Starship δεν είναι απλά ένας πύραυλος, είναι το σύστημα που θα σπρώξει όλο το oldSpace εκτός του χώρου. Πέρα από το Dragon (μεχρι να λειτουργήσει το Starliner που το έβαλαν ακριβώς για να μην έχουν ποτέ τελείως ανάγκη την Spacex) πολύ άνετα θα έβαζαν την Spacex στην μαυρη λίστα και θα έδιναν όλα τα συμβόλαια στην ULA (το παιδί της Boeing και LM) Επεξ/σία 10 Μαϊου από adastra
Προτεινόμενες αναρτήσεις