Billyrouf Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 14 λεπτά πριν, moufas999 είπε Παιδιά μία είναι η λύση για μένα που την τηρώ ευλαβικά αγορές από εξωτερικό μόνο με PayPal και είσαι εξασφαλισμένος,εγώ που ψωνίζω μόνο με Paypal δεν είχα ποτέ πρόβλημα και μία φορά που δεν μου ήρθε κάτι έκανα ένσταση πως το λένε και σε μερικές ημέρες επέστρεψε στην κάρτα μου το ποσό που είχα πληρώσει,έχω πέσει και εγώ πάνω σε τέτοια σαιτ που σου ζητούν πληρωμή με Western Union η MoneyGram. ΑΠΑΤΗ και μόνο ΑΠΑΤΗ. Επίσης παιδιά προσοχή και στο ALIBABA που έχει πολλούς απατεώνες από όλον τον πλανήτη, ενώ στο Aliexpress.com δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αν δεν λάβεις το προιόν η λάβεις σκάρτο προιόν ανεβάζεις βίντεο και κάνεις και Open Dispute (Ανοιχτή Διαμάχη) και σε λίγες ημέρες μπάινουν τα λεφτά σου στην κάρτα,εμένα πριν 6 χρόνια περίπου είχα παραγγείλει ένα απλό τηλέφωνο που το ήθελα για την δουλειά μου που έπαιρνε 4 sim και επειδή έκανε λάθος και αντί να μου στείλει μαύρο χρώμα μου έστειλε πράσινο χρώμα και έκανα Open Dispoute στο τέλος πήρα τα χρήματα μου πίσω γύρω στα 30€ και ο πωλητής μου χάρισε και το τηλέφωνο, Καλά και το aliexpress την ψυχή σου βγάζει για επιστροφή . Με κορόιδευαν 2 μήνες ότι έχει κλείσει η επιστροφή μου και ότι από μέρα σε μέρα θα δω τα λεφτά στην τράπεζα, μετά έλεγαν θα τα δω σε 20 μέρες. Αγανάκτησα και άνοιξα dispute, από visa-mastercard δεν τη γλυτώνει κανείς 2
aposkama Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Εγώ προσέχω τα παρακάτω. Όταν υπάρχει συντακτικό λάθος έστω και στο κόμμα, μάλλον είναι απάτη. Όταν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε δεν είναι. Όταν σου ζητάνε Pin δεν το δίνεις ποτέ ούτε το βάζεις σε site. Και αν θες να κάνεις συναλλαγή με ρίσκο μόνο με Apple Pay, PayPal , Prepaid κτλ. Εξαίρεση αναγνωρισμένες πλατφόρμες ή έμπιστοι έμποροι με έδρα και ΑΦΜ στην χώρα και αυτό με redirect στην τράπεζα. Πάντα βάζουμε 2 step authentication. Βάζουμε Μobile Βanking. Ώστε να μπορέσουμε να δούμε την περίεργη συναλλαγή σχετικά άμεσα και να κάνουμε προσωρινή φραγή μέχρι να δούμε τί έγινε. (Σε συσκευή που δεν βάζουμε ότι να 'ναι Apps και μπορεί να έχει χακαριστε;i) Βάζουμε χαμηλά όρια στις ημερήσιες συναλλαγές όταν δεν μας χρειάζονται. Δεν επιτρέπουμε συναλλαγές στο εξωτερικό παρά μόνο την στιγμή που θέλουμε. Αν είμαστε υπερβολικοί μπλοκάρουμε και τις online συναλλαγές (αυτό δεν ξέρω πως λειτουργεί σε συνδρομές και δεν το κάνω). Ειδικά για το mobile banking. Προσωπικά μού είχε πέσει το πορτοφόλι σε ταξί και με το που το κατάλαβα έκανα προσωρινή φραγή σε όλες τις κάρτες. Ευτυχώς το ταξί ήταν από app και λίγο μετά με πήρε ο άνθρωπος τηλέφωνο και μου το έφερε. Δεν ήθελε καν να πάρει λεφτά έστω για την κούρσα που έκανε να το φέρει. Αν και τελικά του τα άφησα με το ζόρι. Να τα λέμε και αυτά για τους ταρίφες δεν είναι μόνο αρνητικά. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλει κάποιος mobile banking τουλάχιστον να κάνει φραγή τηλεφωνικά. εχεις δοκιμάσει να κάνεις τηλεφωνικά την φραγή;;; Σε δοκιμή περίμενα 20 λεπτά στην αναμονή και τελικά έπεσε η γραμμή!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, anax111 είπε Πραγματικά απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν από τέτοια μαγαζιά χωρίς να ψάξουν πρώτα τα σχόλια για αγορές από το κατάστημα αυτό στο διαδίκτυο και πάνε και πληρώνουνε κατευθείαν με την κάρτα τους σε άγνωστα καταστήματα. Εάν το κατάστημα δεν δέχεται Paypal βρωμάει η δουλειά. Στην πραγματικότητα είναι τόσο απλό να τσεκάρεις τέτοια καταστήματα. Αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν πολλοί άσχετοι με το άθλημα των διαδικτυακών αγορών που τους πιάνουν κορόιδα τα λαμόγια, τόσοι που συντηρούν μια ολόκληρη βιομηχανία απάτης. Εδώ φίλε μου πάνε και δίνουν κάρτα για να ... αγοράσουν από το marketplace προσφορές που αναφέρουν : ένα κουτί από το TEMU όπου, η φωτογραφία - παρουσίαση του προϊόντος δείχνει ένα μπαούλο με δεκάδες πράγματα μέσα του και με αναφερόμενη τιμή 10, 15 € ! Ή σε άλλες ... προσφορές όπου αναφέρεται : 200 samsung με 50 € το κομμάτι, σε όποιον προλάβει. Καμία λύπη λοιπόν. Το κακό με αυτά τα άτομα, δεν είναι ότι την πατάνε, αλλά ότι ψηφίζουν ... Επεξ/σία 8 Μαϊου από Gk2016
fmarulezkd Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Την είχα πατήσει και εγώ, αν και όχι τελείως τεχνολογικά αναλφάβητος. Οι αιτίες, περα ηλιθιότητας, ήταν οι: Α. Κοιτούσα για παπούτσια αναρρίχησης (με γκουγκλαρισμα) όταν πρώτο ξεκίνησα. Δεν ήξερα τις τιμές τους ή πόσο απίθανη είναι μια εκτύπωση 50 % σε outlet store Β. Επειδή ζω Νορβηγία, το σαιτ ήταν στα Νορβηγικά αλλά δε ξέρω τη γλώσσα αρκετά καλά για να εντοπίσω τα συνηθισμένα λάθη της μετάφρασης Γ. Το κυριότερο, ήμουν στο τηλ και δεν έδινα ιδιαίτερη προσοχή. Εν τελη, με το που έκλεισα το τηλ και είδα το περίεργο μέιλ της επιβίωσης κατάλαβα τι παίχτηκε. Μίλησα με το support της ρεβολουτ και παράλληλα chargeback διαδικασία. Τελικά ο τύπος απο το σαππορτ είπε ότι θα μου επιστρέψουν τα λεφτά μονομιάς (όπως και έγινε) και δε χρειάστηκε να περιμένω τη διαδικασία του chargeback. 1
basilis_k6 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου ξερω ανθρωπους που νομιζουν πως οτι υπαρχει στο ιντερνετ ειναι ελενγμένο για να υπαρχει εκει. ειδικα οταν το λινκ ειναι μεσω fb. πιστευουν δηλαδη οτι υπαρχει καποιου ειδους ελεγχος. "μα αφου το βρηκα απο το google" ειναι η αγαπημένη μου ατακα. παντως επειδη ετυχε προσφατα να βρω τετοιο σαιτ εχουν κανει πλεον ΠΟΛΥ καλη δουλεια. ειναι υπερβολικα δυσκολο να καταλαβεις οτι δεν ειναι legit. μεχρι και φωτο απο φυσικο καταστημα βαζουν. 1
mariosnik_ Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Καλό είναι να μην κατακρίνουμε όσους πέφτουν θύματα τέτοιων απατεώνων. Κάποιοι μπορεί να δελεάζονται από την χαμηλή τιμή σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς, άλλοι αναζητούν προϊόντα που δεν ξέρουν τι μέσο όρο τιμών έχουν στην αγορά, είτε δεν μπαίνουν στον κόπο να το ψάξουν είτε μιλάμε για προϊόντα που δεν τα έχουν ψάξει ποτέ. Σελίδα μαγαζιού με ορθογραφικά θα πρέπει να σου στείλει ένα alarm να μην προχωρήσεις. Εγώ είχα περάσει πολύ άγχος πριν μήνες με ένα μαγαζί από το οποίο παράγγειλα και δεν είχα δει την οδό που βρίσκεται, δεν τους έβρισκα στα τηλέφωνα. Ετοιμαζόμουν να πάω τράπεζα να τους κάνω αμφισβήτηση, αλλά τελικά όλα καλώς βρήκα άκρη και το προϊόν ήρθε, απλά συνετρεξαν κάποιοι παράγοντες που έδειχναν ότι έπεσα σε απατεώνες αλλά δεν ήταν απατεώνες. 5
Alexaras1991 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Όταν ταλαιπωρείστε με τηλέφωνα, email, τρέχα γύρευε με την τράπεζα κτλ πόσο μάλλον με τραπεζική κατάθεση σε άγνωστο μη-πιστοποιημένο κατάστημα όπως έγινε πολλάκις με το peristore αντί να πάτε σε πιστοποιημένο κατάστημα ή γνωστή αλυσίδα ή Σκρουτζ/Paypal. Τόση ταλαιπωρία και άγχος, χωρίς την εγγύηση ότι θα πάρεις το προϊόν ή τα λεφτά σου πίσω, για ποιον λόγο; Για να γλιτώσετε μερικά ψωροευρώ; Τι να πω, μερικοί είστε άξιοι της μοίρας σας. 3
james01gr Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου οι περισσότεροι ήξεραν ακριβώς πως ήταν μούφα τα προϊόντα οπότε δε νομίζω να υπάρχει θέμα απάτης. το θέμα είναι εάν υπόκλεβαν τα στοιχεία των καρτών. εάν έστελναν κανονικά την παραγγελία τότε όλα οκ. και αυτοί που πέφτουν από τα σύννεφα, ας κάνουν μία βόλτα στις γειτονιές του Παρισιού, της Φλωρεντίας, της Ρώμης, της Βαρκελώνης, της Λισαβώνας, ειδικά εκεί που βρίσκονται οι κινέζικες αγορές και θα γυρίσει πίσω με ανάλογες μάρκες. μέσα στην καρδιά της Ευρώπης αυτό. υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο από Κινέζους όπου πάνε από όλη την Ευρώπη και ψωνίζουν φοβερά αντίγραφα. Ακόμη και Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται τις ''αγορές'' στην Φλωρεντία. πριν κανά δίμηνο είχα πάει στο Ντουμπάι και όλοι με είχαν πρήξει με τις τσάντες και να πάω να τις αγοράσω. όταν κατάφερα και άνοιξα κουβέντα με έναν πωλητή, μου έδειχνε πως είχε πελάτες από την Ελλάδα (μου έδειχνε στο κινητό του ελληνικά τηλέφωνα με ονόματα) που του ζητούσαν συγκεκριμένα σχέδια από επώνυμες τσάντες, να τους τις βρει και να τις στείλει στην Ελλάδα.
Dimitris_1981 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 2 ώρες πριν, aposkama είπε εχεις δοκιμάσει να κάνεις τηλεφωνικά την φραγή;;; Σε δοκιμή περίμενα 20 λεπτά στην αναμονή και τελικά έπεσε η γραμμή!!! Η αλήθεια είναι πως όχι. Αλλά έχει τύχει να πάρω για όρια πιο παλιά και δεν είχα θέμα. Έχω χρόνια να χρειαστώ τηλέφωνο αν το χάλασαν δεν ξέρω.
Diavolos666 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Αν το κατάστημα δεν δέχεται paypal απλά δεν αγοράζεις. Αν είναι με κάρτα τότε θα πρέπει να είναι aliexpress ή skroutz. Δεν αγοράζεις ποτέ από πουθενά αλλού ειδικά από διαφημίσεις του FB. Να θέλεις να αγοράσεις Nike και να παίρνεις από άγνωστο διαδικτυακό μαγαζάκι; Αν είναι να κάνεις μόστρα πας και στο κατάστημα να τα φορέσει πριν τα πάρεις.
Tlykog Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Ευτυχώς που δεν έχω μπλέξει με κανένα κινέζο. Κάτι χρήματα περιμένω από ένα πρίγκηπα στο Μαρόκο και μια κληρονομιά από έναν μακρυνό συγγενή στις ΗΠΑ που πέθανε και μου άφησε ένα σωρό χρήματα. Έστειλα 5.000€ και θα πάρω 15.000.000$ συνολικά. Μια χαρά! 1 4
filippos79 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 8/5/2024 στις 12:43 ΜΜ, Koopas είπε Γατάκια, εδώ έχουμε έναν, αλλά λύκο, στη Λάρισα να μας κάνει γιο-γιο. Ο JMC δεν ειναι καλυτερος, εχω παραγγελια κινητου απο τις 22 Μαρτιου την πρωτη και 24 τη δευτερη και ακομη δεν εχω παραλαβει, ενημερωθηκα πως θα χρειαστουν αλλες τουλαχιστον 10 εργάσιμες, ή αλλιώς 16 ημερολογιακες, για να παραλαβουν οι ιδιοι, μετα για την αποστολη/παραλαβή από εμένα, αγνωστο, αλλα μαλλον θα χτυπησουμε τις 70. Επεξ/σία 9 Μαϊου από filippos79 1
anonymous999 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πάντως έχουν πλάκα όλοι όσοι σχολιάζουν για τα "κορόιδα" που "καλά να πάθουν" και είναι "άξιοι της μοίρας τους"... φυσικά οι αητοί της πιάτσας δεν έχουν ποτέ: -Ψηφισει τον εκάστοτε σωτήρα που θα τους διορίσει στο δημόσιο \επαναφέρει μισθούς και συντάξεις \ ξανακάνει την Πόλη ελληνική \ φέρει την επανάσταση του προλεταριάτου κλπ (διαλεχτε) -Παρακολουθησει το τίμιο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί τους αρέσει ο "αθλητιζμος" -Φαει ώρες ατελείωτες στα καθόλου στημένα ριάλιτι της τηλεόρασης -Πλερωσει ένα σκασμο λεφτά για να πιουν μια μπόμπα στο ξενυχταδικο του χιλιομετρου και να κάνουν επίδειξη στη μπουζουκογκόμενα που θα τους αφήσει και με το καναρίνι στο χέρι -Και πολλά πολλά άλλα Ναι παιδιά οι άλλοι που πάτησαν λάθος κλικ είναι τα μόνα κορόιδα σ'αυτη τη ζωή... Επεξ/σία 8 Μαϊου από anonymous999 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε Να θέλεις να αγοράσεις Nike και να παίρνεις από άγνωστο διαδικτυακό μαγαζάκι; Αν είναι να κάνεις μόστρα πας και στο κατάστημα να τα φορέσει πριν τα πάρεις. Παρουσιάζονταν σαν επίσημα outlet/εκπτωτικά .Είχαν και την μάρκα στο url. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα