Crash24 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Ένα πρωτοφανές κύκλωμα διαδικτυακής εξαπάτησης, με καταγωγή που εικάζεται ότι βρίσκεται στην Κίνα, έχει καταφέρει να παγιδεύσει περισσότερους από 800.000 ανυποψίαστους καταναλωτές σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Μια εις βάθος έρευνα που διεξήχθη από κοινού από τις έγκριτες εφημερίδες Guardian, Die Zeit και Le Monde αποκάλυψε το εύρος και την πολυπλοκότητα αυτής της απάτης, η οποία θεωρείται από το Βρετανικό Ινστιτούτο Εμπορικών Προτύπων ως μία από τις μεγαλύτερες του είδους της. Οι δράστες, επιδεικνύοντας υψηλό επίπεδο οργάνωσης και τεχνολογικής πολυπλοκότητας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο έως και 76.000 ψεύτικων ηλεκτρονικών καταστημάτων. Αυτά τα δήθεν e-shops προσέφεραν μια ευρεία γκάμα προϊόντων από δημοφιλείς μάρκες όπως Dior, Nike, Lacoste, Hugo Boss, Versace, Prada και πολλές άλλες, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές και εκπτώσεις. Οι ιστοσελίδες, που ήταν διαθέσιμες σε πολλαπλές γλώσσες όπως αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, σουηδικά και ιταλικά, σχεδιάστηκαν με μοναδικό σκοπό να πείσουν τα υποψήφια θύματα να δώσουν τα χρήματά τους και να αποκαλύψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο, όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες όσων έπεσαν στην παγίδα, τα εν λόγω καταστήματα δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τις επώνυμες μάρκες που ισχυρίζονταν ότι εκπροσωπούν. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι παραγγελίες δεν εκτελέστηκαν ποτέ και οι καταναλωτές έμειναν με άδεια χέρια. Τα πρώτα ίχνη αυτής της εκτεταμένης απάτης φαίνεται να ανάγονται στο 2015, αλλά η δραστηριότητα κορυφώθηκε την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με την ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων, περισσότερες από ένα εκατομμύριο ψεύτικες παραγγελίες καταγράφηκαν μόνο σε αυτό το διάστημα. Η ομάδα των απατεώνων εκτιμάται ότι επιχείρησε να αποσπάσει έως και 50 εκατομμύρια ευρώ, αν και δεν ήταν όλες οι συναλλαγές επιτυχείς. Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα ύποπτα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν πλέον κλείσει, περισσότερα από 22.500 παραμένουν ενεργά, συνεχίζοντας την παράνομη δραστηριότητά τους. Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι 800.000 άτομα, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, έχουν παραδώσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στους απατεώνες. Επιπλέον, 476.000 θύματα φέρεται να κοινοποίησαν τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής τους κάρτας, συμπεριλαμβανομένου του τριψήφιου κωδικού ασφαλείας. Όλοι οι εξαπατηθέντες αποκάλυψαν επίσης το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό τηλεφώνου και τον ταχυδρομικό τους κώδικα. Αυτή η πρωτοφανής υπόθεση διαδικτυακής απάτης καταδεικνύει για μια ακόμη φορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο και την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση. Είναι σημαντικό οι αρμόδιες αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και την προστασία των καταναλωτών. Παράλληλα, οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να επιδεικνύουν εξαιρετική προσοχή όταν πραγματοποιούν αγορές από άγνωστα ή ύποπτα ηλεκτρονικά καταστήματα και να αποφεύγουν να μοιράζονται ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες χωρίς να έχουν προηγουμένως διασφαλίσει την αξιοπιστία του εκάστοτε ιστότοπου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Koopas Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Γατάκια, εδώ έχουμε έναν, αλλά λύκο, στη Λάρισα να μας κάνει γιο-γιο. 1 19
nepomuk Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Τελικα ο μακρινος θειος που πλουτισε στη Νιγηρια και κατελιπε μεγαλη περιουσια στο ονομα μας , σε διαφορες παραλλαγες αυτο το παραμυθι εξακολουθει να πουλαει τρελα . Επεξ/σία 8 Μαϊου από nepomuk 1
anax111 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Πραγματικά απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν από τέτοια μαγαζιά χωρίς να ψάξουν πρώτα τα σχόλια για αγορές από το κατάστημα αυτό στο διαδίκτυο και πάνε και πληρώνουνε κατευθείαν με την κάρτα τους σε άγνωστα καταστήματα. Εάν το κατάστημα δεν δέχεται Paypal βρωμάει η δουλειά. Στην πραγματικότητα είναι τόσο απλό να τσεκάρεις τέτοια καταστήματα. Αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν πολλοί άσχετοι με το άθλημα των διαδικτυακών αγορών που τους πιάνουν κορόιδα τα λαμόγια, τόσοι που συντηρούν μια ολόκληρη βιομηχανία απάτης. 9 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Eίναι τα μαγαζάκια τύπου nike/adidas/puma.greece.γρ με 90% έκπτωση. 4
Koopas Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 36 λεπτά πριν, anax111 είπε Πραγματικά απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που ψωνίζουν από τέτοια μαγαζιά χωρίς να ψάξουν πρώτα τα σχόλια για αγορές από το κατάστημα αυτό στο διαδίκτυο και πάνε και πληρώνουνε κατευθείαν με την κάρτα τους σε άγνωστα καταστήματα. Εάν το κατάστημα δεν δέχεται Paypal βρωμάει η δουλειά. Στην πραγματικότητα είναι τόσο απλό να τσεκάρεις τέτοια καταστήματα. Αλλά από ότι φαίνεται υπάρχουν πολλοί άσχετοι με το άθλημα των διαδικτυακών αγορών που τους πιάνουν κορόιδα τα λαμόγια, τόσοι που συντηρούν μια ολόκληρη βιομηχανία απάτης. Περισσότερο θέλουν να πιστέψουν ότι είναι legit καταστήματα, γιατί τους έχει γλυκάνει η τιμή και δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία. 4 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Εγώ προσέχω τα παρακάτω. Όταν υπάρχει συντακτικό λάθος έστω και στο κόμμα, μάλλον είναι απάτη. Όταν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε δεν είναι. Όταν σου ζητάνε Pin δεν το δίνεις ποτέ ούτε το βάζεις σε site. Και αν θες να κάνεις συναλλαγή με ρίσκο μόνο με Apple Pay, PayPal , Prepaid κτλ. Εξαίρεση αναγνωρισμένες πλατφόρμες ή έμπιστοι έμποροι με έδρα και ΑΦΜ στην χώρα και αυτό με redirect στην τράπεζα. Πάντα βάζουμε 2 step authentication. Βάζουμε Μobile Βanking. Ώστε να μπορέσουμε να δούμε την περίεργη συναλλαγή σχετικά άμεσα και να κάνουμε προσωρινή φραγή μέχρι να δούμε τί έγινε. (Σε συσκευή που δεν βάζουμε ότι να 'ναι Apps και μπορεί να έχει χακαριστε;i) Βάζουμε χαμηλά όρια στις ημερήσιες συναλλαγές όταν δεν μας χρειάζονται. Δεν επιτρέπουμε συναλλαγές στο εξωτερικό παρά μόνο την στιγμή που θέλουμε. Αν είμαστε υπερβολικοί μπλοκάρουμε και τις online συναλλαγές (αυτό δεν ξέρω πως λειτουργεί σε συνδρομές και δεν το κάνω). Ειδικά για το mobile banking. Προσωπικά μού είχε πέσει το πορτοφόλι σε ταξί και με το που το κατάλαβα έκανα προσωρινή φραγή σε όλες τις κάρτες. Ευτυχώς το ταξί ήταν από app και λίγο μετά με πήρε ο άνθρωπος τηλέφωνο και μου το έφερε. Δεν ήθελε καν να πάρει λεφτά έστω για την κούρσα που έκανε να το φέρει. Αν και τελικά του τα άφησα με το ζόρι. Να τα λέμε και αυτά για τους ταρίφες δεν είναι μόνο αρνητικά. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλει κάποιος mobile banking τουλάχιστον να κάνει φραγή τηλεφωνικά. 13 4
Finn Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Έτσι ασάλιωτο στους τεχνολογικά αναλφάβητους που βρήκαν μονκλέρ με 80% κάτω σε ολα τα σχέδια και νούμερα και παρόλα αυτά τίποτα δε τους είπε ότι παίζει και να είναι μούφα. 2 6
Mafariel Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 1 ώρα πριν, Koopas είπε Γατάκια, εδώ έχουμε έναν, αλλά λύκο, στη Λάρισα να μας κάνει γιο-γιο. Σε ποιον αναφερεσαι? PM για ευνοητους λογους 1
filip123go Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Spoiler Μόνο για σήμερα, iphone 15 pro max από 1888€ στα 220€, και δώρο το καινούριο ipad air M4. Για πληροφορίες στείλτε pm. Στέλνω παντού, έπειτα από κατάθεση σε W.U. 1 2
bill987 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 16 λεπτά πριν, Mafariel είπε Σε ποιον αναφερεσαι? PM για ευνοητους λογους Ένας είναι ο αρχηγός!!! 1 1
ethereum Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 18 λεπτά πριν, Finn είπε Έτσι ασάλιωτο στους τεχνολογικά αναλφάβητους που βρήκαν μονκλέρ με 80% κάτω σε ολα τα σχέδια και νούμερα και παρόλα αυτά τίποτα δε τους είπε ότι παίζει και να είναι μούφα. επειδή ανέφερες Μονκλέρ , το σηματάκι του π.χ στο μπουφάν έχει απο μέσα ραμμένο NFC σκανάρεται με το κινητό και καταλαβαίνεις ότι είναι γνήσιο 1
cpc464 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Από το peristore το έμαθαν. Επεξ/σία 8 Μαϊου από cpc464 3
moufas999 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Παιδιά μία είναι η λύση για μένα που την τηρώ ευλαβικά αγορές από εξωτερικό μόνο με PayPal και είσαι εξασφαλισμένος,εγώ που ψωνίζω μόνο με Paypal δεν είχα ποτέ πρόβλημα και μία φορά που δεν μου ήρθε κάτι έκανα ένσταση πως το λένε και σε μερικές ημέρες επέστρεψε στην κάρτα μου το ποσό που είχα πληρώσει,έχω πέσει και εγώ πάνω σε τέτοια σαιτ που σου ζητούν πληρωμή με Western Union η MoneyGram. ΑΠΑΤΗ και μόνο ΑΠΑΤΗ. Επίσης παιδιά προσοχή και στο ALIBABA που έχει πολλούς απατεώνες από όλον τον πλανήτη, ενώ στο Aliexpress.com δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αν δεν λάβεις το προιόν η λάβεις σκάρτο προιόν ανεβάζεις βίντεο και κάνεις και Open Dispute (Ανοιχτή Διαμάχη) και σε λίγες ημέρες μπάινουν τα λεφτά σου στην κάρτα,εμένα πριν 6 χρόνια περίπου είχα παραγγείλει ένα απλό τηλέφωνο που το ήθελα για την δουλειά μου που έπαιρνε 4 sim και επειδή έκανε λάθος και αντί να μου στείλει μαύρο χρώμα μου έστειλε πράσινο χρώμα και έκανα Open Dispoute στο τέλος πήρα τα χρήματα μου πίσω γύρω στα 30€ και ο πωλητής μου χάρισε και το τηλέφωνο, Επεξ/σία 8 Μαϊου από moufas999
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα