nchatz Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Αντίθετα με το περυσινό μοντέλο USB-C, το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη πραγματική αναβάθμιση της γραφίδας που συνοδεύει τα iPad εδώ και σχεδόν έξι χρόνια. H Apple ανακοίνωσε την τρίτη γενιά του Apple Pencil στη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης Let Loose, προσθέτοντας τη λειτουργία Find My καθώς και νέες δυνατότητες προσαρμογής της γραφίδας σε διάφορες δημιουργικές διαδικασίες. Είναι διαθέσιμο για παραγγελία άμεσα, έναντι 129 δολαρίων -στην ίδια τιμή με το δεύτερης γενιάς Apple Pencil- με το νέο Apple Pencil Pro να διαθέτει δυνατότητες που το φέρνουν πιο κοντά στα όσα θα έβρισκε κανείς σε γραφίδες για ειδικά tablet σχεδίασης, όπως για παράδειγμα η γυροσκοπική λειτουργία "Barrel Roll" αλλά και η δυνατότητα άσκησης πίεσης στη γραφίδα, ώστε να αλλάζει λειτουργίες λογισμικού. Αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη αναβάθμιση του Apple Pencil από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το μοντέλο δεύτερης γενιάς, το 2018. Παρότι το οικονομικότερο USB-C Apple Pencil κυκλοφόρησε πέρυσι, υποστηρίζοντας ευρύτερο φάσμα μοντέλων iPad από ό,τι το Apple Pencil 2, ταυτόχρονα άφησε κατά μέρος προηγμένες λειτουργίες που διέθετε το μοντέλο δεύτερης γενιάς, όπως η ευαισθησία στην πίεση αλλά και η αλλαγή εργαλείου σχεδιασμού με διπλό χτύπημα της μύτης, καθιστώντας το λιγότερο χρήσιμο για διαδικασίες όπως η γραφιστική ή η δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων. Το Apple Pencil Pro κληρονομεί αυτές τις προηγμένες δυνατότητες από τον προκάτοχό του, παράλληλα με νέες, όπως μια κίνηση με την ελαφρά άσκηση πίεσης, που παραπέμπει στη βάση των Apple AirPods Pro 2, έτσι ώστε να ανοίγει νέα παλέτα, για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ διαφόρων εργαλείων, χρωμάτων και πάχους γραμμής, αλλά και απτική ανάδραση, με τη γραφίδα να πάλλεται ελαφρά όταν οι χρήστες την πιέζουν ή χτυπούν δύο φορές τη μύτη της. Καλοδεχούμενη αναβάθμιση είναι και η προσθήκη της λειτουργίας Find My, για όσους αφηρημένους έχουν την τάση να χάνουν τη γραφίδα τους. Είναι εύκολο να παραπέσει μια λεπτή συσκευή σε σχήμα μολυβιού και το κόστος αντικατάστασης δεν είναι ευκαταφρόνητο, ιδίως όταν -σχεδόν αναπόφευκτα- η προηγούμενη γραφίδα θα εμφανιστεί κάποια στιγμή από μόνη της, μήνες αργότερα, κι αφού πρώτα ο κάτοχός της θα έχει κάνει το σπίτι άνω-κάτω για να τη βρει. Οι δημιουργοί εφαρμογών μπορούν επίσης να δημιουργούν δικές τους αλληλεπιδράσεις με τη γραφίδα. Ορισμένα παραδείγματα έδωσε ο Τζέιμς Κούντα, διευθύνων σύμβουλος της Procreate, ανάμεσά τους και πινέλα τα οποία "αντιδρούν με εντελώς νέους τρόπους", χάρη στη γυροσκοπική λειτουργία ή τη χρήση της λειτουργίας πίεσης για την ενεργοποίηση συντομεύσεων για διάφορα λογισμικά. Η γυροσκοπική λειτουργία επιτρέπει επίσης στους animators να κινούν και να περιστρέφουν αντικείμενα ταυτόχρονα, ενώ καταγράφουν τις ενέργειές τους στο Procreate Dreams. Σημαντικό μειονέκτημα εδώ είναι η συμβατότητα, καθώς το Apple Pencil Pro συνδυάζεται μόνο με τα μοντέλα M2 iPad Air και M4 OLED iPad Pro που μόλις ανακοινώθηκαν, επομένως οι χρήστες που διαθέτουν παλαιότερο εξοπλισμό δεν θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τη γραφίδα τους. Εντωμεταξύ, παρότι το Apple Pencil Pro προσφέρει καλύτερη πρόσβαση σε συντομεύσεις λογισμικού από ό,τι οι προκάτοχοί του, οι επαγγελματίες πιθανόν να θεωρήσουν ότι οι γραφίδες που συνοδεύουν tablet ειδικά κατασκευασμένα για σχεδιαστικές εργασίες, όπως το νέο Movink 13 της Wacom, είναι περισσότερο άνετες στη χρήση και διαθέτουν μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής στις ανάγκες του χρήστη. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
NiKoSmile Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται και το "καλλιτεχνικό ταλέντο" που δεν έχω; 🤭 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 4 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται και το "καλλιτεχνικό ταλέντο" που δεν έχω; 🤭 Έλα στο κλαμπ. Ούτε ευθεία γραμμή με χάρακα δεν μπορώ 😂 5
polaki Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Το find my πόσο θα βοηθήσει σε αυτό που λέει ο άρθρο ότι θα βρεθεί λέει κάποια στιγμή μες το σπίτι; Καθόλου, είναι η απάντηση. Μόνο για εκτός σπιτιού θα βοηθήσει. 1
J0hn82 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Βοηθάει πως δεν βοηθάει…. Μια χαρά σε καθοδηγεί με το ultra-wideband. 1
Diavolos666 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Και φαντάσου να σου πει για να ξεκλειδώσεις το tilt sensitivity ότι θέλει subscription 300$ τον μήνα.
azuli Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) αυτα πραγματικα ειναι τρομερα νεα,δεν ξερω αν εχω σοκαριστει περισσοτερο η συγκλονιστει Επεξ/σία 8 Μαΐου 2024 από azuli 1
Tablet Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Κλασσική γελοιότητα της Apple δηλαδή εμεις με το Μ2 iPad Pro μας υποχρεώνει σε αναβάθμιση;
Tlykog Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Πάντως στο υπάρχον apple pencil σε ipad pro δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Ούτε χάνεται, ούτε έχει πρόβλημα στη σχεδίαση. 15 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται και το "καλλιτεχνικό ταλέντο" που δεν έχω; 🤭 Το ταλέντο είναι υπερτιμημένο. Το μεγαλύτερο μέρος είναι εξάσκηση. Εγώ δεν ξέρω αν έχω ταλέντο και δεν το έψαξα να σου πω, αλλά με εξάσκηση έμαθα να ζωγραφίζω αξιοπρεπέστατα. Δεν πίστευα καν ότι μπορούσα. Πάντως το αρχικά μου σχέδια ήταν καρικατούρες μπροστά σε αυτά που φτιάχνω τώρα και ασχολούμαι καθαρά από χόμπυ. Αν του δώσω και άλλες ώρες εξάσκησης θα μπορούσα να το κάνω και επαγγελματικά. 1
megapaixtaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 3/7 νεες ειδησεις αφορουν την μηλαρα μου..νεα προιοντα ..αλλα μαλλον παει για κλεισιμο..λατρευω insomnia 😂
NiKoSmile Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 47 λεπτά πριν, Tlykog είπε Πάντως στο υπάρχον apple pencil σε ipad pro δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Ούτε χάνεται, ούτε έχει πρόβλημα στη σχεδίαση. Το ταλέντο είναι υπερτιμημένο. Το μεγαλύτερο μέρος είναι εξάσκηση. Εγώ δεν ξέρω αν έχω ταλέντο και δεν το έψαξα να σου πω, αλλά με εξάσκηση έμαθα να ζωγραφίζω αξιοπρεπέστατα. Δεν πίστευα καν ότι μπορούσα. Πάντως το αρχικά μου σχέδια ήταν καρικατούρες μπροστά σε αυτά που φτιάχνω τώρα και ασχολούμαι καθαρά από χόμπυ. Αν του δώσω και άλλες ώρες εξάσκησης θα μπορούσα να το κάνω και επαγγελματικά. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι έχεις αυτή την τάση μέσα σου και την καλλιεργείς. Εμείς δεν την έχουμε, θα έχουμε κάτι άλλο και ψάχνουμε να το βρούμε.
Tlykog Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Αυτό είναι μια απόδειξη ότι έχεις αυτή την τάση μέσα σου και την καλλιεργείς. Εμείς δεν την έχουμε, θα έχουμε κάτι άλλο και ψάχνουμε να το βρούμε. Πολλοί το έκαναν απλά για να βγάλουν χρήματα και πέτυχαν. Οποίο και αν είναι το κίνητρο, απλά εξάσκηση θέλει. Αν πας σε διαγωνισμό, τότε και το ταλέντο θα μετρήσει, αλλά αν θέλεις να μάθεις να ζωγραφίσεις παρά πολύ καλά, τότε απλά χρειάζεσαι εξάσκηση. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς ψηφιακες μεθόδους υπάρχουν και πολλά εργαλεία που αν τα μάθεις μπορείς να φτιάξεις καταπληκτικά πράγματα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2024 από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα