nick_souvlaki Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Καλησπέρα παιδιά. Έφτιαξα ένα νέο χρήστη στο υπολογιστή, πάτησα να βγω από τον υφιστάμενο για να συνδεθώ στον νέο που έφτιαξα, και τώρα δεν με αφήνει να συνδεθώ στον νέο λόγω σφάλματος (φωτογραφία) ούτε φαίνεται πουθενά ο άλλος λογαριασμός που έχω. Όταν πάω να μπω safe mode βγάζει πάλι το ίδιο σφάλμα. Όταν διαλέγω command prompt στις επιλογές φαίνεται οτι υπάρχει κανονικά ο βασικός χρήσης και μου ανοίγει το command prompt, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω από εκεί μπας και το φτιάξω. Ευχαριστώ.
micos000 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Σε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής δώσε net user administrator /active:yes για να ενεργοποιήσει τον administrator χρήστη. Μετά δώσε net user administrator * και θα σου ζητήσει να δώσεις έναν κωδικό. Πάτα ENTER και τις δύο φορές (η 2η είναι για επιβεβαίωση). Έτσι θα αφαιρέσει τυχόν κωδικό του admin. Αν θέλεις δώσε net user nikolas /active:no για να απενεργοποιήσει τον χρήστη που έκανες μήπως και ξεμπλοκάρει. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2024 από micos000
nick_souvlaki Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 43 minutes ago, micos000 said: Σε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής δώσε net user administrator /active:yes για να ενεργοποιήσει τον administrator χρήστη. Μετά δώσε net user administrator * και θα σου ζητήσει να δώσεις έναν κωδικό. Πάτα ENTER και τις δύο φορές (η 2η είναι για επιβεβαίωση). Έτσι θα αφαιρέσει τυχόν κωδικό του admin. Αν θέλεις δώσε net user nikolas /active:no για να απενεργοποιήσει τον χρήστη που έκανες μήπως και ξεμπλοκάρει. Τα έκανα τα πρώτα με τον administrator (είναι το μόνο που μπορώ να μπω) αλλά δεν τον βλέπω ακόμα. Όταν κάνω το τρίτο μου λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιος χρήστης. Γενικα ενώ όταν πατάω να μπει σε startup command prompt μου δειχνει τον βασικό λογαριασμό να συνδεθώ, αλλά μέσα στο command prompt δεν βλέπει κανέναν με εντολές.
micos000 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Πόσους και ποιους χρήστες σου δείχνει η net user; Αυτόν που δείχνεις στην 2η screen (Nikolas) δεν τον εμφανίζει; Δώσε στο cmd τις παρακάτω εντολές μία-μία: cd /d c:\users\ dir Δες τι φακέλους θα φέρει. Λογικά θα έχει Default, Public και κάποιον ή κάποιους άλλους χρήστες, εκτός τον Administrator που μπορεί να τον έχει αλλά μπορεί και να μην τον έχει. Δες αν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο προβληματικός χρήστης. Μπορείς να δεις τι έχει στην επιφάνεια εργασίας με την εντολή dir USERFOLDER\desktop ώστε να ξέρεις για ποιον χρήστη πρόκειτε. Μπορείς να τον σβήσεις ως εξής (ΠΡΟΣΟΧΗ, σιγουρέψου γιατί δεν έχει μετά επιστροφή): rd /s /q USERFOLDER EDIT: Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Δοκίμασες από τις επιλογές εκκίνησης να πας "Ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών" να δεις αν εκεί σου εμφανίζει τους χρήστες στο cmd; Επεξ/σία 7 Μαΐου 2024 από micos000
nick_souvlaki Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 12 hours ago, micos000 said: Πόσους και ποιους χρήστες σου δείχνει η net user; Αυτόν που δείχνεις στην 2η screen (Nikolas) δεν τον εμφανίζει; Δώσε στο cmd τις παρακάτω εντολές μία-μία: cd /d c:\users\ dir Δες τι φακέλους θα φέρει. Λογικά θα έχει Default, Public και κάποιον ή κάποιους άλλους χρήστες, εκτός τον Administrator που μπορεί να τον έχει αλλά μπορεί και να μην τον έχει. Δες αν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο προβληματικός χρήστης. Μπορείς να δεις τι έχει στην επιφάνεια εργασίας με την εντολή dir USERFOLDER\desktop ώστε να ξέρεις για ποιον χρήστη πρόκειτε. Μπορείς να τον σβήσεις ως εξής (ΠΡΟΣΟΧΗ, σιγουρέψου γιατί δεν έχει μετά επιστροφή): rd /s /q USERFOLDER EDIT: Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Δοκίμασες από τις επιλογές εκκίνησης να πας "Ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών" να δεις αν εκεί σου εμφανίζει τους χρήστες στο cmd; Δεν είχα καθόλου πρόσβαση σε κανένα χρήστη και με κανέναν τρόπο (δοκίμασα και το "Ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών"). Ότι έβλεπα ήταν μόνο μέσω του command prompt (Troubleshoot > Advanced options > Command Prompt). Εκεί ένω στην αρχή διάλεγα χρήστη και έβλεπα τον κανονικό μου, το περιβάλλον ήταν σε Recovery Mode (δηλαδή είχα πρόσβαση στα Windows στον φάκελο X:\Windows\System32) και δεν έβλεπα καθόλου άλλους χρήστες (δεν ξέρω άμα είναι νορμαλ αυτό ή και σε αυτό είχα θέμα). Πήγα και στους φακέλους που λες, αλλά ο φάκελος του νέου χρήστη ήταν ήδη κενός (λογικό, αφού ποτέ δεν κατάφερα να συνδεθώ σε αυτον). Τον έσβησα αλλά δεν άλλαξε κάτι. Από ότι κατάλαβα, είτε από bug των Windows (το έχουν πολλοί είδα από search στο ιντερνετ), είτε από κάποια ρύθμιση που είχα κάνει πολύ παλιά, ήταν κρυμμένοι οι χρήστες από την login οθόνη και δοκίμαζε/έδειχνε αυτόματα μόνο τον τελευταίο χρήστη που προσπάθησε να κάνει login. Σε συνδιασμό με το bug στο Service της δημιουργίας προφίλ (και αυτό το έχουν πολλοί είδα από search στο ιντερνετ) με έφερε σε αυτή τη θέση όπου δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Το έψαξα αρκετά χθες το βράδυ, αλλά δεν κατάφερα κάτι (λογικά θα υπάρχει κάτι πολύ πιο advanced άμα το λίωσω καμιά βδομάδα, αλλά δεν άξιζε τον χρόνο). Εννοείτα ότι κανένα repair, με USB ή χωρίς, έκανε τίποτα. Οπότε πήρα μέσω command prompt ότι αρχεία ήθελα από τον SSD και προχώρησα σε format. Έτσι κι αλλιώς χρειαζόταν καθώς είχα να κάνω από τότε που πέρασα τα Windows 10, σχεδόν 8 χρόνια (άντεξαν πολύ παραπάνω πριν πάθω κάτι και κάνω format, σε σχέση με παλαιότερα Windows). Παρένθεση: Δεν ξέρω άμα τα παραπάνω bugs είναι και λόγω του migration που εκανα πριν 1-2 χρόνια σε μεγαλύτερο SSD (το μόνο που είχα δει/πάθει τότε είναι ότι κάποια hidden system files έγιναν μόνιμα οράτα, αλλά το PC δούλευε οκ) Παρόλα αυτά, ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια micos000.
Λύση micos000 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Λύση Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 29 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε είχα να κάνω από τότε που πέρασα τα Windows 10, σχεδόν 8 χρόνια OYAOY! Σου άντεξαν από την 15ΧΧ/16ΧΧ έκδοση δηλαδή; Όντως πολύ άντεξαν και έγιναν και πολλά major updates από τότε. Καλά έκανες και του τράβηξες φορμάτ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα