Ntinaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Ασανσερ βαλε αν ειναι πανω απο 1 οροφο το κτιριο. Εστω μονο το φρεατιο στην αρχη. Καλωδιωσεις δικτυου σε ολα τα δωματια και στα μπαλκονια πχ για καμερες poe καλωδιωσεις ηχου στο σαλονι για dolby atmos και να εχεις και ετοιμες διελευσεις για μελλοντικες καλωδιωσεις, οπως πχ ftth η φωτοβολταικα Επεξ/σία 8 Μαΐου 2024 από Ntinaras 3
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Μόνο εμένα φαίνεται κουλό να προτείνετε να ψάξει απο τώρα για καλωδιώσεις ήχου, δικτύου, φρεάτιο ασανσέρ ενώ το 1ο βήμα θα πρέπει να είναι ένας μηχανικός; δηλαδή αν ειναι σε επαρχία και έχει το οικόπεδο/κτήμα κάτω απο 4 στρεμ. έκταση ή δεν έχει πρόσοψη ανω των 25 μ σε οδό δεν θα έπρεπε να τον "καίει" περισσότερο τώρα απ ό,τι το dolby atmos? 😂
filipprin Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 κουλό είναι που έχει κάνει μόνο δυο τρολοποστ στο θέμα που άνοιξε και από κάτω σφάζονται τα παλικάρια να βοηθήσουν .Να χαμε να λεγαμε δηλ. 2
gbras Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Το λενε καρατε και ειναι απλο: 1. Προσληψη αρχιτεκτονα να σου κανει σχεδιο 2. Σχεδια αναλυτικα για τα παντα μεχρι που και πως θα μπει και η τελευταια βιδα, οχι μονο απο τον αρχιτεκτονα αλλα και υδραυλικο ηλεκτρολογο κλπ 3. Να εισαι συνεχεια απο πανω μαζι με οποιον επιβλεπει. Και τον πιο γ@@@το μαστορα να βαλεις η κακοτεχνια θα γινει δεν υπαρχει περιπτωση. Αν την δεις την διορθωνεις.
Vagosman Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Αρχιτεκτονική πρόβλεψη για τοποθέτηση φβ σε νότια στέγη η ταράτσα ή πέργκολα γκαράζ. Ενδοδαπέδια θέρμανση, αντλία θερμότητας, 3φ παροχή στο γκαράζ για μελλοντικό φορτιστή EV. Φανκοιλ νερού μεγάλων διατομών. Αν σε παίρνει οικονομικά η ΑΘ να είναι υδρόψυκτη (ανοικτή η κλειστή γεωθερμία) Να έχεις χώρο μηχανοσταστίου ωστε να βαλεις μεσα τακτοποιημένα τα πάντα. Υδραυλικά, Ηλεκτρολογικά, Data Center, Buffer Δοχείο με εναλλάκτη, Μπαταρίες τα πάντα όλα. Διάφορες σωληνο-αναμονές για μελλοντική χρήση (οπτικές ινες, καλώδια κτλ) Εξωτερικό BBQ και ξυλόφουρνο Man Cave/Cinema Room/Game Room/Εργαστήριο πες το όπως θες. Αν θες να είναι σμαρτ και να ασχοληθείς εσυ, περνάς παντού ουδετέρους ακόμα και στους διακόπτες. Γενικά η ηλεκτρολογική/υδραυλική εγκατάσταση να είναι ανώτερης ποιότητας αποτι κάνουν οι "μάστορες" Χοντρές σωστές μονώσεις σε όλο το κέλυφος και προσοχή στις θερμογέφυρες. Σε στέγη πχ πολύ προσοχή. Ανοίγματα μεγάλα και σωστά (αρχιτεκτονικά άρτια) να εχεις πολύ φυσικό φως. Αερισμό προκλιματιζόμενο αν σε παίρνει χωροταξικά. Διάβασμα ανελέητο να μη σε πιάσουν αδιάβαστο οι παραπάνω "μάστορες" ή και "μηχανικοί" Σκαλίζεις πολλές πληγές, στην επόμενη ζωή ίσως τα καταφέρω. Καλη επιτυχία. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2024 από Vagosman 8 2
chaosmaster Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Γιατί καλώδια δικτύου σε όλα τα δωμάτια από τη στιγμή που είναι όλα ασύρματα; 2
gbras Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 12 minutes ago, Vagosman said: Αρχιτεκτονική πρόβλεψη για τοποθέτηση φβ σε νότια στέγη η ταράτσα ή πέργκολα γκαράζ. Ενδοδαπέδια θέρμανση, αντλία θερμότητας, 3φ παροχή στο γκαράζ για μελλοντικό φορτιστή EV. Φανκοιλ νερού μεγάλων διατομών. Αν σε παίρνει οικονομικά η ΑΘ να είναι υδρόψυκτη (ανοικτή η κλειστή γεωθερμία) Να έχεις χώρο μηχανοσταστίου ωστε να βαλεις μεσα τακτοποιημένα τα πάντα. Υδραυλικά, Ηλεκτρολογικά, Data Center, Buffer Δοχείο με εναλλάκτη, Μπαταρίες τα πάντα όλα. Διάφορες σωληνο-αναμονές για μελλοντική χρήση (οπτικές ινες, καλώδια κτλ) Εξωτερικό BBQ και ξυλόφουρνο Man Cave/Cinema Room/Game Room/Εργαστήριο πες το όπως θες. Αν θες να είναι σμαρτ και να ασχοληθείς εσυ, περνάς παντού ουδετέρους ακόμα και στους διακόπτες. Γενικά η ηλεκτρολογική/υδραυλική εγκατάσταση να είναι ανώτερης ποιότητας αποτι κάνουν οι "μάστορες" Χοντρές σωστές μονώσεις σε όλο το κέλυφος και προσοχή στις θερμογέφυρες. Σε στέγη πχ πολύ προσοχή. Ανοίγματα μεγάλα και σωστά (αρχιτεκτονικά άρτια) να εχεις πολύ φυσικό φως. Αερισμό προκλιματιζόμενο αν σε παίρνει χωροταξικά. Διάβασμα ανελέητο να μη σε πιάσουν αδιάβαστο οι παραπάνω "μάστορες" ή και "μηχανικοί" Σκαλίζεις πολλές πληγές, στην επόμενη ζωή ίσως τα καταφέρω. Καλη επιτυχία. ωραιος 6 minutes ago, chaosmaster said: Γιατί καλώδια δικτύου σε όλα τα δωμάτια από τη στιγμή που είναι όλα ασύρματα; Εξαρταται ποσο μεγαλο ειναι το σπιτι. Εγω στο σπιτι που εκανα ανακαινιση περασα καλωδια λες και φτιαχνω γραφειο . Αλλα το σπιτι ειναι μικρο και το μετανοιωσα. Δεν υπηρχε αναγκη μια χαρα κανεις την δουλεια σου με wifi. Σε μεγαλο σπιτι ομως χρειαζεται. Ειδικα αν ειναι μεζονετα. 1
alejsalonica Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 5 ώρες πριν, mechpanos είπε Καθόλου. Αν αφαιρέσεις το κόστος εγκατάστασης θέρμανσης, μια χαρά βγαίνει. Συνάδελφε, μπορείς να μου δείξεις δύο προσφορές η μια για κτίριο Α+ και η άλλη για το ίδιο κτίριο ως Παθητικό; Να κάνουμε σύγκριση;
mechpanos Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 13 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Συνάδελφε, μπορείς να μου δείξεις δύο προσφορές η μια για κτίριο Α+ και η άλλη για το ίδιο κτίριο ως Παθητικό; Να κάνουμε σύγκριση; Δεν έχω διαθέσιμες, δεν είμαι του χώρου ώστε να έχω τέτοιου είδους προσφορές στα χέρια μου. Ξέρω όμως πόσο μου πήγαν ΕΜΕΝΑ τα Η/Μ+εργασία της κατοικίας (που τα ψώνισα χονδρική και όχι σε τιμές τιμοκαταλόγου) και πόσο μου πήγαν τα μονωτικά, κουφώματα, υαλοπίνακες κλπ. Αν λοιπόν έβγαζα το ποσό των Η/Μ και το έριχνα σε επιπλέον μονωτικά, τριπλή υάλωση, καμία ταινιούλα στεγανοποίησης και ένα συστηματάκι αερισμού, μια χαρά μια η άλλη μου ερχόταν, και πλέον κέρδιζα και καλύτερο περιβάλλον κατοίκησης και μηδενικό κόστος χρήσης για όλη την διάρκεια ζωής του κτιρίου.
alejsalonica Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Τα κόστη ανεβαίνουν πάρα πολύ με τα πάχη μόνωσης που ζητάνε, τα συστήματα αερισμού στο κεφάλι, τα μόνα που είναι ΟΚ είναι τα κουφώματα αν είσαι σε PVC αλλιώς σε αλουμινίου φεύγουν στο θεό. Επίσης, οι διαδικασίες πιστοποίησης δεν είναι φθηνές. Μπορείς να κάνεις παρόμοια πράγματα με λιγότερα λεφτά και επίσης πολύ καλή συμπροφορά ενεργειακή. Ένα μεγάλο αρνητικό είναι ότι με τη συνεχή ανανέωση αέρα κι ενώ δεν έχουν ακόμα φίλτρα τύπου HEPA ότι σαβούρα υπάρχει έξω το φέρνεις μέσα με φίλτρα της πλάκας. Αν βρεις με HEPA θα σου βγει κόστος όσο και της NASA στο project στο φεγγάρι...
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Και ένα barbecue στο κήπο να βάλεις! Πάνω από 1.5 μετρο μήκος για να χωράει το αρνί. Επίσης φρόντισε η συνδρομητική να έχει καλώδιο σε 2 δωμάτια. Γιατί η μαμά θα θέλει να γυρίσει πίσω στο cosmote tv να δει όταν είναι απογευματινή τον Σασμο ή shopping star που εχασε, ενω ο πατέρας αγωνα Champion League! (Οικογενειακές ιστορίες)
Chuckie667 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Οπλοβαστό σε κρυπτη , καλά πακτωμένο, για τουλάχιστον 3 τυφέκια (υποθέτω πέρα από την καραμπίνα, θα θελήσεις κάποια στιγμή κάνα AR15 και ας υπάρχει χώρος για το SIG των 6.8 όταν βγει σε πολιτική έκδοση). Χρηματοκιβώτιο πυράντοχο και “αδιαβροχο” για εγγραφα, τιμαλφη, χρυσό και μετρητά, σε τοίχο χωμένο. Ξεχωριστό gun/pistol safe, να έχει ράφι (future proof). Με τα του dolby atmos, δομημενη καλωδίωση, οπτικές ίνες κτλ με κάλυψαν οι προλαλήσαντες. Αλλιώς θα πέσει mitsuko όταν τα θελήσεις “after market’’, trust me, I know… Εκεί που θα αφήσεις χώρο για την TV (άσε αρκετό real estate - θα χρειαστεί), πρόβλεψε στην ψευδοροφή και ένα motorized καλό πανί (ή εστω άσε χώρο,αναμονες). Τράβα καλώδια στην ψευδοροφή μέχρι τον προτζεκτορα ( ή έστω το σημείο που θα μπει μελλοντικά). Α, και βρες εναν καλά αεριζόμενο χώρο για το NAS… Αυτά από εμένα που δεν ειδα να αναφέρθηκαν. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2024 από Chuckie667 1 2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 4 hours ago, alejsalonica said: Τα κόστη ανεβαίνουν πάρα πολύ με τα πάχη μόνωσης που ζητάνε, τα συστήματα αερισμού στο κεφάλι, τα μόνα που είναι ΟΚ είναι τα κουφώματα αν είσαι σε PVC αλλιώς σε αλουμινίου φεύγουν στο θεό. Επίσης, οι διαδικασίες πιστοποίησης δεν είναι φθηνές. Μπορείς να κάνεις παρόμοια πράγματα με λιγότερα λεφτά και επίσης πολύ καλή συμπροφορά ενεργειακή. Ένα μεγάλο αρνητικό είναι ότι με τη συνεχή ανανέωση αέρα κι ενώ δεν έχουν ακόμα φίλτρα τύπου HEPA ότι σαβούρα υπάρχει έξω το φέρνεις μέσα με φίλτρα της πλάκας. Αν βρεις με HEPA θα σου βγει κόστος όσο και της NASA στο project στο φεγγάρι... Όταν πας σε κάτι εξειδικευμένο τα πληρώνεις χρυσα ολα.
safridia Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, chaosmaster είπε Γιατί καλώδια δικτύου σε όλα τα δωμάτια από τη στιγμή που είναι όλα ασύρματα; Οταν εχουμε δυνατοτητα για καλωδιο παντα το προτιμαμε, ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ Σε ειδικες περιπτωσεις (φιλος σε επισκεψη, καταστηματα καφε, χρηση κινητου κλπ) εκει εχουμε το wifi. Ναι θα παιξει το 24αρι σε ολο το σπιτι με το ρουτερ στο κεντρο αλλα οταν ερθει η ωρα να μπει η οπτικη ινα και παρεις 1000 (οχι φετος, σε 10 χρονια) θα θες να εχεις τα καλωδια σου να βαλεις το wifi repeater για να μπορει να σου δωσει και στο μεσα δωματιο 1000 και οχι 200 γιατι το αναγκαζεις να κανει ασυρματη ζευξη μεσα απο 2-3 τοιχους Εαν φτιαχνει καφε/εστιατοριο ναι δεν τον νοιαζει, ολοι με κινητα/φορητα θα ερθουν ετσι και αλλιως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις