moufas999 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα, Χρηστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ότι καλύτερο επιθυμείτε σε εσάς και στην οικογένεια σας.Από καιρό θέλω να γράψω για το θέμα της ανταλλαγής τηλεφώνων που βλέπω που υπάρχουν πολλές τέτοιους είδους αγγελίες, εγώ λέω ότι στην ανταλλαγή κινητών ο ένας πάντα από τους δύο είναι ριγμένος, τι εννοώ, ας πούμε ότι έχω ένα κινητό που στην κατάσταση που είναι πιάνει ας πούμε 100, είναι ποτέ δυνατόν ο άλλος που θα μου δώσει το δικό του κινητό να πιάνει το δικό του 100? πιστεύω αποκλείετε, είτε θα πιάνει 120 είτε 80,δηλαδή στην ανταλλαγή όπως έχω αναφέρει ήδη ο ένας από τους δύο είναι ριγμένος και αυτό δεν γίνεται σε κατάσταση κοροιδίας αλλά από απλή λογική που έχω εξηγήσει ήδη, παρακαλώ θα ήθελα να ακούσω απόψεις αντικειμενικές για αυτό το θέμα που ανέβασα και ανάλυσα. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2024 από moufas999 1
Bitbit Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Ανάλυση της πλάκας έχεις κάνει φίλε. Καταρχήν το ίδιο θέμα ακριβώς έχει ανοιχτεί παλαιότερα. Βαριέμαι τώρα να το ψάξω. Εκτός αν το είχα διαβάσει στο άλλο forum, αλλά νομίζω εδώ ήταν. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Εγώ πρώτη φορά ακούω για ανταλαγή τηλεφώνου δεν νομίζω να το έκανα ποτέ εκτός απο αυτοκίνητο δεν θα έπαιρνα τίποτα άλλο ποτέ 2ο χερι...
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Να είχαμε να λέγαμε θέμα.Τι μας νοιάζει τι κάνει ο καθένας με την περιουσία του.
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 53 minutes ago, moufas999 said: Παιδιά καλησπέρα, Χρηστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ότι καλύτερο επιθυμείτε σε εσάς και στην οικογένεια σας.Από καιρό θέλω να γράψω για το θέμα της ανταλλαγής τηλεφώνων που βλέπω που υπάρχουν πολλές τέτοιους είδους αγγελίες, εγώ λέω ότι στην ανταλλαγή κινητών ο ένας πάντα από τους δύο είναι ριγμένος, τι εννοώ, ας πούμε ότι έχω ένα κινητό που στην κατάσταση που είναι πιάνει ας πούμε 100, είναι ποτέ δυνατόν ο άλλος που θα μου δώσει το δικό του κινητό να πιάνει το δικό του 100? πιστεύω αποκλείετε, είτε θα πιάνει 120 είτε 80,δηλαδή στην ανταλλαγή όπως έχω αναφέρει ήδη ο ένας από τους δύο είναι ριγμένος και αυτό δεν γίνεται σε κατάσταση κοροιδίας αλλά από απλή λογική που έχω εξηγήσει ήδη, παρακαλώ θα ήθελα να ακούσω απόψεις αντικειμενικές για αυτό το θέμα που ανέβασα και ανάλυσα. εχω ενα πχ samsung s24 και δεν μαρεσει το samsung.το πηρα και δεν γουσταρω.και λεω ανταλλαγη με iphone. ποιος το εχει παρει πιο ακριβα μικρη σημασια εχει.και ο αλλος που εχει iphone μπορει να μην το θελει και να θελει samsung.αν τωρα ενας απο τους 2 θα δωσει διαφορα ειναι στο χερι τους. δευτερο Case. εχω samsung fold.δεν μαρεσει δεν το γουσταρω.το πηρα και δεν μου κατσε καλα.το ανταλλαζω με samsung s24 ultra. το ιδιο και για το flip. και παει λεγοντας.1002 λογοι να κανει καποιος ανταλλαγη. πηρα εναν nvme και εχει ψυκτρα και δεν χωραει στο mobo μου.ανταλλαγη με αλλος χωρις ψυκτρα. 2
phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Το έχουμε συζητήσει ξανά πριν κανά χρόνο ή λιγότερο. Η αλήθεια είναι ότι δε συμβαίνει συχνά, αλλά δεν είναι απίθανο. Σε κάποιους κάνουν δώρο κάποια συσκευή και προτιμούν να κρατήσουν αυτή που έχουν και να πάρουν χρήματα για το δώρο. Ή μπορεί να αγόρασαν κάτι που δε χρειάζονται τελικά και να θέλουν κάτι υποδεέστερο συν κάποια διαφορά σε χρήματα. Ή το αντίθετο, να θέλουν κάτι ανώτερο και να ψάχνουν κάποιον που μπορεί να θέλει αυτό που έχουν ήδη και να πουλάει αυτό που θέλουν, συν κάποια διαφορά από μέρους τους. Δύσκολο να πετύχεις τέτοιες περιπτώσεις, όμως σίγουρα υπάρχουν τέτοιες αγγελίες κατά καιρούς. Δεν είπε πουθενά κανείς ότι γίνεται απαραίτητα ανταλλαγή συσκευών ίσης αξίας. Εξάλλου ποιος ορίζει ότι είναι ίσης αξίας; 1
Haldol Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Εγώ δε κάνω ανταλλαγές γενικά. Δε βλέπω κάποιο νόημα. Πρέπει να βρεθεί αυτό που θέλω, και να 'χω κι εγώ αυτό που θέλει ο άλλος, και τρέχα γύρευε. Τα χρήματα έχουν εφευρεθεί εδώ και χιλιετίες, κρίμα να δυσκολεύουμε τη ζωή μας.
gorge18 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Γνωστος μου πηρε το iphone 14(?) pro max (το προηγουμενο τελος παντων), χωρις να ειχε ποτε σχεση με ios. Το δουλεψε 1 μηνα και δεν καταφερε να το συνηθίσει. Ζητησε νομιζω εδω στις αγγελιες ανταλαγη με galaxy s23ultra και βρηκε αντίστοιχη περιπτωση και το αντάλλαξε.
moufas999 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 36 λεπτά πριν, Haldol είπε Εγώ δε κάνω ανταλλαγές γενικά. Δε βλέπω κάποιο νόημα. Πρέπει να βρεθεί αυτό που θέλω, και να 'χω κι εγώ αυτό που θέλει ο άλλος, και τρέχα γύρευε. Τα χρήματα έχουν εφευρεθεί εδώ και χιλιετίες, κρίμα να δυσκολεύουμε τη ζωή μας. Φίλε είπες μέχρι στιγμής το πιο σωστό γιατί από θεωρίες αλλο τίποτα. 13 λεπτά πριν, gorge18 είπε Γνωστος μου πηρε το iphone 14(?) pro max (το προηγουμενο τελος παντων), χωρις να ειχε ποτε σχεση με ios. Το δουλεψε 1 μηνα και δεν καταφερε να το συνηθίσει. Ζητησε νομιζω εδω στις αγγελιες ανταλαγη με galaxy s23ultra και βρηκε αντίστοιχη περιπτωση και το αντάλλαξε. Και πάλι φίλε μου ξέρεις εσύ πόσες φορές του έχει σκάσει του άλλου κάτω η τι υγρασία έχει που το είχε στο μπάνιο την ώρα που έκανε μπάνιο και περίμενε από την γκόμενα τηλέφωνο?παιδιά επιμένω στην ανταλλαγή ο ένας από τους δύο είναι ριγμένος τελεία και παύλα. 49 λεπτά πριν, phanispal είπε Το έχουμε συζητήσει ξανά πριν κανά χρόνο ή λιγότερο. Η αλήθεια είναι ότι δε συμβαίνει συχνά, αλλά δεν είναι απίθανο. Σε κάποιους κάνουν δώρο κάποια συσκευή και προτιμούν να κρατήσουν αυτή που έχουν και να πάρουν χρήματα για το δώρο. Ή μπορεί να αγόρασαν κάτι που δε χρειάζονται τελικά και να θέλουν κάτι υποδεέστερο συν κάποια διαφορά σε χρήματα. Ή το αντίθετο, να θέλουν κάτι ανώτερο και να ψάχνουν κάποιον που μπορεί να θέλει αυτό που έχουν ήδη και να πουλάει αυτό που θέλουν, συν κάποια διαφορά από μέρους τους. Δύσκολο να πετύχεις τέτοιες περιπτώσεις, όμως σίγουρα υπάρχουν τέτοιες αγγελίες κατά καιρούς. Δεν είπε πουθενά κανείς ότι γίνεται απαραίτητα ανταλλαγή συσκευών ίσης αξίας. Εξάλλου ποιος ορίζει ότι είναι ίσης αξίας; Φίλε εγώ δεν είπα για αυτούς πωλούν σφραγισμένο στο κουτί του κάποιο δώρο που δεν το θέλουν και το πωλούν να πάρουν τα χρήματα, εγώ μίλησα για ανταλλαγή, ακόμα και τα ίδια τηλέφωνα να είναι ξέρεις ο άλλος τι καταπόνηση του έχει προκαλέσει? η εσύ του δικού σου?απλά λογική είναι φίλε μου. 1
Skrobo Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 16 minutes ago, moufas999 said: παιδιά επιμένω στην ανταλλαγή ο ένας από τους δύο είναι ριγμένος τελεία και παύλα. Και δεν είναι κακό. Ανταλλάσεις κάτι που δεν θες, με κάτι άλλο που θες. Αν θες να μιλήσουμε με όρους οικονομίας, το μόνο που σε ενδιαφέρει ειναι το EV που εχει το αντικείμενο που θες να ξεφορτωθείς, και το EV του αντικειμένου που θες να πάρεις. Το πως ορίζεις το expected value ειναι αντικειμενικό. Εγω μπορεί να ειμαι ΟΚ με το να περιμένω ενα μηνα για να πουλήσω το κινητό μου στην "κανονική" του τιμή και μετα να αγοράσω αυτο που θέλω και να μου μείνει κάτι στην τσέπη, εσυ μπορεί να εισαι ΟΚ με το να το ανταλλάξεις σήμερα.
moufas999 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 18 λεπτά πριν, Skrobo είπε Και δεν είναι κακό. Ανταλλάσεις κάτι που δεν θες, με κάτι άλλο που θες. Αν θες να μιλήσουμε με όρους οικονομίας, το μόνο που σε ενδιαφέρει ειναι το EV που εχει το αντικείμενο που θες να ξεφορτωθείς, και το EV του αντικειμένου που θες να πάρεις. Το πως ορίζεις το expected value ειναι αντικειμενικό. Εγω μπορεί να ειμαι ΟΚ με το να περιμένω ενα μηνα για να πουλήσω το κινητό μου στην "κανονική" του τιμή και μετα να αγοράσω αυτο που θέλω και να μου μείνει κάτι στην τσέπη, εσυ μπορεί να εισαι ΟΚ με το να το ανταλλάξεις σήμερα. Το θέμα είναι φίλε μου ότι στην ανταλλαγή κάποιος από τους δύο θα είναι ριγμένος γιατί θα πάρει υποδεέστερο τηλέφωνο και δεν εννοώ τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που τα γνωρίζουμε αλλά στην κατάσταση που θα είναι.
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 1 hour ago, Haldol said: Εγώ δε κάνω ανταλλαγές γενικά. Δε βλέπω κάποιο νόημα. Πρέπει να βρεθεί αυτό που θέλω, και να 'χω κι εγώ αυτό που θέλει ο άλλος, και τρέχα γύρευε. Τα χρήματα έχουν εφευρεθεί εδώ και χιλιετίες, κρίμα να δυσκολεύουμε τη ζωή μας. οτι δεν βρισκεις δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει 😛 1 minute ago, moufas999 said: Το θέμα είναι φίλε μου ότι στην ανταλλαγή κάποιος από τους δύο θα είναι ριγμένος γιατί θα πάρει υποδεέστερο τηλέφωνο και δεν εννοώ τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που τα γνωρίζουμε αλλά στην κατάσταση που θα είναι. ειναι ρισκο που παιρνεις.και το μεταχειρισμενο δεν ξερεις σρ τι κατασταση ειναι. σου γραψα παραδειγματα πιο πανω. αν εμενα μαρεσει το κινητο σου και δεν θελω το δικο μου δεν θα κολλησω αν εσυ εχειε μιση γρατζουνια
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 2 λεπτά πριν, moufas999 είπε Το θέμα είναι φίλε μου ότι στην ανταλλαγή κάποιος από τους δύο θα είναι ριγμένος γιατί θα πάρει υποδεέστερο τηλέφωνο και δεν εννοώ τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που τα γνωρίζουμε αλλά στην κατάσταση που θα είναι. Τότε μην το ανταλλάσσεις.
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Just now, Ukforthemoment said: Τότε μην το ανταλλάσσεις. αυτο ακριβως.οτι εσυ δεν θες δεν σημαινει οτι ο αλλοε δεν θελει αλλιως δεν θα βρισκαμε τετοιες αγγελιες.αν εγω θελω να διωξω iphone και να παρω samsung γιαυι να μην βαλω ανταλλαγη.το ποιος θα πληρωσει και ποσο δισφορα ειναι μεταξυ τους.
LabrakisG1992 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 5 λεπτά πριν, moufas999 είπε Το θέμα είναι φίλε μου ότι στην ανταλλαγή κάποιος από τους δύο θα είναι ριγμένος γιατί θα πάρει υποδεέστερο τηλέφωνο και δεν εννοώ τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που τα γνωρίζουμε αλλά στην κατάσταση που θα είναι. Ρε αδερφε τι σκαλωμα εχεις φαει? Αν δεν θες, μην ανταλλαζεις. Σε πιεσε κανενας? Αν εχω θελω να ανταλλαξω το αιφον με ενα νοκια 3310 γιατι να μην το κανω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα