Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω βρει κάποια παλιά αλλά τα links δε δουλεύουν. Παλαιότερα είχα ένα αλλά πλέον δε το βρίσκω.

Έχω πολλά mp3 με greeklish ονόματα και θέλω να τα μετατρέψω σε ελληνικά. Χειρόκίνητα δυστυχώς δε τραβάει. Τουλάχιστον να κάνει τα χοντρά και να κάνω τις διορθώσεις.

Ξέρω ότι υπάρχουν αλλά που θα τα βρω;

πχ εδώ https://gameland.gr/page1/page1.html

έχει το MP3 Greekglish Renamer, δυνατότητα λήψης όμως δε βλέπω.

Δημοσ.

Το μεγάλο πρόβλημα με τα greeklish είναι ότι δεν ακολουθούν πάντα (μάλλον σχεδόν ποτέ) μια σταθερή αντιστοιχία. Δηλαδή το i μπορεί να είναι "η" ή "ι" ή και ακόμα να είναι δίφθογγος "οι" και γι αυτό οι μετατροπές είναι συνήθως ότι να 'ναι.

Αν θέλεις κατέβασε το renamer, φόρτωσε έναν φάκελο και πρόσθεσε το rule "translit". Επέλεξε σε αυτό το alphabet "Greek" και τσεκάρισε backwards (αλλιώς είναι για Ελληνικά σε greeklish). Πάτα "Save rule" και δες στο preview αν είσαι ικανοποιημένος (ή ρίξε κλάμα από τα αποτελέσματα).

Μετά πρόσθεσε και ένα ακόμα rule, το "Cleanup" και τσεκάρισε ανάλογα ότι θέλεις για να καθαρίσει τα ονόματα από περιττά στοιχεία και να αντικαταστήσει τις κάτω παύλες με space (τσεκάρισε ανάλογα)

spacer.png

Αν παρ' ελπίδα είσαι ικανοποιημένος πάτα rename να στα μετατρέψει.

btw, αν τα Mp3 έχουν σωστά και στα Ελληνικά τα tags τους τότε μπορείς να τα μετονομάσεις με βάση τα tags π.χ. με το tagscanner.

Δημοσ.

ωραίος, πολύ καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιούσα. Έκανα τις δοκιμές. Εντάξει το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Και το κακό είναι ότι πολλές φορές συμφέρει να τα γράψεις από την αρχή στα ελληνικά παρά να γίνει αυτόματα η μετατροπή και μετά να κάνεις διορθώσεις. 

Δυστυχώς δεν έχουν καθόλου tags. Μου έρχεται να τα παρατήσω και να τα αφήσω έτσι. Καρκίνος αυτά τα greeklish, ποτέ δε τα συμπάθησα. Πάλι καλά που τα απογορεύσανε σε sites-forums

θα δω τι θα κάνω

Δημοσ.

Αυτό που θα σκεφτόμουν εγώ να κάνω είναι το εξής...

-Πρώτα θα τα περνούσα όλα στο renamer με το rule "Clean Up" για να καθαρίσω τα άχρηστα στοιχεία και να αλλάξω τα understrokes με spaces και το rule "Case"->"Capitalize Every Word".

-Μετά θα έπαιρνα μια λίστα με τα filenames ενός φάκελου χωρίς τις καταλήξεις με κάποιο dir lister σε αρχείο txt.

-Μετά σε κάποια Online υπηρεσία greeklish to greek και θα έπαιρνα τα νέα ονόματα. Έχουν συνήθως περιορισμό χαρακτήρων οπότε μην παίρνεις τεράστιες λίστες.

-Στη συνέχεια στο word για αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο.

-Τα νέα και διορθωμένα πλέον ονόματα θα τα έβαζα στο renamer (αφού φορτώσω πρώτα τον φάκελο) στο rule "User Input".

Έτσι θα περιοριζόταν πολύ η μετέπειτα χειροκίνητη δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...