Προς το περιεχόμενο

Ποια 65αρα από τις 2;

Mixalis.85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στον κόσμο και χρόνια πολλά,

εχω κατασταλάξει ανάμεσα στις 2 παρακάτω τηλεοράσεις..

https://www.plaisio.gr/lg-oled-tv-65c36lc-65-4k-ultra-hd_4192222

https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/samsung-oled-tv-65s90c-65-4k-ultra-hd_4176448

Ένα Τσακ παραπάνω είμαι προς την επιλογής της Samsung λόγω μεγαλύτερου ρυθμου ανανεωσης , αλλα απ την αλλη σκέφτομαι ότι και η LG είναι η «μανα» στη τεχνολογία oled από όσο έχω διαβάσει..

Στα μεγάλα εμπορικά η τιμή τους είναι ακριβώς στα 2000€ & σε Σκρουτζ παίζουν στα 1650€ περιπου

Τι θα μου προτείνατε ; Προς τα που να πάω; Αν σκέφτεστε και κάποια αλλη επιλογή σε τηλεόραση από lg ή Samsung οπου η διαφορά τιμησ Μπορεί να αξίζει το κάτι παραπάνω ευχαρίστως να την ακούσω.. (αλλα χωρίς να θέλω να ξεφύγω από τα 2k)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Ξεκάθαρα την LG. 

Το λες λόγω τεχνολογίας ότι oled=lg? ή και για τπτ αλλα χαρακτηριστικά ;

Στις 9/5/2024 στις 9:59 ΜΜ, sarakinos είπε

Είχα το ίδιο δίλημμα. Πήρα την samsung αφού τις είδα και τις δύο και είναι τρομερή

Είναι και ότι για soundbar λογικά θα παω προς το HW-Q990C της Samsung και σκέφτομαι μήπως «επικοινωνούν» και σε κάποια πράγματα καλύτερα , αυτό είναι που με τρώει λίγο 

γρνικα όλα τα χαρακτηριστικά είναι ίδια αν θυμάμαι καλά , απλά η Samsung νομίζω έχει περιθώριο για λίγο ανώτερο ρυθμό ανανέωσης στα hz (όπου αυτό αν δεν κάνω κάποιο λάθος εξαρτάται από τι δυνατότητα έχει η εκάστοτε πλατφόρμα που χρησιμοποιείς εκείνη την ώρα για να το εκμεταλλευτείς πλήρως)

Στις 7/5/2024 στις 12:56 ΠΜ, Mixalis.85 είπε

Καλησπερα στον κόσμο και χρόνια πολλά,

εχω κατασταλάξει ανάμεσα στις 2 παρακάτω τηλεοράσεις..

https://www.plaisio.gr/lg-oled-tv-65c36lc-65-4k-ultra-hd_4192222

https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/samsung-oled-tv-65s90c-65-4k-ultra-hd_4176448

Ένα Τσακ παραπάνω είμαι προς την επιλογής της Samsung λόγω μεγαλύτερου ρυθμου ανανεωσης , αλλα απ την αλλη σκέφτομαι ότι και η LG είναι η «μανα» στη τεχνολογία oled από όσο έχω διαβάσει..

Στα μεγάλα εμπορικά η τιμή τους είναι ακριβώς στα 2000€ & σε Σκρουτζ παίζουν στα 1650€ περιπου

Τι θα μου προτείνατε ; Προς τα που να πάω; Αν σκέφτεστε και κάποια αλλη επιλογή σε τηλεόραση από lg ή Samsung οπου η διαφορά τιμησ Μπορεί να αξίζει το κάτι παραπάνω ευχαρίστως να την ακούσω.. (αλλα χωρίς να θέλω να ξεφύγω από τα 2k)

Δες και τις sony, που εχουν android OS.

Αλλα απο τις 2 θα επαιρνα LG, τα τελευταια μοντελα παιζουν DTS επιτελους...

Από τις 2 θα πήγαινα σε στην s90c για το λογισμικό καθώς μπορείς να βάλεις και stremio. Αλλά σε αυτά τα λεφτά δες και την Sony A80L 65" όπως είπε ο @Ntinaras.

Προσωπική κατάταξη:
1.Sony a80L

2.Samsung s90c

3.LG C3

7 ώρες πριν, Mixalis.85 είπε

Είναι και ότι για soundbar λογικά θα παω προς το HW-Q990C της Samsung και σκέφτομαι μήπως «επικοινωνούν» και σε κάποια πράγματα καλύτερα , αυτό είναι που με τρώει λίγο

Το Q symphony λες που απ'οτι διαβάζω παίζουν μαζί ηχόμπαρα και ηχεία τηλεόρασης σε πλήρη συγχρονισμό. Στην πράξη δεν ξέρω κατά πόσο είναι τόσο καλό ώστε να σε "τρώει"

9 ώρες πριν, Mixalis.85 είπε

γρνικα όλα τα χαρακτηριστικά είναι ίδια αν θυμάμαι καλά , απλά η Samsung νομίζω έχει περιθώριο για λίγο ανώτερο ρυθμό ανανέωσης στα hz (όπου αυτό αν δεν κάνω κάποιο λάθος εξαρτάται από τι δυνατότητα έχει η εκάστοτε πλατφόρμα που χρησιμοποιείς εκείνη την ώρα για να το εκμεταλλευτείς πλήρως)

Ακριβώς το ίδιο setup έκανα - το q symphony αξίζει, όχι κάτι τρομερό αλλά το καταλαβαίνεις 

Σημείωση δεν έχει Dolby vision 

15 ώρες πριν, sarakinos είπε

Ακριβώς το ίδιο setup έκανα - το q symphony αξίζει, όχι κάτι τρομερό αλλά το καταλαβαίνεις 

Σημείωση δεν έχει Dolby vision 

Το Q symphony δε το ξερω καν, τώρα κατάλαβα που το έγραψε ο φίλος παραπάνω τι μαλλον είναι.. απλά πίστευα και ειπα ότι σκεφτόμουν προς τη Samsung λόγω του ότι μπορεί να «επικοινωνεί» σε διαφορά features είτε μέσω εφαρμογης καλύτερα με την ηχομπαρα.. 

οσο αφορά αυτό το Dolby vision ούτε αυτό ήξερα τι είναι, τώρα το σκάλισα λίγο στο google και πήρα μι ιδέα..είναι κάτι πολύ απαραίτητο ή κάτι τύπου «οκ αν το έχει καλώς να το χει» ; Είναι κάτι που κρίνει το μυαλό στο προς ποια τηλεοραση θα πάει;

απο το setup φιλε μου ευχαριστημένος;

η ηχομπαρα είναι ασύρματη αλλά όχι ασύρματα τα ηχεία σωστά; Καλά θυμάμαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/05/2024 at 10:57, Mixalis.85 said:

Το Q symphony δε το ξερω καν, τώρα κατάλαβα που το έγραψε ο φίλος παραπάνω τι μαλλον είναι.. απλά πίστευα και ειπα ότι σκεφτόμουν προς τη Samsung λόγω του ότι μπορεί να «επικοινωνεί» σε διαφορά features είτε μέσω εφαρμογης καλύτερα με την ηχομπαρα.. 

οσο αφορά αυτό το Dolby vision ούτε αυτό ήξερα τι είναι, τώρα το σκάλισα λίγο στο google και πήρα μι ιδέα..είναι κάτι πολύ απαραίτητο ή κάτι τύπου «οκ αν το έχει καλώς να το χει» ; Είναι κάτι που κρίνει το μυαλό στο προς ποια τηλεοραση θα πάει;

Εγώ είμαι με LG C2 και Samsung q930C και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα συμβατότητας. To Q symphony δεν λειτουργεί αλλά και πάλι υπάρχει τρόπος να παίζει ταυτόχρονα ήχος από τα ηχεία και το soundbar αλλά δεν μου φάνηκε κάτι το τρομερό και το απενεργοποίησα. Και οι δύο τηλεοράσεις είναι αρκετά καλές. Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα προς LG λόγω dolby vision (αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάποιο TV Box όπως Apple TV 4K αυτό το "πρόβλημα" λύνεται) και ίσως λόγω καλύτερου quality control αν ισχύουν αυτά που διαβάζω κατά καιρούς που ίσως όμως να είναι υπερβολές. 

Επεξ/σία από gRim

3 ώρες πριν, gRim είπε

Εγώ είμαι με LG C2 και Samsung q930C και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα συμβατότητας. To Q symphony δεν λειτουργεί αλλά και πάλι υπάρχει τρόπος να παίζει ταυτόχρονα ήχος από τα ηχεία και το soundbar αλλά δεν μου φάνηκε κάτι το τρομερό και το απενεργοποίησα. Και οι δύο τηλεοράσεις είναι αρκετά καλές. Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα προς LG λόγω dolby vision (αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάποιο TV Box όπως Apple TV 4K αυτό το "πρόβλημα" λύνεται) και ίσως λόγω καλύτερου quality control αν ισχύουν αυτά που διαβάζω κατά καιρούς που ίσως όμως να είναι υπερβολές. 

Πιο πάνω ένας φίλος έγραψε ότι η Samsung έχει το καλό ότι παίρνει stremio, ενώ σε αλλη φάση της κουβέντας αναφέρθηκε ότι η lg έχει όμως το λεγόμενο Dolby vision.. και τα 2 από ότι έχω καταλάβει έχουν να κάνουν με αυτους που βλέπουν ταινίες μιας και το ένα είναι λογικά κάτι σαν πλατφόρμα / εφαρμογή (;) και το άλλο από ότι πάλι έχω καταλάβει είναι ένα feature που «παίζει» με τα χρώματα ανάλογα φωτισμό δωματίου όπου λογικα σου φτιάχνει μια πιο ωραία θέαση κλπ.. (χωρις να ξέρω βέβαια το αν μπορεί να την αντιληφθεί τη διαφορά ένα άπειρο μάτι αλλά οκ) 

τι επιλέγουμε είναι το θέμα 😄

δίλλημα μεγάλο έχει πέσει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/05/2024 at 17:41, Mixalis.85 said:

Πιο πάνω ένας φίλος έγραψε ότι η Samsung έχει το καλό ότι παίρνει stremio, ενώ σε αλλη φάση της κουβέντας αναφέρθηκε ότι η lg έχει όμως το λεγόμενο Dolby vision.. και τα 2 από ότι έχω καταλάβει έχουν να κάνουν με αυτους που βλέπουν ταινίες μιας και το ένα είναι λογικά κάτι σαν πλατφόρμα / εφαρμογή (;) και το άλλο από ότι πάλι έχω καταλάβει είναι ένα feature που «παίζει» με τα χρώματα ανάλογα φωτισμό δωματίου όπου λογικα σου φτιάχνει μια πιο ωραία θέαση κλπ.. (χωρις να ξέρω βέβαια το αν μπορεί να την αντιληφθεί τη διαφορά ένα άπειρο μάτι αλλά οκ) 

τι επιλέγουμε είναι το θέμα 😄

δίλλημα μεγάλο έχει πέσει..

Και η LG μπορεί να τρέξει stremio αλλά μέσω του browser. Δούλευε κανονικά αλλά προτίμησα να βάλω ένα tv box για αυτή τη δουλειά. Και το θεματάκι του Dolby vision λύνεται με ένα καλό tv box στην Samsung αν δεις ότι στο μέλλον σου χρειάζεται. Προσωπικά θα πήγαινα στην C3 αλλά δεν έχω και προσωπική εμπειρία με Samsung oled παρά μόνο από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς. Πιστεύω οποία και να διαλέξεις θα μείνεις αρκετά ευχαριστημένος. 

Επεξ/σία από gRim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/5/2024 στις 10:57 ΠΜ, Mixalis.85 είπε

Τρομερά ευχαριστημένος από tv αλλά ειδικά από την ηχομπαρα. Συνδέεται με με hdmi arc και τα rear speakers + woofer ασυρματα. 

Η ηχομπαρα πάντως μπαίνει σε όποια τηλεόραση θέλεις, τα οποία κόλπα μπορεί να κάνει με τηλεόραση samsung δεν θεωρώ ότι θα σου λείψουν. 

Όσον αφορά το Dolby vision, η samsung δεν το υποστηρίζει πουθενά και προωθεί το hdr10+

Hdr10+ content έχει νομίζω μόνο amazon prime( ίσως και apple tv plus δεν θυμάμαι) 

Αν πάρεις extra boxaki πάλι δεν θα βλέπεις Dolby vision γιατί δεν το υποστηρίζει η τηλεόραση - θα στο κάνει πάλι transform σε κάτι άλλο ( hdr10 / hdr10 plus - μπορείς να το ψάξεις) 

Επειδή το έψαξα πρόσφατα το θέμα έχω καταλήξει ότι αυτό που έχει σημασία είναι το panel - προσωπικά ότι έχω δει το έχω ευχαριστηθεί 

Ρίξε μια ματιά γενικά γίνεται χαμός με το θέμα Dolby vision και samsung 

Αν έπρεπε να επιλέξω πάλι αυτήν θα έπαιρνα 

Επίσης επειδή την χρησιμοποιώ και με ps5 - είναι πολύ καλή και εκεί

PS

Όλα αυτά είναι από την σύντομη εμπειρία μου με το setup - no fan boy no nothing, lg oled ειχα πριν την samsung

Επεξ/σία από sarakinos

11 hours ago, sarakinos said:

Τρομερά ευχαριστημένος από tv αλλά ειδικά από την ηχομπαρα. Συνδέεται με με hdmi arc και τα rear speakers + woofer ασυρματα. 

Η ηχομπαρα πάντως μπαίνει σε όποια τηλεόραση θέλεις, τα οποία κόλπα μπορεί να κάνει με τηλεόραση samsung δεν θεωρώ ότι θα σου λείψουν. 

Όσον αφορά το Dolby vision, η samsung δεν το υποστηρίζει πουθενά και προωθεί το hdr10+

Hdr10+ content έχει νομίζω μόνο amazon prime( ίσως και apple tv plus δεν θυμάμαι) 

Αν πάρεις extra boxaki πάλι δεν θα βλέπεις Dolby vision γιατί δεν το υποστηρίζει η τηλεόραση - θα στο κάνει πάλι transform σε κάτι άλλο ( hdr10 / hdr10 plus - μπορείς να το ψάξεις) 

Επειδή το έψαξα πρόσφατα το θέμα έχω καταλήξει ότι αυτό που έχει σημασία είναι το panel - προσωπικά ότι έχω δει το έχω ευχαριστηθεί 

Ρίξε μια ματιά γενικά γίνεται χαμός με το θέμα Dolby vision και samsung 

Αν έπρεπε να επιλέξω πάλι αυτήν θα έπαιρνα 

Επίσης επειδή την χρησιμοποιώ και με ps5 - είναι πολύ καλή και εκεί

PS

Όλα αυτά είναι από την σύντομη εμπειρία μου με το setup - no fan boy no nothing, lg oled ειχα πριν την samsung

Έκανα λάθος στο μήνυμα μου που έλεγα ότι με ένα tv box λύνεται η μη υποστήριξη του dolby vision σε Samsung έχεις δίκιο. Όσον αφορά και το Stremio που αναφέρθηκε, πριν 2 βδομάδες κυκλοφόρησε η εφαρμογή και για LG τηλεοράσεις. Τη δοκίμασα σε C2 και παίζει μια χαρά κανένα πρόβλημα. Μόνο θέμα είναι η μη υποστήριξη dolby vision σε mkv αρχεία για το οποίο από ότι καταλαβαίνω ευθυνεται η LG και όχι η εφαρμογή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...