Προς το περιεχόμενο

Αγορά παιδικού ποδηλάτου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα την γνωμη σας για αγορα ποδηλάτου για την 9 χρονη κορη μου που αργοτερα ίσως καταλήξει στον 4χρονο γιο μου. μπατζετ 250-300

Ειμαι αναμεσα σε 2 επιλογες αλλα ειμαι και ανοιχτος σε προτασεις.

https://www.skroutz.gr/s/31365001/Byox-Versus-24-Paidiko-Mountain-Bike-Galazio-me-21-Tachytites.html το οποιο εχει αναρτηση μπρος και πισω και 18 ταχυτητες και 

https://www.skroutz.gr/s/49394643/Energy-Enigma-24-Paidiko-Mountain-Bike-7-Tachytiton-me-Diskofrena-kai-Skeleto-Alouminiou-Kokkino.html το οποιο εχει δισκοφρενα και 7 ταχυτητες.

Δεν ξερω αν εχει νοημα για το παιδακι να εχει τοσες πολλες ταχυτητες το θεωρω υπερβολη πιο πολυ θα την μπερδεψει. Επισης δεν ξερω αν τα δισκοφρενα εχουν πραγματικο όφελος ή αν οντως ειναι κατι που δινει ποιοτητα και αξια στην ολη εμπειρια

Επεξ/σία από nikos121
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω από μάρκες να σου προτείνω αλλά να ξέρεις ότι σε 2 με 4 χρόνια θα χρειαστείς άλλο ποδήλατο.

Σε αυτή την ηλικία οι πολλές ταχύτητες δεν έχουν αξία. 

Το επόμενο ειναι το "καλό" με 26 η 28" ρόδες.

Επίσης το ποδήλατο πάει με το ύψος του παιδιού.  Καλό είναι να ούτε μαζί σε ένα ποδηλατάδικο και να τα δείτε μαζί.

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αγορά παιδικού ποδηλάτου

Αν κάνεις μαζί με το παιδί ποδήλατο και βγάζεις διαδρομές, χρειάζονται οι ταχύτητες. Το σημαντικό είναι να είναι ελαφρύ το ποδήλατο για να το φχαριστιεται το παιδί και να μη κουράζεται ανέβα κατέβα πεζοδρόμια , οπότε δισκόφρενα ορθοστάτες και λοιπά μπιχλιμπιδια καλό είναι να αποφεύγονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν και νομιζω οι 20αρες ειναι καλυτερες θα πω οτι θα κοιταγα κατι τετοιο και θα σου πω γιατι https://www.gatsoulis.gr/pd/orbea-podilato-orbea-mx-dirt-24-023-91586.htm?lang=el&path=-41450789 σε κιτρινο που κανει και για τα δυο φυλα. μολις 65 ευρω πανω απο το οριο σου.

εχω ενα ποδηλατο ιταλικο αγορασμένο το 1990 αν θυμαμαι καλα. ηταν το παιδικο μου ποδηλατο. τωρα με το ιδιο κανει η ανηψια μου. προφανως ηταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για την εποχη του. εγω λοιπον θα επαιρνα ενα χωρις αναρτηση και χωρις δισκοφρενα. οσο πιο απλο τοσο καλυτερα. θα εδινα και μερικα λεφτα παραπανω και θα το κραταγα οχι μια αλλα δυο ζωες. γιατι αν ειναι καλο ποδηλατο και το προσεχεις δεν παθαινει τιποτα ποτε. ουτε η αναρτηση ειναι χρησιμη ουτε οι δισκοι. απλο και καλο. με 400 παιρνεις ΑΠΙΘΑΝΑ κομματια.

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θελω να κρατησει 2 ζωες σε λιγα χρονια θα χρειαστει να παρει άλλο. Ουτε εχω να δωσω τοσα λεφτα. Το μπατζετ ειναι 250 το πολυ 300

Επεξ/σία από nikos121

• 2 μήνες μετά...
14 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Καμια προταση για δωρο ποδηλατο σε 3 ετων;

Αν το παιδί δεν έχει προηγούμενη επαφή με ποδήλατο θα έλεγα να πας κατευθείαν για "ποδήλατο ισορροπίας". Έτσι χωρίς δυσκολίες και δράματα (και φυσικά χωρίς τρίκυκλα ποδήλατα ή βοηθητικές) θα μάθει ισορροπία μόνο του και θα κάνει την μετάβαση στο κανονικό ποδήλατο (δίκυκλο με πετάλια) εύκολα.

• Like 1

1 minute ago, haris_216 said:

Αν το παιδί δεν έχει προηγούμενη επαφή με ποδήλατο θα έλεγα να πας κατευθείαν για "ποδήλατο ισορροπίας". Έτσι χωρίς δυσκολίες και δράματα (και φυσικά χωρίς τρίκυκλα ποδήλατα ή βοηθητικές) θα μάθει ισορροπία μόνο του και θα κάνει την μετάβαση στο κανονικό ποδήλατο (δίκυκλο με πετάλια) εύκολα.

Δεν εχει προηγουμενη επαφη. Το σκεφτηκα για ισορροπιας, αλλα ετσι δε θα "χασει χρονο"; Το λεω με την σκεψη πως απο βοηθητικες ειχα την εντυπωση πως πρεπει να περασει οπως και ναχει... Μπορει να παει απο ισορροπιας κατευθειαν στο κανονικο χωρις βοηθητικες;

https://www.skroutz.gr/s/38700007/Ballistic-Berg-24-Paidiko-Mountain-Bike-7-Tachytiton-me-Skeleto-Alouminiou-2023-Mayro.html

Και για το παιδί 3 χρονών , ποδήλατο ισορροπίας, το καλύτερο δώρο που έκανα ποτέ στο παιδί μου ( ήταν 2 ετών και ξεκίνησε να κάνει αμέσως σχεδόν!)

• Like 1

43 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

https://www.skroutz.gr/s/38700007/Ballistic-Berg-24-Paidiko-Mountain-Bike-7-Tachytiton-me-Skeleto-Alouminiou-2023-Mayro.html

Και για το παιδί 3 χρονών , ποδήλατο ισορροπίας, το καλύτερο δώρο που έκανα ποτέ στο παιδί μου ( ήταν 2 ετών και ξεκίνησε να κάνει αμέσως σχεδόν!)

και? εμαθε ισορροπια ή ακομα με τα ποδια κατω ειναι ;

Εγω απο την δικη μου εμπειρια, λεω οτι ειναι για πεταμα τα ισορροπιας. Δεν προσφερουν απολυτως τιποτα. Σαν πατινια τα πηγαινουν τα παιδια. Μονιμα τα ποδια κατω τα εχουν. Ενα κλασσικο ποδηλατο με βοηθητικες, που αυριο θα τις στραβωσεις και λιγο, και μετα θα βγαλεις την μια, και μετα την αλλη μια, θα φαει 2-3-5 τουμπες.... εμαθε!

35 minutes ago, Vstromrider said:

Εγω απο την δικη μου εμπειρια, λεω οτι ειναι για πεταμα τα ισορροπιας. Δεν προσφερουν απολυτως τιποτα. Σαν πατινια τα πηγαινουν τα παιδια. Μονιμα τα ποδια κατω τα εχουν. Ενα κλασσικο ποδηλατο με βοηθητικες, που αυριο θα τις στραβωσεις και λιγο, και μετα θα βγαλεις την μια, και μετα την αλλη μια, θα φαει 2-3-5 τουμπες.... εμαθε!

Και γω ετσι τοχα στο μυαλο μου.... βεβαια σε ενα μυαλο που μεγαλωσαμε την εποχη που δεν υπηρχαν καν τα ισορροπιας...

Μιας και υπηρξα παιδι καποτε θα σου δωσω μια συμβουλη....παρε αυτο που θα αρεσει στο παιδι σου ασχετα με το ποιο εσυ θεωρεις καλυτερο....θα το θυμαται μια ζωη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Vstromrider said:

2 χρονών πήρε το ισορροπίας, 3 χρονών πήρα ένα Woom 2 έβγαλα τα πετάλια να το συνηθίσει σαν νέο βάρος για 1-2 μήνες και μετά απλά έκανε πετάλι.

2 χρονών και , έπαιρνε το ισσοροπίας και πήγαινε σε ράμπες για πατίνια και έκανε. Πηγαίναμε βόλτα χιλιομέτρων . Ήταν φοβερή εμπειρία να βλέπεις 2 χρονών μπέμπη απλά να κάνει ποδήλατο.

Τώρα είναι 9 , έχει ένα Cube Acid 200.

Το καλό με τα ποδήλατα , είναι πως τα καλά τα πουλάς και παίρνεις ένα νέο καλό κλπ.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Georgebek2 είπε

Δεν εχει προηγουμενη επαφη. Το σκεφτηκα για ισορροπιας, αλλα ετσι δε θα "χασει χρονο"; Το λεω με την σκεψη πως απο βοηθητικες ειχα την εντυπωση πως πρεπει να περασει οπως και ναχει... Μπορει να παει απο ισορροπιας κατευθειαν στο κανονικο χωρις βοηθητικες;

Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ανησυχίες που διατυπωθηκαν παραπάνω. Μια βόλτα σε παιδική χαρά ή σε κεντρική πλατεία θα σε πείσει. 

Το παιδί με το ισορροπίας μαθαίνει ισορροπία σε δύο τροχούς. Με ασφάλεια, αφού μπορεί και πατάει τα πόδια του κάτω αρχικα. Όμως μόνο του στην πορεία αρχίζει να σηκώνει πόδια και να πηγαίνει πιο γρήγορα. Έτσι όταν έρθει η ώρα για το κανονικό ποδήλατο απλά μπαίνουν τα πετάλια στη εξίσωση. Το παιδί δεν φοβάται μην πέσει και είναι έτοιμο ταχύτατα. 

Εννοείται πως δεν περνάει από τη φάση "βοηθητικές". Αυτές αφορούν την εποχή μου και τη δική σου. Και το υπολοίπων στο φόρουμ. Με τα "στραβωματα" που αναφέρθηκαν και τις τούμπες.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...