Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου συμβαίνει κάτι περίεργο.

Έχω ένα πλαστικό 5λιτρο κάνιστρο για να μεταφέρω καύσιμο. Πάω σε πρατήριο να το γεμίσω βενζίνη και ο υπάλληλος για να στρογγυλοποιήσει την τιμή μου βάζει 5,32 λίτρα. Έφτασε μέχρι επάνω οπότε όλα καλα. Βασικά ίσως έκλεψε λίγο τώρα που σκέφτομαι.

χρησιμοποιώ μια ηλεκτρονική ζυγαριά χεριού με τον γάντζο και βλέπω ότι γράφει -1 κιλό, 4,33λίτρα. Δοκιμάζω με την ίδια ζυγαριά να ζυγίσω άλλα αντικείμενα και βγάζει ακριβώς όσο είναι. (Δοκίμασα άλλα δοχεία 4λιτρα και όχι μόνο ). Η ζυγαριά είναι καλή. όσες φορές έκανα δοκιμές έβγαζε το ακριβές βάρος σε αυτά που δοκίμασα.

Μπορείτε να μου πείτε τι γίνεται εδώ; Η λογική λέει ότι η ζυγαριά έχει θέμα. Πως γίνεται όμως όλα τα άλλα να τα ζυγίζει ακριβώς; Το κάνιστρο είναι λιγότερο; Πως γίνεται τότε ο υπάλληλος να έβαλε τα 5+ λίτρα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η βενζίνη έχει ειδικό βάρος κάπου 0,755 ή 0,766, κάτι τέτοιο, δλδ 1 λίτρο ζυγίζει κάπου 760 γραμμάρια.

• Like 18
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ούτε Παρασκευή δε είναι.

Ας απαντήσω σοβαρά, η βενζίνη δε είναι νερό για να συγκρίνεις όγκο με βάρος. 

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά δεν είναι τρολοθέμα. Αυτό δε το ήξερα, το γοογλαρα τώρα και όντως μου βγάζει ειδικό βάρος 0,766.. όπως έγραψε ο joshua21. Παρόλο αυτά έπρεπε να δείχνει όχι 4,33 αλλά 4,07. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Κάποια πρόσμιξη;

Εντάξει γίναμε ρόμπα. Σβήστε το θέμα μη ξεφτυλιστούμε. 🤣

Επεξ/σία από b00mb00m
  • Like 1
  • Haha 6
Δημοσ.
5 minutes ago, b00mb00m said:

Παιδιά δεν είναι τρολοθέμα. Αυτό δε το ήξερα, το γοογλαρα τώρα και όντως μου βγάζει ειδικό βάρος 0,766.. όπως έγραψε ο joshua21. Παρόλο αυτά έπρεπε να δείχνει όχι 4,33 αλλά 4,07. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Κάποια πρόσμιξη;

Εντάξει γίναμε ρόμπα. Σβήστε το θέμα μη ξεφτυλιστούμε. 🤣

ε σιγα, ουτε εγω το ηξερα αυτο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NT1G είπε

το παγούρι το ζύγισες πρίν τα μετρήσεις γεμάτο για να κάνεις την αφαίρεση;

ναι σορρυ, ξέχασα την αφαίρεση. Οπότε είμαστε οκ. έκλεισε το θέμα

Άρα αν το γεμίσω με νερό τότε όντως θα ζυγίζει 5 λίτρα. σωστά;

• Confused 2
  • Haha 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, b00mb00m είπε

Έχω ένα πλαστικό 5λιτρο κάνιστρο για να μεταφέρω καύσιμο

Πληροί τις προδιαγραφές για μεταφορά καυσίμων? 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, b00mb00m είπε

ναι σορρυ, ξέχασα την αφαίρεση. Οπότε είμαστε οκ. έκλεισε το θέμα

Άρα αν το γεμίσω με νερό τότε όντως θα ζυγίζει 5 λίτρα. σωστά;

5 λιτρα νερο 5 κιλα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

Joe Biden Reaction GIF by GIPHY News

Χεχε τελειο meme. Αυτός ο παππούς όλους θα μας θάψει, θα καταστρέψει τον πλανήτη κ μετά θα την κάνει 

Δημοσ.

αν το δοχειο εχει γραμμη που δειχνει μεχρι που ειναι τα 5 λιτρα μπορεις να πας να γεμισεις 5 λιτρα βενζινη

Αν φτασει η σταθμη στην γραμμη σημαινει οτι δεν κλεβει

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Πληροί τις προδιαγραφές για μεταφορά καυσίμων? 

καλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα. νομίζω.

Αλλά το δοχείο είναι ακριβώς αυτό

Spoiler

ελπίζω να μη βγει κανείς να ρωτήσει αν το αυτοκίνητο που οδηγούσα για να μεταφέρω το καύσιμο είχε πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια

• Haha 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, b00mb00m είπε

καλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα. νομίζω.

Όχι δεν είναι. Τι τα ήθελες εσύ 5 λίτρα βενζίνη? Μήπως να τα βάλεις σε αμάξι? Το αμάξι είχε πληρωμένα τέλη και ασφάλεια?

• Haha 6
Δημοσ.

Βρε φίλε στα 5 λίτρα να δει μήπως το έκλεψαν! Δηλαδή πόσο θα σε κλέβανε στα 5 λίτρα;; Κάνα 100ευρω;;

Και δεν είχες καν ιδέα πως πρέπει να το ελέγξεις για να είσαι σίγουρος αλλά είναι αυτό το μέσα κάποιον που όπως λέει και μία παροιμία η πονηρή αλεπού όλες πονηρές τις βλέπει....

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...