Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε απασχόληση ως μισθωτός σε ιδιωτική εταιρεία, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού μισθοδοσίας σε κάποια από τις συστημικες τράπεζες ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λογαριασμός ταμιευτηρίου;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Salvation είπε

Καλησπέρα,

Σε απασχόληση ως μισθωτός σε ιδιωτική εταιρεία, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού μισθοδοσίας σε κάποια από τις συστημικες τράπεζες ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λογαριασμός ταμιευτηρίου;

Τον εργοδότη θα ρωτήσεις 

Δημοσ.
15 minutes ago, Salvation said:

Καλησπέρα,

Όχι δεν είναι απαραίτητο, απλά οι λογαριασμοί μισθοδοσίας έχουν κάποια προνόμια.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης έχε κατα νου οτι ο εργοδότης διαλέγει σε ποια τράπεζα θα σε πληρώνει, όχι εσύ. Και μπορεί να είναι ακόμα και στην Optima, όχι μόνο στις 4 συστημικές. 

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Επίσης έχε κατα νου οτι ο εργοδότης διαλέγει σε ποια τράπεζα θα σε πληρώνει, όχι εσύ. Και μπορεί να είναι ακόμα και στην Optima, όχι μόνο στις 4 συστημικές. 

Δεν ισχύει παντού αυτό, πολλές εταιρίες συνεργάζονται και με τις 4 συστημικές.

Δημοσ.

Μπορεί, τι να σου πω. Απο τη δική μου εμπειρία και του κύκλου μου, όλοι σε μεγάλες εταιρίες (βιομηχανίες, συμβουλευτικές κλπ), ο εργοδότης διαλέγει την τράπεζα. Σίγουρα πιο βολικό θα είναι να σου δίνει την επιλογή

Δημοσ.

Σίγουρα ο εργοδότης χρησιμοποιεί τη δική του τράπεζα και δεν νομίζω να υπάρχει επιχείρηση που καταθέτει τη μισθοδοσία σε παραπάνω από μία.

Έτσι κι αλλιώς για να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα θα χρειαστείς μία βεβαίωση που θα σου δώσει ο εργοδότης σου ότι τον θες για την κατάθεση της μισθοδοσίας.

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία μου έχουν τύχει και οι 2 περιπτώσεις. Δεν εξαρτάται από το μέγεθος της εταιρείας αλλά κυρίως με το λογιστήριο που έχει.  

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jimakos00 είπε

Σίγουρα ο εργοδότης χρησιμοποιεί τη δική του τράπεζα και δεν νομίζω να υπάρχει επιχείρηση που καταθέτει τη μισθοδοσία σε παραπάνω από μία.

Έτσι κι αλλιώς για να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα θα χρειαστείς μία βεβαίωση που θα σου δώσει ο εργοδότης σου ότι τον θες για την κατάθεση της μισθοδοσίας.

Παλιοτερα έτσι γινόταν .

Υπάρχουν εργοδότες που χρησιμοποιούν έως και 2 τράπεζες για κατάθεση μισθοδοσίας.

Δημοσ.
Στις 6/5/2024 στις 8:04 ΜΜ, Joshua21 είπε

Όχι δεν είναι απαραίτητο, απλά οι λογαριασμοί μισθοδοσίας έχουν κάποια προνόμια.

Τι προνόμια? 

Δημοσ.
12 minutes ago, Comic maniak said:

Τι προνόμια? 

Δεν είναι στάνταρ, διαφέρουν από τράπεζα σε τράπεζα, αλλά κατά κανόνα δίνουν ένα μικρό επιτόκιο (αντί μηδενικό που έχουν οι υπόλοιποι λογαριασμοί), προσφέρουν μια δωρεάν πάγια εντολή, προνομιακούς όρους σε δάνεια και πιστωτικές, κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Δεν είναι στάνταρ, διαφέρουν από τράπεζα σε τράπεζα, αλλά κατά κανόνα δίνουν ένα μικρό επιτόκιο (αντί μηδενικό που έχουν οι υπόλοιποι λογαριασμοί), προσφέρουν μια δωρεάν πάγια εντολή, προνομιακούς όρους σε δάνεια και πιστωτικές, κτλ.

Α οκ δεν το ήξερα, σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, για να μην ανοίγω άσκοπα νέο θέμα συνεχίζω στο υπάρχων.

Μέχρι στιγμής είχα λογαριασμό μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς και εκεί δεχόμουν την μισθοδοσία μου. Άλλαξα πρόσφατα εργασία και στην καινούργια αν και δεν με υποχρεώνουν να επιλέξω 2 από τις τράπεζες που συνεργάζονται (Eurobank ή Εθνική) μου είπαν θα ήταν επιθυμητό. Ποιές από τις 2 να επιλέξω ως νέος πελάτης ως προς πρόγραμμα ανταμοιβών ή και σε γενικές παροχές;

Δημοσ.

Αναλόγως τι σε ενδιαφέρει. Αν απλά ξοδεύεις το μισθό σου με τη χρεωστική της κάθε τράπεζας, τότε δεν έχουν μεγάλη διαφορά, η επιβράβευση μικρή είναι έτσι κι αλλιώς.

Αν αλλάξεις, που αφού δε σε υποχρεώνουν μπορείς και να μην αλλάξεις, καλύτερα ΕΤΕ γιατί Eurobank μπορεί να σε χρεώνουν 0.60 κάθε μήνα για τη διατήρηση του λογαριασμού (κανονικά οι μισθοδοσίας εξαιρούνται αλλά πρέπει να εχει συνδεθεί με τον εργοδότη). 

Δημοσ.

Καλύτερα Εθνική. Προσωπικά την θεωρώ πιο "σοβαρή" τράπεζα, απο την χειρότερη απο όλες Eurobank. Επίσης  το web banking και το mobile app τους  είναι μακράν καλύτερο

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...