Προς το περιεχόμενο

Η Sony ανακαλεί την απόφαση για την υποχρεωτική σύνδεση PSN για το Helldivers 2 στο Steam

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε μια όχι και τόσο αναπάντεχη τροπή, η Sony υπαναχώρησε από την αμφιλεγόμενη απόφασή της να απαιτήσει από τους παίκτες του Helldivers 2 στο Steam να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους με το PlayStation Network (PSN) για λόγους ασφαλείας.

Η ανακοίνωση, που έγινε την Παρασκευή, συνάντησε την έντονη αντίδραση των gamers, οδηγώντας σε πληθώρα αρνητικών κριτικών στη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam.

Οι παίκτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απαίτηση της Sony, με πολλούς να ζητούν την επιστροφή των χρημάτων τους, καθώς το Helldivers 2 δεν ήταν διαθέσιμο προς πώληση σε 177 χώρες όπου το PSN δεν είναι διαθέσιμο. Οι αντιδράσεις ήταν γρήγορες και έντονες, γεγονός που ώθησε τη Sony να επανεξετάσει άμεσα τη στάση της επί του θέματος.

Σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο blog του PlayStation τις τελευταίες ώρες, η Sony αναγνώρισε τα σχόλια της κοινότητας του Helldivers 2 και ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη ενημέρωση, η οποία θα καθιστούσε υποχρεωτική τη σύνδεση PSN τόσο για τους νέους όσο και για τους υπάρχοντες παίκτες, δεν θα εφαρμοστεί πλέον. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι "μαθαίνει ακόμα τι είναι καλύτερο για τους PC gamers" και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τα "πολύτιμα" σχόλια που έλαβε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Arrowhead και δημιουργικός διευθυντής του Helldivers 2, Johan Pilestedt, μέσω των social media επαίνεσε τη "θέληση" και την "ικανότητα συνεργασίας" της κοινότητας ως απάντηση στις προτεινόμενες αλλαγές. Ευχαρίστησε τη Sony για τη γρήγορη απόφασή της να διατηρήσει τη σύνδεση στο PSN προαιρετική, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των προγραμματιστών και της κοινότητας για τη δημιουργία των καλύτερων gaming εμπειριών.

Ο Pilestedt αποκάλυψε επίσης ότι η ομάδα του Helldivers 2 εργάζεται τώρα για την ανάπτυξη συστημάτων που θα αντικαταστήσουν τη λειτουργία του moderation που θα παρείχε η σύνδεση με το PSN. Υπαινίχθηκε επίσης τη δημιουργία μιας νέας κάπας στο παιχνίδι εμπνευσμένη από το διάγραμμα αρνητικών κριτικών του Steam, με την ομάδα να συζητά επί του παρόντος ένα κατάλληλο όνομα γι' αυτή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

For democracy! τι όχι;
Το βλέπω που το κάνουν φίλοι και γνωστοί stream αλλά σαν παιχνίδι είναι για μένα από αδιάφορο ως παγερά αδιάφορο, πολύ ντόρο κάνει πάντως!

• Thanks 1

Πάντως μερικοί πονυ φανμποιζζζζ δεν θα το πάρουν και πολύ καλα αυτο 🤣🤣🤣

Ειδαν το κράξιμο συν οτι θα έπρεπε να επιστρέψουν χρήματα και η Sony απεχθάνεται να κανει refund 

• Like 1
  • Haha 1

η οχλαγωγια δεν ειναι δημοκρατια. η ολη ιστορια μοιαζει σαν τεστ και η σονι απετυχε. 

οταν θα εχουν το ιδιο θεμα καθε εβδομαδα, θα καταλαβουν ποση μεγαλη χαζομαρα εκαναν που υπεκυψαν σε ενα τοσο χαζο θεμα και τι θαρρος εδωσαν στα τρολς.

υπαρχουν πολλα πραγμα στην βιομηχανια που θα ηθελα να ακουστει η φωνη των γκειμερς, εναντιον της sony και των αλλων. Οτι εγινε με το helldivers ειναι οτι πιο γελοιο εχω ακουσει.

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 4

οταν ειχα κατεβασει το mario στο κινητό μου είχε ζητήσει να κάνω λογαριασμό στη Nintendo

οταν ειχα κατεβασει το cod ηθελε εξτρα λογαριασμό στην Activision

φανταζομαι το ιδιο θα θελει και για τα παιχνιδια της MS στο steam (τα παιζω μεσω gamepass και δεν  ξερω αν ισχυει)

Αρα το πρόβλημα ήταν πως το PS NETWORK δεν ειναι διαθέσιμο σε 170+ χώρες ή και η υποχρεωτική σύνδεση του λογαριασμού steam?

εχω χαθει λίγο 😅

1 λεπτό πριν, socratis23 είπε

οταν ειχα κατεβασει το mario στο κινητό μου είχε ζητήσει να κάνω λογαριασμό στη Nintendo

φανταζομαι το ιδιο θα θελει και για τα παιχνιδια της MS στο steam (τα παιζω μεσω gamepass και δεν  ξερω αν ισχυει)

Αρα το πρόβλημα ήταν πως το PS NETWORK δεν ειναι διαθέσιμο σε 170+ χώρες ή και η υποχρεωτική σύνδεση του λογαριασμού steam?

εχω χαθει λίγο 😅

Το πρόβλημα ήταν οτι δεν το ζήτησε απο την πρώτη στιγμή που έκανες install το παιχνίδι αλλά το θυμήθηκαν 3 μήνες μετά το launch. 

Οποίος δεν το έκανε μέχρι αρχές Ιουνίου δεν θα μπορούσε να παίξει το παιχνίδι που είχε πληρώσει. 

Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα η όλη υπόθεση πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή σε σεμινάρια μάρκετινγκ 

• Like 7
  • Thanks 4

1 λεπτό πριν, socratis23 είπε

εχω χαθει λίγο 😅

Οχι, το προβλημα ηταν οτι λογω τεχνικων προβληματων στην αρχη, απενεργοποιησαν την υποχρεωτικη συνδεση steam-psn & πουλησαν κανονικα το παιχνιδι σε χωρες οπου το PSN δεν ειναι διαθεσιμο.

3 μηνες μετα, καποιος φωστηρας απο τη σονυ αποφασισε να ενεργοποιησουν επιτελους την υποχρεωτικη συνδεση με psn.

Λογω του οτι οι παικτες ειχαν συγκεντρωσει πανω απο 2 ωρες παιχνιδιου, δεν ειχαν πλεον δικαιωμα refund στο steam και απο τη μια μερα στην αλλη θα εχαναν το προιον που αγορασαν.

• Like 6
  • Thanks 1

45 λεπτά πριν, socratis23 είπε

εχω χαθει λίγο 😅

εκτός άλλων θεμάτων ναι. Γιατί για παράδειγμα αν δεις στο reddit γίνεται χαμός. Λέει ο άλλος π.χ εγώ είμαι στη Λιθουανία και εδώ δεν μπορώ να συνδεθώ με ps network άρα και να ήθελε να παίξει πρακτικά είναι αποκλεισμένος

1 ώρα πριν, Arkin είπε

κατι μου λεει οτι η κωλοτουμπα της Σονυ εγινε επειδη η Valve ξεκινησε τα refunds, παρολο που ειχε ληξει η περιοδος τους. και οχι επειδη φωναζε ο κοσμος. και δεν νομιζω οτι ο Ιαπωνας θα κανει πισω, στην ανακοινωση του μιλαει για το συγκεκριμενο πατς, οχι οτι ο PSN λογαριασμος δεν θαναι αναγκαιος στο μελλον. αλλιως πως θα βαλουν χερι στην PC αγορα, αν ο μεσαζοντας ειναι μονο ο χοντρος;

• Like 1

Γενικά δεν υπογράφω ό,τι να'ναι, δεν πατάω το "accept" αέρα, αλλά σίγουρα δεν βλέπω παντού να με κυνηγάνε και δράκοι. Όταν εγκατέστησα το Helldivers 2 και μου ζήτησε λογαριασμό PSN (δεν έχω βρεθεί κοντά σε PS ποτέ) δυσανασχέτησα λίγο, αλλά το έκανα για να ξεμπερδεύω. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μου φάνηκε ότι είχα δυνατότητα να μην το κάνω, το όλο στήσιμο μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι απολύτως υποχρεωτικό. Παρόλα αυτά ακόμη ζωντανός είμαι.

Δηλαδή η Sony τώρα με έβαλε στο μαντρί, θα μου κλέβει τα προσωπικά μου στοιχεία και θα μου πετάει στοχευμένες διαφημίσεις, για να με ψήσει να αγοράσω PS. Καλή τύχη, αυτό δεν το κατάφερε ούτε ο γιος μου, που είναι επαγγελματίας στη διαφημιστική πίεση.

• Thanks 1
  • Confused 3
  • Haha 2

6 minutes ago, Voodooman said:

Γενικά δεν υπογράφω ό,τι να'ναι, δεν πατάω το "accept" αέρα, αλλά σίγουρα δεν βλέπω παντού να με κυνηγάνε και δράκοι. Όταν εγκατέστησα το Helldivers 2 και μου ζήτησε λογαριασμό PSN (δεν έχω βρεθεί κοντά σε PS ποτέ) δυσανασχέτησα λίγο, αλλά το έκανα για να ξεμπερδεύω. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μου φάνηκε ότι είχα δυνατότητα να μην το κάνω, το όλο στήσιμο μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι απολύτως υποχρεωτικό. Παρόλα αυτά ακόμη ζωντανός είμαι.

Δηλαδή η Sony τώρα με έβαλε στο μαντρί, θα μου κλέβει τα προσωπικά μου στοιχεία και θα μου πετάει στοχευμένες διαφημίσεις, για να με ψήσει να αγοράσω PS. Καλή τύχη, αυτό δεν το κατάφερε ούτε ο γιος μου, που είναι επαγγελματίας στη διαφημιστική πίεση.

Το πρόβλημα ηταν οτι σε κάποιες χώρες που δέν εχουν PSN, πάλι σε άφηνε να αγοράσεις το παιχνίδι.

Ανακάλεσε τώρα, για τους μελλοντικούς τίτλους και όσον αφορά το multiplayer δεν θα αλλάξει κάτι. Για παράδειγμα το Ghost of Tsuchima θα απαιτεί PSN για multiplayer ενώ για single-player όχι(Πάλι καλά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Skrobo said:

Το πρόβλημα ηταν οτι σε κάποιες χώρες που δέν εχουν PSN, πάλι σε άφηνε να αγοράσεις το παιχνίδι.

Αν το έγραψες σωστά, πώς αυτό επηρεάζει εμένα; Δηλαδή αυτοί μπορούσαν να αγοράσουν το παιχνίδι χωρίς να "μπουν στο μαντρί" (καταλαβαίνεις τι εννοώ), ενώ εγώ, αν ήθελα να παίξω το παιχνίδι, έπρεπε να μπω στο μαντρί και αυτό ήταν άνιση μεταχείριση; 

Αν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω εγώ αν θα εγγραφώ στο PSN ή όχι, σίγουρα θα προτιμούσα το "όχι". Και μάλιστα αύριο μεθαύριο θα γκουγκλάρω να δω πώς μπορώ να απεγγραφώ από το PSN, αφού πλέον δεν το χρειάζομαι. Αλλά και το "ναι" δεν νιώθω να μου έκανε κανένα κακό. Μήπως χάνω κάτι άλλο;

Επεξ/σία από Voodooman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...